Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1555556558560561581

Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Janulka Tak ve 103 letech to je opravdu úctyhodný věk.
  • Už chci vidět to oddělování zón pro provoz autonomních vozidel :-P Zřejmě jim ulice v současnosti připadají stále málo zacpané..
  • JoserJoser persona non grata
  • Boha jeho, to nám byl zas čert dlužen.
  • upraveno 3. března 2020
    Překvapuje mě, že tohle krásné téma tu ještě nikdo nezmínil, takže :D

    https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/paty-pripad-koronaviru-v-cesku-zena-z-ekvadoru-mela-prvni-test-negativni-40315311

    No, nechává mě to celkem klidnou, protože připady se objevily už skoro ve všech evropských zemích, takže to byla jenom otázka času. Ono je v téhle fázi ještě skoro nemožné lidem zakazovat cestovat. Nicméně pokud se někdo v posledních dnech vracel z dovolené v Itálii, tak už o tamní epidemii dobře věděl a pokud vím, tak cestovky peníze v téhle situaci vracejí, takže... Stejně tak bylo u těch cizinek nezodpovědné z Milána procestovat tři země a můžou jenom doufat, že jim bude stačit cestovní pojištění.

    Na druhou stranu - za sebe říkám, že pokud se nechystáte do Itálie, Číny, Koreje nebo Japonska, tak není zase důvod všechno preventivně rušit. Sama za tří týdny frčím z vídeňského letiště do jižního Maroka. A ano, nebudu sahat na nic, na co sahat nemusím, budu si mít ruce jako pošahaná a s nikým si nebudu potřásat rukou. V práci mají retardované poznámky, načež je moje vnitřní reakce vždycky:

    image
    image
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    My máme za 2 měsíce v Račicích světový pohár a evropskou olympijskou dokvalifikaci. Doufám, že nám nezakážou diváky, protože to by bylo všech 100 příbuzných českých závodníků hodně naštvaných :D
  • JoserJoser persona non grata
    Koronavirus je opravdu krásné téma. Buď půjde jen o to, aby se epidemie/pandemie rozvolnila na co nejdelší dobu (ideálně 2 roky) a zdravotnické systémy zvládly pořešit těžké případy, kdy se víceméně počítá s tím, že to prodělá polovina a více populace nebo to teď, díky nastupujícímu jaru, přejde, ale na podzim, možná až v zimě, se to vrátí. Nic pro hysterického hypochondra jako třeba mě :-|
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @svoa00 Já třeba v červnu odlétám do Španělska a už tak nějak máme pochyby, zda to bude zdárná dovolená či zda nás tam vůbec pustí. Samozřejmě doufám, že se to s příchodem jara uklidní, ale zároveň zvažuji i onu možnost, že to přetrvá a celé léto pak bude naprosto nepoužitelné.
  • @svoa00 taky projdu (příští týden) vídeňským letištěm, taky asi vyplýtvám tu čupr cestovní dezinfekci, co normálně zapomínám hluboko v batohu, a nejspíš budu paranoidně pozorovat okolí, až se nakonec budu bát i utřít nos, aby mě nezabásli namakaní příslušníci nějaké speciální hygienické jednotky... Ale jedu. V tuhle chvíli ještě věřím tomu, že stejně jako jsem se (při lítání několikrát ročně) nenakazila na letišti ničím "normálním", mám snad šanci se nenakazit i tím "speciálním", že jo... ?
    Ale letní dovolená je zatím u ledu.
  • Ať to teda proběhne bez komplikací.
  • upraveno 4. března 2020
    No, kdyby se tomu říkalo "jiná/nová chřipka" tak by to měl každý u zadku. Mě to nechává naprosto v klidu. Jsem spíš ten co se baví skvělými vtipy na toto téma. Dnes jsem si kupoval v Dé eMku 2 lahve Sava a nějaká babka se mě ptala na co to jako mám (jakože babo na co?? myslíš že si nemeju záchod?!?!). Tak jsem jí řekl že si dávám polévkovou lžíci do pití, že to je dobrý proti těm koronavirům..
    Naopak jsem byl docela naštvanej když jsem šel u nás (prostě maloměsto, můžeme mu říkat třeba Prdelákovice pod Orebem) do Tesca si koupit mlíko a ejhle, prázdné regály. Situace byla natolik vážná že bylo vyprodané krom polotučného i plnotučné, ale i odtučněné mléko (!!!), ale na druhou stranu ještě není nejhůř, protože ta sojová srajda v regálech furt je. Cestou ke kase jsem projel kolem regálů s moukou a znova se vylekal koncem světa, protože už bylo v regálech jen pár balení žitné mouky (té zdravé!!! a drahé!!!). U kasy stará bába (75+) která měla nákup za 12000 (to si jako nedělám srandu) a rozhodně nekupovala kaviár ale jen trvanlivé potraviny, konzervy, těstoviny, atd. měla to ve dvou vozejkách. Nechápu, i kdyby neumřela na ty děsivý "koronaviry co sem tahaj utečenci, Asiati a lyžaři z Itálie", tak by to nemohla v životě zužitkovat i kdyby žila dalších 20 let což dle mého skromného názoru nehrozí..

