Chyby v seriálu

JayJay
upraveno 27. října 2012 v Seriál Hra o trůny
Kdesi se nám tu potuluje topic Chyby v knihách, tak co vytvořit něco podobného na téma "co zbabrali filmaři".

Sem tam ulítne záběr (přidám později dva do diskuze).
Sem tam něco jiného...

-> Znak "Králova pobočníka"... nemá to být řetěz (a to s jasně popsaným vzhledem) a ne spona? (jsem zvědav na škrcení sponou :o))
-> Arya v Bouři (nebo Střetu???) touží po tom naučit se stílet z luku.... a v prvním díle seriálu stříli dooost dobře:o)
«1345

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. února 2012
    upraveno 21. února 2012
    Jako chybu bych spíš viděla věci jako je Bronnův jen lehce zkrvavený meč při bitvě s horskými klany, či jeho použití dýky tamtéž. Nebo naopak Led doslova obalený krví po popravě Neda, ačkoliv se jednalo o jediné prudké švihnutí. Takhle to vypadá, jakoby tím mečem míchal vnitřnosti mamutovi. Špinavé oblečení Aryi před popravou vystřídá scéna, kdy je vymydlená a čistě oblečená. A nebo třeba pro změnu opět meč v hlavní roli - Jorah Mormont po souboji s Dothrakem má meč čistý jak křišťálovou studánku, ačkoliv s ním právě proťal protivníkovu lebku.

Nebo jsem špatně pochopila téma a chceš tady probírat změny v ději seriálu oproti knize?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. února 2012
    Nevada: Třeba byl Ned abnormálně šťatvnatý :)))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. února 2012
    überkiller: Tohle bych začernila, je to přece jen topic o seriálu...
  • upraveno 21. února 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. února 2012
    No mě hlavně naštvalo že v jedné scéně má Jorah během boje tu jizvu (krvavou) na tváři, v další scéně jí nemá vůbec a o scénu později jí má na krku....
  • upraveno 21. února 2012
    Cestovatelka, no...
    upraveno 21. února 2012
    :o))
  • upraveno 22. února 2012
    Taky jsem si všiml, že v seriálu v souboji Dothrak versus Jorah utrpěl rytíř říznutí do obličeje, nicméně to nezanechalo žádné stopy. Je to jen mé přehlédnutí?
  • JayJay
    upraveno 22. února 2012
    2 Nevada: Jsem rejpal, beru všechny chyby... A pravda, zkrvavenost mečů mi trestuhodně unikla. Jinak ano, směřoval jsem spíše k tomu, že tam ten řetěz není (než jestli třeba sponu nahradil odznak) a ta uberkillerova poznámka (snad) bude přesně ta scéna.

Jinak, to co jsem včera nepřidal jsou tyto obrázky... (ej tak ne, asi nedokážu vložit obrázek)... tak je alespoň popíšu:
    Chyba jedna: Pohybující se mrtvoly: Při souboji Ned vs. Jaime jsou mrtvoly poměrně rovnoměrně rozloženy, v následující scéně leží na dvou hromadách stranou, aby Jaime mohl projet... A jediní okolostojící jsou Lannisterští vojáci, kteří tvoří "stěnu kopí".
    Chyba dva: Pohybující se šaty: Barristan odhazuje meč, ten končí vedle pláště téměř uprostřed obrovského bílého čtverce na podlaze, následně Barristan odchází a vše leží tak o půlmetr vedle, zcela mimo bílý čtverec na podlaze.
    Skriptku by měli odstřelit :)
    Alebo to, že rozsekaní Divocí z úvodu by sa asi ťažko vybrali niekam na prechádzku ;)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 22. února 2012
    Macejko: áno, tiež ma to napadlo, ale povedzme, že im tie končatiny znova primrzli k telu... :D
  • JayJay
    upraveno 23. února 2012
  • upraveno 23. února 2012
    Nedávno jsem na seriál koukal a něčeho jsem si všiml. Daenerys měla v knížce jako ochranu tři dothraky: Agga, Jhoga a Rakhara. Jenže za celou první řadu tam byl jen jeden. Tak se ptám, kde jsou ti další dva?
  • upraveno 23. února 2012
    blackadder22: To není chyba, prostě nejsou důležitý pro příběh. Co se mě týče, tak je dokonce dobře, že některý postavy vyškrtli a některý představej až pozdějc - pro seriál je to vhodnější a i v knížce mě občas Martin tím množstvím postav irituje.
  • JayJay
    upraveno 1. března 2012
    2 Svoa: Souhlas... ideálně by některé postavy mohli představovat až v době, kdy už dávno zaklepou bačkorama... ať je jejich (ne)důležitost zřejmá rovnou...
  • upraveno 1. března 2012
    blackadder: A krome toho, HBO je sice bohaty, ale ne az tak bohaty;-)
  • JayJay
    upraveno 6. března 2012
  • upraveno 13. března 2012
    Co se znaku Pobočníka týče mám takový pocit, že řetěz si nechal vyrobit až Tyrion po příjezdu do Králova přístaviště ve Střetu králů.
    Jo. A zaměstnal tím všechny kováře ve městě :)
  • JayJay
    upraveno 14. března 2012
  • upraveno 14. března 2012
    upraveno 18. března 2012
    Při hledání něčeho jiného jsem zabrousila do debaty u diskuze k 1x09 a tam jsem vyjmenovala několik chyb, tak to přesouvám, ať to máme pohromadě:

Když se Velký Jon pokusí vytáhnout meč proti Robbovi, tak všichni kolem stolu vyskočí a taky vytahují zbraně. Theon poté v jednom záběru zasunuje dýku, ale hned v dalším ji má pořád ještě v ruce.
    Robb rozdělil armádu až po přechodu mostu mezi Dvojčaty.
    Tyrion při přípravě na bitvu má u pasu meč běžné délky. Takže skoro tak dlouhý, jak je sám vysoký. Pravděpodobně by ho nedokázal tasit a tak by mu jen překážel.
  • upraveno 18. března 2012
    Před chvílí jsem to někde psal, v celém prvním díle jsou vidět pozůstatky z pilotu pro HBO. Hodně je to vidět na účesu Neda a vzhledu Roberta. Třeba scéna z krypty. Taky se u toho vždycky zastavíte?
  • upraveno 18. března 2012
    Alek: Jmenoval jsi dvě věci, který IMHO měnit neměli :D
    upraveno 18. března 2012
  • JayJay
    upraveno 3. dubna 2012
  • upraveno 3. dubna 2012
    U mě zvítězil „calpono“ - to jsem dlouho netušil, co to jako mělo bejt :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.