who is who

upraveno 21. února 2012 v Rozličný pokec
"poznáme" sa dlho. poznáme svoj temperament, preferencie hudobné, filmové, športové, vieme kto je sansovec a kto aryovec. niektorí z nás sa "poznáme" tak dlho, že sme už na seba možno aj zabudli (Léto, Eddard/Rabsberne).

alek to tu vytvoril, potom ako nás postretal na starom fóre. Mám pocit, že spolu s headom, flankerom a chmurom zdieľame jeho digitálne dieťa po celý jeho virtuálny život.

medzičasom odišla Tyna a niektorí ďalší a prišla všetko si pamätajúca Nevada. (dokonca dostala aj topic so svojím názvom, čo by bola exkluzívna záležitosť, nebyť jednej presmutnej udalosti).

Potom sa zjavil Montezuma3 s perfektnými wallpapermi, Everett, Krisa a ďalší a ďalší.

Napadlo mi, že s mnohými z vás trávim výrazne viac času ako s ostatnými ľuďmi v okolí. Vieme o sebe celkom osobné veci a mnohé bežné nikdy neprídu na pretras. Čo tak sa trochu predstaviť, povedať niečo o sebe? nech pochopíme odkiaľ vie flanker toľko právnych termínov a prečo sa vyzná vo francúzskej revolúcii. prečo keď príde na pretras učiteľovanie chmur sa rozčúli a ja smutne potrasiem hlavou. prečo head trúsi poznámky, ako by dával šach-mat...

či?

18911131430

Komentáře

• JayJay
    upraveno 2. března 2012
  • upraveno 2. března 2012
    Jay: Jo, ta modrá trubka mi trůní vedle záchodový mísy :D Měla jsem nejspíš studovat VŠE. Místo toho pro ní pracuju :(
    Souhlasím, že kvalita škol nebo spíš kateder se dost liší. Jenže jak dosáhnout lepší kvality, když učitelé, kteří něco umí, si pomáhají do Prahy nebo do zahraničí? V Ostravě musejí nabírat lidi ze Slovenska nebo dokonce z Ruska, aby dostali někoho kvalitnějšího.

Konkrétně školy v Ostravě se budou spojovat, aby dosáhly na ty peníze za výzkum.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. března 2012
    Ben Nevis: Problém je hlavně ve vládní politice, která vede k tomu, že peníze půjdou jenom na výzkum, co se dá zpeněžit. Protože je přece jasný, kterej výzkum přinese výsledky za pět let... VŠE mimochodem nejspíš plánuje do několika let propustit asi čtvrtinu učitelů. Nelitujte je. Některý z nich odučej dvě dvouhodinky do tejdne a berou plnej plat - třeba i 25 tisíc. Místo nich ale pak naberou nějaký čerstvě vystudovaný zelenáče.
    Flanker: no minimálně pár stovek to určitě bylo :), btw. dneska jdu zkusit, jestli dám těch tvých devadesát... doufám, žes to dělal poctivě lavička-činka a ne na tom blbém stroji :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 2. března 2012
    Etopedie, Tyflopedie a Pedagogika volného času... co se sakra učí v těhle oborech????
    Flanker: Jen motivace :)
    upraveno 2. března 2012
    upraveno 2. března 2012
    AshaG: Abys nedopadla jako jedna holka, co přeprala všechny kluky ve třídě kromě toho nejsilnějšího a myslela si, že ten s ní bude díky tomu chodit. ale on kupodivu dal přednost podstatně jemnější a hezčí holce :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 2. března 2012
    Jay a Everett Young:
    Etopedie a Tyflopedie jsou jedny z podoborů speciální pedagogiky (etopedie je spíš související). Etopedie je o poruchách chování (ne duševní choroby), hlavní cíl je resocializace a reedukace (např. ve vězeních, výchovných ústavech...). Tyflopedie je "speciální pedagogika pro zrakově postižené".
    Pedagogika volného času se zabývá aktivitami ve volném čase - zní to hrozně, ale týká se to všech nízkopraháčů, intrů, výchovných ústavů, táborů...
    Sociální pedagogika je zaměřená na vliv výchovy a prostředí - vytvoření kvalitních podmínek pro výchovu (např. aby rodiče děti nemlátili, měli podnětově bohaté prostředí...) a taky resocializace+reedukace.
    Sociální patologie a prevence se zabývá sociálními deviacemi a jejich prevencí.
    Bohužel o těchto oborech tady nikdo moc neví (že vůbec existují) a hlavně je tady takové klima, že "tyhle obory tady nejsou pořeba".
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 2. března 2012
    No co je Soc.patologie jsem věděl, to jde ještě tak nějak odvodit i ta pedagogika volného času, ale když poprvé v životě vidíš jakési cizí slovo jehož český význam nelze bez potřebných znalostí odvodit tak jsi pěkně v háji...
    upraveno 2. března 2012
    Everett Young: Však já to nemyslela, že kdo nezná všechny názvy sociálních oborů je pako :) (kamarádka chodí na VŠCHT a já jí nerozumím tak z 99%, když mluví o tom, co dělá) Spíš to bylo povzdechnutí nad tím, že lidi "nevědí", že jsou postižení, poruchy chování, sociální deviace a že by se to mělo řešit.
    Flanker: Neskromně nemyslím, že bych trpěla absencí krásy a jemnosti ;)
    upraveno 2. března 2012
    Alright, lets do this :-)

