Stardust zbožňujem. Hádam, že by som sa mala poobzerať i po knižke. Keď som videla Faunov labyrint prvý raz, veľmi sa mi páčil, ale som sa aj ma vydesilal, tak som ho potom dlho nechcela vydieť znova. Bylo mi něco kolem deset. Z Beowulfa sa mi najviac páči soundtrack a ten drak. Ale aj ten zvrat v podobe dohody s príšerou bol skvelý.
Edit - Neviete niekto ako vypnúť automatickú korekciu?
@Aviv Upozorňuju, že Stardust kniha a film se výrazně liší. Zatímco film je postaven převážně na humoru a nadsázce v dobrodružném balení, kniha je spíš posmutnělá a melancholická.
Knižní Stardust je sice trochu jiný, nicméně má velice příjemnou atmosféru a od Gaimana je to rozhodně moje nejoblíbenější knížka. Oproti filmu je tam několik velmi roztomilých drobností a jsou trochu jiné charaktery (knižní Victoria není taková retardovaná zlatokopka). Každopádně rozhodně stojí za přečtení.
@Aviv Dobrá znamení jsou vtipnější. Což se dá samozřejmě od Terryho čekat, ale já mám rozhodně raději Stardust, právě pro tu atmosféru a dobrý příběh. Je to pohádka, která není pro děti, a není to tak odlehčené jako film (který je ale samozřejmě také velice dobrý). Jinak nejlepší a nejoblíbenější se nemusí vždycky shodovat. Nevím, jestli je Stardust jeho nejlepší knížka, nečetl jsem od Gaimana zdaleka všechno, ale rozhodně nejoblíbenější.
@Everett_Young Já mám nejradši Nikdykde, které považuju zároveň i za jeho nejlepší knížku. Urban fantasy, londýnské metro a nadpřirozený svět kolem, správná dávka humoru a temnoty. Hvězdný prach je stejný v tom, že je to příběh o anglickém mladíkovi, který objeví fantastický svět - taky se mi hodně líbil, ale víc se blíží klasickým fantasy.
Já od Gaimana četla jen pár knížek, ale obávám se, že Nikdykde už u mě žádná jeho další nepřekoná. Stardust film se mi líbil hodně, ale knížka mě naopak dost zklamala a ani jsem ji nedočetla.
Komentáře
Keď som videla Faunov labyrint prvý raz, veľmi sa mi páčil, ale som sa aj ma vydesilal, tak som ho potom dlho nechcela vydieť znova. Bylo mi něco kolem deset.
Z Beowulfa sa mi najviac páči soundtrack a ten drak. Ale aj ten zvrat v podobe dohody s príšerou bol skvelý.
Edit - Neviete niekto ako vypnúť automatickú korekciu?
Stardust film se mi líbil hodně, ale knížka mě naopak dost zklamala a ani jsem ji nedočetla.