!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry

Nedávno se s odvysíláním páté série objevil problém se s spoilery. V diskuzi !!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY icefire.cz/forum/discussion/51359/spoiler-teorie-ve-svete-asoiaf-pouze-knihy#latest je problém, že spoustu lidí začalo své teorie odvíjet od dění v seriálu a tím vyzrazovat děj čtenářům. Já jsme se tedy rozhodl zaměřit na skupinu, která četla všechny knihy a viděla všechny díly seriálu a chtěla by ovšem volně diskutovat. Já se tu pokusím tedy uvézt pár teorií na děj ve Vichrech Zimy. U některých s přimíchám informace ze seriálů. Prosím debatu o tom o rozdílech seriálů a knih a jak se budou moc nakonec lišit směřujte sem icefire.cz/forum/discussion/51767/spoilery-rozdily-v-serialu-spoiler-vsech-knih-a-epizod-serialu. Tenhle topic zakládám, protože chci vytvořit místo, kde se bude moct argumentovat i informacemi ze seriálu a nedocházelo k nepříjemnostem v ostatních diskuzích. Jinými slovy, chcete-li neomezeně fantazírovat, jste na správném místě. :dance: Zároveň bych poprosil, zdržte se diskuze o tom jestli je nebo není závádějící používat informace ze seriálu, když může kniha a seriál skončit různě. Bez tak se to z a) bez Vichrů nedovíme a za b) jde mi o práci se všemi dostupnými informacemi.

Zde předkládám teorie, které jsem četl na internetu, viděl zde v diskuzích nebo mne sami napadly. Neuvedu žádnou z teorií zmíněnou Starkem z Hor v jeho vláknu, ale samozřejmě je i tady účelem, aby jste vymýšleli svoje a diskutovali o všech konspiracích známých i neznámých. A konec mého vykecávání zde seznam:

1. Melisandra v Tanci zmiňuje, že k jejímu klamavému kouzlu je potřeba věc, která patří člověku, jehož podobu chce vytvořit. Mimo jiné zmiňuje váček s kůstkami. Dostala se nějak Melisandra k Davosovu váčku pro štěstí o nějž přišel na Černovodě a chce ho využít k vytvoření falešného Davose a zvýšit tak svou kontrolu nad Stannisem?
2. Brynden Tříoká Vrána je ve skutečnosti Bílý Chodec. Odpovídalo by tomu to, že se v seriálu objevil Noční Král jako jeden z Chodců, tudíž je možné, že někteří Jiní byli případně všichnni byli původně lidmi.
3. Jiní jsou ve skutečnosti změnění lidé, kteří používají černou magii. Viděli jsme, že Qyburn dokázal vytvořit nemrtvého Gregora Cleganea. Není tedy možné, že Jiní jsou původně lidé používající magii podobnou té Qyburnově?
4. Jiní původně obývali celé Západozemí, Zeď postavili na obranu proti lidem(led je elementem Jiných a z ledu je tvořená Zeď.)
5. Stannis Baratheon je valonquar, popřípadě někdo ze Starkových dětí nebo Písečných hadů. Valonquar znamená mladší bratr nebo malý bratr, ale bylo někdy řečeno čí mladší nebo malý bratr to má být? A může být valonquar i osoba ženského pohlaví_
6. R'hllor je ve skutečnosti Velký Jiný a Melisandru ovládá skrz špatné vize.
7. Noční Král se oženil s Jinou popřípadě nemrtvou ženou, aby předešel válce sňatkovou politikou, když Jiní chtěli dobýt zpátky to o co přišli.
8. Varys je bastardem Šíleného krále, proto ta vysoká pozice v radě velká důvěra, kterou mu Aerys svěřil. Příběh o dětství může být smyšlený.
9. Tyrion je ve skutečnosti dítě Aeryse a Joanny.
10. Rhaegar Targaryen byl Azor Ahai a jeho zabitím odsoudil Robert Baratheon a povstalci celé Západozemí.
11. Robert Strong má hlavu Robba Starka. Stark se dá z němčiny přeložit jako Strong = Silný
12. Pod Zimohradem spí drak, popřípadě leží mrtvý Targaryen
13. Stannis napsal růžový dopis po tom, co odhalil, že ho Melisandra oklamala s upálením Manceho Nájezdníka. Počátek nesvárů mezi Stannisem a Melisandrou v seriálu může být nahrazeno rozepřemi po upálení Shireen.
14. Aegon je potomkem Rhaegara a Lyanny a dvojče Jona.
15. Quaithe je ve skutečnosti Rhaella Targaryen matka Daenerys.
16. Oberyn otrávil Tywina stejným jedem, který použil Tyrion na Cersei ve Střetu Králů a proto byl Tywin ve svou smrtelnou noc na latríně.
17. Ser Barristan padne v bitvě u Meeren. Stejně tak Hizdar
18. Euron Greyoj je Daario.
19. Val upálí Shireen, protože vyvolá epidemii šedého lupu mezi divokými. Popřípadě Melisandra obětuje Shireen pro oživení Jona Sněha.
20. Všechno se to Nedovi zdálo a probudí se pod čarostromem zpátky na Zimohradě.
:-D
11415161719

Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @p1e9t9r2 To bohužel není moc těžké =D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Tyrion Lannister Tak jedeme :D

    Zima

    Souhlasím, že na Severu začíná jít do tuhého, nicméně na Jihu to zatím není tak zlé, respektive zatím jenom lehce sněžilo.

    1) Cersei.

    Septum do povětří nevyhodí. Souhlasím s tím, že Strong na 90% porazí šampiona církve, nicméně si myslím, že mu v souboji spadne z hlavy přilba.

    V důsledku toho Vrabčáci, postrčení Varysem, vyvolají povstání proti bezbožné královně a jejímu incestnímu bastardovi a zaútočí na Rudou baštu.

    V průběhu toho se z Bouřlivého konce pohne Aegon a obsadí Královo přístaviště.

    Cersei, Tomenn a hrst věrných se pokusí uprchnout chodbami pod Rudou baštou.

    2) Jon, Daenerys, Bran

    Jona oživí Melisandra, načež Jiní zaútočí na Zeď, dojde k bitvě, s otevřeným výsledkem.

    Daenerys díky Drogonovi získá několik khalasarů a v jejich čele se vrátí do Mereenu a prolomí jeho obležení.

    Brana ovládne Krvevrán, který z něj učiní svou loutku. Z náznaků vyslovených v Tanci se dá vyvodit, že hlavním soupeřem "Pána světla" má být chlapec s vlčí hlavou, což by mohl být Bran, manipulovaný Krvevránen.

    3) Stannis, Malíček, Aegon, Varys a další

    Stannis se opevní na jezírku, u nějž se usadil v Tanci. Ramseyho armáda se ztratí ve vánici a při svém bloudění narazí na Stannise, dojde tak k bitvě ve sněhové vánici, v podobných kulisách se odehrála jedna z bitev války růží.

    Stannis zvítězí a Ramseyho armáda bude rozprášena, její zbytky se pokusí uniknout do Zimohradu.

    Malíček

    Bude pacifikovat Údolí, jeho plány mu ale naruší ser Shadrick ze Stínorokle, který unese, nebo se pokusí unést, Sansu. Přitom bude odhalena Sansina skutečná identita a Malíčkovo postavení v Údolí se začne hroutit.

    Varys bude inciatorem povstání Vrabčáků v Králově přístavišti, viz. bod Cersei. Zmatku ve městě využije Aegon a se Zlatým společenstvem ho obsadí.

    Píseční hadi a Arianne budou chtít Aegona podpořit, ale Doran odmítne.

    Mezitím Tyrellové usoudí, že se postavení Lannisterů hroutí a pokusí se přejít k Aegonovi.

    4) Euron, Victorian, Citadela.

    Euron porazí flotilu Paxtera Redwyna, Železní proniknou na Klikatici a rozlejí se po celé Rovině. Dojde k oblehnutí Starého města.

    Železná flotila připluje k Mereenu ve chvíli, kdy Daenerys a Dothraci budou prolamovat jeho obležení. Victorian nechá svoje muže zatroubit na Dračí roh....

