Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1181921232467

Komentáře

• upraveno 4. června 2012
    Ahoj,
    nevite nekdo neco o elektronicke verzi Tance s draky? Precejen s sebou tahnout 1200 stran vsude je peklo. Dik
    Dá se o Stannisovi říct, že je královské krve? Třeba jej obětuje, aby oživila Jona. To by byla ironie.
    Juras: Amazon normálně prodává EN verzi.

Amaroun: nepsala jsem nic, co by už GRRM nepoužil. :-)
    Hlavně lituji Krisu, až se to dozví....
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 4. června 2012
    Nechci se vám míchat do úvah, ale mám už dlouho neodbytný dojem, že Jonova smrt je autorova zlomyslná pomsta za spekulace o jeho původu a určení...tím nebude muset nic vysvětlovat, páč to úplně pozbyde smyslu. A Jonovi zůstane jen ta smrt a snad pozůstatky vířící identity v těle Ducha někde v doslovu....
    GRRM nečte čtenářské úvahy již dlouhé roky, sám se o tom nejednou zmínil. A nečte je právě proto, aby něco takového, jako reflexi na popud čtenářů, nemusel dělat.
    Taky tvrdí, že ty knihy napsal on. kdo ví kdo je napsal? Pche.
    Nečte a ani neodpovídá na všechny ty všetečné dotazy - jak sem někdo hodil odkaz "zeptejte se ho na cokoliv" a už vůbec nechodí mezi lidi, protože na autogramiádách mají všichni pásky přes huby a nikdo se ho na nic neptá a nechrlí dotazy a teorie :-D
    Martinovi nevěřím ani že se narodil....
    Posledních pár let si ho už ani trochu nevážím....
    Hehe a ještě do Jona může směle fouknout Mellisandra a bude z něj Azor jak bič :-)) Další rudá zombie :-D
    Já netvrdím, že žádné teorie nikdy neslyšel, já tvrdím, že se jim snaží vyhýbat a že je silně proti tomu, aby jej to jakkoliv ovlivnilo ve psaní. Méně sarkasmu, více nadhledu. :P
    Méně idealismu a více realismu :-D
    Realismus ti moc neříká, když podle tebe změní osud tak významné postavy, která zdaleka vše neodhalila (rodiče např.), jen proto, že si něco přečetl na netu. ;-)
    Ale božíčku, ty jsi větší idealista než jsem myslela :-)) Vyznavač Martinovského kultu..inu užívej plnými doušky - nikdo ti nebrání: nejméně tak já.....
    Žel si asi v budoucnu nebudeš pamatovat na tento spor, tak já si snad vzpomenu a omluvím se tvým jménem. :) Vím, že často neplní sliby, ale to se týká výhledu do budoucna. Když tvrdí, že něco nedělal, tak je to naopak pohled do minulosti. Tam není důvod lhát. To není realismus tvrdit, že to beztak dělá, ale paranoia. Ta se mezi čtenáři této ságy obecně docela šíří, protože už neví čemu věřit, tak vymýšlí různé šílenosti a řek bych, že si to docela vychutnávají. Přesto jsou mnohé z toho šílenosti.
    Já si taky nemyslim, že by Jon byl mrtvej. Podle mě je to schválně napsaný tak, aby to nebylo 100% a vyvolávalo to rozpaky...
    A to, že Martin občas sejme nějakou postavu neznamená, že pokaždý, když to tak vypadá, tak je daná postava hned mrtvá - ostatně vzpomeňte na Tyriona - jak se topil, tam jsem si byl jistej, že umřel a ejhle...
    takže bych nesoudil dne před večerem(kterej bude cca 2014) a posměšky si nechal na jindy, však on to GRRM nějak rozsekne a je pravděpodobný, že zírat budou všichni, ať už říkali a, b, c nebo x... ;)
    a budem pokračovat tady nebo v tom nově založeném spoilerovém Tanci?
    Spíš tady. Nech tu novou diskusi těm, co jsou na začátku. :)
    No jsem zvědavá, jak děj pokračoval v době, kdy už Jon nevnímal. :-)
    Rozhodně víc než jestli byl Stannis poražený nebo jestli Dany znásilní celý Khalasar (chlapi ženu, ne naopak :-)).
    Na odpočinutí od toho jonování:

Myslíte, že se králi Aegonovi podaří získat podporu Martellů pro svou věc?
    tiež som presvedčený, že obidve linky budú pokračovať. a nebuďte taký zlý na dany, prepáčili sme Sanse jej pôvodnú naivitu, aj jej zostup z orlieho hniezda, tak buďme zhovievavý aj k dragon lady :)
    Aegon VI je jediný právoplatný uzurpátor! :D (tedy ano, Martellové a nejenom oni dle mne za něj pozvednout zástavy)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.