Hra o trůny 1x04 - Mrzáci, bastardi a zlámané věci

upraveno 18. května 2011 v 1. řada
12357

Komentáře

• upraveno 11. května 2011
    Spartacus je účelově přestylizovaný, takže to opravdu srovnávat nejde :) Scéna s Viserysem byla fajn, prostě nás nesmí dráždit cokoliv, co není v souladu s knížkou a teď se to třeba (zatím) nezdá smysluplné.
    Rostoucí sledovanost je důležitá, mohlo by to totiž pomoct s rozpočtem na Střet králů, kde už to taková sranda nebude. A co teprve Bouře mečů...
    Stejně se doba pohnula. Umíte si představit, že před deseti dvaceti lety by v seriálu nebo filmu byla několikasekundová scéna se stříkající tepnou? Když šlo o krvavé násilí, kamera se cudně odvrátila.

Khadgar : pravda, jestli bude rozpočet napjatý i ve Střetu králů, tak si budou o bitvách maximálně povídat...
    btw. tie mena drakov co Viserys spomina su naozaj autentiocke = z knihy? lebo ja si okrem Baleriona a tych dalsich dvoch na ziadne ine nepamatam...
    Stejně si myslím, že ten úplně největší king nejen tady, ale vůbec, je sarven.

Brzo se oněch několik zde přítomných labilních geeků Jaimeho konečně zbaví, neb si chce v klidu bez spoilerů a nepochybně vysoce oduševnělých komentů přečíst pátej díl. Každopádně děkuje za poskytnutí vpravdě impozantního sociologického materiálu ;)
    chápem, že názov kapitoly ťa napĺňa pocitom, že by si mal niečo povedať, aj keď nemáš čo.
    nechápem, čo konkrétne ťa tak rozrušilo, a ani sa mi to nechce takto skúmať.
    ale veľmi rád sa s tebou osobne stretnem v Prahe, najbližšie keď prídem.
    Tak 5 stran diskuse. Nevím jestli někdo ty poslední stránky čte, ale já jako nováček (už jsem objednal knihu) se orientuji celkem dobře. Sice 1 a 3 díl jsem viděl dvakrát a po díle si přečtu shrnující dopředstavení postav, ale během nového dílu zvládám bez problému vychytat vztahy mezi postavami. Spíš mi vadí, že je to pořád představování, neustále se vypráví příběhy a postavy "vzpomínají" (tedy představují se). Klidně bych to omezil, divák nemusí chápat hned vše, chtělo by to trochu více rozjet dramatickou zápletku.
    JAIME: MF dnes fakt? Mně se spíš zdá že si vylezl ze základky...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 11. května 2011
    Tož přeju taky, ostatně i já budu potřebovat přízeň starých bohů severu, zejtra mi budou trhat zub moudrosti.
  • upraveno 12. května 2011
    Přinejhorším si to můžeš ze zahraničí objednat, ale myslím, že tohle ti klidně udělá nějaký šikovný umělecký kovář i u nás. ;-)
    Slaboučký díl plný žvatlání. Nudááá. Zklamání....
    Nymeria: Bohužel nedá, ne nějak oficiálně. K těm předmětům se u nás dá dostat jen cestou marketingových akcí HBO. Takže jedině zauvažovat o nějakém hromadném nákupu, což je ale asi relevantní jen pro Prahu...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 12. května 2011
    Taky bych se přidala.
    Nymeria: ja mam doma tricko 'Winter is coming' z tohto shopu. musi ti to vsak kupit a poslat niekto kto zije v USA alebo Canade...
    Zájemci by byli to jsem moc ráda, jen škoda, že už nemám známého ani v USA ani v Kanadě...
    Pokud chcete objednávat z USA tak je tu jedna možnost.Existuje tutově víc poskytovatelů ,ale v založkách mám jen jednoho http://www.zasilkovasluzba.com/v2/main4.php
    Jinak nemám s nima zkušenosti ,jen jsem si to zazáložkoval kdybych náhodou něco objednával z USA. Přes tohodle poskytovatele získáte fyzickou adresu v USA a pak to dopraví do čech.
    upraveno 12. května 2011
    Ad septa - tam by pasovalo spíš Arya Stark, ne? :o))
    upraveno 12. května 2011
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 12. května 2011
    Jorah je jen na dovolené. Tam není k soucitu důvod. Nemluvě o slečně, které dělá společnost. Kde kdo by si to z ním i rád vyměnil.
  • upraveno 13. května 2011
    Ja septu Mordane lutujem, lebo jej praca je urobit s Arye damu, mission impossible :-)
    ja som si to predstavoval ako zmes všetkých možných ľudí: od žobravých detí, cez sedliakov, vojakov až po... dvorné dámy. žiadna mágia určite.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.