Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1101113151675

Komentáře

• upraveno 21. října 2012
    Vlcacka: Pěkní psi. Zvlášť ten ČS vlčák. Nedávno jsme byli se ženou a dcerkou na výstavě psů a prohlíželi si párek těchto psů. Budí respekt. Maj prostě vlčí "vlčí" obličej. Mně se hodně líbí psi se spláclým čumákem - boxeři, bostonský teriér, ale prý se kvůli deformované nosní přepážce a přešlechtění dožívají nízkého věku. Ale jestli je to pravda, nevím.
    Chmur: Vím že nejméně se dožívají dogy, šesti let, to je prostě příšerně krátká doba. Mně se "spláclé ksichty" moc nelíbí, právě že mívají v horku potíže s dýcháním, ale většina boxerů se kterými jsem se potkala byly hrozně miloučké bytůstky. Překvapilo mne, že moc se nedožívají ani dobrmani, ca. deset let. Ano, čévéčka budí respekt, jenže spousta lidí si je pořídí kvůli tomu jak vypadají a nechovají se k nim jako ke psům, takže jim tolerují bázlivost a z toho plynoucí útočnost. Ale to by bylo na velmi dlouhou a z mé strany velmi jedovatou diskusi. :-)
    Kdysi jsem četl, že nejvyššího věku se dožil nějakej německej ovčák (možná si to ale pamatuju špatně) - snad 27 let nebo tak nějak. Mám za to, že většina psů se dožívá 10 - 15 let, takže u dobrmana mi těch deset přijde celkem v normě.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. října 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. října 2012
    ukuchtit dva řízky
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 21. října 2012
    Sežrat ho rychlejc než ho pes stihne zmerčit :-)
    upraveno 21. října 2012
    upraveno 21. října 2012
    Lehce oponuji. My s tím zvěřincem v paneláku bydlíme, je to o tom nejít se psem jen ráno na patnáct minut a pak po osmi hodinách na patnáct minut a pak až večer. Jsou to víkendy mimo město když je hezky, na závodech nebo třeba v lese nebo tak... chválabohu bydlíme v okrajovější části Prahy, takže o zelené na běhání tu není nouze.
    upraveno 21. října 2012
    My rovněž bydlíme na okraji, s trochou nadsázky říkám, že jsme poslední panelák v Praze směrem na západ.
    Nemyslela jsem, že by pes neměl dost pohybu, to má kolikrát víc než nějaký vesnický čokl u boudy, ale spíš chlupy, pes v posteli, pes žebrajíci o řízek a jiné záležitosti ze soužití vyplývající.
    upraveno 21. října 2012
    Pes coby součást rodiny no, to je rozdíl oproti těm, kteří mají psa na "práci", prostě užitkové zvíře. No a coby součást rodiny (smečky) nemůže být vyčleněn ze stravy a bezpečného útočiště.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. října 2012
    Já si neumím představit psa, který je jenom na zahradě - to toho psa nemusím mít, když ho většinu dne nevidím. Samozřejmě je to jen můj názor a chápu, že spousta lidí se psem v boudě je naprosto v pohodě a je s ním hodně času... Psa beru jako člena rodiny, který je nejvíce opečováván a rozmazlován. Začátky naší psí kariéry byly samozřejmě s myšlenkou, že pes nesmí do postele, ale nějak to nevyšlo :).
    upraveno 21. října 2012
    Hahahaha, taky to tak nějak bylo, ale u nás v posteli chrápe i kocour.
    upraveno 21. října 2012
    No malá psice bydlí u mě v pokoji (bydlím s rodiči - zatím studuji a nepracuji), samozřejmě spí se mnou v posteli a má dokonce svoji peřinu - starý povlak na peřinu. Je to velmi praktické, protože ho roztáhnu na její půlku a můžu ho jednodušeji vyklepávat a čistit.
  • upraveno 22. října 2012
    Tak z toho se osypávám :) Já mám naštěstí výhodu v tom, že si můžu sebou brát psa do práce (když jsem byla v procesu) anebo jsme spoustu času venku (teď když si uživám dovolené s krakenem :)
    P.S: Ale přiznávám, že tu předešlou psici jsem měla taky jednou v posteli, když byla po operací kýly. Po 5 minutách jsme to obě vzdaly a šupajdila zase do koše.
    upraveno 22. října 2012
    Mne prekaza ten psi pach. Mali sme cokla, ktoreho sme nasli na ulici, potom si pon prisiel majitel (cokel uz mal meno Mukky a ockovaci preukaz a vysvitlo, ze to bolo stena Vinca Sikulu), potom o tyzden nam ho chcel dat spat, otec odmietol, ale kedze som dlho prosila a plakala, tak sme isli prenho. Nasli sme ho o 2 ulice dalej tulat sa po ceste, tak sme ho nalozili a zobrali k nam. Mal pristup iba na chodbu, otec mu ziaden gauc nepovolil. Budu mal vonku, ked bolo zima, tak sa zvalil na rohoz vnutri pod schodami. Psie oci robil vzdy, ale piskoty bolo maximum. Otec psa nikdy nechcel a ked uz tu bol, tak mal prisne pravidla. Dozil sa 16tich rokov.
    S rizikem, že budu za rasa, přiznávám, že nesouhlasím s poskytováním lidských výdobytků psům či kterýmkoliv jiným zvířatům. Je to fakticky nevratný proces a jakékoliv následné snížení "životního standardu" bude vnímáno jako křivda a projeví se agresí vůči "viníkovi".

Pro upřesnění dodávám, že u lidí to funguje v principu stejně, akorát tam vnímám násilnou převýchovu zkažených jedinců jako zcela legitimní.
    upraveno 22. října 2012
    Tohle rozhodnutí musíš učinit hned na začátku, kdy si musíš vyjasnit, k čemu si psa/jiný zvíře pořizuješ.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.