    Do Citadely pronikne Alchymista, Muž bez tváře, a pokusí se tam něco ukrást pro Eurona. Při útěku ale bude přistižen.
  • @Tyrion Lannister jenom já bych ty 3 hlavy vidět ty 3 targaryeny a ne brana
  • Podľa mňa budeme podrobne sledovať súd s Margaery a stretneme tam aj Sandora a Tyene.
    Varysovo povstanie, aby sa Aegonovi lepšie vchádzalo? To znie veľmi dobre.
    Myslím ale, že predtým sa Aegon a Connington stretnú s rytierstvom Roviny vedeným Maceom, ktorého viacerí nespokojní lordi ako Tarly a Rowan nechají na holičkách (jedni z těch, kterým byli zaslány listy) a Mace bude rozdrcen a oni přejdou pod draka.
    Taky myslím, že se dračí korunované síly utkají s Euronovými. Král, který zachraňuje své lidi od pirátu, je pověst, kterou prostě chceš. Taky potřebujou zásoby z Roviny pro sebe.
    A Varys a Citadela zdieľajú nechuť k mágii. Čo môže znamenať absolútnu slepotu, alebo naopak istú tajnostkársku zubami škrípucu znalosť. Euron dělá čáry. Věci se budou dít. A Sam zažije něco mezi Jménem ruže a konspiracemi Dana Browna. Jsem si jistá, že tam budou i Muži bez tvář, ale nemám tušení o co jim jde, pro koho dělají...

    Shadrich bude hrát rolu, o tom žádná. Myslím, že Malíček bude muset utíkat a setká se s Cat a bude to hustokrutopřísné.

    Myslím, že Dany (po znechucení z kompromisu v Mereenu) aj Jon (po přijetí teze, že nejde hrdinsky zachránit každého a zradě) nám krapet ztemnějí počas Vychru a možná oba, nebo jen jeden z toho pak vyleze lepším, moudřejším a silnějším a udělá, co je potřeba.

    Prikláňam sa k benevolentnému Krvovranovi, ktorý chce Brana za následníka. Ale Varamyr ukázal, že krádež těla je možná. To by ale tělo kluka ve vizi mělo vraní a ne vlčí hlavu. Buď to Bran vyhrá pozměněn, nebo to vyhrá bez trvalých následku.

    Standa a Ramsay souhlas. Očekávám ostrý střet mezi synem a otcem. A víte jak byl kuchař v Noční pevnosti proměněn ny krysu, jež muže jíst jen své potomky? No tak něco podobného čekám i zde. Ne proměnu, ale situaci.
    A Mance přežije.
    A Theon se vykoupí.
    A Asha povládne ostrovum, jestli teda zbyde něco, čemu se bude dát vládnout.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister
    Tak vidím že tady jsi se s těmi teroriemi skutečně rozjel :-D

    ZIMA
    Souhlas, zasáhne celý kontinent. Doufám že na rozdíl od seriálu se dočkáme zasněženého Králova přístaviště.
    Tvá myšlenka uzavřenějších linek skrze nemožnost cestování v zimě se mi líbí.

    Cersei
    Zde víc než teroristický útok proti církvi očekávám teorii Cleganebowl jako Boží soud (Stronge vs Hrobař). S tím že zombie Hora je veřejně odhalen což podnítí nevoli vůči Cerseiinu dvoru, následovat by pak mohl scénář nastíněný Achileem
    V důsledku toho Vrabčáci, postrčení Varysem, vyvolají povstání proti bezbožné královně a jejímu incestnímu bastardovi a zaútočí na Rudou baštu.
    V průběhu toho se z Bouřlivého konce pohne Aegon a obsadí Královo přístaviště.
    Cersei, Tomenn a hrst věrných se pokusí uprchnout chodbami pod Rudou baštou.
    Už jen proto že počítám s tím že po smrti Kevana prchne Cersei do CS

