TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1328329331333334361

Komentáře

  • RIP Paul Darrow. Blake's 7 je jeden z mojich obľúbených classic scifi seriálov a Avon bol bez debaty najprepracovanejšia a najzaujímavejšia postava celého seriálu.
  • Mám za sebou první díl Černobylu a musím to trochu rozdýchat. Ani se mi nechce věřit, že západní televize natočila něco tak vizuálně přesného, od účesů a oblečení po nádobí a telefony. Velmi pomalé a mrazivé drama, které si budu dávat po menších dávkách. A ten sovětský způsob (hlavně všechno ututlat, sereme na lidi) je bohužel naprosto uvěřitelný.
  • @svoa00 já ty čtvery díly sfoukl jak svíčku a měl jsem pak špatný sen (který jsem si pamatoval i hned po probuzení a jako bych vůbec nespal :3eyed:)
  • @svoa00 @DanielSvatoš Nevím jestli tam dali nějaké podprahové informace, ale já měl noční můrku o po druhém díle.
  • upraveno 4. června 2019
    @DanielSvatoš @sfik Myslím, že je to prostě jeden ze způsobů, jak se hlava snaží vyrovnat s tím, že tentokrát tam není žádný personifikovaný bubák. Na začátku jedna exploze, kterou zblízka nevidíme, a pak nějaký oheň. Všechno je to strašně civilní, všichni trvají na tom, že tak špatné to není, a škody nejsou vidět, dokud nejsou opravdu ošklivé. Ten kouř prostě vypadal, jako by se pálilo uhlí. Atomový hřib se nedostavil.

    Trochu mě pobavilo to trvání expertů na tom, že tohle se s tímhle reaktorem nemohlo stát. Pokud vím, tak tahle technologie právě byla známá tím, že je náchylná k poruchám. Budu předpokládat, že tehdy to ještě bylo státní tajemství.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    svoa00 napsal(a):


    Trochu mě pobavilo to trvání expertů na tom, že tohle se s tímhle reaktorem nemohlo stát. Pokud vím, tak tahle technologie právě byla známá tím, že je náchylná k poruchám. Budu předpokládat, že tehdy to ještě bylo státní tajemství.

    Vysvětleno v jednom z dalších dílů.

  • upraveno 4. června 2019
    Dost mi pomohl ten poslední díl kde byl soud. Teda předpokládám že to tak nějak bylo. Čili vysvětleno pro soudce blbce.

    Jinak každý díl měl něco do sebe - za mě teda dost silný i ten čtvrtý (pejsci 8-O ), a pak ten soud - flashbacky do velína skvělý!

    Ještě bych dodal po shlédnutí posledních minut dílu, jak byli všichni dobře nacastovaní. Brjuchanov, Ďatlov, Fomin mluví za vše.. A jak všichni dohromady skvěle hráli.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 6. června 2019
    Včera jsem viděla první díl a teda jako úplně nevím, jestli chci vidět další. Je to vážně hodně dobrý a úplně se děsím toho, co uvidím (jak vyndali tu holčičku z kočárku, aby se taky koukla, tak se mi udělalo vážně zle).
  • upraveno 6. června 2019
    @Krisa Třetí díl je prý nejdrsnější, ale ten mám ještě před sebou. Ono to samozřejmě není pro každého, ale prostě je to pravda a stalo se to tak. Jestli tě to utěší, tak lidí z Pripjati hned moc neumřelo. Ale troufám si říct, že lidí, co v Bělorusku a na Ukrajině v dalších tak deseti letech umřeli na rakovinu nebo na komplikace, které ve výsledku způsobila radiace, ale doktoři jim to neřekli, se mohli počítat i na desítky tisíc. Mě zatím nejvíc dostal Akimov, co všem od začátku říkal pravdu. A samozřejmě Legasov, kterému muselo být od začátku jasné, jak to s ním skončí, a stejně do Černobylu odjel.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @svoa00 Já vím, že se to stalo a jaké to mělo následky (zas takový ignorant nejsem :P ). Jen to nebylo příjemné ani číst, tak se trochu bojím, že tvůrci budou dost explicitní, tím ale nemyslím, že by se o Černobylu nemělo mluvit/psát/točit. Jsou ale věci, na které musím mít jistý stav mysli a kouskovat si to, aby mě to totálně nerozsekalo (např. jsem si nedávno zjišťovala víc o Banderovcích a to jsem teda taky musela dávat s přestávkama).
  • @Krisa Drsná ukrajinská historie...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Kdo má rád pejsky
    tak nejdrsnější je 4. epizoda.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Copak pejsci, ale
    ta štěňátka citlivější povahy zničí...


