TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
1356357358359361

Komentáře

• @svoa00 Ten Ozai, to je tím že do toho šli tak rychle. Azula mohla počkat taky do druhé sezony. Ale když jí sem vecpali, tak museli ukázat i vztahy mezi těmi třemi. Což mi vlastně nevadilo. Ale z Ozaie udělali takového Tywina :D
  • upraveno 3. března 2024
  • Nevíte zda někdy Legenda o Aangovi vyšla na dvd s českým dabingem? Smráďata se chtějí koukat ale odmítají titule zatím :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @sfik Dabing existuje, ale na DVD to nevyšlo.
  • @Nevada Ano, vím že Aanga i Koru dávali na Déčku, ale tedy škoda že to nikdy neposlali ven :-) tak hold začnou cvičit angličtinu a čtení titulků :D Díky!
    @sfik Případně je momentálně obojí česky na SkyShowtime.
    Není zač.
    Dobrá stránka, kde jde snadno zjistit, kde na streamovacích službách je který seriál či film k vidění.
    https://www.justwatch.com/
  • Já nevím... na jednu stranu, pokud to dělali Švédi, nemuselo by to být zlé, Netflixu navzdory. Ale úplně mi nesedí ta dramatická hudba a casting některých postav bych si, coby osoba znalá předlohy, představovala jinak. Ronja vypadá jako Eleven ve Stranger Things, za mě nemá v sobě to rošťáctví původní herečky, Birk je úplně jiný, o Borkovi nemluvě. Mattis si je vcelku podobný, i ten starý loupežník a Lovissa je hezčí než původní herečka. I když třeba harpyje vypadají dobře (triky původního filmu jsou dnes pro moderního diváka hodně úsměvné), působí to na mě moc tvrdě a neosobně. Z traileru se mi taky zdá (možná mylně?), že bude víc rozpracována linie královských vojáků a pronásledování loupežníků, kvůli kterému Borka zabral druhou polovinu Mattisova hradu, která je v knize i filmu hodně okrajově zmíněna. Ale jak jsem psala - pokud si to dělali Švédi sami ,a věřím, že s láskou k předloze (ke knize minimálně, netuším, nakolik je tam oblíbený i film), zlé by to být nemuselo.
    Vypadá to, že z toho chtějí udělat spíš takovou temnější fantasy než pohádku. Mně se ten trailer líbí, určitě to zkusím. Ale až vypustí i druhou část série. Tento netflixácký nešvar je hrozně otravný.
  • Tak na tohle jsem zvědavá.
  • Včera jsme konečně pustili první díl hraného seriálu The Las Airbender. Původní kreslenou Legendu o Aanghovi neznám, viděla jsem akorát Shyamalanův film z roku 2010. Ten je na ČSFD hodnocen jako propadák, mně se ale tehdy moc líbil. Pamatuju si, jaký wow efekt mělo, když Avatar zjistil, že je fakt poslední - v seriálu mě o tohle připravili, byť můj muž, který film zapomněl, tam nějaký "Aha moment" měl. Jak mám v oku ten film, dělá mi trochu problémy smířit se s herci, ale příběh to zatím kompenzuje :).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • Problém tří těles nám Netflix cpal tak dlouho, až jsme si to pustili. Slovy Svěráka z filmu Pane, vy jste vdova: "Dobré, ale trochu naturalistické." Hned úvodní scéna první epizody není pro slabší povahy. Jinak ale dějově zajímavé a neotřelé sci-fi. Když se díly chýlily k poslednímu, říkala jsem si, jak scénáristé příběh uzavřou a jestli ho uzavřou. Po zhlédnutí jsem teprve zjistila, že existuje knižní předloha a seriál zřejmě adaptoval pouze první díl trilogie. Podle zpráv na netu je otázkou, zda budou další série vůbec natočeny, netflixákům se prý nelíbí nízká čísla sledovanosti v porovnání s vysokým rozpočtem, co to stálo. Takže mně nezbyde asi nic jiného než zajít si do knihovny, protože Thomas Wade je můj nový autoerotický idol a chci vědět, jak to s ním dopadne.
  • Takže v poslední době jsem dokoukala dvě věci. Tou první je Šogun a musím teda říct, že byť konec to má, hodně postav skončí v ději jako trubky a nedivím se, že se lidi hned ptali, jestli bude druhá série. Mno, autor předlohy nic jiného s těmi postavami nenapsal, ale rozhodně by tvůrci mohli pokračovat i bez toho. Historický předobraz lorda Toranagy potlačil povstání sotva dospělého Dědice, který pak spáchal rituální sebevraždu, takže drama by tu bylo.

Druhý seriál je Koruna. Byť jsem k posledním dvěma řadám měla hodně výhrad a přeskakovala celé díly, tak poslední dva tři díly doporučuju. Po smrti Alžběty jsem tu v topicu zmiňovala, že tvůrci na nějakou dobu natáčení zastavili, aby mohli realizovat představu, kterou měli pro případ, že královna umře dřív, než seriál dokončí. A je to vidět. Seriál končí na vysoké nótě, závěr je o královně a ne, nedostane se do současnosti, ani by se to podle mě nehodilo. A na chvíli se vrátí i Claire Foy a Olivia Coleman.
  • Normálne mu držím palce, náhradníkovi.
  • Ukážka z novej série Sandmana. :-)
  • upraveno 16. července 2024
    upraveno 14. srpna 2024
  • Poslední série Umbrella academy za mnou a ročním krvavé slzy, jak to šlo do kopru.

Snad mi spraví náladu Dračí princ.
    upraveno 12. září 2024
    hmmm :-k

Btw. úplně jsem přehlédl, že už je od jara venku druhá série Blood of Zeus. Viděli jste někdo?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.