Stardust

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Komentáře

• upraveno 21. října 2007
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. října 2007
    upraveno 21. října 2007
  • upraveno 22. října 2007
  • upraveno 7. listopadu 2007
  • upraveno 8. listopadu 2007
    upraveno 8. listopadu 2007
  • upraveno 23. ledna 2008
    upraveno 23. ledna 2008
  • upraveno 24. ledna 2008
  • upraveno 25. ledna 2008
    upraveno 25. ledna 2008
  • upraveno 25. ledna 2008
  • AvivAviv
    upraveno 8. března 2017
    Stardust zbožňujem. Hádam, že by som sa mala poobzerať i po knižke.
    Keď som videla Faunov labyrint prvý raz, veľmi sa mi páčil, ale som sa aj ma vydesilal, tak som ho potom dlho nechcela vydieť znova. Bylo mi něco kolem deset.
    Z Beowulfa sa mi najviac páči soundtrack a ten drak. Ale aj ten zvrat v podobe dohody s príšerou bol skvelý.

Edit - Neviete niekto ako vypnúť automatickú korekciu?
    @Aviv Upozorňuju, že Stardust kniha a film se výrazně liší. Zatímco film je postaven převážně na humoru a nadsázce v dobrodružném balení, kniha je spíš posmutnělá a melancholická.
  • Já smutné a melancholické taky ráda.
  • Knižní Stardust je sice trochu jiný, nicméně má velice příjemnou atmosféru a od Gaimana je to rozhodně moje nejoblíbenější knížka. Oproti filmu je tam několik velmi roztomilých drobností a jsou trochu jiné charaktery (knižní Victoria není taková retardovaná zlatokopka). Každopádně rozhodně stojí za přečtení.
  • Lepšia ako Good Omens (ikeď to bola spolupráca s PTerrym)?
  • @Aviv Dobrá znamení jsou vtipnější. Což se dá samozřejmě od Terryho čekat, ale já mám rozhodně raději Stardust, právě pro tu atmosféru a dobrý příběh. Je to pohádka, která není pro děti, a není to tak odlehčené jako film (který je ale samozřejmě také velice dobrý). Jinak nejlepší a nejoblíbenější se nemusí vždycky shodovat. Nevím, jestli je Stardust jeho nejlepší knížka, nečetl jsem od Gaimana zdaleka všechno, ale rozhodně nejoblíbenější.
  • @Everett_Young Já mám nejradši Nikdykde, které považuju zároveň i za jeho nejlepší knížku. Urban fantasy, londýnské metro a nadpřirozený svět kolem, správná dávka humoru a temnoty. Hvězdný prach je stejný v tom, že je to příběh o anglickém mladíkovi, který objeví fantastický svět - taky se mi hodně líbil, ale víc se blíží klasickým fantasy.
  • @svoa00 No bude mít pokračování, tak se docela těším
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já od Gaimana četla jen pár knížek, ale obávám se, že Nikdykde už u mě žádná jeho další nepřekoná.
    Stardust film se mi líbil hodně, ale knížka mě naopak dost zklamala a ani jsem ji nedočetla.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.