Melisandra a Stannis

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování
1232425262729»

Komentáře

• upraveno 26. července 2012
    flanker.27. BTW: Když už jsi to načal, tahle víra v "ušlechtilou krev" mi jde trochu proti srsti. Kdykoliv se mezi prostým lidem objeví někdo s nějakým nadáním, začne se řešit, která urozená osoba ho zplodila. Božena Němcová, prý matka sestra kněžny Zaháňské, Neruda, matka posluhovala u Barranda, určitě je to jeho otec, TGM, otec prý nějaký šlechtit, už nevím, kdo.
    Týno, nemyslím, že by v tomto případě hledal něco ušlechtilého, spíš nějakou odrzlost o tvrdé palici :-p
    Jarla. Mno, to byl úkrok úplně mimo topiče :-) Já reagovala jen na tu Božku, taková asociace.
    Týno - jach tak :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. července 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. července 2012
    Tyna: Bohužel jsem po ruce neměl rodokmen někoho ze sprostýho, a tohle tak pěkně sedělo věcně i časově :)
    Ale já tu teorii nevymyslel, naopak dokazuju, že je mylná :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. srpna 2012
  • upraveno 5. září 2012
    Si piš, že by zaparkoval VŠUDE , kde by jen chtěl on sám :-D
    Jsou rozkošní :-)
  • Tak jo a je to za mnou... Hele, nechcete to tady přejmenovat? O Mel a Standovi je možná nějakejch 25%.
    Čo sa týka mňa a viery, som panteistka, teda boh nie je niekde vonku, ale všade okolo mňa a vo mne a je hmotou aj tým spirituálnym navyše. Považujem každú formu existencie za božskú vo svojej podstate a teda sa snažím mať ku všetkému trocha úcty a nájsť v tom nejaké zaľúbenie a mojim cieľom je čo najlepšie tomuto svetu porozumieť a vychutnať si ho. Samozrejme v praxi musím byť praktická, takže ajkeď niečo ocením, ak vidím, že to spôsobuje bordel, tak to podporovať nebudem. Myslím, že je vo mne aj dosť animizmu a asi mám bližšie k tomu neopohanstvu (a new age) než kresťanstvu. Vo všeobecnosti je môj prístup dosť eklektický, teda ak narazím na nejaké presvedčenie, vyberiem si z neho to, čo sa mi páči a zvyškom sa riadiť nemienim. Je to troška ubermensch. Ešte si myslím, že existujú paralelné vesmíry a že každá uzavretá jednotka (atóm, bunka, živočích, planéta, galaxia...) sa dá považovať za svet (takže svety zložené zo svetov) a majú povahu fraktály a stále komplykovanejších a komplexnejších a "vyšších" organizmov. Myslím, že ekosystém radím vyššie, než ľudského jedinenca a verím, že má vedomie, akurát že my ako nižšia forma/čiastka (bunka) nie sme schopný pojať niečo také. Je v našom záujme podporovať úšpešné fungovanie systému a ak systém nefunguje, pokúsiť sa o jeho nápravu. Samozrejme je prirodzené, že systémy časom odumierajú a nahrádzajú ich iné, je to vlastne skvelé, pretože inak by tie iné asi nemali šancu vzniknúť. Podstatné je, aby sa nejako pokračovalo. To je ostatne vštepené človeku (prežiť a zaistiť pokračovanie rodu) a myslím, že i podstata vesmíru. Continuation of change/evolvement. A myslím, že to nie je lineárne, ale prebieha v cykloch. Otázkou je, či majú podobu špirály, alebo kruhu. Odpoveď na to nájsť neviem, takže sa uspokojím s tým, že budem žiť najlepšie ako viem a to pre mňa znamená aj diskutovať s vami tu na icefire.cz. :)
    A teď k Mell a Standovi. Páčilo sa mi, ako ktosi napísal, že Stannis potrebuje Mellisandru aj Davosa, lebo ona dodáva zapálenie, iniciatívu, víziu a taký ten drive, zatiaľ čo Davos uzemňuje, brzdí. Je fakt, že Mel má na Stannisa dosť negatívny vplyv. Keby neprišla a Stannis by sa nechal viesť Davosom, bol by perfektne v poriadku. Ľudstvo by bolo tiež perfektne v poriadku, keby sa už nejaký ten milión rokov nehnalo za niečím lepším a väčšou mocou, ale odtiaľ, kde stojíme teraz, želáme si, aby naši predkovia ostali v jaskyniach? Nemali by sme zbrane hromadného ničenia, úžasné ekologické nepríjemnosti, inkvizíciu... Ale ani iné veci. Mell je to riziko, že všechno pujde do kytek, ale ak nestratíme Davosa a vlastnú súdnosť, môžme to ukorigovať a dosiahnuť niečo nové a väčšie. Takže áno, Stannis ich potrebuje oboch a som rada, že Mell dorazila. A dúfam, že to, kam sa ženie, nie je ultimátna zaslepená skaza. Pred Tancom som sa nevedela zbaviť podozrenia, že to všetko sú len rečičky a všetkých balamutí pre niečo iné. Teraz viem, že ona tomu úprimne verí, ba čo viac, pomaly zisťuje, že veci môžu byť inak, než sa zdajú, takže má u mňa body plus. Na druhej strane robí veci, s ktorými vrcholne nesúhlasím. Rozhodne však má v sebe niečo fascinujúce. Má v sebe oheň a všetko to, čo sa s ním spája. Bojím sa a teším zárove a som skeptická, lebo i samotná Mel, cez všetko jej sebaisté rečnenie tápa. A musím uznať, že dokáže svoju moc slušne zúžitkovať. Javí sa mocnejšia, než je a získava patričný rešpekt.
  • Melisandře zazlívám hlavně Renlyho. Ať je knežka sebevíc promiskuitní, zničení možného spojenectví mezi byť na štíru, tak bratry Renlym a Stanislavem je něco, co fakticky zajistilo Lannisterům spojenectví s Jihem. Válka mohla být vyřešena už na konci Střetu...
  • Tak víš, ono to bylo možné spojenectví, nebo ještě možnější likvidace. V tomhle by si s Tywinem rozuměla, ten taky argumentoval, že Rudá svatba, ač pěkně mrzké to porušení práva hosta, byla daleko čistějším řešením než další týdny dlouhé natahovaní se s armádami severu.
  • @Aviv Jenže ač by to spojenectví bylo nejisté, Renly a Stannis je síla, která by smetla vše, co by jí stálo v cestě. To by bylo rychlejší řešení než nějaké intriky...Samozřejmě by potom mezi bratry nastaly nějaké spory, vše to ale ztroskotalo na neochotě Stannise se dohodnout, s Mel šeptající mu do ucha.
  • Tak tohle už si tak dobře nepamatuju, nevím jestli Standu přemlouvala k spolupráci, nebo zatvrzelosti, ale ta jeho zatvrzelost byla opravdu kamenem úrazu. Kdyby se bratři dohodli alespoň na dočasné spolupráci, to bych byla taky radši.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Stannis je hlavně příliš čestný, aby vychcaně se naoko spojil s bratrem a odstranil ho až potom (což by nebyl problém) a veškeré spojenectví mezi nimi bylo podmíněno tím, že buď Renly uzná Stannise za krále nebo Stannis za Renlyho. Takže dohoda v situaci jaká byla nebyla možná, protože by Stannis musel porušit svoje zásady.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Tzn pokazil to všechno Renly. A jak řekla Catelyn, zavřít je oba do sklepa dokud si oba neuvědomí, že jsou bratři.
  • To byl snad jedinej rozumnej nápad, co na tom setkání padl.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.