    Jinak Černobyl je bezesporu velmi kvalitní a povedený seriál skoro po všech stránkách, ale ta adorace je podle mě trochu přehnaná.
  • @Nevada Taky mě to napadlo to co píšeš. Ale tak nějak filmy/seriály podle skutečné události podle mě nebývají úplně dobré. U Černobylu mám pocit že je to velmi kvalitní a zároveň velmi přesné. Takže combo, které vyvolá i nějaký ten hype.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Černobyl je podle mě naprosto top, nejsilnější byl podle mě závěr 5. dílu, respektive jeho dovysvětlující závěr a 3. díl
    Scény z nemocnice jsou masakr.


    Líbí se mi hodně i mrazivá atmosféra se slepou poslušností vůči nadřízeným, a samozřejmě ukázka sovětské bezohlednosti.

    Vzhledem k tomu, že se o Černobyl zajímám zhruba posledních 10 let, tak si myslím, že seriál je z hlediska
    historie hodně přesný.

    A na konec jedna perlička: https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/cernobyl-serial-ruska-verze.A190607_103051_filmvideo_ts

    "Ne soudruzi, není možné, aby naše velká sovětská vlast udělala chybu a došlo k ní největší jaderné havárii v dějinách! Za tím byly rejdy západních imperialistů!"
  • JoserJoser persona non grata
    Zajímavý článek, který by v mánii okolo Černobylu neměl zapadnout. http://www.osel.cz/10420-panika-kolem-cernobylu-ublizila-lidem-vice-nez-radiace.html Podotýkám, že tento nejnovější počin HBO nemám v plánu vidět, jen si tak říkám, zda li by tento kousek byl stejně tak úspěšný, kdyby se Černobyl neodehrál v bývalém Sovětském svazu a napadá mě, jestli všem pěti epizodní znalcům atomu něco říká Bhópál a Union Carbide. Jen tak.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Joser takže děláš závěry o něčem, co ani nehodláš vidět?
    Říkám si, jestli bys to takhle řešil, kdyby Černobyl nebyl na území tvého oblíbeného Sovětského svazu. Nic proti, jen se na to zkus kouknout takhle.
  • Vlastně jsem si říkal jestli bylo třeba na tak zbytečný komentář reagovat. V sekci seriály reaguje na seriál, který neviděl, protože... protože proč? Ach ti komsomolci...
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Benji Jemu se bude nepochybně líbit ta ruská verze, v níž havárii zaviní agent CIA. :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Já bych si tu dovolil připomenout, že jedna věc je lidská hloupost, která katastrofu způsobila, ta je neoddiskutovatelná, ovšem druhá věc je nesprávné hodnocení jejích následků, kterého se mnoho lidí dopouští. A o tom je ten článek, na kterém není nic prosovětského. Stejně tak bych dodal, že tutlání v podobných záležitostech, aniž bych popíral, že k němu docházelo, rovněž není špecifíkum jedné strany. Doporučoval bych se podívat na dánský film Idealista, o události z roku 1968, kdy v Grónsku havaroval americký bombardér se čtyřmi jadernými pumami na palubě. V důsledku havárie došlo k zamoření velkého území, jediná klika je, že je Grónsko velmi řídce osídlené. No a americká a dánská vláda to společně tutlaly dlouhých třicet let, a to nikoli jen tutlali, ale tvrdě zastrašovali každého, kdo se odvážil o tom promluvit (protože by kromě toho mohlo vyjít najevo, že navzdory mezinárodním dohodám zakazujícím skladování jaderných zbraní v Grónsku se tak dělo).
  • @flanker.27 ja bych si dovolil pripomenout ze tu jsme v sekci serialy a ze hodnotit neco stylem “ani se na to divat nebudu” je uplne pitome. Byl jsem az prekvapen jak malo jednostranny ten serial byl. A az se bude hodnotit film Idealista, jiste ho budeme hodnotit bez ohledu na to, o ktere strane vypovida.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Po Černobylu jsem se dala do dalších dvou restů, na které jsou pochvalné reakce.
    Killing Eve - prolínající se příběh nájemné vražedkyně a tajné agentky, která ji má dopadnout - po třech dílech je to zajímavé, ale pocitově zatím spíš jen lehký nadprůměr. Jodie Comer v roli psychopatky je ale dokonalá.
    Manhunt: Unabomber - jasný, kdo tohle téma aspoň trochu sleduje, tak neuvidí nic moc nového, ale filmaři se s tím vypořádali slušně a po počátečním mírně rozpačitém přešlapování to nakonec získá slušné tempo. Jen ten Worthington v hlavní roli být nemusel...
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @flanker.27 já nepochybuji o tom, že tutlání dělá každý mocný. Jen mi přijde vtipné, když někdo někoho viní z černobílého vnímání světa (díky seriálu který je založený na faktech) a přitom sám svět vidí jen rudě.
  • JoserJoser persona non grata
    Propaganda proti propagandě. I když ve světě, kde původně nejrůznější bláznivé konspirační teorie o projektech Gladio, MK Ultra nebo Ajax (a dalšími bych mohl pokračovat), se nakonec ukázaly být tvrdou a nepříjemnou pravdou je už v podstatě možné cokoliv. Sama CIA pak má na rukou tolik krve svobodných vůdců a svobodomyslných lidí z celého světa, kteří se provinili jenom tím, že neskákali jak americký hegemon pískal. Jinak jsem si tedy dovolil zatím vidět první díl a ten mě hodně nudil, ale speciálně kvůli vám to dokoukám. Nebudu se nikomu z vás, novodobé liberální iknvizici ospravedlňovat za svoje názory, zvlášť ne afektované sněžné vločce Nevadě, která si tady svoje důrazné výzvy může sdílet kolikrát chce a stejně se jí směju a mám jí u zadku. Hezký den milá Nevado!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Jenže do komentářů o seriálu jako takovém se promítají vedle vyjádření čistě k jeho kvalitám filmovým rovněž politické postoje (ve kterých se mnozí utvrdí a dají to patřičně najevo), které také nesouvisí zdaleka jen tou filmovou kvalitou. Takže čistě v tom, že se joser dopustil komentáře politického, není zdaleka osamělý, jen má přehozené ty plusy a mínusy :) (a cpe to na úkor věcného obsahu, to je mi známo, bez toho by čtení jeho komentářů bylo mnohem smysluplnější :) ).

