No mě tedy zaujala věta "o Ježišovi Kristovi nie je nikde ani zmienka, navzdory tomu, že jeho láska bola oporou múdrosti v stredoveku." Nevím, jak si autor článku vysvětluje křižáké výpravy, kde ve jménu křesťanství pácháli ty největší zvěrstva historie lidstva. V porovnání s tím je Hra o Trůny pohádka.
Ale je to sranda čítať vždy raz za čas naštvaný komentár na tento článok od niekoho, kto si v komentoch nepračítal, že ide len o vtip :D Ale je pravda, že križiacke výpravy nemali s tým, čo hovoril Ježiš nič spoločné.
Tak a dosť. Som tolerantnyčlovek nemam zaujem o konflikty. Ale prečo dofrasa sa niekto kto o Gotic počul od svojej starej mami za ktorej ani neexistovali serie do niečoho do čoho nema? Inač super na zasmiatie
Jo dětská křížová výprava byla koží...těch 30 000 z Německa hnali bosky přes Alpy a těch 37 000 z Francie nahnali do moře, že se před nimi moře rozestoupí a ono ne.... Ale byly výborně vybaveny - každé dostalo na krk posvěcený klíč od nebeské brány....
Ak hovoríme o situácií, že by Boh prišiel na zem aj so svojimi bleskami - chcem vás vidieť, ako ho pošlete do prdele. On vás pošle do pekla :D Tam budete v mukách trpieť na veky vekvov :D Problem atheist? :D čisto teoreticky
Teraz vážne - áno, Cirkev hlása, že máme milovať Boha nadovšetko. Ja to však beriem tak, že som mu vďačný za život (teda za ten život vďačím Niečomu, ak chceme byť presní), ale miloval by som aj svoju ženu a pod. Moja predstava Boha by ťa nikdy nenútila robiť rozhodnutie tak vážne, že väčšia láska k Bohu by znamenala zlo pre tvoju manželku. Ak by niečo také chcel, samozrejme, že aj ja by som váhal (nepoviem to tak, že ho pošlem do prdele, len by som mu slušne vysvetlil môj rebríček hodnôt a povedal mu svoj názor :) )
A teraz Kde bolo tam bolo, tam bol pajác, čo mal zabiť svojho syna a uprednostniť tak Boha pred rodinou. No bola to len skúška. Všetci poznáme tento príbeh z Biblie... Tak IMHO je to blbý výmysel a otvorene s tým nesúhlasím.
Komentáře
Ale je pravda, že križiacke výpravy nemali s tým, čo hovoril Ježiš nič spoločné.
Ale byly výborně vybaveny - každé dostalo na krk posvěcený klíč od nebeské brány....
Teraz vážne - áno, Cirkev hlása, že máme milovať Boha nadovšetko. Ja to však beriem tak, že som mu vďačný za život (teda za ten život vďačím Niečomu, ak chceme byť presní), ale miloval by som aj svoju ženu a pod. Moja predstava Boha by ťa nikdy nenútila robiť rozhodnutie tak vážne, že väčšia láska k Bohu by znamenala zlo pre tvoju manželku. Ak by niečo také chcel, samozrejme, že aj ja by som váhal (nepoviem to tak, že ho pošlem do prdele, len by som mu slušne vysvetlil môj rebríček hodnôt a povedal mu svoj názor :) )
A teraz Kde bolo tam bolo, tam bol pajác, čo mal zabiť svojho syna a uprednostniť tak Boha pred rodinou. No bola to len skúška. Všetci poznáme tento príbeh z Biblie... Tak IMHO je to blbý výmysel a otvorene s tým nesúhlasím.