Melisandra a Stannis

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování
12325272829

Komentáře

• upraveno 24. července 2012
    Takže má tu někdo co říct k Melisandře a Stannisovi? :)
    Já myslím, že Melisandra je věřící člověk a Stannis se s ní veze:-)
    Celou tuhle debatu odstartovala moje poznámka, že nelze ani potvrdit, ani vyvrátit, že Chrchel vyslyšel její modlitbu za smrt Balona , Robba a Joffa.
    Hm, ateismus mé rodiny pochází asi ze směsi vlastenectví (nemáme rádi katolíky), naivity (ano, někteří byli přesvědčení komunisté), inteligence (někteří študovali), šetrnosti (prababičku exkomunikovali, když se stala předsedkyní spolku přátel žehu :-) a ta Gorolia tam možná taky může hrát svou roli, jedna prabába je z Těšínsko-Třinecka.
    Ateista nedokazuje - ateista poukazuje na absenci důkazů.

Agnostik je takový "něcista" - věří, že by něco mohlo být a že motlitbou se nic nezkazí - pro jistotu, co kdyby. A rezolutně vyžaduje respekt a ústu k věřícím a nenavážení se do jejich bludů....tím se agnostici vyznačují ponejvíce.

Ateisté si žijou svůj život a totéž chtějí, aby činili věřící. Jenže ateisté se nesdružují a necítí potřebu se sdružovat za účelem utvrzování se ve víře "či nevíře" - to pro absenci něčeho takového. Na druhou stranu v momentě, kdy začnou do života ateisty zasahovat církevní restituce nebo vyuka náboženství ve škole s různým podstrkováním andělíčků a ježíšků dětem....ateista se cítí ohrožen. Především nevidí důvod, proč platit ze svých daní kněze všech církví, co jich je v republice uznaných. a už vůbec nevidí důvod vracení pochybně nabytého majetku zabaveného církví po bílé hoře, při inkvizičních soudech či vylouděného na hloupých věřících za příslib měkého obláčku - doporučuji Černou zmiji první sady epizodu "Arcibiskup".
    To se ateistovi otvírá kudla v kapse! V tom okamžiku touží, aby agnostici otevřeli zrak a chamtivým křesťánkům doporučuje odluku církve od státu a placení kněží z vlastní kapsy jako třeba v německu.
    Víra v sedm myslím taky ujde. Nevšimla jsem si, že by měli pravidelné bohoslužby, nic se od nich nečeká (nedodržení práva hosta je horší hřích než plivání na bohy) a kdo chce, pomodlí se, za co zrovna potřebuje.
    Hm, teď si říkám, že když oni těm sedmi ani starým bohům nic nedávají, nelze se divit, že taky nic nedostanou. :-)
    No ale ti vrabčáci a ti co teď vyslýchali Cersei...brrrrr
    Goroli nevznikli před pár lety...tento pronárod zkrátka obývá beskyd už po staletí, i když původně se rekrutoval nepochybně ze směsi slovanů. Do gorolie nebylo pro co jít. nezapomínejte, že před pár sty lety, když byla církev státní institucí, tak jako pevná v kramflecích nebyla ani trochu liberální - nezaplatíš - jsi v klatbě - nepokřtíme, nepohřbíme...no a po staletích si holt goroli na to vyobcování zvykli a vyhovovalo jim. Lidi z údolí se nikdy mezi goroly nepřiženili nepřivdali a naopak. Pár gorolů důchodového věku ještě po kopcích žije a některé znám....prazvláštní lidé.
    Ben Nevis: Já ti nevím, Maegor Hanebný jim nevzal ozbrojenou složku jen tak pro nic za nic...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 24. července 2012
    Mám nutkanie sa znova vyjadriť, aby ste ma mohli ukameňovať za názor, ktorý sa evidentne Krise a Nevade zdá smiešny... Ha-ha...

Svet vznikol Veľkým treskom. Všetko šlo tak, že sa to dá vedecky vysvetliť. Dnes sme tu my, ľudia, a žijeme. Nič viac, nič menej. To je základná myšlienka, v ktorú by mal veriť každý. Veriť? Áno. Ako vieme, že Zem je guľatá? Videli sme fotky - bol ale snáď niekto z nás vo Vesmíre a videl to na vlastné oči? Teraz nehovorím, že Zem nie je guľatá, len, že my si všetko neoveríme a že väčšinu z toho, čo vieme nám povedal/naučil nás nikto iný. Museli sme mu to predsa veriť, keď to dnes používame ako vedomosť.

