FC NEVADA DRAGONS

upraveno 2. února 2011 v Rozličný pokec
diskusia o atraktivite futbalu, o tankistoch v bráne, o dnešnom derby Arsenal vs Chelsea a mnoho iného.
1141142144146147149

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. října 2019
    @Terezička V angličtině ano (i když děleně jako Toe loop nebo jen Toe). Abych řekl pravdu, ani nevím, jestli se v češtině používá počeštěná verze (jako třeba "lančmít", to jsem spíš předpokládal z toho, jak to komentátoři či bruslaři vyslovují) nebo originální, protože česky se o krasobruslení bavím či píšu velmi málo (takže zažitou mám anglickou terminologii a spíš musím hledat český ekvivalent, když je potřeba). Kdysi se tomuto skoku říkalo odpíchnutý Rittberger, což byl jediný název skoku, který mi utkvěl v hlavě, než jsem se o sport začal opravdu zajímat. Když jsem se rozhodl, že se skoky naučím (rozeznávat, ne skákat :) ), tak jsem se divil, že ho nemůžu najít, než jsem pochopil, že je to to samé.
  • upraveno 24. října 2019
    @flanker.27 Tak to je vtipné, česká wiki píše "toeloop" a anglická "toe loop." Takže k určitému počeštění dojde a třeba se za pár let toho tulupu dočkáme. :-D

    Taky jsem se chtěla naučit skoky rozeznávat a když jsem marně hledala "tulup" tak jsem objevila, že se jedná o toe loop.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Terezička Stejně nejčastěji píšeme ve zkratkách, jako 3Lz, 2A a podobně.
    Mimochodem bacha na Rittberger. V Evropě se stále používá Rittberger (narozdíl od toho odpíchnutého, kde už se všeobecně přešlo na Toe loop), ale v mezinárodní terminologii se říká "Loop". Tak ho uvidíš i ve score boxu jako "L".
    Rozeznávání skoků není zas tak těžké jak jsem si myslel, než jsem se do toho pustil, jakmile člověk pochopí princip o co jde, jde to celkem snadno.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. října 2019
    Tak, dle předpokladů Saša Trusovová coby matka draků Daenerys Targaryen rozdrtila veškerý odpor čtyřmi čtvernými skoky:



    Dokonce s pádem při prvním čtverném Salchowu překonala hranici 100 bodů za technickou známku ve volné jízdě, což dosahují jen velmi nemnozí muži. A v ženách je to bezkonkurenční známka. pro zajímavost, špičková bruslařky s dobrou technikou s trojnými skoky se obvykle pohybují v technické známce někde mezi 70 a 80 body. S maximálně trojnými skoky a bez trojného axelu dokázala trvale překračovat 80bodobou hranici jen Alina Zagitovová, jejíž technická známka se obvykle pohybuje mezi 80-83 body (a bude zajímavé, zda nakonec čtverný skok zařadí po příkladu svých týmových kolegyň). Přes 80 se jinak s "běžným obsahem" dostala už jen Medvěděvová a to jen jednou v troce 2017. Několik dalších na překročení 80 bodů potřebovalo alespoň trojitý axel (Japonka Kihira a Ruska Tuktamyševová) anebo už čtverný skok (juniorky Ruska Kamila Valieva a Američanka Alisa Liu). Přes 90 se kromě Trusovové dosud dostala jen její stejně stará (stejně mladá :) ) týmová kolegyně Anna Ščerbakovová).
    Každopádně známky za komponenty (nepřesně stále ještě označované za "umělecký dojem") už v ženské kategorii nestačí, protože mohou být maximálně 80 bodů, což při 90 a 100bodových známkách za techniku už je málo. Dá se čekat, že se známky za komponenty zvýší na 100 jako u mužů aby obě složky měly stejnou váhu. Před 16 lety, když se zaváděl tento nový systém hodnocení, zkrátka celkem logicky nikdo nemohl čekat, jak moc se za pouhých 16 let ženské krasobruslení posune (tehdy byly známky mírně přes 60 za techniku výjimečné a 80 bylo něco jako zlatý grál někde v daleké budoucnosti).
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Absolutně nerozumím tomu co si napsal, ale je to nádhera, to ženské bruslení. I když při tom závěru vypadala jako holčička.
    A nejlepší skladbou celého shitseriálu rozhodně zabodovala :applause:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. října 2019
    Pokus o osvětlení toho, co jsem napsal :)
    Nebudu zabíhat do detailů, jen základ (popisuji pro singly, ale v tancích a sportovních dvojicích to s obměnami funguje stejně):
    Základem je krátký program a volná jízda, každá tato část má pravidla o tom, kolik prvků se do něj může zařadit. Např. do volného programu může krasobruslař - v mužské i ženské kategorii - zařadit maximálně sedm skokových prvků, z toho čtyři samostatné skoky a tři kombinace, přičemž maximální počet skoků je 11. Tj. obvykle čtyři samostatné skoky, plus dvě kombinace po dvou skocích a jedna kombinace po třech skocích. Jsou pravidla kolik skoků je možné opakovat (tj. mít jich více v jednom programu), ale to teď není důležité.

