Měl jsem to rozpřekládané už déle, tak jsem to dotáhl, i když to tu už bylo rozebíráno a postováno. Berte to pls s rezervou, jsem nachcípanej a je to sem tam hodně volnej překlad ;-)
No jo fanoušci kvůli smrti Neda sice remcají, ale nevěřím, že by se na seriál kvůli tomu přestali dívat! Pro mě byla Nedova poprava taky velkým překvapením. Teď mám aspoň rok na to, abych dočetla knížky.
Nojo, ale nedávno jsem tu někde četl vyjádření někoho, kdo tu knihu už četl, že je taková poklidná jako hostina a že tam žádné velké bitvy nejsou. Takže bitvy bych neočekával.
tiez si myslim ze sa velkych bitiek v DwD nedockame. to pride az ked dojde Dany do Westeros a Jini prejdu cez The Wall. A to bude predpokladam na konci dalsej knihy - Winds of Winter...DwD a FfC tiez su skor takou pripravou osob (aj ked som si nie isty ze to taka Sansa, Arya ci Bran stihnu...) a miest na to co pride = final fight.
No já doufám, že aspoň se Železnými se někdo střetne. Ať už Tyrellové (Redwyne+Tarly) na jihu nebo seveřané. Předpokládám, že Boltona nenechá přešlapovat před Kailinskou držbou. A Stannis asi taky bude chtít k dění na severu říct svoje. Věčně jen tak sedět na Zdi nemůže.
Stannis by mohl se svým vojskem obsadit Hrůzov a zbavit se jedinyho nepritele co tam je když železní odtáhli. Pokud se dostane ke Cailinské držbě a spojí se s tamnímy tak bolton nemá šanci dostat se zdravý domů.
Komentáře
zni to dobre
btw. jsem optimista, věřím, že vzpomínaná scéna z třetí knihy bude opravdu "one of the greatest things ever on television or film" :))
ta první je jasná...
Mimochodem neńajdu tu pak dobrovolníka na korekci?