Ech přečetla jsem z profesních důvodů i jednu harlekýnku a jeden žvást od ...he, nebyla to Small ani Steel...nějaké Sharon? netuším - děsný nesmysl o komnatě, co cestovala v čase mezi dobou viktoriánskou a Skotskými rebeliemi.....nedoporučuji to nikomu :-D O čem byla harlekýnka již nemám zdání, i když jsem namátkou hmátla po té hnědobéžové, co se tváří hystericky (historicky)...ale nevybaím si ani záblesk :-)
Ehm, Eragon- film jsem považovala za sračku už v době vzniku tj. ve stejné době, kdy jsem četla první knihy a bavily mne. Jak postavy, tak zápletky tam jsou pokroucené, přemleté, přestavěné, zdeformované, osekané, rozdrcené a znovu poslepované přesně v tomto pořadí. A to od tak triviálních věcí jako vzhled ("černovlasá elfka" jako lidská zrzavá holka, poloopeřený dračí mutant namísto Safiry...) po chování.
sarven - se mnou zásadně o papíře...filmy považuji za velmi řídký exkrement, protože mám odpor ke všemu, kde je víc efektů než zápletky (obsahový poměr 1:10 je maximální únosnost efekty/záplatka). Eragona jsem omylem viděla, Zelený lampáš taky - výsledný dojem vyšel nastejno. Eragona jsem nepřečetla - stačil mi jeden souboj, kdy šel za třema trpaslíkama tunelem, pak provedl nějaké úžasné slato a pár obratů a když si to člověk opravdu představil, tak zjistil, že na konci k nim musel stát zády - to bylo hodně taktické :-))) Dál jsem nečetla...
Tak Tanec s draky už je doma, obálka vypadá stejně jako na PC (tudíž děsně), ale co, dá se vždycky sundat :-) Eragona jsem četla hned jak vyšel, a vzhledem k tomu, že mi bylo 14, tak se mi i celkem líbil, i když už tehdy jsem viděla, co všechno kopíruje. Je to taková typická pohádka, neurazí, nenadchne. Ale můžu hrdě říct, že jsem si ani jednu knihu z jeho ságy nekoupila, vždycky jsem ji od někoho dostala. A Marvel komiksy jsem sice nikdy nečetla (komiksy jsou tak drahé, že jediné, co mi stojí za to kupovat je Sandman, ale zase po něm jsem posedlá jako fanoušci Kulhánka), ale filmy jsou super. Avengers jsou úžasní, jen je člověk nesmí brát jako součásti mytologie (hlavně toho Thora). A k tomu, že jedna z postav byla černoch místo Árijec: kdysi jsem četla, že vzhledem k emancipaci černochů v Americe v každém Hollywoodském filmu musí být aspoň 1 černoch, a pokud je tam jen jeden, tak musí mít zásadně kladnou roli a nesmí být úplné křoví. Nevím co je na tom pravdy, ale docela by to vysvětlovalo...:)
posledný diel Eragona, teda Inheritance, som čítal v anglickom jazyku. Jedno čo sa musí uznať, je to, že sa Paolini zlepšuje. Inač je to priemerná rozprávka....
Komentáře
Miss Utahraptor: hustě!!!
Eragon - to je ta story o vyvoleném chlapci z lidu, jeho drakovi a zlém králi?
Ano, když brak, tak pro všechny :D
Raptorko - jedním dechem se čte i Amber, ale obsah je taky zoufačka....to víš ...nebylo co číst...a ráda vím, na co se ostatní odkazují :-))
Jak postavy, tak zápletky tam jsou pokroucené, přemleté, přestavěné, zdeformované, osekané, rozdrcené a znovu poslepované přesně v tomto pořadí. A to od tak triviálních věcí jako vzhled ("černovlasá elfka" jako lidská zrzavá holka, poloopeřený dračí mutant namísto Safiry...) po chování.
Eragona jsem omylem viděla, Zelený lampáš taky - výsledný dojem vyšel nastejno.
Eragona jsem nepřečetla - stačil mi jeden souboj, kdy šel za třema trpaslíkama tunelem, pak provedl nějaké úžasné slato a pár obratů a když si to člověk opravdu představil, tak zjistil, že na konci k nim musel stát zády - to bylo hodně taktické :-))) Dál jsem nečetla...
Eragona jsem četla hned jak vyšel, a vzhledem k tomu, že mi bylo 14, tak se mi i celkem líbil, i když už tehdy jsem viděla, co všechno kopíruje. Je to taková typická pohádka, neurazí, nenadchne. Ale můžu hrdě říct, že jsem si ani jednu knihu z jeho ságy nekoupila, vždycky jsem ji od někoho dostala.
A Marvel komiksy jsem sice nikdy nečetla (komiksy jsou tak drahé, že jediné, co mi stojí za to kupovat je Sandman, ale zase po něm jsem posedlá jako fanoušci Kulhánka), ale filmy jsou super. Avengers jsou úžasní, jen je člověk nesmí brát jako součásti mytologie (hlavně toho Thora). A k tomu, že jedna z postav byla černoch místo Árijec: kdysi jsem četla, že vzhledem k emancipaci černochů v Americe v každém Hollywoodském filmu musí být aspoň 1 černoch, a pokud je tam jen jeden, tak musí mít zásadně kladnou roli a nesmí být úplné křoví. Nevím co je na tom pravdy, ale docela by to vysvětlovalo...:)