[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
2456772

Komentáře

  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 3. února 2012
    Svoa00: Bleskurychlý lord :( :(
  • upraveno 3. února 2012
    Taky epizodní postava. Takže Martin si dal oddych po vyvražďovačce falešných králů.

    Svoa00: pochybuji, že s tímhle tempem se Dany kdy k sedmi královstvím byť jenom přiblíží. Jestli ona sama vůbec ještě chce západozemí dobýt.
  • upraveno 3. února 2012
    Ben Nevis: No je pravda, že varianta, že Dany se do Západozemí nikdy nedostane, mě během Tance napadla taky. Zvlášť když končí v tak divný situaci, že polovinu příští knížky stráví řešením záležitostí s Dothrakama. Já ale pořád dofám v časovej skok mezi šestým a sedmým dílem. To by snad i Dany už byla zralá na vládu ;)
  • upraveno 3. února 2012
    A nebo příjde doprostřed Velký Zimy na ty pláně plný hrobů, dráčci rozmrazí Jiné a Dany si založí Novou Valyrii :)
  • upraveno 3. února 2012
    Ako môžete pre Dany vymýšlať také optimistické konce? Podľa mňa umrie niekde po ceste
  • upraveno 3. února 2012
    Tak ale má už ochočenýho draka, to může naopak zaletět do Západozemí velmi rychle, třeba když se doslechne o kolegovi z rodu. Přiznám se, že mě by docela štvalo, kdyby se nevrátila, už jen z toho důvodu, že jsem musel číst tolik částí o ní, který mě bavili méně než ty přímo ze Západozemí. Tak bych se nechtěl dozvědět, že jsem to četl zbytečně :-D
  • upraveno 3. února 2012
    Ordkomber: Přesně tak, IMHO nečeteme o ní jenom proto, aby umřela někde po cestě. Což teda neznamená, že když/až se jí podaří Sedm království získat, že jí za měsíc někdo neprobodne, nesetne, neotrváví (doplňte si sami, nebyl by to Martin, kdyby jí v tom případě nevymyslel něco brutálního a bizardního).
  • upraveno 3. února 2012
    Ale tak pozrite sa na to takto, aké ma reálne šance dobiť Sedem královstiev? Myslím tým dostatočne veľkú a silnú armádu, zásobovanie, podporu, lode na prepravu vôbec atď
  • upraveno 3. února 2012
    Už tak se kolem ní děje moc zázraků. První přežije upálení na hranici, pak ji pro změnu nesežere drak. Ta holka musí mít nějaký Osud (s velkým O), jinak není možné, že už dávno není pod drnem. :-)
  • upraveno 4. února 2012
    Ano, má svůj Velký Osud - jmenuje se Velký Jiný.
  • upraveno 4. února 2012
    chrochta: Nemam rad romanticke telenovely.
  • upraveno 5. února 2012
    laky : proč by neměla Sedm království šanci dobýt? Má draky, jede k ní Victarion s dost velkou flotilou a HLAVNĚ se jí skoro nemá kdo bránit. Starkové mrtví, všichni schopní Lannisterové taky, poslední Baratheon někde v zimě, Tyrellové jsou podrazáci a k Targaryenům by se asi přidali... Reálný šance na obranu má (opět) jenom Dorne.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 5. února 2012
    Podľa mňa sa Bran naučí lietať na drakoch, ktoré budú jeho Svetlonosom, potom porazí všetkých Bielych chodcov až na pár jedincov, ktorí s Velkým Jiným utečú na sever, aby tu počkal pár tisíc rokov, kým znovu zaútočia a kým Azor Ahai znova povstane. Bran začne vládnuť na Zimohrade a Sever spolu s Riečnymi krajinami a Údolím Arryn pripadnú pod neho, Kráľa Severu. Daenerys pomocou drakov dobyje a získa Búrlivý koniec, Dorne, Vysokú záhradu a Lannisterské krajiny sa jej vzdajú a ona bude vládnuť na Želenom tróne. Jon ako Lord veliteľ Zostane na Zdi a bude tu strážiť. A Stannis sa rozhodne im napokon pomôcť za čo aj skape, pretože ho dostanú Jiní v bitke.

