Je tu nietko kto objednaval knizku(y) aj zo Slovenska? Ak hej tak odkial a ci mu uz aspon prisiel mail ze mu poslali objednavku. Ja som si ich objednal z martinusu, mali tam napisane ze do 24 hodin od vydania ich budu posielat, dneska zistijuem ze mi prisiel mail kde sa mi ospravedlnuju za cakanie a tych 24 hodin sa zmenilo na 15 dni. Preto ma zaujima ci ich uz nietko ma aj na Slovensku nie len v Cechach
Před chvíli mi knihy také dorazily. Mám jednu špinavou zespoda a trochu omačkaný dolní rok (obálka + tak polovina stránek), což při čtení dokonám, takže to zas tolik nevadí :)))
Objednával si někdo sadu z Amazonu? Koukal jsem, že tam nedávno byly první 4 knihy za 20 dolarů, což není ani 500 kč. I kdybych připočítal poštovné, tak by to nemělo přesáhnout cenu, kterou snad jen za 2 knihy zaplatím tady (i ten anglický obal se mi líbí víc). Zkoušelt to tedy někdo?
Jinak talpress se nechal slyšet, že elektronická verze je oficiálně plánována na příští rok (malem sem při té informaci překousl klávesnici :-/ ) takže nechystá se někdo na scan? Smutně koukám hlavu klopím :(
Dobrý den, na něco bych se místních uživatelů rád zeptal. Seriál mne hrozně baví a na netu je možné si stáhnout Píseň... v PDF. Rád bych si všechny knihy přečetl, ale v PDF z počítače to číst určitě nebudu a celá sága je tak rozsáhlá, že nevím, zda investovat čas do čtení všech dílů. Tak jsem si z Wikipedie přečetl obsah prvních 3 dílů, zakoupil Hostinu pro vrány a Tanec s draky a pustil se do Hostiny - a je to tedy zatím výborné, to musím říct. Tady v diskuzi ale všichni tvrdí, že nejlepší díl je Bouře mečů - tak nevím co teď? Dočíst Hostinu, koupit a přečíst Bouři a až pak se dát do Tance? A co první dva díly? Seriálová podoba se od knižní předpokládám výrazně liší - ale bavilo by mne číst látku, kterou už celkem podrobně znám? Pokud mne tu alespoň někdo z fanoušků nepovažuje za idiota, prosím zkušenější o radu...
Hopsakus Paradaj: V první řadě bylo nerozvážné začít číst od čtvrtého dílu- spousta linek, záhad, intrik a já nevím čeho všeho ještě se táhne už od Hry a takhle si mnoha věcí nevšimneš. Seriál není přesně to samé jako knihy. Některé linky jsou změněné (hlavně v druhé sérii), některé postavy, části děje apod. zcela chybí. Knihy jsou mnohem bohatší a spletitější. Za sebe doporučuji přečíst CELOU ságu OD ZAČÁTKU (ne jen "výcuc"). I tak Ti toho napoprvé nejspíš spousta uteče. ;)
Rozhodně doporučuju číst od začátku. Jinak se připravíš o velkou část potěšení z různých odhalení. Jako příklad té nejprovařenější: Kdo je matka Jona? Ze seriálu to nevydedukuješ, ale kdybys měl stejný úsek děje načtený, už by sis svůj obrázek udělal :-) jisté to není, jen velmi pravděpodobné, třeba nás ještě autor překvapí... A v tom je to kouzlo.
Ked som uz cela nedockava volala do brlohu, ze preco stale nie je dostupna ta kniha, tak mi vlastne povedali, ze si mozem po nu prist. Poslala som manzela. Predavac mu povedala, ze vlastne knihy v predpredaji lacnejsie nebyvaju a namiesto slubenych 19,99 mu knihu predal za 22,99, lebo ved to je teraz cena uvedena na nete a on tam nema ziadnu poznamku. Skoro ma porazilo. Do brlohu uz nikdy viac. Takze az teraz ju mam v rukach. :(((
Vlastním všech 5 knížek, teď jsem si pořídil čtečku knih a chci si to přečíst znova, ale bohužel nikde nemůžu sehnat Hostinu pro vrány v upraveném vydání, tím myslím nepřeložené názvy. Nevíte prosím někdo kde to sehnat. Díky moc.
Komentáře
Ja som si ich objednal z martinusu, mali tam napisane ze do 24 hodin od vydania ich budu posielat, dneska zistijuem ze mi prisiel mail kde sa mi ospravedlnuju za cakanie a tych 24 hodin sa zmenilo na 15 dni. Preto ma zaujima ci ich uz nietko ma aj na Slovensku nie len v Cechach
Seriál není přesně to samé jako knihy. Některé linky jsou změněné (hlavně v druhé sérii), některé postavy, části děje apod. zcela chybí. Knihy jsou mnohem bohatší a spletitější.
Za sebe doporučuji přečíst CELOU ságu OD ZAČÁTKU (ne jen "výcuc"). I tak Ti toho napoprvé nejspíš spousta uteče. ;)
Ze seriálu to nevydedukuješ, ale kdybys měl stejný úsek děje načtený, už by sis svůj obrázek udělal :-) jisté to není, jen velmi pravděpodobné, třeba nás ještě autor překvapí... A v tom je to kouzlo.