Chtěla jsem počkat a nechat se překvapit v seriálu, ale touha dozvědět se, jak to bude dál byla nakonec silnější. Už mám doma Střet králů a do jara ho jenom ho oprašovat na poličce opravdu nevydržím!
Já jsem počkat na druhou sérii nedokázal . Po skončení seriálu jsem si pročetl první knihu abych se dozvěděl všechny podrobnosti a teď už finišuju střet králů... Doslova to hltám a předpokládám, že v nejbližších dnech se pustím do třetího dílu. Jak to prostě člověka chytne, tak to nepustí :-)
Chápu, že dal Martin svolení, chápu Hitlera a chápu Breivika. Asi bych měla pochopit i to, že se z toho většina fanoušků knihy(?) totálně zesrala, když už chápu tupé stádo německého obyvatelstva, jež bylo stejně jako oni zle zmanipulováno. Avšak Němcům toho bylo nabízeno víc, samozřejmě, též za větší cenu, nicméně ta cena mohla pro některé patřit na hromadu odměn, jiným zas byla docela ukradená, a hlavně, děla se mimo jejich zraky. Fandům knihy někdo kurví geniální příběh před očima hůř než plenící vojsko a oni ještě jásají nad druhou sérií. O tempora, o mores!
BTW, asi nemá smysl diskutovat o tom šíleném přirovnání. Ale docela rád bych si přečet něco víc - třeba nějaké vypíchnutí věcí, které se naopak z vašich pohledů povedly (teda jestli jste to dokoukali, heavy-head se mi třeba nedávno svěřil, že to vzdal snad hned po prvním díle, takže bylo bohužel po diskuzi hned). To by mě zajímalo. Podívat se na to s despektem a najít v každé druhé scéně odchylku od knih, to umím taky. Tak co, najdete na tom něco dobrýho? :-)
Nevada: To já si právě umím představit. Když se na to podívám striktně a odhlédnu od podstaty filmové adaptace, tak vyloučím většinu herců jako nevyhovujících, rozšlapu nesmyslnou změnu charakteru Catelyn, Šae atd. Stejně jako ti elfové na plátně byli zoufalí, Aragorn byl prd král apod. O tom už bylo popsáno pár databází a vždycky se dojde k jedinému: buď jsi nebo nejsi ochotna akceptovat, že dobrá filmová adaptace se prostě musí trochu odchýlit od příběhu, aby udržela to jádro příběhu zajímavé. Pokud se toho celého drží jak klíště, stojí pak za nic i to jádro. Hrubě řečeno...
S odstupom času nemôžem povedať, žeby bolo seriálové spracovanie zlé. Keď sa tak nad tým zamyslím, tak prekážali mi len detaily. Ale niekto by mohol namietať, že detaily robia ságu práve tým čím je :).
No, já si umím představit akorát to, co se nelíbí člověku, který čeká přesné obrazové ztvárnění své milované knížky (a tady to musí nutně narazit, protože fantazii máme každý originál).
To já to mám naopak, po druhém dílu seriálu(ten mě úplně nadchnul) jsem se dozvěděl o knižní podobě, sehnal si ji v originálu, a protože jsem byl po úrazu pár týdnu v posteli, tak jsem přečetl AGOT až fo FFC jedním dechem během asi dvou týdnů. Po přečtení knížky se mi seriál zdál tak nějak polovičatý, bez využití potenciálu.
Ha! Sere Lorde jsi náš člověk! Podobných slov bychom bývali užili i my, kdybychom byli vychovaní zlovlci a ne plody svazku Chundeláčova a Nymeriina. ;)
jj, Léto a Pírko jsou konzistentní - zavile vyjí, ale my jsme přesto rádi, že se aspoň jednou za čas ukážou :-) Navíc mě to vždycky přiměje o tom zas trochu přemýšlet - o těch hloupých detailech. Nakonec to ždycky stejně skončí tím, že to je i přes ty drobnosti skvěle odvyprávěný příběh. Hrubě bych nesouhlasil s tou laciností, MTV generací apod. Pojďme na jeden z těch detailů :-)
Co se týče Hnízda - ono tak je to s většinou těch míst - tam je problém v té paní, která je ve svém řemesle asi hvězda, ale na předlohu kašle, což docela natvrdo řekla i v nějakém video medailonku. Ona si ta místa tvoří podle sebe a na text se moc neohlíží...
Je trochu problém u takovýhleho typu seriálu, že asi nevzniká jako autorská vize jednoho člověka, kterej by převáděl do díla převáděl ucelenej pohled, ale je to práce víc lidí (i víc režisérů), který nejsou ve svym rozletu krocený tou jednou vizí.
Komentáře
http://winter-is-coming.net/wp-content/uploads/2011/07/bots1.jpg
detail několika soch
http://farm7.static.flickr.com/6006/5981218371_193fce9099_z.jpg
(a nedivim se)
O tempora, o mores!
Co se týče Hnízda - ono tak je to s většinou těch míst - tam je problém v té paní, která je ve svém řemesle asi hvězda, ale na předlohu kašle, což docela natvrdo řekla i v nějakém video medailonku. Ona si ta místa tvoří podle sebe a na text se moc neohlíží...