    Skóre za program (TSS - total segment score) se skládá ze dvou částí:
    - technické skóre (TES - technical elements score),
    - programové komponenty (PCS - program components score).

    TES je součtem skóre za všechny technické prvky (elementy), které krasobruslař v programu předvede - skoky, piruety, kroková sekvence a choreografická sekvence. Každý prvek má svou základní hodnotu (base value, BV), dejme tomu trojný Salchow má BV 4.3 bodu. Podle toho, jak bruslař/ka tento prvek provede, může za něj dostat od rozhodčích hodnoty od +5 do -5, přičemž každý jeden bod odpovídá 10 % základní hodnoty prvku. Takže dejme tomu skočí tento trojný Salchow tak, že dostane od všech rozhodčích +3. 30 % ze 4.3 je 1.29, takže za celý element dostane 4.3+1.29=5.59 bodu (kdyby skočil špatně a dostal záporné hodnocení, tak se příslušná hodnota naopak odečte). A takhle se sečtou body za všechny technické prvky a výsledkem je celkové TES.

    Aby nebylo krasobruslení pouhým předváděním jednotlivých technických prvků, ale krasobruslaři skutečně předvedli kompletní ucelený program, existuje druhá sada známek, tedy komponenty - PCS (nesprávně občas označované jako skóre za "umělecký dojem", ale umění je zde jen částí celku). V těch existuje pět podkategorií, nebudu je popisovat, ale v každé kategorii může bruslař dostat skóre od 0 do 10 bodů (s intervalem 0.25 bodu). Kdyby teoreticky ve všech pěti kategoriích krasobruslař dostal maximum 10 bodů, dávalo by to v součtu 50 bodů, proto existuje ještě "faktor", tj. násobitel, kterým se celkový součet násobí. A ten se liší podle krátkého a volného programu a podle kategorie (muži, ženy páry a tanec). Tak např. muži mají pro volnou jízdu faktor 2, takže 50x2=100, tedy za komponenty může dostat muž maximálně 100 bodů. Ženy mají faktor "jen" 1.6, tzn. 50x1.6=80, takže mohou za komponenty dostat ve volné jízdě maximálně 80 bodů.

    To, o čem jsem mluvil předtím je, že takhle to bylo nastaveno v roce 2003, kdy se tento systém zavedl namísto starého "šestkového systému". Smyslem bylo, aby skóre za techniku i komponenty mělo přibližně stejnou váhu. A tehdy se počítalo, že za techniku bude ve volné jízdě přibližné maximum tak 100 pro muže a 80 pro ženy, přičemž to dlouho platilo, minimálně v ženách. Ještě v roce 2014 vyhrála mistrovství světa Japonka Mao Asada, která v technice dostala skóre 65.27 a v komponentech 72.76. Jenže v posledních cca 3 letech došlo k obrovskému posunu a nově nastupující seniorky mají tak obtížné programy, které v tom roce 2003 nikoho ani nenapadly že by v ženské kategorii byly možné, takže váha toho technického skóre začíná výrazně dominovat nad tou druhou, a včera Saša jako první žena vůbec překročila stobodovou hranici (roste to i u mužů, např. Američan Nathan Chen na letošním mistrovství světa dojel se skóre 121.24, čili o 21 víc než je maximum v druhé známce, ale tam to lidi tolik netrápí :) ).

    Tak, snad je to srozumitelné a ne zbytečně dlouhé.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. října 2019
    A takhle to vypadá z "úrovně ledu" :) V jednom záběru zblízka je vidět ještě mnohem víc, jaká makačka to je.

  • flanker.27 napsal(a):

    A takhle to vypadá z "úrovně ledu" :) V jednom záběru zblízka je vidět ještě mnohem víc, jaká makačka to je.

    Přesně. Vím, že jsem cynik a umělecký barbar k tomu, ale u mně vítězí právě tahle bezprostřednost a syrovost podání umocněná zvukem bruslí krouhajících led. Ať jdou to pytle s oficiálním programem a šatečkama :-# Tady je holka, která trénuje to, co ji baví, a dává tomu všechno. Navíc je k tomu adekvátně oblečená, čímž působí daleko přirozeněji..
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Ugla Jenže bez kostýmů bys zase nemohl mít takovouhle proměnu jako u Anny Ščerbakovové :)

    image

    Podotýkám, že i když Saša vypadá vyloženě jako atletka a Anna vedle ní jako křehká princezna, tak obě dostávají na tréninku stejný záhul a technická obtížnost jejich programů (a tím i jejich technická dovednost) je téměř stejná.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Opravdová krása na ledě: Alinin nový exhibiční program jako pocta své zemřelé trenérce baletu.



