Kde berete jistotu, že Velký Jiný vůbec existuje. Pokud si vzpomínám, je to jenom Melisandřin názor založený na jejím náboženství ( a kdyby tak je to jenom bůh a ti se v knize neukazují).
Ať už postavy věří v jakýkoliv bohy, nikdy jim nepomohli. Občas si přeju, aby obvytelé Západozemí ukázali svým vládcům prostředníček, vzali do rukou obsidiánový dýky a šli na to ;)
Paráda, vypadá to, že Viktarion trochu rozjede dění na východě hned na začátku Vichrů. Sakra doufám, že to Martin rychle dopíše a stihne dokončit ságu, než všichni umřeme stářím.
Pár informací z anglický Wikipedie o Vichrech zimy a zakončení série pro ty, co jsou zlenivělí a nebo prostě anglicky tak dobře neumějí.
Tanec s draky odvyprávěl míň z příběhu, než Martin původně plánoval a přesunutá byla i jedna velká bitevní sekvence. Myslel tím bitvu Stannise na severu a společně s ní se na začátku knížky odehraje i bitva u Mereenu. Ve Vichrech se taky podíváme dál na sever než v předchozích knížkách, do země věčné zimy. Co se týče konce ságy, Martin plánuje něco hořkosladkýho ve stylu Pána prstenů, což v jeho případě znamená zhruba to, že nepřiletí mimozemšťani a nezničí Westeros z orbity. Každopádně to hlavní z děje dalších dvou knížek prozradil producentům seriálu, kdyby náhodou umřel dřív, než je stihne dopsat.
svoa00: Tak to je fajn, že to někomu prozradil. Je velká pravděpodobnost, že se konce ságy nedožije (což mu nikdo nepřeje), a tak by to mohl dopsat někdo jiný.
já se tedy moc nevyjadřuji, bude to u mne asi 3. příspěvek za několik let co tu jsem :) ale když čtu "ať to nikdo nedopisuje", já osobně jsem pro dposání i kdyby to mělo být od GRRM odlišné, co bych za to dal, kdyby někdo dopsal Dunu :)
Komentáře
http://www.buzzfeed.com/donnad/george-rr-martin-reads-the-winds-of-winter
Tanec s draky odvyprávěl míň z příběhu, než Martin původně plánoval a přesunutá byla i jedna velká bitevní sekvence. Myslel tím bitvu Stannise na severu a společně s ní se na začátku knížky odehraje i bitva u Mereenu. Ve Vichrech se taky podíváme dál na sever než v předchozích knížkách, do země věčné zimy. Co se týče konce ságy, Martin plánuje něco hořkosladkýho ve stylu Pána prstenů, což v jeho případě znamená zhruba to, že nepřiletí mimozemšťani a nezničí Westeros z orbity. Každopádně to hlavní z děje dalších dvou knížek prozradil producentům seriálu, kdyby náhodou umřel dřív, než je stihne dopsat.
Jen aby u GRRM neplatilo že země neumírajících = země nemrtvých