TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Čas nádejí- Dráma z dielne RTVS. Výprava je dobrá a príbeh je silný. Ale chybičkou je, že v deji, ktorý sa odohráva počas 1. svetovej vojny a 2. svetovej vojny sa rýchlo skáče v čase.
Metóda Markovič: Hojer- Krimi z dielne Voyo natočená podľa skutočnosti. Apropo, jednu z hlavných postáv stvárňuje už nebohý Daniel Heriban. Toto je jeho posledný projekt.
https://www.justwatch.com/
Fallout - Je povedený, i když asi ne úplně pro každého. Ten černý humor mi přijde občas zbytečně na škodu a byl bych raději, kdyby to mělo vážnější a temnější pojetí. Také mi přijde, že některé věci nevysvětlili dostatečně nebo vůbec. Nejspíš se odpovědí na některé otázky dočkám až v druhé sérii ale kdo zná a hrál videohry, tak má jednoznačně výhodu.
Shogun - Netrpělivě čekám 9. epizodu, ve které to bude velký, každopádně už nyní mohu říci, že je to nejlepší séroš, který jsem v poslední době viděl. Tedy pokud nebudu počítat dva roky starou druhou sérii Eufórie které jsem nadělil pět z pěti, protože to co tam Zendaya předvádí, to je masakr.
Druhý seriál je Koruna. Byť jsem k posledním dvěma řadám měla hodně výhrad a přeskakovala celé díly, tak poslední dva tři díly doporučuju. Po smrti Alžběty jsem tu v topicu zmiňovala, že tvůrci na nějakou dobu natáčení zastavili, aby mohli realizovat představu, kterou měli pro případ, že královna umře dřív, než seriál dokončí. A je to vidět. Seriál končí na vysoké nótě, závěr je o královně a ne, nedostane se do současnosti, ani by se to podle mě nehodilo. A na chvíli se vrátí i Claire Foy a Olivia Coleman.
Po prvních pár epizodách z 28 (uf!) jsem se začal bát že bude celý seriál jen melancholické pofňukávání nad hroby obyčejných smrtelníků jejichž životy jsou pro hlavní hrdinku stejně pomíjivé jako ten deset let trvající výlet na konec světa, který s nimi absolvovala teprve před čtyřiceti lety. Naštěstí se v půlce přestane tolik skákat v čase a trochu více prostoru dostane i budování světa, souboje a magie. Frieren totiž není jen nějaká průměrná elfská magička z prvního ročníku čar a kouzel, ale pěkně nebezpečnej Gandalf v sukni. Různé druhy magie a práce s ní je taky docela zábavná, takže po první polovině série dávám spokojených 4/5 a mohu jen doporučit. Každopádně si ke sledování připravte kapesníčky.
Edit: Tak v druhé polovině se s novými postavami roztrhl pytel a došlo i na magičský battle royale. Nicméně varování: Po 28 epizodách je tahle cesta po stopách dávných hrdinů teprve v půlce a co jsem tak koukal, tak druhá řada to ještě nemá úplně jisté. Tak snad jsem tuhle sérii nerozkoukal nadarmo a toho konce se někdy dočkám.
Snad mi spraví náladu Dračí princ.
Btw. úplně jsem přehlédl, že už je od jara venku druhá série Blood of Zeus. Viděli jste někdo?