    (Ugla možná nebude souhlasit :twisted: )
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @flanker.27 díky za další platonickou lásku, fakt moc díky :wall: :spike:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Benji Rádo se stalo :twisted:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    A pro ještě trochu platonického utrpení :twisted:

    image
  • upraveno 4. listopadu 2019
    Nejste tak trochu perverzní, chlape? Kolik vám je? Kdyby mně bylo tolik jako vám (podle profilovky min. 40), na žádnou lásku k této slečně, byť jen platonickou, bych ani nepomyslel.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 4. listopadu 2019
    Co smysl pro satiru a nadsázku, člověče? Kromě toho, o platonické lásce jsem nezačal já, to bylo pouze rýpnutí do @benji a
    díky za další platonickou lásku
    Co se mne týče, jsem velkým fanouškem Aliny Zagitovové (a jejího trenérského týmu), což je se mnou dobrých pár milionů lidí. Nikoli však v tom smyslu, který zde podsouváte. To by musela být se mnou obviněna polovina fóra, aspoň ta, která uctívá Dany, Aryu, či vedle v polské sekci Ciri (případně jejich představitelky). Takže, jak se říká, zklidni hormón =D

    P. S. Na profilovce je mi asi tak 22, takže to už dneska musím vypadat fakt hrozně. :twisted:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Douglas Mara napsal(a):

    Nejste tak trochu perverzní, chlape? Kolik vám je? Kdyby mně bylo tolik jako vám (podle profilovky min. 40), na žádnou lásku k této slečně, byť jen platonickou, bych ani nepomyslel.

    Je. A to jsi ani neviděl jeho sklep :other:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Krisa napsal(a):

    Douglas Mara napsal(a):

    Nejste tak trochu perverzní, chlape? Kolik vám je? Kdyby mně bylo tolik jako vám (podle profilovky min. 40), na žádnou lásku k této slečně, byť jen platonickou, bych ani nepomyslel.

    Je. A to jsi ani neviděl jeho sklep :other:
    Ale mami. Víš, že do sklepa našeho motelu nikoho nepouštíme.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Občas člověku nezbývá než žasnout (aneb když z nudy nacházím sporty, které neznám):

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Hrun barbar:

  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tý jo, jak se ta tyč prohýbá, docela děsivé.
  • To bude klasická "deadlifterská". Na soutěžích Strongmanů používají elephant bar, která je delší, a tudíž se víc prohýbá. V Strongman/powerlifting komunitě se již delší dobu debatovalo, jak moc je to srovnatelné. Čistě teoreticky by to s pružnější tyčí mělo být snazší, ale hodně to záleží na technice a někteří (včetně bývalého rekordmana) preferují tužší tyč.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já se teda při cvičení nedostala k trojciferným váhám, ale kdyby se mi takhle prohnula tyč u benche, tak zdrhám jak namydlená (po pomalém a opatrném položení činky(.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak jsem se právě teď před zápasem s Finy dozvěděl, že když si nedáš pozor a dostaneš gól, že se to pak těžko otáčí...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    No ale můžeš proti tomu něco říci? Nemůžeš.
    To je asi jako když jeden kanoista po získání bronzové medaile na ME do 23 let na C4 prohlásil, že kdyby jeli rychleji, mohli i vyhrát. Na to se prostě nedá nic říci :-P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Nemůžu, to je pravda. =D
  • Zomrel legendárny futbalista Diego Maradona... :(
    image
  • Krasokorčuliarske vystúpenia v ženskej kategórii na ruskom šampionáte... :-)
    1. miesto- Anna Ščerbakovová
    Krátky program

    Voľný program

    2. miesto- Kamila Valijeva
    Krátky program

    Voľný program

    3. miesto- Alexandra Trusovová
    Krátky program

    Voľný program
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. ledna 2021
    Zdá se, že tu nejsem jediný informovaný divák :)

    Poslední skupina volných jízd byla neskutečná. Napřed Saša s konečně čistými dvěma čtvernými Lutzy, pak Kamila s úchvatným Bolerem a dvěma čtvernými toeloopy a když to vypadalo, že lepší to být už nemůže, všechno trumfla Anička, po zápalu plic a s nedostatkem tréninku zajede neskutečnou jízdu se čtverným Lutzem a Flipem, dalšími sedmi trojnými skoky, všemi piruetami a krokovkou na levelu 4 v úžasném balení. A to jí celý tým i rodiče až do rozbruslení přemlouvali, aby odstoupila...

    Aby to bylo úplné, po nich ještě přišla Darja, která sice na rozdíl od těchto tří nemá čtverné skoky (pracuje ovšem na trojném Axelu), takže v technických bodech zaostala a skončila čtvrtá, ale s jízdou, která by v kterékoli jiné zemi, s výjimkou Japonska, znamenala zlato (v Japonsku stříbro díky Rice Kihiře, která jediná se může jakž takž s nejlepšími Ruskami měřit).

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mimochodem celá soutěž žen (i ostaních kategorií) je k dispozici s anglickým komentářem Teda Bartona:

    Krátké programy žen:



    Volné jízdy žen:



    A trenérka Eteri Tutberidze opět potvrdila svou dominanci (nad čímž spousta lidí skřípe a bude dlouho skřípat zuby :) ), když z prvních pěti míst zabrala čtyři a to ještě Sašu, které skončila třetí, trénovala až do května 2020 :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tohle mě pobavilo :)
    image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.