    Válka s Jinými
    útok Jiných na Ašaj mi přijde nereálný. Beru jej jako Zeď 2.0 tedy další obrana lidského světa proti Jiným. Zde myslím že Daenerys objeví jak se proti nim bránit a putuje do Západozemí přes sever. Se svými draky. Ideálně pak najde Westeros v troskách, protože Zeď bude prolomena (nějakým lepším způsobem než nastínil seriál) a Jiní rozšíří chaos po zemi. Zde doufám že hrozba Jiných bude skutečná (ne jako v seriálu, kde reálně nebylo Západozemí nijak postiženo) čímž se dosáhne toho že sedm království už nebude nikdy jako dřív. A pokud už Martin odbije bitvu na severu bez postihu jihu, tak ať to alespoň není tak odfláknuté jako v seriálu a má to vliv na konec knihy (Písně LEDU a OHNĚ). Jakkoliv zbavená klišé předpokládám že epická část knihy trochu zastíní tu dvorní a intrikovou (už jenom kvůli tomu na co teasuje název).
    Nebráním se ovšem tomu aby legie Jiných zaútočili z obou stran, přeci jen zima v Essosu. Už i Dothracké moře ustupovalo zimě, ne?

    Stannise a Melisandru takto vidím taky, věřím že Ramsaye porazí (ať už díky pomoci vzbouřených severských lordů - viz teorie o severské konspiraci nebo silou pána světla - upálení shireen, případně obojí najednou). Nicméně si myslím že spíš než Železný trůn bude jen králem na severu a brzy se jej dočká zkáza.

    Euron a citadela doufám nebudou jen oddělenější linky které se takto skrze informace pobijí navzájem. Eurona bych klidně viděl že unese dračí královnu, zabije draka, či se jich pomocí magie zmocní. Případně by ji pro něj mohl unést právě Victarion - což ovšem boří myšlenku Daenerys do Ašaje.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    myslim si, ze by knihe urcite prospel casovy posun. co ostatny? po prve potom nemusime stale citat o hostinach a satach a ci niektora postava chce toho a toho. Bol by cas aby sa ukazali niektore rozhodnutia v praxi a po dalsie niektore postavy by zostarli a stali sa uveritelnejsimi hybatelmi deja.
  • Super, tak už to jenom někdo sepište do knižní podoby a nemusíme na Martina čekat... :-)
    Za mě útok Jiných a dalších sil půjde přes Zeď nebo naokolo po zamrzlém moři...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 21. května 2019
    @Edem Martin tu možnost měl a opustil ji po Bouři, ačkoliv si na to naběhl
    https://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/115156-teach-me-about-the-scrapped-time-skip-grrm-was-planning-at-one-point/
    Tahle změna a sedmičlená trilogie je důvod, proč jsme knihy neviděli
  • Časový posun sme rozoberali aj tu - http://www.icefire.cz/forum/discussion/51730/co-by-kdyby/p6
    Já jsem pro pokráčko v rozebírání. V zásadě jsme se shodli, že by to fungovalo líp, ale možná si někdo myslí opak a mohl by říct své duvody. Taky ještě je co vymýšlet.
  • upraveno 22. května 2019
    Ještě by v tom mohlo figurovat greyscale. Zatímco v seriálu potenciálního pacienta 0 stačilo oškrábat a tedy potom nevím k čemu celá ta dějová linie vůbec byla, tak bohové vědí co způdobí Connington.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart @Benji @Borůvka
    Chlapci stěhujeme se sem.
    Benji napsal(a):

    @Tyrion Lannister ono je nějak potvrzený to s Vránojedem?
    A venku už je nějaká kapitola těsně před "Bitvou krve" z Vichru?

    S Vránojedem je to potvrzené, protože Asha Fragment A ano venku je jedan kapitola Aerona viz Sagart.
    Mimochodem, ty máš představu, jak se ten příběh bude dál vyvíjet? Já např. nemám nejmenší tušení
    Moje představa je ukázaná tady v diskuzi několikrát. Je to přesně, že jsme měli všichni moct času nap přemýšlení. Kupříklad Daenerysino šílenství kontextu knih větší smysl dává, protože průser v seriálu je, že od druhé série to dost změnily a udělali z Dany západozemskou obdobu Beyoncé či Evy Farné a podle toho pak to její šílenství v osmičce vypadalo. V knihách dávat smysl bude i když si myslím, že to není 100%


