TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1355356357358359361»

Komentáře

• @svoa00 Ten Ozai, to je tím že do toho šli tak rychle. Azula mohla počkat taky do druhé sezony. Ale když jí sem vecpali, tak museli ukázat i vztahy mezi těmi třemi. Což mi vlastně nevadilo. Ale z Ozaie udělali takového Tywina :D
  • upraveno 3. března
    No priamo k Avatarovi, teda k Poslednému vládcovi vetra som sa ešte nedostala, ale chystám sa pozerať. Zatiaľ som dopozerala novinky. :-)
    Čas nádejí- Dráma z dielne RTVS. Výprava je dobrá a príbeh je silný. Ale chybičkou je, že v deji, ktorý sa odohráva počas 1. svetovej vojny a 2. svetovej vojny sa rýchlo skáče v čase.
    Metóda Markovič: Hojer- Krimi z dielne Voyo natočená podľa skutočnosti. Apropo, jednu z hlavných postáv stvárňuje už nebohý Daniel Heriban. Toto je jeho posledný projekt.
  • Nevíte zda někdy Legenda o Aangovi vyšla na dvd s českým dabingem? Smráďata se chtějí koukat ale odmítají titule zatím :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @sfik Dabing existuje, ale na DVD to nevyšlo.
  • @Nevada Ano, vím že Aanga i Koru dávali na Déčku, ale tedy škoda že to nikdy neposlali ven :-) tak hold začnou cvičit angličtinu a čtení titulků :D Díky!
    @sfik Případně je momentálně obojí česky na SkyShowtime.
  • @Nevada Moc díky!
    Není zač.
    Dobrá stránka, kde jde snadno zjistit, kde na streamovacích službách je který seriál či film k vidění.
    https://www.justwatch.com/
  • Já nevím... na jednu stranu, pokud to dělali Švédi, nemuselo by to být zlé, Netflixu navzdory. Ale úplně mi nesedí ta dramatická hudba a casting některých postav bych si, coby osoba znalá předlohy, představovala jinak. Ronja vypadá jako Eleven ve Stranger Things, za mě nemá v sobě to rošťáctví původní herečky, Birk je úplně jiný, o Borkovi nemluvě. Mattis si je vcelku podobný, i ten starý loupežník a Lovissa je hezčí než původní herečka. I když třeba harpyje vypadají dobře (triky původního filmu jsou dnes pro moderního diváka hodně úsměvné), působí to na mě moc tvrdě a neosobně. Z traileru se mi taky zdá (možná mylně?), že bude víc rozpracována linie královských vojáků a pronásledování loupežníků, kvůli kterému Borka zabral druhou polovinu Mattisova hradu, která je v knize i filmu hodně okrajově zmíněna. Ale jak jsem psala - pokud si to dělali Švédi sami ,a věřím, že s láskou k předloze (ke knize minimálně, netuším, nakolik je tam oblíbený i film), zlé by to být nemuselo.
    Vypadá to, že z toho chtějí udělat spíš takovou temnější fantasy než pohádku. Mně se ten trailer líbí, určitě to zkusím. Ale až vypustí i druhou část série. Tento netflixácký nešvar je hrozně otravný.
  • Tak na tohle jsem zvědavá.
  • Včera jsme konečně pustili první díl hraného seriálu The Las Airbender. Původní kreslenou Legendu o Aanghovi neznám, viděla jsem akorát Shyamalanův film z roku 2010. Ten je na ČSFD hodnocen jako propadák, mně se ale tehdy moc líbil. Pamatuju si, jaký wow efekt mělo, když Avatar zjistil, že je fakt poslední - v seriálu mě o tohle připravili, byť můj muž, který film zapomněl, tam nějaký "Aha moment" měl. Jak mám v oku ten film, dělá mi trochu problémy smířit se s herci, ale příběh to zatím kompenzuje :).
    Mně Avatar: Legenda o Aangovi připadlo takové dost dětské (tedy když pominu to upalování lidí v přímém přenosu). Bavit mě to bavilo, líbit se mi to vcelku líbilo. Ale ze všeho nejvíc to způsobilo, že mám nutkání si v dohledné době zopakovat Seirei no moribito. Snad to někde v archívu ještě najdu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tak jsem se koukl co D&D provedli s Problémem tří těles a dopadlo to dle očekávání. Co pochází z knih je fajn. Má to atmosféru a spoustu skvělých nápadů. Jak jsou ale na scéně výplody D&D respektive jejich nudné postavy a jejich patálie, je to nuda a padá to do průměru.

Fallout - Je povedený, i když asi ne úplně pro každého. Ten černý humor mi přijde občas zbytečně na škodu a byl bych raději, kdyby to mělo vážnější a temnější pojetí. Také mi přijde, že některé věci nevysvětlili dostatečně nebo vůbec. Nejspíš se odpovědí na některé otázky dočkám až v druhé sérii ale kdo zná a hrál videohry, tak má jednoznačně výhodu.

