Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
LOL, tak to prosáklo na veřejnost dřív, než jsem si myslela. No samozřejmě, že Česko má objednané ty skoro nejdražší vakcíny. Nikdy se už nedozví, kdo to tak vyjednal.
@Aviv
Ale k tomu, co chci opravdu říct - na očkování se čekalo jako na smilování a už po zhruba týdnu je asi už jasné, že to tak docela neplatí. Směšné je, že se zároveň začíná mluvit o nějakém očkovacím pase a kam budou smět očkovaní a kam neočkovaní. Vzhledem k tomu, že se na běžné lidi dostane řada tak nejdřív v březnu, tak se takovým návrhům fakt musím smát. Jakákoliv aerolinka nebo pořadatel akce, co by něco takového přinejmenším do podzimu podmiňovali, spíš zkrachují. Pokud by vstup někam podmiňovalo nařízení vlády očkováním, může vláda čekat řadu ústavních žalob. Takže co? Testy? Jo, bohužel dál pofrčí testovací byznys, kde se ani nikdo neptá, proč v Česku za PCR test pořád laboratoře chtějí stejně peněz. Od první půlky roku tak pořád nečekám nic jiného než samé zákazy a improvizaci z mojí strany. Protože Andrejko přece říkal, že máme ještě na pár měsíců zatnout zuby. A tím totálně myslel to, že v tomhle srabu budeme do léta :roll:
Černé na bílém, že si to fantasmagorii nevymýšlím. Že je to bianco šek k žalobě na stát moc řešit nebudu. Pokud někdo fakticky nemůže být očkovaný do konce léta, tak ať mi vysvětlí, jak není diskriminační, aby mu stát někam zakazoval vstup? Nemluvě o tom, že osmdesátnící nejsou zrovna skupina, která se pohrne do restaurací a stadionů a zdravotníci to fakt jistit nebudou. Kvůli fotbalu nebo večeři v restauraci si nikdo neočkovaný nebude dělat test za sedmnáct stovek. Za takových podmínek se zrovna těm restauracím a stadionům nevyplatí otvírat vůbec. Radši ani nezmiňuju, že vládě asi vůbec nedochází, že tím by jenom motivovali lidi, aby se dostali třeba do rizikové skupiny obezity, a jenom by tím přidali na generačním rozkolu ve společnosti (ageismus vůči mladým).
Á propos - výrobci vakcín nepotvrdili, že by očkovaný člověk nemohl být přenašeč. Na to ještě nejsou studie.
Jako chápu, že vláda chce nějak motivovat i mladé zdravé lidi. Víte, co by pomohlo víc než další restrikce? Třeba jim dát možnost jít na očkování před hlavní dovolenkovou sezónou. :roll:
Já osobně zatím nevidím důvod proč se nechat očkovat. Co by mě to mělo přinést. Zaplať pánbíček žádné závažné choroby které by mi covid zhoršil nemám :) a to přeju i všem lidem - lehký průběh :D
@čejka děkuju, to já přeju všem :)
Kamarádka dělá ve FNHK na coviďáckým ARO a prý je to teď dost blbý a nemocnice praská ve švech. Snad to čipování aspoň trochu pomůže, v nemocnicích se to aspoň trochu zklidní, zaměstnanci nebudou rýt hubou v zemi a bude moci jet i ostatní neakutní péče (na podzim jsem se naivně snažila objednat do FNHK na imunologii, HAHA).
Mám ale dojem, že se to celé dost komplikuje tím, že už je toho na lidi moc, a proto na opatření prostě kašlou. Na jaře se každý bál, všichni nosili roušky a dezinfikovali si dokonce i nákup. Ale teď se ti, co měli štěstí a nenakazili se, nebo měli jenom mírnou formu, k tomu staví úplně jinak. Většina lidí na ulici chodí bez nebo aspoň s rouškou pod nosem. Před svátky to nebyla vzácnost ani uvnitř (třeba u prodavaček nebo personálu v restauracích). Někteří mají dojem, že problémy jsou jenom u nás a ne všude - včetně Británie, kde to původně zkoušeli zvládnout jinak (https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/velka-britanie-premier-boris-johnson-lockdown-koronavirus-covid-19_2101042217_aur). Škoda, že se ten virus nedá ukecat ;-) Jasně že jsou roušky otravné, taky mi dost vadí. Očkování ale tak honem pro všechny nebude, i kdyby fungovalo naprosto perfektně. Celkem dobře to vystihuje doktor v jednom článku, který se vracel utahaný ze směny a díval se, jak u jeho sousedů parkuje druhé auto s návštěvou, co přijela na silvestrovský večírek. Prostě takoví jsme :-) Možná by to chtělo zkusit upozornit v médiích spíš na tohle... ovšem z komentářů k tomuhle článku je mi spíš smutno (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/scitame-obeti-lhostejnosti-zni-z-pretizenych-nemocnic-na-ostravsku-136776#dop_ab_variant=0&dop_req_id=FUF42xMPZnE-202101091452&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz)
Takže podle podle počtu vakcín, co mají dorazit v prvním čtvrtletí, nebude do léta očkovaný skoro nikdo v předdůchodovém věku nebo není obezní, cukrovkář... Pokud vakcína někde čekala, ale plán očkování nebyl:
https://www.lidovky.cz/domov/zdravotni-ustav-ockuje-sve-pracovniky-i-jejich-pribuzne-vetsina-z-nich-nepatri-do-ohrozenych-skupin.A210113_165544_ln_domov_lihav
takže se začalo očkovat, jak to šlo, tak je to taky hrozně špatně.
Vzhledem k tomu, že jsem relativně mladá a bez zdravotních problémů, dostala by se na mě vakcína až mězi posledními. Upřímně? Pokud se mám další měsíce a měsíce omezovat a až by na mě eventuálně přišla řada, byla by ta vakcína pro mě prakticky k ničemu, akorát další chemie do těla, tak už s ní jděte laskavě někam a nechte si ji jenom pro seniory. Nebudu jenom přispívat k číslu, které vláda od Bruselu dostala za úkol. :spike: