TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1339340342344345361

Komentáře

  • Škoda, na Hamilla jsem se docela těšila. Ono taky těžko říct, co je ve scénáři na další sérii, kolik dostal Vesemir prostoru a co z něj udělali. Ty nejlepší kousky z děje povídek si autoři seriálu vytáhli už do první řady. A má jich snad být ještě šest, že?
  • @čejka Podle mě ty zbylé povídky přeskočí a vrhnou se rovnou na ságu. Ono je v ní materiálu požehnaně, tak aby to začali nějak schroustávat.
  • JoserJoser persona non grata
    Tohle bude dobré na zlepšení nálády- Tales from the Loop, nová série založená na malbách Simona Stålenhaga z parádní knihy Smyčka https://wave.rozhlas.cz/nostalgie-po-neexistujici-minulosti-malby-z-retrofuturisticke-knihy-smycka-plni-7702894 A trailer vypadá moc dobře

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Castlevania - třetí série je venku. (Já mám teda koukat ještě i na tu druhou...)
  • upraveno 6. března 2020
    https://www.csfd.cz/novinky/6442-the-last-of-us-miri-do-televize/

    Last of Us se dočká seriálové adaptace od HBO. Hru jsem nehrála, ale vím, o co se jedná, a viděla jsem nějaká videa. Ruku na srdce - tahle hra je pro filmařsky kvalitní adaptaci asi nejjednodušíí herní materiál, který znám. Spíš jde o to, jestli seriál bude svébytný (jestli se dokáže dostatečně odlišit od Walking Dead) a něco přinese i hráčům, kteří si sami příběh prožili. Craig Mazin je ale tvůrce, který už předvedl, co dokáže, když má kreativně dostatečně volné ruce a materiál svého srdce. Postapokalyptické peklíčko mu rozhodně půjde a doufám, že se vrátí i režisér a autorka hudby k Černobylu :twisted:
  • Včera jsem dokoukala třetí sérii Castlevanie a co budu říkat, je to zase řezničina. Nebyla jsem si jistá, jestli se mi směřování seriálu líbí, ale poslední dva díly se přece jenom dopracovaly k určité katarzi, ačkoliv háčků do další série je tam dost sebevědomně tuna. Na to, že série má dohromady tak dvě a půl hodiny stopáže, nebylo úplně šťastné rozjet čtyři oddělené dějové linie - vlastně jenom ta s Trevorem a Syphou se dopracuje k víceméně uzavřenému příběhu.

    Jenom poznámka k věci, která mi neunikla. Dvakrát v téhle sérii zahlédneme mapu, na které vidíme Bavorsko, Polsko a Uhersko. Čechy a Morava na mapě ukázané nejsou a spadají pod... Rakousko. Zároveň je ale jednou jenom tak mimochodem zmíněný český král. Moje nerdovské já je zmatené :D
  • Čtvrtá série Posledního království dorazí 26. 4. 2020. Všechny díly najednou. zname-datum-premiery-ctvrte-serie. Moc teda nechápu propagaci, že ještě není ani trailer, ale těším se.
  • Pozerá tu niekto tretiu sezónu Westworld? Veľmi sa mi do nej nechce púšťať, po tom aký totálny galimatiáš bola dvojka.
  • @Arutha Mě dvojka moc bavila, já moc nebyl přítelem první sezony a těch šílených časových linií. U první sezony mě držel Antony.. Každopádně z s3 jsem viděl zatím jen první díl a nemůžu to úplně hodnotit, protože to nedokážu hodnotit, protože to nedokážu hodnotit, protože Dolores na motorce, protože to nemůžu hodnotit :D
  • Jestli se chcete podívat na kriminální místy akční sérii doporučuju ZeroZeroZero. Je to v podstatě uzavřený příběh ( i když na konci si nechali tvůrci možnost druhé série) o jedné dodávce kokainu. Jsou to tři vzájemně propojené dějové linky – kupující ( italská mafie), prodávající ( mexické drogové kartely + speciální jednotka co po nich jde ) a přepravci ( rodinná firma z USA otec, dcera a syn). Je to plné dějových zvratů a boje o moc. Osm dílů má zajímavý způsob vyprávění – kdy do určitého okamžiku vypráví jedna postava, pak se děj vrátí ukazuje pohled jiné postavy. Asi nejlepší mě přišla linka přepravců a jejich téměř odysseovské úsilí o zdárnou přepravu zásilky. Série má akčnější sekvence, ale není samoúčelně brutální a extrémně krvavá. Dalším plusem je výborná hudba.
  • Trailer na čtvrtou sérii The Last Kingdom The Last Kingdom | Season 4 Trailer. Celá série už 26. 4. 2020
  • Westworld

    Tak fandíme Dolores? Byl tohle Fordův záměr? Aby osvobodil lidstvo před budoucím Sorosem a jeho superpočítačem?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Kdo můžete Ricky Gervaise, tak jsem se právě začal dívat na seriál After Life. Je mi to tématicky hodně blízké, nepřekvapivě, navzdory komediálnímu tvůrci je to ve skutečnosti mnohem víc smutné než veselé.
  • Hodně lidí, jak jsem zjistil, nadávala na 3.sérii Westworldu, že byla moc přímočará, předvídatelná. Naopak mě přišlo fajn, že šel děj odněkud někam, narozdíl od trochu překombinované druhé sezoně a těch časových skocích v sérii první.
    Dolores v civilu je sexy, Maeve mám pořád rád i když stojí proti sobě... Za mě dobré. A villains pro 4. sezonu taky dobré :)
  • JoserJoser persona non grata
    Připomíná se i finální série Dark, nicméně po druhé sérii to může už jenom překvapit

  • Nevíte někdo něco o 4 sérii příběhu služebnice? Zatím koukám, že všude ticho
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Joser Jaký je tady na skupině na Dark obecný názor. Protože na mě to zatím působí jako vytrvalá snaha přesvědčit diváka o propracovanosti a filosofickém přesahu v klasickém formátu seriálu, který se snaží jen šokovat. Většina těch narážek na vědecké termíny a filosofii na mě působí zcela prázdně, asi nejabsurdněji pak působí smaragdová deska a úryvek sic mundus creatus est, který je tam zatím jen na efekt, aby si tvůrci mohli odškrtnout položky tajemný element a latinská sentence. Věřím, že se v závěrečné sérii nějak osvětlí ten paradox, že minulost, která ovlivňuje budoucnost by bez oné budoucnosti nemohla existovat (krásný příklad je stroj času, který v podstatě nikdo nevynalezl) ale obávám se, že se tvůrci neuchýlí k závěru či vysvětlení, které bude dávat smysl. Asi nejtemnější prognóza, kterou očekávám, je, že se vše vrátí ke zdánlivému normálu (a statu quo jako na začátku), akorát bez cestování časem, a všichni tak budou šťastní - což by mě jen utvrdilo, že je to jen rádoby intelektuální zábava pro ty, kteří se rádi cítí chytře.

    Ale třeba jsem všechno jen špatně pochopil :D jestli je tady nějaký fanoušek, vzdělanější a s větším nadhledem, než já, rád se s ním o tom pobavím
  • upraveno 12. června 2020
    Konečně jsem se dostala ke Star Trek Discovery a rychle sjela obě dvě série. Upřímně - není to dobré, ale ne z důvodů, které před nějakou dobou zmiňovala videa, co na mě vyskakovala na YT. Jo, je to woke, ale poslední dobou jsem ještě víc alergická na všechny ty týpky, co kritizují naprosto všechno a pokud možno předem. Seriál sráží hlavně typický neduh amerických seriálů poslední doby - tvůrci se tváří, že mají nějakou vizi, kam směřovat, ale ve výsledku se odhalí, že nejsou schopní si pamatovat ani to, co sami napsali, takže raději hrají na emoce diváků. Zajímalo by mě, jestli opravdu vznikne třetí série, nejsem si jistá, že ještě mají co vydolovat. Mrzí mě, že to říkám. Seriál vypadá vizuálně skvěle, herci jsou vesměs sympatičtí a dobří. Některé díly z druhé série působí jako z Nové generace, občas i jako z původního Star Treku. Trochu bizardní ovšem je, že seriál se snaží hodně jet na "girl power", ale zase typicky pro dnešní dobu má problém zacházet s ženskými postavami jako s lidmi, čili nejsou zajímavé. Na seriálu tak jsou nejzajímavější Saru a oba kapitáni - Lorca a Pike. U Lorcy nakonec postavu kudli do zad, ale aspoň Pike je prostě úžasný, takový John Wayne ve vesmíru :D Bylo mi ho líto, než jsem si na wiki přečetla, že ten hořský konec, co na něj čeká, nakonec přece jenom bude hořkosladký.
  • @svoa00
    Bylo mi ho líto, než jsem si na wiki přečetla, že ten hořský konec, co na něj čeká, nakonec přece jenom bude hořkosladký.
    Pls. vysvětli mi :D já to celý moc nepochopil tu vizi budoucnosti,.. svedl jsem to na to že nejsem trekie a něco mi uniká...
  • @sfik
    Ono to navazuje na jeden z prvních dílů původního Star Treku, kde se objeví kapitán Pike jako ubožák na vozíku. Spock nakonec Pikea odveze zpátky na Talos (to je ta divná planeta s ještě divnějšíma lidma :D), kde Pike zůstane s Vinou a Talosani pro něj udělají to samé co pro Vinu - vrátí mu aspoň iluzi toho, jaký býval. Samozřejmě tam musí zůstat, ale bude tam se svojí blondýnkou.
  • @svoa00 Ahsooo takže iluze sexu ho učiní šťastným.. :-D
  • JoserJoser persona non grata
    @svoa00 Tak to doporučuju The Orville, chvíli to balancuje mezi parodií a poctou Star Treku, až se z toho nakonec vyloupne lepší a startrekovštější věc než oba současné Star Treky (počítám i Picarda, proklatej pilot). Já jsem se onehdy u Discovery nedostal přes pilot, pak jsem se strašně dlouho odhodlával dát tomu ještě jednu šanci, přece jenom kapitán Pike je docela lákadlo, až jsem zjistil, že lepší bude dohnat The Expanse, zopakovat si Dark Matter a dokoukat a rovnou si i hodit opáčko Killjoys, právě takovéhle čistě béčkové a né úplně pitomé kousky mi dneska hodně chybějí, letošní Vagrant Queen tuhle pohodovou škatulku nesplňuje ani omylem.
  • Kouká někdo z Vás na Kateřinu Velikou? Zatím jsem slyšela chválu, tak přemýšlím, zda tomu dát šanci, nebo setrvat u Kouzelné Berušky a Eleny z Avaloru :-)).
  • Mému bratrovi se to líbilo.
  • JoserJoser persona non grata
    Super :dance:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. července 2020
    Tak ono zatím není o čem psát, vzhledem k tomu, že produkce stojí kvůli koronaviru. Oba články to dokazují, jen víceméně opakují dávno známé skutečnosti - tedy kromě toho zahájení castingu. Jakmile bude něco opravdu nového, tak se tady info objeví. Mimochodem má Dračí rod vlastní článek a diskuzi, takže novinky očekávejte tam:
    http://www.icefire.cz/forum/discussion/52014/house-of-the-dragon-novy-serial-od-hbo-ze-sveta-pisne-ledu-a-ohne-ice-fire#latest
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.