    Ale ja som prečítal len GoT a CoK, takže viem dopredu len pár jemných detailov a je možné, že kecám kraviny :D
  • upraveno 5. února 2012
    überkiller:
    Vojska Vysoké zahrady , orlího hnízda jsou praktikticky nedotčena a Lanisterové jsou schopni též dat pár desítek tisíc vojáků + zbytky bouřlivého konce a trojzubce. Je to mnohonásobek toho co je schopna Dani(+Martelové) dát dohromady. Jedinou její šancí je Stanis, že se mu bude na severu dařit a bude vázat na sebe většinu nepřátelského vojska.
    A nemyslím si že Dany se bude hnát do spojenectví s Železnými ostrovy, na to je čestná(železní jsou defacto otrokáři a piráti). A trojzubec a Bouřlivý konec též se nebude hnát do povstání na pomoc Dani, přece jen v Robertově rebelii byli v opozici proti Targejenům.
  • upraveno 5. února 2012
    pokračování:
    Tyrelové a Martelové se nesnášejí. Mace Tyrell je otec královny a budoucí dědeček krále a o to vše by přišel. Draci jsou stále malí kdoví kdy se budou moct postavit velkým armádám.
  • upraveno 5. února 2012
    pokračování:
    A pár schopných velitelú též maji např. Tarly, Marbrand i Mace tyrell má bitevní zkušenosti. Dany to nebude mět jednoduché.
  • upraveno 5. února 2012
    Já doufám, že jí zabijí, ale Aegonovi fandím, nejvíce si ale podle mě korunu zaslouží Stannis (pokud přežil).
  • upraveno 5. února 2012
    Ještě by mě zajímalo, jestli někde není k dispozici ta kapitola z pohledu Arianne, co byla přesunuta z Tance. GRRM to prý někde četl, tak si myslím, že to někdo mohl alespoň nahrát a pak to přepsat...
  • upraveno 5. února 2012
    Dany je mladá, naivní a tvrdohlavá a v Tanci je to hodně vidět. Zatím na dobytí Sedmi království nemá ani dost rozumu, ani zkušeností. Aegon možná není tím, čím se zdá, a neudělal na mě žádnej dojem. Stannis je tvrdej, nekompromisní a pokud se dostane na trůn, nejspíš proti sobě brzy poštve většinu říše. Asi nejlepší by opravdu bylo nechat Sedm království znova se rozpadnout. I v evropský historii máme spoustu takovejch neúspěšnejch projektů, Čechy a Morava byly ostatně čtyři sta let součástí jednoho z nich.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 5. února 2012
    svoa: Ty máš teda pozitivné myslenie :D Ale aj tak fandím Brandonovi Starkovi, Králi severu :D
  • upraveno 5. února 2012
    Lord Gepeto: Martin mi nikdy nedal důvod k optimismu. Já Branovi taky věřím, je to ostatně jedinej způsob, jak by to pro Starky mohlo skončit nějakým přijatelným způsobem (Rickon by nejspíš skončil podobně jako malej Arryn a Jon lordem ze Zimohradu být kvůli přísaze Noční hlídce nechce). Nedej bože aby na Zimohrad Martin dosadil jednu z holek, to by za prvý stejně znamenalo konec rodu a za druhý by byla každá svým způsobem špatná vládkyně. Jenže když se u moci neudržel ve svým světě už dospělej Robb, jakou šanci má chudák Bran? Dělá snad Martin zázraky?
  • upraveno 5. února 2012
    Nesmíme zapomenout ze za nitky tahá Varis s Iliriem , oni hlavně usiluji o to aby se Targayenove vrátili. Jsou tu zásadní otázky:

    -proč chtějí Targayeny na trůně zpět. Hlavně proč Illirio?!
    -jaky měli plán toho dosáhnout než Dani se rozhodla jednat na vlastni pěst a získat neposkvrněné atd...
  • upraveno 5. února 2012
    überkiller: Ako už bolo spomenuté, Tyrellovci majú naozaj veľkú armádu, a Lannisterovci majú toho tiež dosť, to, že sú schopný velitelia mŕtvy neznamená, že sa tam nedostane niekto nový schopný. Kevan, Tywin, boli len hlavná línia, Lannisterovci sú dosť rozvetvený rod. A prinajhoršom by tam iste dosadili Tyrellovci niekoho svojho.

