Tolkien

upraveno 21. prosince 2014 v Literatura
Tato diskuze byla vytvořena přesunutím komentářů z diskuze The World of Ice and Fire – Svět ledu a ohně - Ice & Fire.
124

Komentáře

  • A tak vyplul už doopravdy. :-(
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Docela slušný fanfilm z Tolkiena, z naší vlasti:

  • Tak tohle byl skutečný klenot, hned vedle Niënor Níniel. Jen škoda, že nebyl delší. Celou dobu jsem se maličko těšil na to, až uvidím družinu samotného Eorla Mladého :D
  • A co vlastně říkáte na plánovanou sérii od Amazonu?
  • Šípim isté riziká, že by sa mohli priveľmi snažiť priblížiť Hre o tróny, ale hul bych nad tím zatím nelámala.
  • O fan filmu Nienor Níniel šlyším poprvé, takže dík za upozornění. Dám ho sem.

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. prosince 2020
    @Mikjan Měl bych říct, že si na názor počkám, až budeme vědět (vidět) více, ale pravda je, že zvěsti o najímání "osobních koučů pro nahé scény" nebo jak se ta profese jmenuje mě nenaplňují optimismem.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    flanker.27 napsal(a):

    "osobních koučů pro nahé scény"

    Prosím, je někde soupis, co je popisem práce takové profese? Dost by mě to zajímalo :-)

    Na seriál jsem zvědavá, určite bude vizuálně krásný, obsahu se taky trochu bojím, ale nechci to odsoudit předem.
  • Pomáhajú s choreografiou. Tie scény sú sice iba akože, ale stále to môže byť pre zúčastnených nepríjemné a predtým sa zvyklo nechať hercov nech niečo spontánne vymyslia. Teraz tam je takáto osoba, aby dozerala na to, že si nikdo neublíži, že sa jasne určia a aj dodržia hranice jednotlivých zúčastnených. Máš choreografov bojových, tanečných, či iných sekvencií, tak máš aj choreografa intiminity.
  • Akože riešili sme to aj v amatérskej školskej produkcii, bolo tam vášnivé pobozkanie a potrebovali sme zistiť ako na to. Skúsili sme také naozaj a ta holka sebou ucukla fakt vyděšeně, ikdyž tomu chtěla dát šanci. Takže místo toho se vymyslel optický klam - on je zády k publiku a zakloní ji a prostě jen bude mít hlavu někde poblíž jejího obličeje a krku.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jo, takže choreograf, trošku zklamání :-D
  • Co jsi čekala? :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Něco jako v Lásce nebeské :-)
  • Tak u amatérských herců je jasné, že nedají něco takového uvěřitelně na první dobrou. Oni profesionální herci dneska už berou jako součást profese, že třeba budou předstírat erotickou scénu a na sobě budou mít tak leda prťavou bederní roušku, jinak se budou vzájemně zakrývat, do jaké míry a jestli vůbec, to už záleží na žánru filmu :D I dneska se prý stane, že takové scény jsou na řadě mezi prvními, takže herci jsou zvyklí být... přátelští dost rychle. Připomíná mi to, že západní filmy jsou v tomhle dneska vlastně dost feministické, těch slavných mužských full frontalů jsem už během let viděla taky dost a nahých zadků nepočítaně.
  • Jo, je to naprosto jiná liga. Ale to i ten materiál. Tuhle minule jsem zjišťovala jaký je muj názor na obsah posledních dvou epizod seriálu Outlander, zda se teda shodnu s pár lidmi, nebo ne a jako... Klobúk dole pred hercami, lebo to bol psychoteror.
  • https://www.databazeknih.cz/knihy/svety-j-r-r-tolkiena-459939

    Máte někdo? Jaká knížka je?