    Faktem je, že Daenerys několikrát ukázala, že je schopná ostatní lidi upřednostnit před sebou a podobně jako Stannis ona v knihách nebere svoji vládu jako právo nebo ambici, ale jako její povinnost, kterou má vůči ostatním.
    Taky je tady možnost, že Daneerys není vůbec Targaryen viz teorie Červených dveří v Braavosu, která v podstatě naznačuje, že skutečná Daenerys zemřela krátce po narození a naše Daenerys je nastrčená Jeyne Poole, která měla sloužit, aby zajistila podporu pro Viseryse. Tudíž to by zas ukazovalo žešílet nemůže a nebo to Martin pošle úplně jiným směrem Dany zešílí, ale potom co umře, tak se ukáže že nebyla Targaryen čímž Martin zase mohl ukázat, že hrábnout může každému.
    Jde o to, že mezi z těch mých milionů střel musela minimálně jedna trefit cíl.
  • @Tyrion Lannister Mě by spíš zajímalo, jak hodlá přežít hordu Dothraků, zvládnout zkrotit alespoň Drogona, vrátit se do Meerenu, dostat se do Západozemí, vyřídit Aegona... Jakékoliv vypětí představivosti ji z mého úhlu pohledu nemůže ani přiblížit seriálové verzi :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Borůvka Tak dothraci by ji měli raději nechat na pokoji, protože když ji najdou, tak stojí pět metrů od Drogona :twisted: A vzhledem k tomu, že Euron s kulometní kuší není nikde poblíž, tak dělat nějaké problém by nebyl dobrý.
    Ovládání draků je obecně záhada, kterou GRRM bude muset vysvětlit, protože v seriálu Dany draky začala kontrolovat protože plot, v sáze má být obrovská role genetiky a dalších faktorů, takže tak.
    Jinak samozřejmě já mám teorii takovou, že Dany do Západozemí nikdy nevkročí, ale bude bojovat s JInými na Ašaji a umře tam společně se svými draky a po boku dalších hrdinů. To by se shodovalo se seriálem, že konflikt Velké války a Železného trůnu bude probíhat úplně oděleně bez toho aniž by jeden ovlivnil druhý. Akorat GRRM to udělá bez toho, aby Jiné proměnil ve vtip dovedu si představit, že by Jiní zničili velkou část Essosu a nějaká svobodná města, zatímco na Západě by se furt prali o to křeslo.
  • @Tyrion Lannister Stojí pět metrů od Drogona hladová uprostřed stepi. Nechat ji na pokoji je prakticky rozsudek smrti :twisted:
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Pro případné zájemce ještě jednou odkaz na kapitolu s Mokrovlasem :)
    @Tyrion Lannister Jinak co se knižní Daenerys týče, tak ačkoliv nechci nějakou zbytečně bílou postavu tak by mi zešílení přišlo jako velmi levný způsob jak skončit její příběh. V podstatě by jenom zopakovala svého otce a stala by se další příčkou na seznamu hrozeb stejně jako v jisté nejmenované fan-fikci - třebaže i tam mělo její šílenství na děj alespoň nějaký vliv na rozdíl od položky číslo dvě na seznamu hrozeb.
    Daenerys velkou část ságy ovlivňují různá důležitá či nedůležitá proroctví a přestože jsme si vyjasnili že báchorky jsou často jen báchorkami tak si nemyslím že by bylo moudré toto zahazovat za hlavu. Daenerys buďto s vědomím že byla ovlivněna různými čaroději a zneužita ke špatné věci - kamkoliv proroctví povedou, případně z vlastní neschopnosti těm proroctvím dostát (a paradoxnímu obrácení se proroctví o 180 vůči ní) může dostat nějaký základní impuls ani ne tak k šílenství jako spíš ke spáchání nějaké skutečně špatné věci. Následně si uvědomí že za toto není hodna být královnou a nechá se nějakým Azorem Ahaiem obětovat aby alespoň něco dobrého učinila.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart Tak někoho napadalo, že to bude nejednoznačné ona ani nemusí spáchat nějako vyloženě špatnou věc, ale spornou a pak pro některé bude šílenou královnou, ale pro některé zase a bude to záležet na tom, které POV si budeme číst, takže to by bylo asi nejlepší. Víceméně by mi nevadilo, kdyby se z ní stala taková ženská verze Stannise 2.0, tedy že stále bude chtít dostát nějakým morálním princip, ale bude už mnohem tvrdší a pragmatičtější k některým věcem.
    Souhlasím, jak řekla svoa00 proměnit ji v dalšího šíleného Targaryena je víceméně jenom opakování toho samého a její linku dělá naprosto zbytečnou. Každopádně i kdyby se to nějak stalo, tak to bude dávat smysl. Typicky jeden důvod, proč by mohla Daenerys zešílet a smysl by to dávalo.
    Euron má být podle jedné teori měnič a měl vlastně se převtělit do Victarionovi ženy a donutit ji k sexu. Tak mne napadlo, že pokud by Euron dostal Daenerys do svých spárů a dejme tomu dva roky ji takhle psychicky a fyzicky znásilňoval, tak ano pak bych pochopil nějaké šílenství na úrovni toho, co jsme viděli v seriálu.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister
    To by se shodovalo se seriálem, že konflikt Velké války a Železného trůnu bude probíhat úplně oděleně bez toho aniž by jeden ovlivnil druhý.
    Toto je zrovna něco co tady od tebe vidím po několikátý a hlavně se s tím asi nedokážu úplně ztotožnit. Jiní byť třeba jen minimální snad na boj o trůn (či alespoň to území kde ten boj probíhá) vliv mít budou. Už jenom to že do Západozemí konečně přišla zima (přiletěl bílý havran) což by mělo zásadním způsobem změnit boj o trůn (kdo ví jak se Aegonovi bude válčit bez zásob v zimě).

