Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
1100101103105106109

Komentáře

  • Libi se mi (cti nelibi) jak se snazi (pokud je to pravda) vyuzit uspesny projekt (Mandalorian) k vysvetlovani ci vytvareni nejakeho “alibi” jejich dosavadnich pruseru...
  • Já jenom řeknu, že rozhodně nepůjdu do kina podruhé. Bude to film se stejnými dějovými body a vyzněním, jenom bude delší Ale na tu nejdelší verzi se asi nakonec podívám a budu přeskakovat. Některé scény můžou vylepšit aspoň některé postavy. Finn by mohl přispět něčím jiným než voláním po Rey a nálezem své ženské lepší verze. A samozřejmě ocením jakoukoliv scénu s Adamem Driverem.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!


    Jo tohle video vystihuje moje pocity ohledně sequelové trilogie a víceméně shrnuje proč mám raději tu prequelovu
  • upraveno 10. ledna 2020
    @Tyrion Lannister Tak já bych to shrnula jednoduše - samozřemě že trilogie, kde měl tvůrce (a jeho pomocníci) jasno, kam všechno směřuje, je lepší. A přitom to není operace mozku a mohlo to tak jednoduše být i u sequelů, kdyby měl u LucasFilmu někdo páteř. Jenže Disney chce svoje miliony hned. Že mohli sequelovou trilogii na blu-rayích prodávat jako komplet a prodávat teď společně tři filmy, co jdou proti sobě, nebude moc fungovat, to teď neřeší.

    Ještě jedna myšlenka... jsou takové dva základní příběhy o hrdinech (kromě toho, že se z hrdiny stane záporák).

    1. Hrdina na začátku žije v určité formě lži a postupně zjišťuje určitou pravdu - tedy musí dospět. Většinou hrdina chce něco dostat, ale potřebuje něco jiného.
    2. Hrdina má za začátku pravdu. Pak obvykle čelí nějakému pokušení ze strany záporáka. Na konci je hrdina utvrzený ve své pravdě. Tenhle základ najdete ve spoustě komiksových filmů.

    Rey v prvních dvou filmech odpovídala tomu prvnímu typu. Jenomže pak přišel Terrio a překopal to ab absurdum na ten druhý typ - Rey je utvrzená v dětinském zbožňování Jediů a legend, temná strana, citové vazby a sex jsou prostě fuj. Vtipné je, že Luke z původní trilogie, ke kterému Rey hrozně chtěli přiblížit, rozhodně žil ve lži o svém otci, dospěl a nezískal sice to, co na začátku chtěl, ale na konci měl to, co potřeboval.
  • @Tyrion Lannister
    Tak, kolektivní hate na prequely jsem moc nechápala nikdy, tudíž pro mě žádná novinka :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Nejvíc mne fascinuje jak ROS totálně k*rví konec původní trilogie vemte si například

    Takže jestli to mám chápat dobře:
    Palpatine tohle nějak přežil, což je hovadina
    Vader zemřel pro nic.
    Luke byl zachráněn jenom proto, aby pak na 30 let zmizel do p*dele a zemřel nejstupidnější možnou smrtí.

    Sequely víceméně dělají celýmu Star Wars to, co udělal osmá sezóna GoT. Nejenom že to k*rví ten konec, ale kazí to zažitek i ze všeho, co přišlo před tím.
  • upraveno 11. ledna 2020
    @Tyrion Lannister já už si epizody 7-9 dekanonizoval :D a jsem úplně v klidu :)
    Long time ago, in a galaxy far far away in an alternate universe..

    Předevčírem jsem si na žal pustil epizodu 1. A ta nápaditost! Federační mechové, jejich tanky, stíhačky naboo! Skvělý souboj na meče, ještě lepší Liam Neeson, super Ewan Trainspotter, a ten malý kluk který všem vadil, ani nevím proč... Ano, JarJar je peklo, a vždy bude.. ale i tak jsem si film po letech užil :)
  • sfik napsal(a):

    @Tyrion Lannister já už si epizody 7-9 dekanonizoval :D a jsem úplně v klidu :)
    Long time ago, in a galaxy far far away in an alternate universe..

