Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1567568570572573581

Komentáře

• Chce to vzpomínkové čtění.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Teď nevím, jestli to byl hodně černý vtip, nebo jen náhoda. Patřím do pekla.
  • A snad ještě horší je fakt, že se nakazil dvakrát :(
  • https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vakciny-proti-covidu-19-cena-pfizer-moderna-astrazeneca.A201221_095738_domaci_vlc

LOL, tak to prosáklo na veřejnost dřív, než jsem si myslela. No samozřejmě, že Česko má objednané ty skoro nejdražší vakcíny. Nikdy se už nedozví, kdo to tak vyjednal.
  • Díky, a taky přeju krásné Vánoce!
    @Aviv
  • upraveno 1. ledna 2021
    Krásný a šťastný nový rok všem

• upraveno 5. ledna 2021
    No, tak v Novém roce jsem si dala předsevzetí tolik nesledovat zprávy. Holt se ve mě pere to, že chci být informovaná, s uchováním psychické pohody. Musím taky podotknout, že české mediální mrdky jsou na čínském viru úžasně zaseklé. Zahraniční média rozhodně nacházejí spoustu jiných zajímavých témat.

Ale k tomu, co chci opravdu říct - na očkování se čekalo jako na smilování a už po zhruba týdnu je asi už jasné, že to tak docela neplatí. Směšné je, že se zároveň začíná mluvit o nějakém očkovacím pase a kam budou smět očkovaní a kam neočkovaní. Vzhledem k tomu, že se na běžné lidi dostane řada tak nejdřív v březnu, tak se takovým návrhům fakt musím smát. Jakákoliv aerolinka nebo pořadatel akce, co by něco takového přinejmenším do podzimu podmiňovali, spíš zkrachují. Pokud by vstup někam podmiňovalo nařízení vlády očkováním, může vláda čekat řadu ústavních žalob. Takže co? Testy? Jo, bohužel dál pofrčí testovací byznys, kde se ani nikdo neptá, proč v Česku za PCR test pořád laboratoře chtějí stejně peněz. Od první půlky roku tak pořád nečekám nic jiného než samé zákazy a improvizaci z mojí strany. Protože Andrejko přece říkal, že máme ještě na pár měsíců zatnout zuby. A tím totálně myslel to, že v tomhle srabu budeme do léta :roll:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. ledna 2021
  • upraveno 5. ledna 2021
    @Nevada Já si říkám, jestli jsou opravdu vládě lidi tolik odtržení od reálného života. Jejich "master plan" je v tom, že se většinu roku bude přecházet mezi čtvtým a pátým stupněm. Že maloobchodnící mají být vděční za každý týden, kdy budou mít otevřeno. Že znova nasekají astronomický dluh. Že ovce budou chodit dalších deset měsíců v kuse chodit akorát do práce a do supermarketu. Tohle nevydrží nikdo. Oni vůbec nechápou, že musejí dát občanům prostor trochu normálně žít, aby respektovali nařízení. Jaký je třeba rozdíl mezi exteriéry botaničky a parkem? Myslí si snad, že muzea a galerie nemůžou větrat a pohlídat si v interiérech minimální počet lidí? Čím víc míst, kam můžou lidi vypadnut z baráku, bude, tím míň se budou koncentrovat. Je hrozný být takhle pesimistická hned na začátku roku, ale holt budu muset zase dost improvizovat, aby to nebyl úplně ztracený rok. Rozhodně nehodlám sedět na zadku. Ale jestli je cíl opravdu srazit úmrtnost, což by právě měla zajistit vakcína, tak by už nějaké testy a číslíčka, která média ani neumějí nebo nechtějí správně interpretovat nebo zasadit do kontextu, na přelomu podzimu a zimy neměla hrát roli. Respektive by to mělo stejný smysl jako řešit virus chřipky.
  • @Nevada No že kvůli tomu, že v populaci bude cirkulovat skoro neškodný vir se tu snad na konci podzimu nebude pořád dělat divadlo. Různých virů máme nejspíš všichni v těle víc.
  • upraveno 6. ledna 2021
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ministerstvo-planuje-system-diky-kteremu-hospodsti-overi-zda/r~c2a1abb24f3d11ebb0f60cc47ab5f122/

Černé na bílém, že si to fantasmagorii nevymýšlím. Že je to bianco šek k žalobě na stát moc řešit nebudu. Pokud někdo fakticky nemůže být očkovaný do konce léta, tak ať mi vysvětlí, jak není diskriminační, aby mu stát někam zakazoval vstup? Nemluvě o tom, že osmdesátnící nejsou zrovna skupina, která se pohrne do restaurací a stadionů a zdravotníci to fakt jistit nebudou. Kvůli fotbalu nebo večeři v restauraci si nikdo neočkovaný nebude dělat test za sedmnáct stovek. Za takových podmínek se zrovna těm restauracím a stadionům nevyplatí otvírat vůbec. Radši ani nezmiňuju, že vládě asi vůbec nedochází, že tím by jenom motivovali lidi, aby se dostali třeba do rizikové skupiny obezity, a jenom by tím přidali na generačním rozkolu ve společnosti (ageismus vůči mladým).