    Je samozřejmě naprosto šílená představa že by obrovská armáda nemrtvých pochodovala Severem přes všechny ty osady a hrady ale možná je to lepší než aby to bylo zredukováno na nějaký konflikt kdesi na dalekém severu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    Sagart napsal(a):

    @Tyrion Lannister

    To by se shodovalo se seriálem, že konflikt Velké války a Železného trůnu bude probíhat úplně oděleně bez toho aniž by jeden ovlivnil druhý.
    Toto je zrovna něco co tady od tebe vidím po několikátý a hlavně se s tím asi nedokážu úplně ztotožnit. Jiní byť třeba jen minimální snad na boj o trůn (či alespoň to území kde ten boj probíhá) vliv mít budou. Už jenom to že do Západozemí konečně přišla zima (přiletěl bílý havran) což by mělo zásadním způsobem změnit boj o trůn (kdo ví jak se Aegonovi bude válčit bez zásob v zimě).

    Je samozřejmě naprosto šílená představa že by obrovská armáda nemrtvých pochodovala Severem přes všechny ty osady a hrady ale možná je to lepší než aby to bylo zredukováno na nějaký konflikt kdesi na dalekém severu.
    Já si myslím, že Jiní ve svobodných městech vůbec není špatný nápad a Západozemí by pak ovlivnila ta panika z těch zpráv co by chodili. Ale přiznám se, že stále vycházím z toho, že v seriá v nějakých rysech se shoduje s knihama, což ovšem nemusí vůbec být pravda a Martin jim nakecal věci, co už dávno neplatí. Nevim Martinova odpověď byla ano i ne na otázku zda show a knihy budou mít stejný konec.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister
    že pokud by Euron dostal Daenerys do svých spárů a dejme tomu dva roky ji takhle psychicky a fyzicky znásilňoval, tak ano pak bych pochopil nějaké šílenství na úrovni toho, co jsme viděli v seriálu.
    ¨
    Toto slyším poprvé. Daenerys aka Smraďoch 2:0 vypadá zajímavě a s postavou by to něco udělalo. Obecně kdyby jakkoliv Danny zase trochu padla k zemi a nebyla tou neporazitelnou královnou s třemi sexy draky. Což může její současný směr u Dothraků zařídit, jen se bojím že je to jen návrat na začátek ságy. Upřímně doufám že v knize koňáky nepřebere aby pak způsobila migrační krizi do Západozemí
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister Ze seriálu dle mého konec Jiných vyvodit nelze. Ten poslední zvrat jaký D a D dostali byla smrt Danny, konec nemrtvé krize si vycucali z prstu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    Sagart napsal(a):

    @Tyrion Lannister Ze seriálu dle mého konec Jiných vyvodit nelze. Ten poslední zvrat jaký D a D dostali byla smrt Danny, konec nemrtvé krize si vycucali z prstu.