  • upraveno 6. února 2012
    Jestli má Dany ještě vůbec nějakou motivaci dobývat západozemí. Hnacím motorem byl Viserys, pak i když měla neposkvrněné, neměla na přepravu lodě, cizí pomoc odmítla...
    Navíc Martin takovým stylem nepracuje. Má mraky postav, které mají svoje motivace, ale to neznamená, že dojdou do cíle nebo budou dělat to, co čtenář očekává.
    Moje tipy, jak postavy dopadnou:
    Bran: bude ovlivňovat děj parapsychickými schopnostmi (něco jak mluvil s otcem v minulosti)
    Arya: Na konci děje pořád v učení u asasínů.
    Sansa: Vyšoupne Malíčka (z okna) a nechá se pro změnu balamutit Varysem.
    Rickon: Nebude k nalezení a po letech se vrátí do ruin Zimohradu, aby pokračoval v rodu.
    Daenerys: Zlikviduje pár blbých postav, jako jsou např. Viktaryon a Euron. Sjednotí Dothraky a založí slavnou říši, oproti které bude Západozemí banda barbarů v kožešinách.
    Jon: díky Samovi přijde na to, jak bojovat s bílými chodci a na dlouhou dobu je zažene do nor. Melissandru preventivně zabije, protože i když mu zachránila život, je to nebezpečná fanatička.
  • upraveno 6. února 2012
    To s Daenerys by byl docela dobrej konec jejího příběhu, u těch ostatních (zvlášť u Aryii a Sansy) nesouhlasím. Počítáš s tím, že se u nich nic nikam neposune. A postava Aryi by tak nějak ztratila smysl.
  • upraveno 6. února 2012
    Ještě jsem zapomněla: Benjen je dávno mrtvý a není důvod, proč by měl odněkud vyskočit jako čert z krabičky.

    svoa00: Právě že postavy mají malý smysl. Třeba někoho potkají a něco mu řeknou, nebo někoho zabijí. Není tam ústřední postava, které ostatní pomahají zachránit svět, jak to bývá v jiných knížkách. Spíš mi to připomíná skládačku, kde každý dílek má plus mínus stejnou velikost.
  • upraveno 6. února 2012
    Ben Nevis: Martin zkrátka nepíše tak jako většina autorů, kdy dvě tři postavy jsou středem vesmíru. Tak jako ve skutečným světě je zkrátka každej hrdina svojeho příběhu. Souhlasím, že některý vedlejší postavy jsou snad jenom vygenerovaný a sám Martin snad už po dvou knížkách, co je poslal do hrobu, zapomněl jejich jména. Všechny postavy ale nejsou stejně důležitý. Všimni si, že z POV postav (kromě prologů a epilogů) zabil vlastně jenom Neda a Catelyn (vlastně... eh). IMHO nejdůležitější postavy v sáze jsou Jon, Danerys, Tyrion a pak s odstupem Jaime a Arya - u těhle dvou ještě čekám, že leccos ovlivní.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 6. února 2012
    Svoa00: I Arys Oakheath měl svoje POV a Quentin taky :)
  • upraveno 6. února 2012
    Everett Young: Pravda, ta moje hlava. Promiň, Quentine. Sakra, jak jsem mohla zapomenout na Aryse. No vážně, jak se mi to mohlo stát :D
  • upraveno 6. února 2012
    Já doufám, že se Arya na asasiny vykašle, vyhrabe Jehlu zpod schoda a pošupajdí domů (tj. k Nymerii a pak někam, kde potká ostatní Starčata). A pevně věřím, že Bran v té jeskyni nezůstane, to by mi bylo fakt líto. Daenerys, ať si zůstane kde je. ;)

    No, hlavně ať to nějak zkončí. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.