Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
imageHra o trůny - 8. série - Ice & Fire

Po roční pauze je tu poslední řada…

Číst celý článek zde


13468929

Komentáře

  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Jedna věta.
    Tvůrci si z nás dělají prdel, nebo neumí otevřít Wiki nebo mají úplně v piči?
    GENDRY ŘEKA. KURVA. TO UDĚLALI NASCHVÁL.
  • upraveno 6. května 2019
    Řekene mi prosím někdo, jak dostala Arya tu dýku,kterou zabila Nočního krále, když ji dala Sanse do krypty na obranu? Předat ji nemohla, protože byla zamčená v kryptě a pak na ně zautočili nemrtví.
  • @Kalam Mekhar - moja rec, co sa tyka Jaimeho a Brienne. Ako sorry, ale v akom vesmire by ti dvaja skoncili spolu v posteli? No v mojoom nie.
    Vseobecne, ja si 8mu seriu uz len uzivam, lebo viem, ze koniec sa blizi. Nelogicke presuny, postavy, co zahodili cely svoj vyvoj, nenormalne reakcie, atd - to sa snazim prehliadat. Takze sa k tomu stavioam asi tak, ze ocakavam, ze scenar je napisany uplne na prt. Preto ma nieco moze prekvapit uz len pozitivne :) Ale paci sa mi, ako su niektore veci natocene "dobre remeselne". Trojka mala za mna skvelu atmosferu a ocakavam to aj od patky, reziser sa hadam nezaprie.
    A ku stvorke:
    plus za scenu na hradbach - aspon vzdialene pripominala topky, ako popravu Neda, smrt Oberyna (myslim v prekvapeni) Aj ked teda som cakala, ci sama neskoci, alebo ju nestrci kratkovlasa cupka ... ale zasa aby si Euron nezratal 2 a 2 a nepochopil, co hovoril Tyrion? (alebo pochopil a este prekvapi?) Tiez si celkom uzivam momenty, led ta mala blondata, co ju nemam rada, zistuje, ze nie vsade a nie vsetci ju zeru a skratka autoritu a oddanost si nemoze len vynucovat, ale mala by ju ziskat. osobne si tiez myslim, ze jej prepne a zacne konat skratovo. Scenaristov dnes preklinam najma kvoli Duchovi - ako sorry, ale dostojnejsiu rozlucku by si zasluzil :( A chlapi, sorry, keby ste boli Gendry, fakt sa tak namotate na malu zabijacku?
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 6. května 2019
    @flanker.27 ale si zober, ze desat rokov tu citame a piseme uplne rovnake veci pricom sa da povedat, ze v priemere je kvalita serialu rovnaka
  • @Terezička no, jede tam aby neco dokoncil. V podstate ho na to navedla Sansa ktera mu rekla ze kdyby nebylo Ramsayho a Joffa tak by nebyla tam kde je a ze to ma uzavreny protoze treba Ramsay skoncil jeji rukou. A stejne tak vi hound ze musi skoncit Horu aby se mohl pohnout dal.
  • @Jakequick Arya nedala Sanse valyrijskou dyku ale dyku z draciho skla.
  • Jezis prestante resit brienne a jaimeho. Pokud jste v opilosti nemeli sex s nekym ... s kym by jste za strizliva nic nemeli tak to opravdu Jaimemu nemuzete vycitat a vibec se do toho nemuzete vcitit.
  • Já se, Tyrione, přiznám, že jsem nějaké smysluplné zakončení Jiných čekal. Myslel jsem, že 6 dílů poslední řady bude o tom, jak Chodci se svými nemrtvými poskoky likvidují jednoho seriálového hrdinu za druhým a zatlačují hloučky přeživších až ke Královu přístavišti a možná i dál... Byl jsem fakt přesvědčenej, že takhle nějak to bude.. :-D Jsem naivní, co?

    Klapky jsem měl na očích dlouho. A spadly až s minulou epizodou. Ačkoliv už první dvě mě teda moc nebavily...

    Souhlasím, že od páté série jde seriál do kopru, ale přesto se v pětce i šestce objevily strašně super momenty - epizody Hardhome a Winds of Winter jsou podle mě naprostá špička GoT.
  • JoserJoser persona non grata
    Tak kdopak si všimnul během oslavy v záběru hnusnýho plastový kelímku? V Zimohradu zřejmě otevřeli první Starbucks v Západozemí.
    image
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Amberjack
    Já se, Tyrione, přiznám, že jsem nějaké smysluplné zakončení Jiných čekal. Myslel jsem, že 6 dílů poslední řady bude o tom, jak Chodci se svými nemrtvými poskoky likvidují jednoho seriálového hrdinu za druhým a zatlačují hloučky přeživších až ke Královu přístavišti a možná i dál... Byl jsem fakt přesvědčenej, že takhle nějak to bude.. Jsem naivní, co?
    Imho, musím říct, že potom co Ramsay zlikvidoval Stannisovu armádu s 20 dobrými muži, tak ano bylo to naivní :-D
    Přesně ten moment, co popisuješ já měl tenkrát na konci 5. série, proto mne konec chodců nepřekvapuje, ostatně jsem čekal, že ser Twenty Goodman dostane i je. Tohle pro mne osobně byl zlom, pak už jsem jenom čekal na zázrak, jestli se to nezvedne, což se nestalo.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Edem napsal(a):

