Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
11516182021581

Komentáře

• upraveno 21. října 2011
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. října 2011
    Tak je to otázkou toho, kdo zprávu zveřejní. Přece "osvoboditelé" Syrie nevyhlásí: "Chytli jsme ho zraněného a tak jsme ho navíc skopali jako psa a teprve pak mu vystřelili mozek na silnici. Neměl utíkat, hajzl jeden."
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. října 2011
    Nevada: Řekl že přesně takhle to bohužel bylo.
    Nevada: Syrie ? Jsi asi o 1600 km dál...
    Nějak ho nelituji parchanta... Ovšem ani neobhajuji ten rozběsněný dav...
    Jsou země, kde by neměli cpát západní demokracii a měli by je nechat žít po svém. Sakra, ona je tam ropa! Stejně bude Francie potřebovat nějakého šejka, se kterým vyjednají cenu ropy.
    A kdo jim tam sakra cpe tu demokracii? Ono Arabské jaro bylo způsobeno Západními státy?(Abych se tu ještě nedověděl že Mossad doopravdy stojí za útoky žraloků na rekreační centra v Egyptě) Já vidím pouze řetězovou reakci Arabů, kteří prostě chtějí změnu... Západní státy toho pouze chytře využili. Neudělali chybu a nechali vše v režii povstalců... Jak teď s tím naloží povstalci respektive jednotlivé kmeny zůstává jenom na nich... Realita bude drsná. Libye teď na tom bude delší dobu špatně...
    upraveno 21. října 2011
    Pardon, psala jsem v rychlosti. Libye, samozřejmě. O Sýrii mluvili krátce předtím v rozhlase právě v souvislosti se smrtí Kaddáfího a tak se mi to spojilo.

E.Young: Je mi jasné, že to tak (nějak) bylo. A o tom to právě je :)

Kaddáfího nemám důvod litovat. Ale na druhou stranu se docela "těším", až se tam k moci dostanou radikální islamisté, kteří za rozpoutáním revoluce pravděpodobně stojí, a pronto vypoklonkují frantíky i amíky a ještě na ně udělají dlouhý nos. A ti budou se skřípěním zubů muset vyklidit pole, jinak neuvidí z ropy ani kapku (o což jde především Francii).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. října 2011
    Naposledy co podporoval západ mudžahedíny tak to dopomohlo rozpadu SSSR... To zas tak není špatnej výsledek
    upraveno 21. října 2011
    Naposledy co západ podporoval mudžahedíny, tak to skončilo Talibanem ovládajícím Afghánistán. A tím pádem vytvořením zázemí všemožným teroristům v čele s náčelníkem Usámou.
    upraveno 21. října 2011
    A protože na šel západ opět hloupě, tak Talibán znovu získává na síle a ovládá čím dál větší území (v současnosti už zřejmě větší než spojenci). Až se Američani stáhnou úplně, tak to tam fanatici zase převálcují a kruh se uzavře.
    upraveno 21. října 2011
    Amaroun: To je jednak reaganovská pověra, protože vliv afghánu na celkovou situaci SSSR byl minimální a jednak kdo uplatňuje logiku nepřítel nepřítele je přítelem, nesmí se pak divit, když ten cizí nepřítel je nakonec i tvůj nepřítel. Krom toho se nestotožňuju s opět reaganovskou představou SSSR coby říše zla, proti který je každej prostředek dobrej.
    Nevada: trochu tě poupravim. Taliban ovládal vždy větší území než spojenci. To jen média tvrdila opak. Vím to od kamaráda který má bratra profi vojáka kterej v Afgánistánu sloužil. Spojenci ovládaj jen pár nejbližších kilometrů okolo svých základen + pár měst. Zbytek je buď území nikoho nebo (převážně) pod nadvládou Talibanu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 21. října 2011
    Ono se tomu říká "spojenci"?
  • upraveno 22. října 2011
    Amaroun: byl jsi v Afgánistánu. Nebo znáš někoho osobně kdo tam byl? Protože mě přijde, že píšeš úplně to samí jak média. Kamarádův bratr tvrdil úplně něco jinýho než ty. Vzdálit se ze základny jen v několika málo lidech se prý rovnalo jisté smrti. Západní vojáci tábory opoštěli jen silně ozbrojení a v jednotkách. Tak to aspoň tvrdil
    upraveno 22. října 2011
    upraveno 22. října 2011
    Hehe, teď mě pobavil Kalousek větou hodnou ceny Dr. Goebbelse. Zhruba: "My nic z povinného důchodového systému nevyvádíme soukromníkům, my jej posilujeme, neboť ten druhý pilíř je také součástí povinného systému."
    Přeloženo: Odvádíme na průběžný důchod X. Ministr uklidní, že nedá soukromému fondu z tohoto průběžného X nějaké X/20. Jednou větou ovšem dodá, že k tomu průběžnému X přibude kapitálové Y.
    Přitom je to vlastně v rozporu s tím, jak byla reforma prezentovaná původně, protože až donedávna to bylo prezentovaný tak, že se občan bude moct rozhodnout část odvodu nedávat do průběžného systému, ale kapitálového fondu.
    upraveno 22. října 2011
  • upraveno 23. října 2011
    Dneska jsem se dozvěděl zajímavou věc z článku Cílka že v USA je více vězňů než farmářů... Statisticky je to docela zajímavý :-D
    upraveno 23. října 2011
    USA mají největší počet vězňů na 100 000 obyvatel (takový index se užívá pro srovnání ve světě) na světě. Nevím, jak se to proměnilo od doby, kdy jsem měl kriminologii (naposledy někdy 2004), tehdy to bylo asi 800 (tedy 0,8 % obyvatelstva, to je skoro dva a půl milionu vězňů). U nás to bylo asi 200, teď zrovna informovali, že jsou věznice přeplněný, vězňů je necelejch 24 000, to dělá 240 na 100 000 obyv. V západních zemích EU se to pohybuje cca od 70 do 100.
    Proto se někdy mluví o tom, že vězení v USA nahrazuje sociální systém. Musíme si přitom uvědomit, že řada vězení v USA je již soukromejch a je to docela lukrativní byznys. V roce 1970 byl počet vězňů v USA jen asi 200 000. Tehdy soukromý věznice neexistovaly :) (samozřejmě dloubnutí, ale k zamyšlení to je).
    Ještě k tm pčeplněnejm věznicím u nás - víte, že průběžně cca 7000 odsouzenejch jaksi nemůže nastoupit trest, protože pro ně prostě neni místo a musej čekat, až se uvolní?
    flanker: jak muzes udelat byznys na soukromejch veznicich? pani ani nevim ze existujou soukromy veznice...

Myslim tim, kdo dava penize na ty vezne?

upraveno 23. října 2011
    Stát, pochopitelně. Dle logiky, že soukromník to udělá levněji, tudíž to stát stojí méně. Jak se to v praxi potvrzuje nevím, ale pokud je to jako u outsourcování u nás, tak bych na to moc nesázel.
    kde se sakra postoval ten DragonCon?:D
    Jen jsem chtěla poznamenat, že slečnu v převleku za Daenerys jsem viděla i na deviantartu. Má tam plno cosplay fotek:)
  • upraveno 24. října 2011
    To je Daenerys po přechodu? Ta paní ve fialových šatech? Brrrrrrrrrr
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 24. října 2011
    Robert s kladivem z Hornbachu :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.