TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tohle je spíš o týrané feně, než psovi a taky to ještě není uzavřené, ale po závěru (tedy z předposledního dílu) první série myslím, že dívčice by mohla být na cestě k zahojení. Pokud teda přežije nadcházející boje.
https://www.csfd.cz/film/1424395-modrooky-samuraj/prehled/
https://www.serialzone.cz/advent/
Anebo Vikingane po polsku v novověku.
Satira, která míchá vykreslení doby (medicínske vdechování kouře, liberum veto, obchod s obilím, vodka v pánově krčmě, Polsko-litevská unie, šavličky a brokát a páví peříčka a husí křidélka) s odkazy na současnou dobu (placená reklama (v toulavém divadle), budování kariéry v stabilní firmě s dobrou reputací (církev), kulturní apropriace, pochod za právo na ruzné konfese (s výjimkou ateistu, ti jsou popravováni)) a dojde i na Sienkewicze.
Má to jistou výpravnost, šlechticko-měšťácké baroko vedle života na vsi, blátivá špína i bujará svatební veselka, spousta slámy, sarmatská hrdost a souboj o čest a schudlý rytíř bezďák i mládež na výměnném pobytu, feministicky založená dcera aktivistka a synek hudebník, co si ve volném času prohlíží zasnoubní obrázky, církevní slizoun k pohledání, ponurá paní matka, která v sobě najde tajné stránky a hlava rodiny s ambicemi čelící strašlivé smule a nenáviděným sousedum, rodinným konfliktum i vyšetřování vraždy. Dojde na únos Tatary i exorcismus a pohledy do kamery ala Office.
https://www.csfd.cz/film/1434072-1670/prehled/?fbclid=IwAR0wkbN-xwRVj6_nnR20Bus-AVN5PfCgjdWV9o-Ptve7uHV_JoocTY-D650
My včera dokoukali seriál Borgen (Vláda), který se mi líbil moc. Nejprve jsme omylem koukli na poslední sérii, která je na Netflixu pod jiným názvem, a pak koukali od první série po třetí. Za mě velice zdařilý seriál o politice, bavilo nás to oba, a to je co říct, protože náš vkus je velmi odlišný :).
Co se mi líbilo nejvíc, tak to je samozřejmě samotná Mizu. Kdysi jsem napsala povídku o starší Arye a její cestě za pomstou a tohle mi ji připomnělo. Světe div se, možná se k tomu vrátím :onfire:
https://www.serialzone.cz/serial/slow-horses/
https://www.serialzone.cz/serial/vigil/
To naopak nový Justified mě zklamal a naštval :(
Monarch - je nic moc. Leda by jste měli slabost pro Kurta Russela, Annu Sawai nebo pro samotnou Godzillu na jejíž pár zářných minut v seriálu si budete muset dlouho počkat.
Echo - po traileru jsem se docela těšil, ale bohůmžel jsem nedostal co sliboval. Ve výsledku to řadím spíše k těm slabším seriálům od Marvelu.
Blue Eye Samurai - je fajn. Nejsem z toho sice tak vyndaný jako ostatní, soudě dle hodnocení na csfd, ale přidávám se ke Svoe s doporučením.
La Casa de Papel - po mnoha doporučení ze všech stran jsem rozkoukal tenhle slavný španělský heist. To asi doporučovat nemusím, to už jste nejspíš stejně všichni viděli.
Castlevania - rozkoukal jsem i tuhle anime parádičku z Valašska. Ale to nejspíš už také znáte. Mám za sebou teprve první dvě řady, ale hned jak dojedu Papel, tak se pustím do dalších.
A ještě se chystám pustit do Euforie a do Vládců nebes (ze stejného rybníčku jako Bratrstvo neohrožených a Pacific)
Dala jsem šanci šesté řadě Koruny a na začátku je to jenom víc toho samého. Po měsíci jsem si pustila pátý díl a ejhle, je to už po smrti Diany. Je to hrozné, ale seriál je lepší než ní a zaplaťpánbůh že se od ní posunul. Pátý díl je sice pořád z let 1997/1998, ale už je o Williamovi. Slyšet hitovky z devadesátek a vidět mladičké hezké princátko Williama, co nesnáší, že fanynky ho vidí jako člena boys bandu... Zamáčkla jsem nostalgickou slzu v oku :-D Ale moje kritika pořád platí. Seriál je už moc jenom rodinné drama, nevěnuje se britským ani světovým událostem a jen pár členům rodiny. Sama královna je už v seriálu sporadicky a je to spíš o Charlesovi, teď už teda Karlovi III. No ale asi to dokoukám.
A samozřejmě sjíždím Avatara a jsem u pátého dílu. První reakce byly dost ostré, ale za mě - nenechte se odradit zakyslými fandy, co čekali otrockou adaptaci animáku. Seriál je velmi uctivý a věrný a je to vizuální spektákl. Má samozřejmě svoje vady. Část dialogů šustí papírem, někteří herci mě ještě nepřesvědčili a dramaturgicky to není moc dobré. Ale pohodička to rozhodně je. Z postav a herců je kupodivu zatím nejlepší Sooka a jak jinak - největší sympaťák Iroh (chraňme ho za každou cenu!)
Z postav mě velmi baví Sooka, samozřejmě skvělý Iroh, moc mě bavila i Suki byť byla jen v jednom díle.
Kataru jsem neměl rád ani v animácích, v tom si je podobná i její hraná verze :D
Ale naprosté wtf je Mai. Objevila se jen na krátkou dobu ale tyjo.. to mi přijde hroznej úlet..
Filmového Avatara zmíním jen proto, že tu bylo riziko že seriál dopadne podobně zle ale naštěstí se tak určitě nestalo...
EDIT: Trochu divný pocity mám u postav jako je Bumi. Evidentně ho hrál nějakej namaskovanej mladík. Otázka je jestli ho museli brát taky tak moc.. doslovně?
Ale.. dětem se to líbí. Na animovaný koukat nechtějí, páč nejde sehnat nadabovaná verze :D tak aspoň něco můžu vytasit z rukávu :D
Taky mě napadá, že Ozai by v prvních dvou sériích temná figura bez tváře, tady v seriálu moc impresivní není.