    Předevčírem jsem si na žal pustil epizodu 1. A ta nápaditost! Federační mechové, jejich tanky, stíhačky naboo! Skvělý souboj na meče, ještě lepší Liam Neeson, super Ewan Trainspotter, a ten malý kluk který všem vadil, ani nevím proč... Ano, JarJar je peklo, a vždy bude.. ale i tak jsem si film po letech užil :)

    Taky dekanonizoval? Pro mně je to AU jež se nestala, max bych ještě mohla vzít sedmičku a něco z osmičky a udělat si v hlavince svou verzi, která by se mi pozdávala líp, protože jako zajímavé prvky by se našli a v hlavince bych nemusela brát ohled na délku.
    Já si myslím, že prequelová trilogie je dobrý příběh, jenom v detailech, exekuci jistých scén to hapruje. Něco škrtnout, něco doplnit, pár dialogu a scénických poznámek pozměnit a šlapalo by to decentně.
  • @TyrionLannister

    Mám pocit, že se tam mluví o klonování Palpatina v tom filmu, takže to klidně nemusel přežít. Asi by to trochu navazovalo na ty knihy co popisovali dobrodružství Luka a Kyle Katarna a ostatních. Už si přesně nepamatuji ten jejich název....

    @sfik No právě.. co si pamatuji tak se nenadávalo jenom na toho kluka ale na celou první epizodu :D Tak mi to připadá asi tak, že za 10 let se bude oslavovat součná trrilogie a hejtit nějaká no.... Jooo to byly tehdáaa časy. to už se nevratí! :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Amaroun
    Mám pocit, že se tam mluví o klonování Palpatina v tom filmu, takže to klidně nemusel přežít. Asi by to trochu navazovalo na ty knihy co popisovali dobrodružství Luka a Kyle Katarna a ostatních. Už si přesně nepamatuji ten jejich název....

    Nic takoveho ve filmu nepadne :-) Palpatine jenom řekne že Dark side of the force is pathway to many abilities some consider unnatural to jest neco neco temna strana. A že vytvořil Snokea. O klonech nepadlo ani slovo to je vec EU ze ktereho si ostatně tato trilogie taky dost půjčovala
    No právě.. co si pamatuji tak se nenadávalo jenom na toho kluka ale na celou první epizodu Tak mi to připadá asi tak, že za 10 let se bude oslavovat součná trrilogie a hejtit nějaká no.... Jooo to byly tehdáaa časy. to už se nevratí!
    To se jestě uvodi. Ted bude trochu jiná situace než před let kdy nastupuje éra star wars serialu. A třeba The Mandalorian je už obecně příjimaný jako lepší než celá sequelová trilogie. To by se stalo pouze v případě pokud by vyrobili něco ještě horšhoí ale já si myslím že už jsme na samotném dně a jde to jenom nahor. i když jak řekl Veverka z Bytýšky Nikdy nebylo tak hrozně aby nemohlo být hůř :twisted:
  • upraveno 11. ledna 2020
    Mě pořád nejde do hlavy, jak Disney mohlo tak hrozně selhat. V sequelové trilogii měli dobré koncepty a první dva filmy spolu (nedokonale) fungují, ale trilogie očividně mohla něčeho dosáhnout, jedině pokud by ji vytvořil jeden tvůrce. A vhodnější by byl Johnson, protože JJ je jenom zbabělec a rutinér. Mysleli si, že dělají bezpečný film, ale vytvořili láhev vitriolu. Znepřátelili si nejenom fanoušky původní trilogie a prequelů, ale i ty, kdo doteď měli sequely rádi. A ROS je navíc film plný imlikací, které se v rodinném filmu od Disney nikdy neměly objevit. Jediné dobré, co ze sequelů nakonec vzešlo, je kariéra Adama Drivera a ten konec konců mohl hrát třeba Revana.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 11. ledna 2020
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

    Mě pořád nejde do hlavy, jak Disney mohlo tak hrozně selhat. V sequelové trilogii měli dobré koncepty a první dva filmy spolu (nedokonale) fungují, ale očividně mohla něčeho dosáhnout, jedině pokud by ji vytvořil jeden tvůrce. A vhodnější by byl Johnson, protože JJ je jenom zbabělec a rutinér. Mysleli si, že dělají bezpečný film, ale vytvořili láhev vitriolu. Znepřátelili si nejenom fanoušky původní trilogie a prequelů, ale i ty, kdy doteď měli sequely rádi. A ROS je navíc film plný imlikací, které se v rodinném filmu od Disney nikdy neměly objevit. Jediné dobré, co ze sequelů nakonec vzešlo, je kariéra Adama Drivera a ten konec konců mohl hrát třeba Revana.