Á propos - výrobci vakcín nepotvrdili, že by očkovaný člověk nemohl být přenašeč. Na to ještě nejsou studie.

Jako chápu, že vláda chce nějak motivovat i mladé zdravé lidi. Víte, co by pomohlo víc než další restrikce? Třeba jim dát možnost jít na očkování před hlavní dovolenkovou sezónou. :roll:
  • upraveno 6. ledna 2021
    @svoa00 Hlavně nechápu, k čemu to hromadný proočkování bude. Dneska říkal pan vědec v televizi, že ta vakcína (aplikovaná do svalu) neslouží k tomu, že ten virus nechytneš. Slouží to k tomu abys měl přinejhorším lehký průběh. Či bezpříznakové prodělání. A především i po očkování budeš neustále mít možnost virus šířit (nejen že na to nejsou data, ale prý "takto ta vakcína zkrátka nefunguje) :D takže nechápu tu tlačenku na to aby se každej nechal naočkovat. Nechápu to jak to lidi může takhle pobuřovat, rozdělovat,...

Já osobně zatím nevidím důvod proč se nechat očkovat. Co by mě to mělo přinést. Zaplať pánbíček žádné závažné choroby které by mi covid zhoršil nemám :) a to přeju i všem lidem - lehký průběh :D
    @sfik Já odhaduji, že to má sloužit k tomu, že to při nejhorším vyležíš doma a ne, že ti budou muset v nemocnici narvat rouru do chřtánu v umělém spánku.
  • @Krisa Ale tak o přece jde, ten virus úplně nezmizí. Já teda doufám, že se brzy v praxi potvrdí, že očkování opravdu nemůžou ten virus ani přenášet.
    @svoa00 Však jo. Očkování má, podle mě, zabránit tomuhle brajglu v nemocnicích (vyřízený personál a odkládání všeho neakutního), protože nikdo předem nemůže říci, co s ním koronavirus provede.
  • @Krisa jasný to já nerozporuju. Pokud se potvrdí že očkování nejsou přenašeči tak to chápu. I smysl očkování. Ale pokud jsem kovid prodělal a do nemocnice jsem měl svým stavem fakt daleko, tak to nechápu. Hlavně tu masírku, že jako musím být očkovaný.
    @sfik Dokud budou neovce tvrdit, že očkováním ti do těla dají čip od Gatese / změní DNA / zotročí jako robota / další zaručená pravda, kterou "ZDÍLEJTE NEŽ TO SMAŽOU!", tak očkovací masírka nepřestane.
  • @Krisa Já nejsem teda neovce :D jen v tom co jsem popsal mám dojem že očkování vlastně nepotřebuju ani na jaře, ani v létě, ani za rok..
    @sfik Ty možná ne, ale my ovce, co jsme se nepromořily, ho potřebovat nejspíš budeme, abychom se ještě někdy někam dostaly :P
  • @sfik moc by Ti přála, abys žádné očkování nepotřeboval, když už sis to tak zasloužil. Neboj se, než na nás obyčejné přijde řada, tak se bude trochu víc vědět o tom, jak dlouho vlastně imunita vydrží. Přednostně se stejně teď budou očkovat jiní
  • upraveno 7. ledna 2021
    @Krisa No, já už se na prodělanej kovid můžu vymlouvat jen zhruba měsíc žejo :D už se blížím k té proklamované 3měsíční expiraci :D

@čejka děkuju, to já přeju všem :)
    @sfik Tak to máš smůlu a bude z tebe taky Gatesův robotickej otrok.

