Durexxx: Bez přílišnýho spoilerování - těš se na kapitoly Theona, jsou znepokujující, ale IMHO patří k tomu nejlepšímu ze ságy. Co se týče dalších Greyjoyů - u Aši se tentokrát v Tanci opravdu něco děje, jinak tam naštěstí pro mě Greyjoyové skoro nejsou. U Tyriona tě radši varuju - jeho kapitoly měl Martin osekat na polovinu. Ale to je jeho slabina, někdo by mu měl říct, že pokud chce napsat pomalu třicetistránkovou kapitolu, rozhodně by MĚLA děj nějak posunout.
Svoa:Promiň asi budu za trotla ale co je IMHO???? K Aše...mohla by jsi mi říct se kteým (pokud vůbec) rodem se "spojí"?? Btw: Je pravda že se v Tanci obějí Rickon??
Velké náměstí a knihkupectví Geralt - sci-fi/fantasy speciálka, co patřila Jiřímu Pilchovi - zároveň majiteli (s co víc dobrému korektorovi) nakladatelství Leonardo, ježto produkuje Zaklínače (například). Toto knihkupectví bylo po jeho náhlé smrti 4,9,09 uzavřeno k poslendímu řijnu téhož roku, protože to jeho žena nezvládala - čemuž se není třeba divit. Nakladatelství po něm převzal jeho syn Robert Pilch, kterýžto je taky nakladatelem - vlastní nakladateltví Brokilon (třeba současné věco od Červenáka - Bivoj, Varadín,...). Zatím je rozhodnut značku Leonarda zachovat pro dotisky zaklínačů a dalších Sapkowých knih. Toliko smutná kulturně informační vložka.
Ne nejsem ani omylem z Ostravy, ale před kala kala dobou, kdy fantasy ještě nebylo všeobecně rozšířeno a toto knihkupectví sídlilo na Stodolní 11 jsem si brávala v práci den volna, abych tam zajela a den strávila v příjemném potlachu s Pilchovýma - načerpala tak spoustu infromací ze zákulisí, nechala si doporučit knihy, vyzvednout odložené a podobně....zkrátka kulturní zážitek na celý den. Jedinou dlaší podobně příjemnou zkušenost, i když omezenější mám z ČB Knihkupectví Na konci vesmíru :-) (Taky nevím, jestli ještě jastvuje.)
Nevzpomínám si, že bych někdy v Ostravě cokoliv pila :-)) Když dojde na cestování, tak jsem jak velbloud - celý den bez vody - kdo nepije a nejí nepotřebuje navštěvovat veřejná wc - si musíš utřídit priority :-))
Komentáře
(Ještě ježeček by to ve své citaci měl možná zneprůhlednit ;-)
(což je v Ostravě u náměstí na cestě k bývalému Geraltu:-p)
Nakladatelství po něm převzal jeho syn Robert Pilch, kterýžto je taky nakladatelem - vlastní nakladateltví Brokilon (třeba současné věco od Červenáka - Bivoj, Varadín,...). Zatím je rozhodnut značku Leonarda zachovat pro dotisky zaklínačů a dalších Sapkowých knih.
Toliko smutná kulturně informační vložka.
Jo Velké a s radnicí.