Hlasování pro dámy
Milé dámy, slečny i panny ctnostné,
poněvadž chlapi již mají svůj kamrlík pro hlasování o největší koc v sáze, nadešel čas, abychom i my ohodnotily mužské osazenstvo příběhu Ice & fire.
Hodnotíme zde postavy knižní a né herce (pakliže neodpovídají dokonale popisu předlohy).
Napište komu dáváte přednost a proč, kdo Vás okouzlil a nebo naopak - s kým ani za zlaté prase v alobalu :-)
Klidně to rozdělujte na "partner pro život", "chlap na jedno vášnivé použití" , "ideální otec Vašich potomků"......jestli se všechno toto snoubí v jediném - Vaše štěstí :-)
Tak do toho ....
poněvadž chlapi již mají svůj kamrlík pro hlasování o největší koc v sáze, nadešel čas, abychom i my ohodnotily mužské osazenstvo příběhu Ice & fire.
Hodnotíme zde postavy knižní a né herce (pakliže neodpovídají dokonale popisu předlohy).
Napište komu dáváte přednost a proč, kdo Vás okouzlil a nebo naopak - s kým ani za zlaté prase v alobalu :-)
Klidně to rozdělujte na "partner pro život", "chlap na jedno vášnivé použití" , "ideální otec Vašich potomků"......jestli se všechno toto snoubí v jediném - Vaše štěstí :-)
Tak do toho ....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ten kluk dokázal vzbudit starosti i v Tywinovi.:-)
A súhlasím s Oberynom, večná škoda, že ho GRR tak rýchlo odpravil, minimálne vyzeral na zaujímavú postavu, ale cítila som v ňom potenciál aj v smere tohoto vlákna :)
I když na mě je trochu věkovitý...
- jedna milenka mu sice vydrží 14 let, ale zřejmě nebyla za tu dobu jediná (na druhou stranu jí asi další společnost vyhovovala)
- postará se o své bastardy, to sice jo, ale víceméně tím, že je uzná za vlastní a přiveze je do rodinného sídla, kde se o výchovu starají jiní
- zastánce ženských práv, s přimhouřeným okem budiž, ale je to spíš otázka Dornských zvyklostí - nemyslím si, že by dával svým dcerám a partnerce takový prostor, kdyby se narodil jinde a byl vychováván třeba jako Lannister nebo Arryn
- navíc se mi trochu příčilo, když se distancoval od svých dcer ve stylu: "nemyslete si, že vám budu tahat z průšvihu, pokud se špatně provdáte". Kdo sakra jiný by měl pomoct, když ne otec ;o)
Jestli ne, pak můj žebříček vypadá takto:
chlap na jedno vášnivé použití - Jaime
partner pro život - Jon Sníh (nebo Rob Stark)
V čem je Jon Sníh narozdíl od Roba romantický hrdina? Rob si vybral lásku nad přísahou a povinností, kdežto Jon si vybral povinnost místo lásky..
A ještě jedna věc: Ellaria Písek je sice bastard, ale z mocného rodu, takže by svatba takový skandál nebyla. Část písečných zmijí by byla legitimní a Doranovi by do mocenských hrátek přibylo pár dalších potenciálních nevěst (bastardy bude provdávat za bohaté a vlivné těžko). Ale Oberyn se prostě zřejmě oženit nechtěl. S nikým. Bez ohledu na to, jak by to mohlo pomoci spravedlnosti pro jeho oddaně zbožňovanou sestru.
Čím víc o něm přemýšlím, tím víc se mi líbí.
A kde že je to druhé hlasování??? Arya vs Sansa vs někdo další....