    Upřímně já trochu nevěřím ani ty smrdi Dany obecně smrti vůbec.
    Mám silný podezření, že jmenovitě čtveřice Stannis, Victarion, Arianne a Aegon budou mít mnohem důležitější roli. Typicky ti zasrání zmrdi podle mne ukradli bitvou bastardů Stannisovo vítězství. V knihách určitě nebudou tři bitvy o Zimohrad to je padlý na hlavu .
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    Sagart napsal(a):

    @Tyrion Lannister

    že pokud by Euron dostal Daenerys do svých spárů a dejme tomu dva roky ji takhle psychicky a fyzicky znásilňoval, tak ano pak bych pochopil nějaké šílenství na úrovni toho, co jsme viděli v seriálu.
    ¨
    Toto slyším poprvé. Daenerys aka Smraďoch 2:0 vypadá zajímavě a s postavou by to něco udělalo. Obecně kdyby jakkoliv Danny zase trochu padla k zemi a nebyla tou neporazitelnou královnou s třemi sexy draky. Což může její současný směr u Dothraků zařídit, jen se bojím že je to jen návrat na začátek ságy. Upřímně doufám že v knize koňáky nepřebere aby pak způsobila migrační krizi do Západozemí
    Tak já bych to viděl takhle Daenerys spadne, zešílí udělá špatný věci, ale pak se jí z toho podaří dostat a dosáhne vykoupení, což imho mohl být velmi silný charakter arc
    V knize se podle mne dothraky nebude vůbec zabývat většina z nich ji nesnáší a v životě nebudou následovat ženskou s drakem nebo bez ní.
  • @Tyrion Lannister Když Stannis přežije Vichry, přejmenuješ se zpátky? =D

    Také je možné, že napsání knih trvá tak dlouho právě proto, že GRRM nadhodil nějaké dějové linky, které ve výsledku nedopadli nejlépe, a teď přemýšlí, jak to sladit novou verzi s tím, co řekl D a D.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister
    V knize se podle mne dothraky nebude vůbec zabývat většina z nich ji nesnáší a v životě nebudou následovat ženskou s drakem nebo bez ní.
    Zabývat se jí budou, to bylo teasnutý na konci Tance ;) ale naprosto minimálně. Žádné jiné vojsko než Zlatá společnost se už do Západozemí nepřeplaví a basta
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart Tak uvědom si, že narozdíl od seriálu ji našli vedle draka ne bez něj. Podle mne nejchytřejší co by mohli udělat je vzít nohy na ramena, pokud nechtějí skončit jako večeře a tím skončí jejich zabývání se jí.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Borůvka
    Borůvka napsal(a):

    @Tyrion Lannister Když Stannis přežije Vichry, přejmenuješ se zpátky? =D

    Také je možné, že napsání knih trvá tak dlouho právě proto, že GRRM nadhodil nějaké dějové linky, které ve výsledku nedopadli nejlépe, a teď přemýšlí, jak to sladit novou verzi s tím, co řekl D a D.

    Uvidím :D Tenkrát to pro mne byla deprese, to co spousta lidí zažilo teď s Dany já zážil během páté série se Stannisem absolutní šok.