    Ono je potřeba hlavně hledat skutečného viníka. A krom Disneyho je to předevší Lucasfilm sám. Myslím si, že je načase provést rozkaz 66 uvnitř firmy a začít vyhazovat. On prý podle drbů důvod proč tam Kennedyová krom politiky je že za ní lidi v Lucasfilmu stojí. No jestli je to pravda tak tuhle její skupinu kývačů YES MADAM bude potreba vyhazet taky
  • upraveno 11. ledna 2020
    @Tyrion Lannister Ale jo padne. Říká to někdo na straně rebelů....Zmiňuje to jako možnost jeho návratu.

    Ostatně ví to i Esquire :D Kdo by to mohl vědět lépe...
    https://www.esquire.com/entertainment/movies/a30298776/palpatine-return-alive-star-wars-the-rise-of-skywalker-9-explained/

    " No jestli je to pravda tak tuhle její skupinu kývačů YES MADAM bude potreba vyhazet taky" - Ty voe vás bych chtěl někdy posadit do tvůrčího křesla... :D
  • @Amaroun Áno,zaznelo to vo filme... Zdá sa mi,že to povedal Beaumont Kin(nový člen Odboja, ktorého hral Dominic Monaghan) počas porady na začiatku...Apropo,práve Beaumont spoločne s Threepiom pomáhali Rey s prekladom tých starých kníh a zrejme odtiaľ sa Rey dozvedela,ako treba liečiť pomocou Sily alebo opraviť Anakinov svetelný meč,ktorý sa v osmičke rozpadol na dve polovice po tom, čo naň Silou pôsobila z jednej strany Rey a z druhej Kylo. :-k
    Ale čo sa týka tých klonov, tak tam si nie som istá... Palpatine kecal čosi o tom,že po páde do šachty naozaj umrel,ale nejakí akolyti ho dali "dohromady" a pripojili ho na to robotické čudo... Klonom mohol byť Snoke,ktorý bol jeho bábkou, ale zrejme to nestačilo na to,aby sa vrátil späť v plnej paráde... Na to potreboval dvoch ľudí spojených Silou. Túto podmienku splnili práve Rey a Kylo, ktorí tvoria diádu v Sile(Force dyad), najvyšší level spojenia Silou(Force bond). :-k
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Amaroun
    Ale jo padne. Říká to někdo na straně rebelů....Zmiňuje to jako možnost jeho návratu.
    Jednu z moznosti Cloning, Dark Science, Sith secrets hrozně konkretní =D Generalní postoj to, co řekl Poe Somehow Palpatine has returned
    " No jestli je to pravda tak tuhle její skupinu kývačů YES MADAM bude potreba vyhazet taky" - Ty voe vás bych chtěl někdy posadit do tvůrčího křesla...
    Já to přenechám pánům Feige, Favreau a Filoni jejichž práce hovoří za vše ;-)
  • upraveno 11. ledna 2020
    @Janulka Jasné dík... No pro mne je to víc pohádka než sci-fi a nehledám v tom nějakou hnidopišskou exaktnost. Takže se úplně spojím s tím, že ho nějak dali dohromady :-)

    Nakonec mám důležitější otázky - proč jeden robot stupidně pípá a druhý dokáže mluvit? To mi od mého dětství nikdo nedokázal vysvětlit a značně mne to znepokojuje :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Amaroun
    Nakonec mám důležitější otázky - proč jeden robot stupidně pípá a druhý dokáže mluvit? To mi od mého dětství nikdo nedokázal vysvětlit a značně mne to znepokojuje
    Protoze jeden je mechanik a druhy prekladatel :-D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    image