Jmenuji se Zuzana, je mi 22, (ne)rozmazlený jedináček a původem ze (poslední dobou neblaze proslulého města) severu Čech. Už dva roky bydlím v UK, asi hodinu od Londýna, kdo bude poblíž, nechť se staví na kafe :-) Vystudovala jsem zdrávku a mám jeden rok na UJEPu, ze kterého jsem úspěšně utekla. Pracuji jako nanny a part-time překládám. Jsem závislá na cestování, čímž se perfektne hodím do Martinova universa, kde taky každý pořád někam jde...
    K ASOIAF jsem se dostala asi před rokem a půl, kdy jsem na jeden dech, přelouskala ,,celou" sérii a následně se vrhla na seriál, který mě zatím nezklamal.

Očividně jsem pravým opakem Cersei, která je jedný z mých nejoblíbenějších postav. Proč se mě neptejte, nemám tušení, ale zájemci mohou provést psychologický rozbor, nikomu bránit nebudu :-))
  • JayJay
    upraveno 5. března 2012
    2 Krisa: Tu tyflopedii jsem věděl... a dovolil bych si tvrdit, že proti speciální pedagogice jsem neřekl ani slovo (u té sociální asi jo, ale to bude dané tím, že jsem totální asociál :o)) O tom, že existuje něco jako "pedagogika volného času" jsem se doslechl poprvé náhodou tak před 14 dni (a už tehdy jsem si mohl hlavu vykroutit)...
    Jinak tedy když už jsme u toho přiznávání hříchů, myslím, že mám na svědomí (byť jen spoluvinou - leč výraznou) už docela slušnou řadu celotáborových her oddílu vlčat, kterému pravidelně věnuji svou letní dovolenou (přes rok se bohužel zapojuji jen výjimečně)... a co je zásadní: bez příslušného VŠ vzdělání ve volnočasových aktivitách...
  • upraveno 6. března 2012
    Dlho som rozmýšlal či sa zapojiť alebo nie, a ako vidíte zapojil som sa :D
    Takže volám sa Marcel, pochádzam z Oravy, mám 15rokov.
    Medzi moje záľuby patrí hlavne futbal, knihy a poslednom čase aj nijaké kreslenie a grafika.
    Toto je asi moj 4 príspevok na tomto fóru a ako som si všimol niesom jediný ktorý viac "čumí" ako prispieva :D
    Ku knihe som sa dostal postupne , najskor som počul o seriáli ale nevenoval som tomu pozornosť, o niekoľko mesiacov neskor sme mali v škole debatu o knihách, kde mi triedny túto ságu odporučil ( a niekoľko týždňov mi spoileroval dej :D, )
  • upraveno 9. března 2012
    upraveno 9. března 2012
    Neskromně přiznávám, že jsem potěšen vyzdvihnutím mého podílu na Uglově intoxikaci Martinem :)

Jo, abyste věděli, ugla se prej švédsky a norsky řekne sova. Leč tato Petrova přezdívka vznikla, když během hraní Dračího doupěte náš pán jeskyně (rovněž Petr a rovněž Icefire pozitivní) vymyslel dvě obludy nesoucí jména Ugla a Blab. Petr tehdy hrál krolla jehož jméno si už nepamatuju, obě tyto monstra zabil a jméno Ugla mu zůstalo asi jako válečná trofej.
    upraveno 9. března 2012
    (chyba se vloudila, opakovaný příspěvek)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. března 2012
    Ugla: Krásná ikonka.
    upraveno 9. března 2012
    Ugla: Já bych se i ráda k obsahu vyjádřila, akorát mě tak odzbrojil první odstavec - ruzumím v něm jenom slovům "pracoval, absolvoval a oboru" - že mi nějak dochází slov :)))
    Každopádně zdravím "Dalšího postaršího matematika, tys nám tu chyběl..."
    @Krisa: U toho tvého může být spíš problém u toho vydržet. Loni jsem byl přes léto služebně v Hamburku a spolubydla na apartmánu byl psycholog, který se věnoval závislákům (těžkým alkoholikům a narkomanům). Při obrovské míře recidivy svých pacientů měl pocit marnosti a zvažoval změnu, byť v rámci oboru, ale někam, kde má aspoň trochu pocit, že to k něčemu je.
    upraveno 10. března 2012
    Ugla: Jo, u nás se dá shořet jao papír :) (teď nevím, jestli to bylo dobře pochopitelné, ale já to nemyslela vůbec hanlivě)
  • JayJay
    upraveno 21. března 2012
  • upraveno 21. března 2012
    to jsem tady nečekala - Krisa, flanker.27, Ugla... tolik cvičících kolegů... to bychom už pomalu mohli založit klub železných mužů (a žen) :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.