    A dotaz na Nevadu: Nešlo by nějak zařídit, aby Argo odkoupilo od MF práva na dotisk / další vydání Atlasu Středozemě? ;)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Lady Ašara Hehe, promiň, já tohle téma běžně nečtu. Nicméně tohle není dotaz na mě, ale přímo na Argo, já tam žádný vliv nemám :D

    Nicméně zkus jim klidně ten dotaz poslat mailem. Nejlépe mnohokrát a získat pro to víc lidí ;)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. srpna 2021
    První fotka z LotRa od Amazonu
    image
  • Žeby Ost in edhil?
  • No počkat... Když se kouknu líp, tak to vypadá ne jako nějaký obyčejný západ slunce, ale jakože to světlo je nad větvícím se kmenem. Flashback do Valinoru, když ještě svítil Laurelin?
  • Tak hlásím, že По ту сторону рассвета, adaptace příběhu Berena a Luthien z Prvního věku s jistým válečným rozkošatěním děje, je fakt krásné počtění. Nečetla jsem v originálu, ale český překlad dohozený známou.
    Idealizmus vedle logistiky a drsného boje a humoru, neboť stezka získaní kámenu, jež pálí nečisté a je třeba ho vyrvat obdobě Lucifera z koruny neboť to nepředvídatelným neuvěřitelným zpusobem pohne osudem celé země, to si žádá jistou ryzost srdce a pokusit se o povstání v horalské domovině, to chce cosi zemitějšího. Do toho krásná i nelítostná krajina. Strašně hezké momenty hlavního romantického páru. A výměny názoru s neutrálními lidmi, jež si chtějí žít své životy, a těmi na opačné straně barikády jež neslouží z čiré záště jako skřeti, i se svými, jež mají svou perspektivu ohledně priorit a pravdy a elfy, kteří přistupují k věcem taky po svém. Třenice lidského a elfského údělu. Třenice naděje a beznaděje. Coming-of-age pro mladého selského hocha, jež se do toho všeho připletl. Kapitoly, pro které jsem si pustila Gael v podání skotské gardy, také znám jako soundtrack k Poslednímu Mohykánovi. Zvířecí POV. Sugestivní elfské kouzlení. Stávka s trpasličím vládcem o to, kdo přepije toho druhého a získa obchodní výhodu. Přeprání Saurona v šachu. Oči zamlžené slzami.

    image

    https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Fanfic/BeyondTheDawn
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    https://www.facebook.com/fantastikavargu/posts/pfbid02jPpQdvy8dM8AAJfyXrhP8PTYd5hkXF1GdCPaU8jC6WaxnJq8ZdtbCMJQnkkcCLwnl
    Máme pro vás skvělé zprávy. Po dlouhém čekání dorazila do Arga první očekávaná hromádka smluv na dílo J. R. R. Tolkiena. Vedle standardního prodloužení práv na Pána prstenů a Hobita jsme mezi nimi našli i práva na nové vydání Legendy o Sigurdovi a Gudrún a především smlouvu na ilustrované vydání Nedokončených příběhů Númenoru a Středozemě, takže se můžeme konečně pustit do jejich přípravy.
    Pokud půjde vše bez větších problémů, mohli byste se jich dočkat už v průběhu příštího roku. O dalších titulech jednáme, a to včetně Pádu Númenoru a dalších lahůdek, ovšem kdy přijde další várka smluv se ani neodvažujeme předvídat...
  • Když jsem zahlédla, že v této rubrice je nový příspěvek, trochu jsem se bála, jestli to není informace o ilustrovaném průvodci od Daye. Dívala jsem se na náhledy knihy a moc mne nezaujala, hodnocení jsou spíše rozpačitá. Ale toto je opravdu skvělá zpráva! :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    http://www.argo-bibliofilie.cz/knihy/81-pan-prstenu-komplet-platena-vazba

    (Těch prvních 40 už je rozebraných. Zbytek příští rok.)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Příznivci J. R. R. Tolkiena budou mít před letošními Vánocemi žně. Ano, bude i české vydání dlouho očekávané knihy Beren a Lúthien.

    https://www.facebook.com/fantastikavargu/posts/pfbid0iBRF6s3tP9ftNJ1e3hrSpwbjvVHFgvRd1uKacUULy1dyUoVojGEHDwMSLWULAQnWl
  • 20. 11. 2023 by to mělo být: https://argo.cz/?post_type=book&p=146855

    Sama jsem moc zvědavá na knihu Hobit...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.