    P. S. Já vím, že koukat na likvidaci štěňátek je hrozné, ale dovedete si představit, jak vypadají běžná "veterinární opatření" kdekoli na světě v případech podezření na prasečí mor, ptačí chřipku a podobně?
  • No jo, jenže po přečtení knihy Modlitba za Černobyl člověk zjistí, že preventivní likvidace zvířat se týkala jen těch domácích mazlíčků, hospodářská se vesele prodávala a zpracovávala společně s nezávadným masem :wall: Scénu se štěňaty jsem zbaběle přetočila :'-(
  • upraveno 9. června 2019

    Gravity Falls aneb pre mňa kométa z jasného neba. :) Fantastický animák, ktorý sa mi prekutal do srdca tak ako už dlho nič. Jeho hlavná devíza je obrovské srdce, hlavné postavy sú dvojčatá, brat so sestrou, a hlavne vzťah medzi nimi je tým, čo tento seriál drží nad vodou. V súčasnosti je v detských seriáloch z nejakého dôvodu moderné, aby sa súrodenci neznášali, robili si napriek, podrážali sa, a neviem čo všetko ešte, ale Dipper a Mabel síce občas majú nezhody, ale tá pravá súrodenecká láska je tým, čo tu vždy zvíťazí.

    A najmä, nie je to celé strašne edgy, ako väčšina súčasných animákov mierených z väčšej časti na dospelých (Rick and Morty, I'm looking at you), ale nie je to na úkor dobre vymyslenej a na celé dve série dopredu premyslenej zápletky, kde sa nájdu fantastickí záporáci (Gideon, Shapeshifter, a samozrejme BILL CIPHER) a hromada záhad na vyriešenie (hlavná lokácia je "Mystery Shack", chatrč/obchod prastrýka mladých hrdinov).

    A to čo som spomenul vyššie je ďalšia z obrovských výhod, má to 2 sezóny po 20 dielov, a je to kompletne dopredu naplánované, jednoznačne uzatvorené, a celá zápletka veľmi uspokojivo vyriešená. Žiadne umelé naťahovanie ako je v súčasnosti módou, ale kvalitne uzatvorený príbeh. A priznám sa, že v závere posledného dielu mi tiekli slzy ako malému decku. :D

    EDIT: Ospravedlňujem sa za takýto "gush", ale hrozne dlho ma nič takto neoslovilo, ako tento neskutočne feel-good seriál, plný hlášok, meme-worthy materiálu (see centaurtaur below), ale hlavne pravých emócií, ktoré musia osloviť každého, kto si užil vlastné detstvo so súrodencami (a kľudne aj bez nich, ako napríklad ja :) )
    image
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Btw mně osobně likvidace domácích zvířat přišla jako scéna, která tam moc nepatřila, nehledě že byla dost natahovaná.
  • Až teraz som si všimol, že som sem svoj Gravity Falls výkrik hodil do diskusie na Černobyl, čiže je to mierne OT, pardon.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.