TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
1356358360361362

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 31. prosince 2022
  • @Nevada
    Westerny znám spíš jen ty nejznámejší (V pravé poledne, Tenkrát na západě, Velká země), ale asi jim teď dám větší šanci. Díky za tipy. K Hell on Wheels jsem se ale dostala proto, že jsem byla zvědavá, kde a jak hrál ještě Anson Mount. A že tady byl opravdu dobrý. Když někdo zvládne scény jako třeba tu poslední noc s Ruth, tak je jasné, proč Mount dokázal tak zvednout druhou řadu Discovery a proč potom dostal i svůj vlastní seriál (Strange New Worlds přes pár úletů ve scénáři dopadlo hodně slušně i u kritiky a to už je co říct).
  • upraveno 2. ledna 2023
    @Nevada
    Pýcha a předsudek s Colinem Firthem - "Asi nejlepší adaptace Austinové vůbec."

Jako seriál určitě. Z filmů potom Rozum a cit 1995 (Emma Thompson, Alan Rickman, Kate Winslet, Hugh Grant). Docela slušná byla i filmová adaptace Mansfieldského panství. Přitom tahle knížka se musela zpracovávat hodně těžko vzhledem k tomu, jak rozvláčně je napsaná a typický austenovský přístup je v ní navíc (zřejmě schválně) schovaný dost hluboko ;-)
  • upraveno 3. ledna 2023
  • To víš, mládí. :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Netflix potvrdil, že Středa bude mít 2. sérii. Datum neoznámili, ale já osobně to vidím na konec příštího roku
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Koukáte někdo na Last of Us? Jsem zatím docela překvapený, jak moc je to jedna ku jedné se hrou. Je tam teda několik scén které rozšiřují jednotlivé linky, ale jinak je to hodně přesné a to včetně dialogů, kostýmů nebo i některých kulis. Že by někdo konečně přišel na to, jak úspěšně zadaptovat videohru?
    Jsem zvědav jestli si to udrží sledovanost a hodnocení až do poslední epizody. A hlavně jsem zvědav, jestli si po tomto úspěchu HBO vyžádá druhou sérii a posléze, poučeni ze Hry o trůny, seriál ukončí. Nebo že by Druckmann a Naughty Dog do té doby přišli s třetím dílem?
  • Viděla jsem první díl a zatím dobré. Abych řekla pravdu, holt nemám herní komp, takže jsem hru nehrála, ale vím, o co jde, a viděla jsem kdysi dost videí na YT. Samozřejmě se nabízí srovnání s Walking Dead a zatím je to až bizardně podobné, když si odmyslím předlohu. Pedro je fajn, ale Ellie je prostě vizuálně úplně jiná a ještě mě bude muset přesvědčit. Bůhví jestli mají nějaký dlouhodobější plán, nejspíš standardně budou tvůrci řešit všechno na koleně podle rozhodnutí managementu.
  • @svoa00 tak ani herní komp by ti nepomohl neboť to na PC vyjde až někdy v březnu, hra byla roky jenom na Playstation
  • Doma jsem si pustili Umbrella Academy a líbí. Zatím se jen blížíme ke konci 1. série, ale mými favority jsou Klaus a Číslo 5. Luther mě nechává chladnou a Vanya se teprve začala vybarvovat. Od pondělí si v hlavě v nekončící smyčce zpívám Istanbul (not Constantinople).
  • Sledujete někdo s03 Picarda?
    U Picarda mě šíleně znudila a otrávila už S1. Do S2 jsem se po trailerech ani pustila a od té doby ten seriál ignoruju.

• Vzpomněla jsem si, že před nějakou dobou jsem viděla aktuální řadu Koruny.... No, kdybych nevěděla, že tvůrci jsou pořád ti samí, nevěřila bych tomu. Pro začátek dodám, že ačkoliv mezi sériemi uplynuly jenom dva roky, představitelé jako by zestárli o deset. Ale tak někdy je museli vyměnit, že jo. Obrovský problém je, že skoro celá série se točí okolo rozvodu Charlese a Diany. Vzpomínáte, jak každý díl měl svůj příběh a dozvěděli jsme se míň známá dramata z britské historie? Tak to tu vůbec není. Mluvíme mimochodem o době války v Iráku. Místo toho se celá jedna epizoda věnuje jednomu interview s Dianou a scény Charlese a královny jsou tématicky pořád o tom samém. I co se týče královské rodiny, seriál ignoruje Fergie... Ale máme tu epilog princezny Margaret a Petera Townsenda, který nebyl nutný. Teď k tomu lepšímu. Seriál se nebojí ukázat Dianu jako nestabilní ženu, která si víc cení pozornosti a peněz, zatímco její syn o žádné takové drama nestojí a podkopávání monarchie není v jeho zájmu. Ve srovnání s ní je Camilla ukázána v sympatickém světle. Z letargie diváky vytáhne hlavně retrospektivní díl o rodině Fayedů a jejich vztahu k Windsorům.
  • @svoa00 Taky mi celkem vadilo, že se to točilo hlavně kolem Diany. Strašně se mi ta osoba příčí, ať už ta skutečná nebo ta serálová. Člověk co udělá vše pro pozornost ale už nesnese když to má následky. Dnes to předvádí její syn s manželkou.
  • upraveno 3. března 2023
    @svoa00 Zaujal mě nejvíc díl který se věnoval carské rodině a návštěvě Jelcina. Jinak to bylo takové.. no.. kdyby mě z královské rodiny zajímalo tohle konkrétní drama tak si pustím nějaký dokument a ne toto...
  • No jo no, o Dianě a Charlesovi toho bylo natočeno už tolik, že to nebylo třeba až takhle rozebírat. Díl o Fayedech nebo právě sekvence o carské rodině (byla vražda carské rodiny někdy předtím zfilmovaná?) jsou takové záblesky invence. Margaret v době téhle série už byla hodně nemocná, co takhle scéna o tom? Samotný princ Andrew (a jeho manželství), to by bylo výživné zmínit. Předání Hongkongu Číně (připadám si stará, že si pamatuju, že u toho Charles byl :D) a jak je zpětně kontroverzní. Seriál se postupně musel posunout od kouzla zeitgeistu, ale to, co jsme viděli, bylo hrozně předvídatelné.
  • upraveno 18. března 2023
    @sfik Picard mě zatím nějak minul, ale třeba ho naťuknu. Momentálně přicházím na chuť spíš Archerovi. Na začátku trochu nudný, vybarvovat se začíná až postupně ;-) Rozhodně mnohem lepší než Discovery, na kterou se sice dalo dívat, ale většinou neměla ten šmrnc a některé postavy/herci a zápletky byly hodně slabé (SNW už se naštěstí snaží vrátit zpátky k původní úrovni ST)
  • upraveno 19. března 2023
  • Ke spoileru - ale neříkej, to vypadá zajímavě. Má to zatím i slušné hodnocení, dokonce lepší než první série.
  • @čejka No zatím to vypadá trochu na crossover celé té generace (Next generation, Voyager a DS9)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.