    Tak je možný, že tu furt přepisuje, právě proto že to řekl DD a nechce, aby se to shodovalo :twisted: Kdyby chtěl ukázat GRRM prostředníček seriálu a mne potěšit, tak ať udělá následující
    * na začátku Vichrů se 20 mužů pokusí infiltrovat crafterovu vesnici, jsou okamžitě zatknuti a upálení. Tím vznika 20 spálených mužů
    * Cersei umírá po tom, co vyhodí do povětří septum, kdy je roztrhána na kusy lůzou Králova přístaviště
    * Jon zůstane mrtvý
    * Shireen se zasnoubí s Rickonem Starkem
    * Barristan badassácky zabijí každého, kdo se na něj pokusí hrábnout.
    * Loras je heterák a pověstí o teploušství byli pověry
    * Melisandra zminí, že Stannis s ní nikdy nespal
    * Jaime už se Cersei do konce ságy neuvidí
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 29. května 2019
    @Tyrion Lannister
    Nějakou interakci bych tam čekal ;) Ale doufám že naprosto minimální.
    * na začátku Vichrů se 20 mužů pokusí infiltrovat crafterovu vesnici, jsou okamžitě zatknuti a upálení. Tím vznika 20 spálených mužů
    * Cersei umírá po tom, co vyhodí do povětří septum, kdy je roztrhána na kusy lůzou Králova přístaviště
    * Jon zůstane mrtvý
    * Shireen se zasnoubí s Rickonem Starkem
    * Barristan badassácky zabijí každého, kdo se na něj pokusí hrábnout.
    * Loras je heterák a pověstí o teploušství byli pověry
    * Melisandra zminí, že Stannis s ní nikdy nespal
    * Jaime už se Cersei do konce ságy neuvidí
    1. zbytečný easter egg, leč by to bylo zajímavé o tom žádná. Třebaže ona už tam nějaká inflitrace byla, ne ovšem 20 dobrých mužů, spíš 1 dobrý muž a jeho ženy. No a jak to dopadlo :spike:
    2. Nepravděpodobné, ale Martin si s tím víc pohraje. Ta tvá teorie s tím Jonovým d(D)uchem v epilogu je zajímavá, ale asi tak stejně pravděpodobná jako že zůstane mrtvý. Upřímně jeho oživení jsem v šesté sérii nijak nevinil, spíš tedy že se po něm Jon choval jako idiot
    3. zbytečný fan-servis, ale asi celkem ok a dokonale zdvižený prostředníček. Ale spíš čekám že Shireen bude upálena Melisandrou bez Stannisova vědomí - díky čemuž Staniis bitvu bastardů vyhraje.
    4. Rozhodně vydrží déle
    5. Myslím že pro knižního Lorase je toto teď to poslední :)
    6. Zbytečný :) Všichni je přece shipujem
    7. To je pravděpodobnější než si myslíš
    Brienne:
    image
  • AvivAviv
    upraveno 30. května 2019
    Eh, já bych za dvacítku spálených mužu byla.

    Jon v Duchovi a v Jonovi buhvikdo je zajímavé a napínavé, ale spíš si myslím, že Jon, kterýmu tuhle nadřízený pořád opakoval jak kluk v něm musí zemřít, po probuzení bude nemilosrdnější postavou. Se mi pozdáva tahle série článku - https://meereeneseblot.wordpress.com/tag/jon-snow/

    Bylo by to k zulíbání, Baratheonovic spojeni se Starky, sladká osamělá zlupusovatělá holčička a opuštěný divoch se zlovlkem a jestli přežijou do konce, tak proč ne, ale Shireen upálena bez Stannisova vědomí se mi vidí pravděpodobnější.

    Já se tak moc těšila, když se Barristan rozhoupal k zatčení Hizdahra a přežil to a podobně, ale po jistém sondování věřím, že šlo o manipulaci Skahaze - https://meereeneseblot.wordpress.com/2013/09/27/untangling-the-meereenese-knot-part-i-who-poisoned-the-locusts/ A bojím se, aby Chrabrý neskončil jako Ned. Ale myslím, že setkání s Victarionem a "kde kruci je ta holka s ametysty místo očí" je příliš dobré, aby se proměškalo. Barristan by měl dojít alespoň konce Vichru.

    Já mám ráda teorii, že správa o popálení je falešná, ale tak nebo tak, dosti irelevantní.

    Jo a kde sebrala stín v děloze?

    Podle mě se Cat rozhodne nezabít Jaimeho, ale využít ho v útoku na Freye. Souvis se Sedmistrunovou infiltrací. Zda potká Cersei... Já se těším na Jaimeho valonquara, ale v pohode by sa to zaobišlo i s nesetkáním.


    Paralelní bitvy v Essosu s Jinýma a Westerosu o trun jsou zapeklité. Na jedné straně mi to přijde jako málo propojené a jakože to uberá na napínavosti situace u Zdi. Na druhé, na východě jsme naakumulovali postav - Dany, Arya, Tyrion, Barristan, Victarion a je tam toho tolik co proskoumat a pořád někdo žvaní o cestě na východ a na jih. Z tohohle odejít není snadné, jaksi není ono.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Tyrion Lannister tak cool postava prostě jen tak umře hned na začátku? Boltonský bastardi.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.