    Já si celou dobu myslel že ta situace paniky v obchodech je jen nějakej výkyv v zásobování, který se stal někde a média se toho chytla, ale když už to bylo i u nás na venkově tak jsem byl docela v šoku. Taky jsem doufal že icefire (metafora pro zimnici a horečku způsobenou virem) se tomuto tématu vyhneme.. škoda :D asi fenomén, který pohltil svět.. Protože lidi kašlaj..
  • Není tomu úniku. Jestli nechytneš samotnú nákazu, zaručeně všude chytneš zmínku o ní, v tom spočívá její epidemickost. :D
  • Upřímně řečeno - tohle téma se bude čas od času objevovat až do konce roku. Teď je to nejhorší, ale to šíření nákazy SKORO určitě opadne v teplých měsících. Kvůli cestování se ale občas další případy budou objevovat. Chápu staré lidi, jsou tím relativně dost ohrožení, jenže to jsou i klasickou chřipkou. Lidi by si měli uvědomit, že se v podstatě jedná o nakažlivější druh chřipky, není to mor nebo spalničky. V Rakousku se jim to už mimochodem docela rozšířilo a bohužel se zdá, že měli dopravní spojení s Itálií kontrolovat mnohem dokladnějši, ostatně většina nakažených jsou i v ostatních zemích italští turisti nebo lidi, co odtud přicestovali:
    https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

    V Evropě se nějaký nakažený člověk objevil už skoro všude. Slovensko, Bulharsko a Moldavsko jsou ještě corona-free, ale obávám se, že to je jenom otázka času.
  • Ale dost me zaujalo ze to stejne jako epidemie moru dorazilo do Evropy z Asie do severni Italie / Benatek.
  • Za vším hledej Číňany, no. :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik My už jsme se doma smířili s tím, že nejspíš chcípnem hlady, protože doma máme jen jednu konzervu tuňáka, dvoje mandarinky a nějaký rybičky v tomatu.

    Ale zas máme spoustu nakládaných chilli papriček, sladkokyselé chilli omáčky, tabasca a chilli "kečupu", což se dá v případě vypuknutí koronavyhlazování lidstva použít k rychlé sebevraždě rozežráním pajšlu :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jako to není sranda. Mě o víkendu došly špagety a teď je mi trapný si je jít koupit. :D

    btw
    image
  • Ještě jsem ve výčtu evropských (zatím) corona-free zemí zapomněla na Srbsko a Černou Horu, takže jestli někam v příštích týdnech urgentně potřebujete na dovolenou, tak Tatry, bulharské pláže a balkánské hory jsou celkem bezpečné :D Já ještě kromě Maroka mám plánované Chorvatsko (poprvé!) na květen a Lotyšsko na srpen. Další plány ještě pozdržím. Plánovala jsem prodloužený víkend v Římě nebo Neapoli, ale tenhle rok bohužel asi Itálii budu muset vynechat.

    @sfik No jo no, Itálie to zase odskákala. Všimni si taky, že mají mnohem vyšší úmrtnost než Korea. Iránce vůbec nepočítám, stejně jako statistiky z Činy a Ruska ty čísla beru s velkou rezervou.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    svoa00 napsal(a):

    stejně jako statistiky z Činy a Ruska ty čísla beru s velkou rezervou.

    Ale huš, ty mi jako chceš vyvrátit, že Putin koronavirus k sobě přes hranice jednoduše nepustí (stejně jako Generalisimus do Běloruska), případně postaví okamžitě ke zdi?
    Do obou destinací se v nejbližší době chystá můj táta a v čevenci se chystám do Moskvy já (kanoistika je tak rebelská a progresivní, že ikdyž se v Rusku nemá pořádat žádná mezinárodní akce, tak tam máme juniorskou a třiadvacítkovou Evropu).
  • Z jiného soudku. Když se tu objevila @krisa ktera tuším má co dočinění s vodními sporty... koupil jsem si domů veslovací trenažér a je to fakt skvělá věc. Každopádně od firmy insportline jsem zvolil model bravos. Neptejte se měnpodle čeho jsem se taky rozhodoval :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Veslovací? Barbare! Couvači! :P
  • @Krisa někde za barákem mám starej kajak. Reputace napravena? Jinak v obejváku moc není kam couvat. Na vodu bych se asi bál že se na tom skifu překulím :-D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Není to starej rychlostní minikajak? Kdysi nám cestou na Pastviny 2 uletěly :D.
    Už se nikdy nenašly, ani jejich trosky, kdyby se rozbily. Děsně by mě zajímalo, co s nima nálezce provedl, protože pro nekajakáře jsou úplně k ničemu (ty lodě jsou vratké, že civilisti se neudrží a navíc se do nich dospělý člověk moc nevejde).
  • @Krisa nene. Tohle je klasickej kajak lamino. Osoupanej. Kdysi snad svetle zelenej
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Dobrá, tak se to zase nevyřešilo :)
  • @Krisa moc mě to mrzí. Rád bych byl někdy villain :spike:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Villaini jsou gumicuky, které to nedaly :onfire:
  • @Krisa tak gumicuky možná, jestli hledáš true hero tak musíš použít upínací popruh.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik To ne, to není na kajaky vhodné - ty nové jsou karbonové a zlomilo by je to (nebo aspoň promáčklo). Ony i těma gumicukama nemají být moc dlouho navázané.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.