Shogun - Netrpělivě čekám 9. epizodu, ve které to bude velký, každopádně už nyní mohu říci, že je to nejlepší séroš, který jsem v poslední době viděl. Tedy pokud nebudu počítat dva roky starou druhou sérii Eufórie které jsem nadělil pět z pěti, protože to co tam Zendaya předvádí, to je masakr.
  • Problém tří těles nám Netflix cpal tak dlouho, až jsme si to pustili. Slovy Svěráka z filmu Pane, vy jste vdova: "Dobré, ale trochu naturalistické." Hned úvodní scéna první epizody není pro slabší povahy. Jinak ale dějově zajímavé a neotřelé sci-fi. Když se díly chýlily k poslednímu, říkala jsem si, jak scénáristé příběh uzavřou a jestli ho uzavřou. Po zhlédnutí jsem teprve zjistila, že existuje knižní předloha a seriál zřejmě adaptoval pouze první díl trilogie. Podle zpráv na netu je otázkou, zda budou další série vůbec natočeny, netflixákům se prý nelíbí nízká čísla sledovanosti v porovnání s vysokým rozpočtem, co to stálo. Takže mně nezbyde asi nic jiného než zajít si do knihovny, protože Thomas Wade je můj nový autoerotický idol a chci vědět, jak to s ním dopadne.
  • Takže v poslední době jsem dokoukala dvě věci. Tou první je Šogun a musím teda říct, že byť konec to má, hodně postav skončí v ději jako trubky a nedivím se, že se lidi hned ptali, jestli bude druhá série. Mno, autor předlohy nic jiného s těmi postavami nenapsal, ale rozhodně by tvůrci mohli pokračovat i bez toho. Historický předobraz lorda Toranagy potlačil povstání sotva dospělého Dědice, který pak spáchal rituální sebevraždu, takže drama by tu bylo.

Druhý seriál je Koruna. Byť jsem k posledním dvěma řadám měla hodně výhrad a přeskakovala celé díly, tak poslední dva tři díly doporučuju. Po smrti Alžběty jsem tu v topicu zmiňovala, že tvůrci na nějakou dobu natáčení zastavili, aby mohli realizovat představu, kterou měli pro případ, že královna umře dřív, než seriál dokončí. A je to vidět. Seriál končí na vysoké nótě, závěr je o královně a ne, nedostane se do současnosti, ani by se to podle mě nehodilo. A na chvíli se vrátí i Claire Foy a Olivia Coleman.
  • Normálne mu držím palce, náhradníkovi.
  • Ukážka z novej série Sandmana. :-)
  • upraveno 16. července
    sfik napsal(a):

Sledujete někdo s03 Picarda?

Nakonec jsem se k němu dostala až letos a tou trojkou příjemně překvapil. Mělo to celkem slušný spád. Druhá série SNW je trochu tuhá a bohužel má občas hrozné úlety
    upraveno 14. srpna
    Na jaře na mne vyskočila Frieren: Beyond Journey's End ve srovnávacím videu s Rings of Power, jakožto ukázka jak se to má a nemá dělat, když píšete scénář k fanatsy seriálu s nesmrtelnou elfkou v hlavní roly. Od té doby na mne na sockách čas od času vyskočila Frieren nenápadně vystrkujíc svá špičatá ouška. Tu nějaký mem, tam nějaký cosplay. Až najednou přišel srpen a já koukám na trailer druhé série Rings of Power. Při lehkém zhnusení z toho, že tvůrci mají evidentně výtky fanoušků těžce na salámu a v druhé řadě pojednou stejnou bídu jako dosud, rozhodl jsem se podívat na druhou stranu barikády a pustil jsem si Frieren.

Po prvních pár epizodách z 28 (uf!) jsem se začal bát že bude celý seriál jen melancholické pofňukávání nad hroby obyčejných smrtelníků jejichž životy jsou pro hlavní hrdinku stejně pomíjivé jako ten deset let trvající výlet na konec světa, který s nimi absolvovala teprve před čtyřiceti lety. Naštěstí se v půlce přestane tolik skákat v čase a trochu více prostoru dostane i budování světa, souboje a magie. Frieren totiž není jen nějaká průměrná elfská magička z prvního ročníku čar a kouzel, ale pěkně nebezpečnej Gandalf v sukni. Různé druhy magie a práce s ní je taky docela zábavná, takže po první polovině série dávám spokojených 4/5 a mohu jen doporučit. Každopádně si ke sledování připravte kapesníčky.
    image

Edit: Tak v druhé polovině se s novými postavami roztrhl pytel a došlo i na magičský battle royale. Nicméně varování: Po 28 epizodách je tahle cesta po stopách dávných hrdinů teprve v půlce a co jsem tak koukal, tak druhá řada to ještě nemá úplně jisté. Tak snad jsem tuhle sérii nerozkoukal nadarmo a toho konce se někdy dočkám.
  • Poslední série Umbrella academy za mnou a ročním krvavé slzy, jak to šlo do kopru.

Snad mi spraví náladu Dračí princ.
    upraveno 12. září
    hmmm :-k

Btw. úplně jsem přehlédl, že už je od jara venku druhá série Blood of Zeus. Viděli jste někdo?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.