Lannisterové, milovaní a proklínaní

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Tam mě napadlo, jak se mistrovi krásně podařilo dostat Cersei a Jamieho do situace, kdy si čelí svým minulým prohřeškům.

Cersei dobře ví, jak snadno lze nemilovanému manželovi podstrčit kukačku a případně se ho zbavit a vládnout jako královna regentka. Teď má syna, kterého miluje a ten má za manželku... Margaery Tyrell

Jamie dobře ví, jak snadno lze porušit přísahu bratra královské gardy a zbavit se nežádoucího krále, když je pro vás důležitější věrnost vlastnímu rodu. A teď je králem jeho syn a v bílé gardě má... Lorase Tyrella.

Tak jako měli Targaryenové zdánlivé přátele v ambiciózních Lannisterech, kteří jim ve vhodnou chvíli skočili po krku a vytřískali z toho, co se dalo, tak teď mají Lannisterové Tyrelly.

:twisted: Nevím, jestli to byl záměr, ale neprosto chápu Cerseinu nedůvěru k Margaery. Ono moudré české přísloví říká: Podle sebe, soudím tebe (a nebo v méně politicky korektní verzi: Každý cikán hádá podle své planety)

123457»

Komentáře

  • AvivAviv
    upraveno 4. května 2014
    Lannisteri sú naozaj kontrverzní, ale mnohí z nich si vedia niekoho získať. Chcela by som stretnúť viacerých Lannisterov, aspoň toho Geriona, čo sa vydal do Essosu. Čo tam vlastne chcel nájsť?
  • @Aviv Neviem odkiaľ máš že šiel do Essosu. On šiel hľadať Lannisterský meč z Valyríjskej ocele. Ten sa stratil niekde vo Valyrií ešte za čias keď Západozemie nebolo zjednotené pod Drakmi. Gerionova posádka ho opustila vo Volantise keď zistili že chce plaviť po Dymovom mori (Smoking Sea, netuším ako sa to prekladalo do češtiny). Smoking Sea je oblasť ktorá vznikla po tom čo zanikla Valyria, veľmi nebezpečná oblasť vraj plná krakenov po ktorej sa ale plavil veľmi statočný, milý a odvážny muž menom Euron Greyjoy (aspoň to o sebe tvrdí, ale prečo by klamal).

    Ak si zdatný/á v angličitne odporúčam http://awoiaf.westeros.org/
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @JoeGyry
    Valyrie byla na Essosu :)
  • @Nevada omg, prečo som si myslel že Essos je jedeo zo slobodných miest? >__<
  • Thanks. Bola by docela sranda, keby ho úspešne našiel a niekedy teraz sa vrátil na scénu.
    Nevadí. Aspoňže teraz je už ujasnené čo je čo a kto išiel kam a prečo.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    JoeGyry napsal(a):

    omg, prečo som si myslel že Essos je jedeo zo slobodných miest? >__<</p>

    Ehm, Svobodná města jsou taky na Essosu :-D

    btw - jsem zvědavá, za jak dlouho Aviv dorazí k topicu o Catelyn Stark a Sanse, a jaká bude reakce po přečtení těch stovek příspěvků :)
  • No, to budem asi chvíľu ticho, potom sa nezmôžem na reakciu, pretože podnetov bude príliš mnoho, alebo už bude všetko rozobraté a napokon hádam vypotím nejaký riadoček.
  • @Nevada Jsem spíše zvědavý jak dlouho bude trvat další Válka o Sansu kterou rozpoutá =D
  • Věčnost! Se spoustou strát na životech, životním přostředí i kulturních pamätihodnostech. Nebo možná jen spadne server při přetížení spoustou příspěvku.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Everett_Young
    jj, to mě taky napadlo :)
  • @Aviv Jednou už jsme o ní válčili v Japonsku. Zeptej se lidí v Hirošimě a lidí kteří si pamatují když Tokio zničila Gojira (několikrát po sobě) :-D Další válka by mohla zničit svět.
  • Tak sa na to zničenie sveta pozri optimistickejšie. Ber to ako vyčistenie planéty od určitých organizmov a procesov, miesto pomalého úpadku spoločnosti jeden ohromne rýchly koniec a potom môže celý vývoj začať krásne odznova. :-D
    Ale viac by sa mi páčilo uchovanie súčasnej formy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.