    No jedno je jisté podobně jako osmá sezóna bude ROS dodavkou slušného meme materiálu =D
  • upraveno 11. ledna 2020
    Já žasnu, že se někdo vůbec snaží vysvětlit Palpatinovo přežití a plán, když tvůrci sami to pořádně nedokázali a ani se s tím neobtěžovali. Stejně tak je jakýkoliv původ Snokea headcanon. Já se kloním k tomu, že Palpy Kylovi lhal a Snoke byl jeho loutka, ale ne klon. Aspoň pak není úplně zničený význam toho, že Kylo zabil toho, kdo to podělal jemu, jeho rodičům a Lukovi.
  • Jinak tady je můj malý pokus o to najít v TROS nějaký význam. Vize darkRey byla zároveň i ta, kterou Rey viděla na trůně s Kylem. A působila jako docela vtipná, sexuálně uvolněná a šťastná osoba. Čili temná strana by byla pro Rey lepší. Vybrala si morální princip a světlou stranu Síly a skončila sama a s jednou stranou Force bondu prázdnou a tudíž mírnou lobotomií, která ji vrací stavu dítěte. Čili Luka a Leia jako mamku a taťku si na konci taky jenom představuje. Ano, je to dost temné, ale TROS stejně není pro děti. Nemusíte mi děkovat :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00 Ja mam lepší headcanon Rey je na konci ve skutečnosti převtelený Sidious co si ze všech dělá p*del. :twisted:
  • image OK, na tohle jsem zapomněla. Takže Snoke byl klon. Proč si JJ a Terrio neomylně vybrali vždycky tu nejblbější teorii?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 12. ledna 2020
    @svoa00 Tak ono by bylo lepší na Snoka po TLJ zapomenout na druhou stranu moc nevidim jakou jinou možnost tam dát do ROS který známe. Cokoliv jiného než klony by bylo na dlouhe povidaní a v případě IX se proste muselo spechat honem honem honem
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00 Ještě bych dodal že celý koncept Snokea byl dementní už v TFA. Nový super silný dark side user, který se objevil odnikud. V podstatě aby byl klonem Palpatina celkem smysl davá vezmu-li v poraz že i jeho role byla Palpatine 2.0 a že to je jediný možny a jednoduchy vysvětlení jak se někdo takový mohl objevit tak rychle.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!


    This makes Attack of the clones look like citizen Kane

    BURN =D
  • @Tyrion Lannister No ale jak říkáš, nejlepší by bylo Snoka už neřešit - a nejrychlejší. Takhle se zase střelili do nohy. Proč byl nějaký klon třeba? Snoke stejně skoro nevstal z trůnu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00 Tak samozřejmě ale holt Abrams se chtěl všem zavděčit =D
  • Čí klon teda Snoke byl, když byl emzák? Jaký smysl mělo Kyla testovat, jestliže Palpyho skutečný úmysl byl ten poslední zmíněný - nechtěl přece učedníka a riskoval, že Rey bude mrtvá a jeho plán bude v řiti? Jo, já vím, nemá smysl se ptát.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 12. ledna 2020
    @svoa00 Snoke není emzák když se na něj podiváš tak pořad vypada humanoidně jenom je vetši. Vzhled k tomu že film to i naznačil tak Snoke je Palpatinův klon, který ovšem nebyl dokonalý takže nemohl být použitý jako jeho nové tělo. Tudíž z něj Palpatine udělal svého poskoka, protoze přestože nebyl vhodná schránka pro Palpyho, tak pořad mohl mít využití jako double.

    Pokud samozřejmě máme hledat smysl v něčem v čem smysl není
  • Jde o to ze JJ rikal ze budou v RoS propojovat vsechny dosavadni filmy. Proto tam bylo tolik ocasovin. Klonovani bylo hlavni tema epizody 2. Tak udelali klonovani 2.0 v podobe Snokea. Palpatine podle me klon nebyl. Dyt bylo to jeho telo uplne zniceny. Takze jeho navrat nesmysl je. Jsem presvedcenej ze epizody 7 a 8 netocili se zamerem Palpatine = seda eminence, resp. ze je vubec nazivu.

    Nevim jestli jsem to tu uz psal ale treba Rey jsme videli se vsemi variantami lightsaberu:
    - singlelightsaber
    - dual lightsabers
    - doublelightsaber

    A to jen proto ze mela tu tyc a lidi si prali aby mela lightsaber jak Maul... a ani tak nebyli dostatecne odvazny aby ji ho dali natrvalo a hodi to tam jak lacinej easteregg. Protoze “plnime prani davu”
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.