Kamarádka dělá ve FNHK na coviďáckým ARO a prý je to teď dost blbý a nemocnice praská ve švech. Snad to čipování aspoň trochu pomůže, v nemocnicích se to aspoň trochu zklidní, zaměstnanci nebudou rýt hubou v zemi a bude moci jet i ostatní neakutní péče (na podzim jsem se naivně snažila objednat do FNHK na imunologii, HAHA).
  • @Krisa A to je právě to, o čem by se mělo mluvit víc. Hasí se tu největší požár, ale už zase zdravotní péče kromě covidu zanedbává. Ono to holt nepůjde prokázat, že máma od rodiny mohla žít, kdyby se na vyšetření dostala o dva měsíce dřív. Tady přece nejde jenom o to, že všem tenhle způsob života, co naše vládce moc netrápí (jinak by "zatnuli zuby" společně s ostatními a to se nestane), už dávno leze krkem. Fascinuje mě, že tady z vlády nikdo není schopný říct, co vlastně očekávají za vývoj. Jestli chtějí přecházet mezi čtvrtým a pátým stupněm uzavírky do podzimu, tak to ekonomické zotavení rozhodně nebude v roce 2023 a mladí začnou masově utíkat do ciziny (když už na ně všichni koukají jenom jako na tažné voly, tak tam si aspoň vydělají) jako Rumuni, Bulhaři a Ukrajinci a podle toho to tu taky bude vypadat. Nějak nejsem přesvědčená, že tahle vláda vidí tak daleko.
    @svoa00 A to ani nemusí jít až o takovéhle fatální případy. Ono se řekne, že odložení operace žlučníku/výměny kloubu člověka nezabije, ale žít další rok v bolestech je jistě superbájo.
  • upraveno 9. ledna 2021
    Jo, co člověk nestihl u doktorů v létě, to už se teď řeší hodně těžko. Jenže tehdy se všichni včetně vlády a různých odborníků tvářili, že je vlastně po viru (zpětně se ukázalo, že to ani tehdy nebyla pravda). Všechno se nechalo volně a kdo se odvážil něco říct, tak zbytečně strašil. Ještě dokonce i na podzim to tak bylo. V některých nemocnicích přitom začínali mít plno, ale potom vystoupil nějaký odborník a řekl, že míst je vlastně dost a stačí pacienty převážet ;-) (to u pacientů na ventilátorech přece tak lehko nejde https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/zlin-praha-prevoz-primar-nemocnice-kapacity-koronavirus_2011060929_tzr jestli si vzpomenete). Opatření do škol, co mohla být připravená přes prázdniny, se taky chystala za pochodu. Průšvih jsou přitom hlavně ty plné nemocnice a taky, že se všechno posuzuje se čtrnáctidenním zpožděním. Taky si myslím, že třeba malé obchůdky, ve kterých normálně potkáte jednoho člověka, by mohly v klidu fungovat. Možná až na to zkoušení oblečení - ale jinak je přece jedno, jestli si koupíte sušenky nebo zabalenou košili. (A to můžeme být rádi za otevřené domácí potřeby.) Deváťáci a maturanti by snad taky dokázali pochopit pravidla hygieny a zvládnout zkrácené vyučování, když to nějak dávají prvňáci.
    Mám ale dojem, že se to celé dost komplikuje tím, že už je toho na lidi moc, a proto na opatření prostě kašlou. Na jaře se každý bál, všichni nosili roušky a dezinfikovali si dokonce i nákup. Ale teď se ti, co měli štěstí a nenakazili se, nebo měli jenom mírnou formu, k tomu staví úplně jinak. Většina lidí na ulici chodí bez nebo aspoň s rouškou pod nosem. Před svátky to nebyla vzácnost ani uvnitř (třeba u prodavaček nebo personálu v restauracích). Někteří mají dojem, že problémy jsou jenom u nás a ne všude - včetně Británie, kde to původně zkoušeli zvládnout jinak (https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/velka-britanie-premier-boris-johnson-lockdown-koronavirus-covid-19_2101042217_aur). Škoda, že se ten virus nedá ukecat ;-) Jasně že jsou roušky otravné, taky mi dost vadí. Očkování ale tak honem pro všechny nebude, i kdyby fungovalo naprosto perfektně. Celkem dobře to vystihuje doktor v jednom článku, který se vracel utahaný ze směny a díval se, jak u jeho sousedů parkuje druhé auto s návštěvou, co přijela na silvestrovský večírek. Prostě takoví jsme :-) Možná by to chtělo zkusit upozornit v médiích spíš na tohle... ovšem z komentářů k tomuhle článku je mi spíš smutno (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/scitame-obeti-lhostejnosti-zni-z-pretizenych-nemocnic-na-ostravsku-136776#dop_ab_variant=0&dop_req_id=FUF42xMPZnE-202101091452&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz)

• https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ockovani-koronavirus-covid-19-centralni-rezervacni-system-blatny-babis.A210114_060733_domaci_kop

Takže podle podle počtu vakcín, co mají dorazit v prvním čtvrtletí, nebude do léta očkovaný skoro nikdo v předdůchodovém věku nebo není obezní, cukrovkář... Pokud vakcína někde čekala, ale plán očkování nebyl:

https://www.lidovky.cz/domov/zdravotni-ustav-ockuje-sve-pracovniky-i-jejich-pribuzne-vetsina-z-nich-nepatri-do-ohrozenych-skupin.A210113_165544_ln_domov_lihav

takže se začalo očkovat, jak to šlo, tak je to taky hrozně špatně.

Vzhledem k tomu, že jsem relativně mladá a bez zdravotních problémů, dostala by se na mě vakcína až mězi posledními. Upřímně? Pokud se mám další měsíce a měsíce omezovat a až by na mě eventuálně přišla řada, byla by ta vakcína pro mě prakticky k ničemu, akorát další chemie do těla, tak už s ní jděte laskavě někam a nechte si ji jenom pro seniory. Nebudu jenom přispívat k číslu, které vláda od Bruselu dostala za úkol. :spike:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.