Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1222325272867

Komentáře

• upraveno 4. června 2012
    A co takhle Wun Wun na víně? :-) Vy si myslíte, že by Jon mohl přežít?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 4. června 2012
  • upraveno 5. června 2012
  • upraveno 16. června 2012
    Tak jsem konečně dočetl Tanec. A líbilo se mi to. Rozhodně to byl oproti Hostině posun nahoru. Mnohem čtivější a zábavnější. Bavily mě kapitoly na Východě i za Zdí. Možná tam mohlo být trochu více akce, soubojů, méně přemítání o Daariovi (to mě opravdu prudilo) a otcovraždě.
  • upraveno 17. června 2012
    Tyrionovy kapitoly mě štvaly ze začátku, jak stále přemítal kam chodí děvky a jak střelil Tywina do břicha, pak když už byl na lodi s Griffem tak už to bylo supr :) A pak ještě lepší jak si uvědomil že skočil z jednoho pruseru do druhyho a pak hned do dalšiho. Ale s tím přemítanim o Daariovy souhlasim, už mě sralo že ta krava vlhne pokaždy když někdo řekne jeho jmeno.
    Uff. Včera po fotbale dočteno a nějak se nemůžu zbavit dojmu, že po Tanci tu máme více otázek než odpovědí, resp. hodně věcí je nejasných, ale rozehrál si to GRRM výtečně.

Co se týče Stannise, podle je dopis Ramsayho jasný podfuk. Kdyby porazili Stannise, tak by rozhodně nepsal, že chce zpátky nevěstu a Smraďocha. Koneckonců když se ten Braavosan dostal ke Stannisovi před bitvou, asi mu stihl říct o Karstarkovi). Pochybuji, že by Stannis poslal v té vánici Theona s Jeyne pryč, resp. když už, tak kam? A rozhodně nevěřím tomu, že by v té vánici bitva trvala sedm dní. Pomalu na každém řádku bylo zmíněno, jak je stannisova armáda vyhladovělá a vysílená. Sedm dní by bojovat rozhodně nevydrželi. Věřil bych jen tomu, že Ramsay chytil Mance a ten zpíval...
    Mimochodem kam jel Davos pro Rickona? Tam, kde hodují na lidském mase... To je Skagos, Ibben, nebo kde?
    Pochybuji, že bude Jon mrtvej. Podle mě přiskočí Mel a dá mu hudlana, že všichni kecnou na zadek. Přemýšlel jsem proč jej pobodali, asi prostě to, že se rozhodl vydat na Zimohrad byl vrchol, který už nedokázali ustát. Na jednu stranu pochybuju, že by lidi jako Bowen Marsch nechápali snahu Jona dostat co nejvíce lidí zpoza zdi, dokavaď jsou živí. Tak blbí snad nejsou, ne? Ale na druhou stranu chápu, že když většinu života bojovali proti svobodnému lidu, tak teď jen se skřípěním zubů koukají, jak je Jon pouští za zeď. A asi se hodně obávali o zásoby. Furt se mi ale nezdá, že by nechápali, že se s nimi musí spojit proti Jiným. Pokud bude Jon skutečně mrtvý, čekám, že na zdi a v okolí bude naprostý chaos (velké krveprolití) a nedivil bych se, kdyby při nájezdu Jiných nakonec padla. Respektive asi nepadla, ale jiní se dostali přes.
    Docela mi vrtá hlavou, jak chtěl Quentyn převézt draky v dřevěné lodi. To byl princ z Dorne fakt takový mamlas? Vždyť to je logicky nemožné...
    Jo a AA je podle mne jasně Dany, protože teď už nevím kde, ale někde v závěru Tance je taková ta klasická zmínka o AA, princ který byl přislíben, bla, bla, bla ale na úplném konci té věty je přidána formulace "probudí draky z kamene".
    Jo a ještě jeden dotaz. Kdo je podle vás ten "velký" rytíř Strong? oživená (nebo přeživší?) Hora? Uff, těch otázek je stále více. To bych to tady asi zahltil...
  • JayJay
    upraveno 17. června 2012
    Ona je královna všehomíra, k vládnutí zrozená, krev draka, azbestová kůže.... ona si tohle nemůže dovolit :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. června 2012
    Předevšim si to nezasloužim já, to je jak číst "můj milý deníčku"
    Tak som sa do tanca zakusol a zatial je to požužnáničko (A to som namlsaný nedávno prečítanými prvými dvoma Malazskými knihami). Síce je to bichla jak tehla, ale nič to. Moc sa mi páčilo jak Jon skrátil o hlavu Jánoša. Neviem, ale zatial som sa v žiadnej kapitole nenudil a to mám za sebou cca 1/4 knihy. Zaujímavý mal to rozhovor Jon s Melisandrou v svojej 1. kapitole. Niečo ako máš nepriatelov všade okolo a budeš ma potrebovať skôr ako myslíš. Teda jasná narážka že Jon prežije, podla mna. U mna zatial moc dobré!
  • JayJay
    upraveno 17. června 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. června 2012
    Ať si vzdychá, ale nemusí vzdychat tak ai 100 stránek :)
    A Dany neumře, rozhodně ne jako sympaťáci před závěrečnými titulky. To je zrovna postava u který by nemělo smysl jí do děje vůbec začleňovat, kdyby s ní autor neměl nějaký plány, takže minimálně do 3/4 posledního dílu věřim, že se s Dany setkávat budeme. Bohužel...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 17. června 2012
    Ne asi. Ty největší borci vždycky před koncem umřou. A už mě to začíná pěkně sr*t ale....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.