Na druhú stranu to, že flanker v niečo neverí neberiem tak, že verí v to, že neverí. Prosto nemá rovnaký názor ako ja. Ja verím v to, že svet nám bol daný Čímsi a to, ako s ním naložíme, je naša vec. Ak si ho zničíme, nebude to Apokalypsa od Boha, ale naše činy. Ja sa modlím preto, pretože niekedy chcem nájsť oporu v niečom fiktívnom, vyrozprávať sa. Ak v to flanker neverí, je mi to jedno, je to dospelý slobodný človek, čo má svoj názor. Hlavne, že sa s ním dá normálne komunikovať a je to dobrý človek.

Ak spadne budova, nie je to Boží zásah ale buď neschopnosť architekta, ktorý ju navrhol, alebo prosto nešťastie.

Každý z nás je slobodný. Kým to nie je terorista, alebo kým nenúti ostatných veriť v to, v čo nechce, nevidím v tom najmenší problém.

Ja nikoho nenútim veriť v moju filozofiu, len ju odôvodňujem. Rovnako ako flanker odôvodňoval, že Boha nie je možné dokázať a to je dôvod, že v neho neverí, vyjadril sa, čo si myslí o motlidbách, no nepti nás, aby sme si to tiež mysleli...
    Tyna: Asi to bude s vrabčáky podobné jako s katolíky. Když se jim vezme moc, jsou neškodní. Dej jim pravomoci a máš tu inkvizici a svaté války.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    flanker.27: A ty statky, zámečky a kostelíčky nedejbože stojící na zrestituovaném pozemku tam budou chátrat stejně dál.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Jinak BIBLE je pěkná fantasy sága. Dost násilí, intrik, pohádkových postav, prostě všeho co má pořádná fantasy sága mít. Jen se nějak ztratila první stránka obsahující nápis: "Tento příběh je smyšlený a nepopisuje žádnou skutečnou osobu ani událost."
    Představte si že by tu někdo za dva tisíce let vyhrabal ASOIAF a lidé na Zemi začaly uctívat R`hllora :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Everett Young: Myslíš tohle?
    Flanker.27: Přesně tak. :)
    Je třeba si hlavně uvědomut, že modlitbou nevzniká na nic nárok, ale je to prosba směřovaná k Bohu, jeho synovi nebo jiným svatým. Je to stejné jako když Vás někdo požádá o drobásky na charitu. Buď ho vyslyšíte nebo ne.
    Takže to, že se skupinka lidí modlí za někoho nic neznamená :-)
    Jinak srandovní diskuze :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Branislav 'Gepeto': Nikdo tě za nic nekamenuje, já ani Nevada jsme se o tvé víře ani nezmínily, přečti si to pozorně. Mně osobně je jedno, kdo v co věří (doma, nenutí do toho nikoho, nebo kvůli tomu někoho nezabijí apod.).
    Co mě ale rozesmálo, bylo komentování hudebníků, kteří "prý, možná, jedna pani povidala" uctívalli Satana a kvůli tomu dopadli blbě. TOHLE mi přijde jako blbost, do nebe přitažená za vlasy! Jak ho uctívali, kdy, kde, kdo? Vyznávačů Satana je několik druhů - nejde jen o pakoně v černém, kteří podřezávají mladé dívky a pijí jejich krev a následně s nimi souloží... Jsou i tací, kteří se řídí Satanským devaterem A. S. LaVeye, se kterým do určité míry souhlasím taky, takže dle tvého hudebnického příkladu, jsem odsouzená k záhubě.
    Konečně zajímavé téma, Krisa satanistka. :-)
    Starozákonní Desatero je nuda, jasně, tohle vypadá lákavěji. ;-)
    Já jsem nevěřící pes, takže to pro mne opravdu vypadá lákavěji (když pak nic nebude, a kdyby nakonec náhodou něco bylo, tak už mám stejně smůlu a půjdu do pekla) ;)
    Samozřejmě :-))
    Kolik lidí četlo Bibli, aby
    věděli, že trest smrti se nařizuje za cizoložství, za sbírání dříví
    o šábesu a za odmlouvání rodičům?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.