Nečetl jsem a podle spoileru asi ani nepřečtu :-) moje knižní zkušenosti s upíry krom Simmonse jsou jen s Mistrem Kulhánkem (a jeho followery Žambochem, Moudrým), takže jsem lehce deformovaný a zatížený :-)
Pre vsetkych detektivkychtivych odporucam Vrazdu v Slopnej od Daniely Kapitanovej - vrazdu v dedine riesia postupne Holmes, Maigret, Marplova, Derrick, Dempsey a Makepeacova atd a kazdy inym sposobom, celkom zabava :)
Vraždění a znásilňování, co víc si může skromný chlapec přát :-)
Tady je asi zbytečné ptát se (každý už četl) ale stejně: Měl by někdo zájem o Tanec s draky? Kniha už sice není panna, byla jednou přečtena, ale byl jsem něžný a není to na ní poznat a odměnou je poddajnost stránek, které už ví co ruka žádá. Pište PM (Praha/Pardubice)
Řekla bych, že když je autor francouz a válečný dopisovatel, tak hlavní hrdina obdobně jako člen cizinecké legie, žádnou minulost nemá....teda tak jsem to vnímala.... Pro mne bylo příjemné, že nezachraňoval polobohy před zkázou, nebojoval proti žádnému zlu a padouchům....válečný veterán, který věděl příliš aniž o to stál.... Skoro jako by autor použil sci-fi kulisy jen aby nemusel jmenovat :-)
To by tomu zas chyběla ta pěkná akčnost. Takhle to bylo hezky na hraně, od každýho kousek. Samozřejmě nejde o veledílo s ponory do hlubin duše člověka, ale právě o tu oddechovku, která má přitom i nějakou hloubku.
Jarla: Jo, s ohledem na autora se to dá brát i přesně takhle.
Taky netvrdím, že to je veledílo svého oboru, ale v té záplavě sci-fi mi přijde tento příběh trošku onačejší, realistický, neuráží absurdismy a nedomyšlenostmi. Jako vzorek podle mne však stojí za přečtení :-)
Taky jsem si to díky diskuzi tady přečetl. Konec mě trošku zklamal (ne proto, že neudali tu společnost, ale to že přežili oba i štěně) ale jinak dobré oddychové počtení.
Komentáře
Neomillnerová mě pořád míjí, slyším o ní ze všech stran ale ještě jsem ji do ruky nevzal.
Tady je asi zbytečné ptát se (každý už četl) ale stejně: Měl by někdo zájem o Tanec s draky? Kniha už sice není panna, byla jednou přečtena, ale byl jsem něžný a není to na ní poznat a odměnou je poddajnost stránek, které už ví co ruka žádá. Pište PM (Praha/Pardubice)
já tam běžně prodávám a nakupuju :-) Zatím mi to funguje dobře.
Pro mne bylo příjemné, že nezachraňoval polobohy před zkázou, nebojoval proti žádnému zlu a padouchům....válečný veterán, který věděl příliš aniž o to stál....
Skoro jako by autor použil sci-fi kulisy jen aby nemusel jmenovat :-)
Jarla: Jo, s ohledem na autora se to dá brát i přesně takhle.