    @flanker.27 ale si zober, ze desat rokov tu citame a piseme uplne rovnake veci pricom sa da povedat, ze v priemere je kvalita serialu rovnaka

    V tom je ta krása průměrování, tak třeba v průměru si všichni lidé na světě žijí zhruba stejně :twisted:
  • Arya dala Sanse dýku z dračího skla. Ne tu Valyrijskou. Tu valyrijskou dostala od Brana. Bran od Malíčka. Malíček od Catlyn atd...
  • sfik napsal(a):

    Jestli tomu dobře rozumím tak teď Jaime i Arya chtějí zabít Cersei a Hound tam jede uzavřít svůj děj soubojem s Horou?

    Hound jede do KL? Nedávala jsem úplně pozor, ale říkal, že nemá rád davy, tak proč by jel do nejlidnatějšího místa na kontinentě?
    Protože všichni ostatní tam odjedou až za několik dni. Tak jel napřed, protože nemá rad davy...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Amberjack
    Souhlasím, že od páté série jde seriál do kopru, ale přesto se v pětce i šestce objevily strašně super momenty - epizody Hardhome a Winds of Winter jsou podle mě naprostá špička GoT.
    Pro mne osobně i tyhle momenty byli prostě podkopány tunami nelogičností. Za mně osobně pro mne vrcholem show jsou Blackwater, Red Wedding a nejvíce asi tohle

    Jenom herec, který mluví, žádní zombie, žádní draci, žádný wildfire, pouze Peter Dinklage a jeho naprosto fantastický projev. Tahle scéna symbolizuje pro mne, co show byla a měla by být.

  • Asi jsem půjdu proti davu, ale podle mého byla 4. epizoda nejlepší z této série. Tím netvrdím, že byla dokonalá. Líbilo se mi napětí mezi Danerys a Johnem a jak se hezky šiří, že John není Stark.
    Zklamalo mně však to, že Cersei nezabila Danerys, když stála před hradbami. Lučištníků na to měla k dispozici dostatek.
  • Jak by se Vám líbil konec, že Cersei porazí John a Danerys v 5. epizodě a 6. epizodě zabije Aryja Cersei a Ohař zabije Horu a na Železném trůně nebude nikdo?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Djokovic
    Djokovic napsal(a):

    Jak by se Vám líbil konec, že Cersei porazí John a Danerys v 5. epizodě a 6. epizodě zabije Aryja Cersei a Ohař zabije Horu a na Železném trůně nebude nikdo?

    Za mne osobně seriál a do uričté míry i kniha, protože jsme už za ty roky pravděpodobně odhadly všechny 14,000 065 možných výsledků, jak to dopande, tak v tomhle bodě už nejde udělat dobrý závěr, ale jen mírnit škody. Kdybych si odmyslel to, že od poslední knihy uplynulo x let a seriál je ***** tak by takový konec nebyl špatný.
  • @Djokovic kdyz nestaci ani osm serii a pet knih k tomu abys napsal jmena notoricky znamych postav spravne....
  • Překvapuje mne, že jsem tu zatím nezaznamenal ohlas na dva velmi zajímavé (zajímavě debilní) momenty 4. epizody:
    Bronnův výstup - na mém soukromém žebříčku nejzbytečnější scénka epizody, ještě trapnější než sex J+B. Zjeví se odnikud, vyhandluje jeden vynikající hrad za jiný zhruba stejně dobrý (i s lény, pochopitelně), poplká o ničem s hendikepovanými bratry a zase zmizí.
    Královo přístaviště - záhadným způsobem došlo k zásadní změně vzhledu města i okolní krajiny (viz Blackfishův blog), tady už tvůrci dělají z diváků blbce takovým způsobem, že to výrazně překračuje dokonce i obvyklou míru jejich arogance a salámismu.
    Je to celé nějak čím dál smutnější... už abychom to měli za sebou :wall: :roll:
  • Přemýšlím, kolik vzácného času zase promrhali na epizodu, která přinesla opravdu jenom málo nového. Ono bohužel jaké drama chcete udělat, když závěr seriálu věnujete souboji kladných postav s pirátem z Karibiku a alkoholičkou s plot armorem tlustším než Zeď. Celý díl vtipně začíná rozloučením z mrtvými, aby vznikl dojem, že události předchozího dílu měly nějaký význam.

    Asi největší klad byl Jaime a Brienne, i když sorry jako, to už si radši měla vybrat Tormunda. Chápu, že někteří věří, že Jaime jede Cersei zabít, ale počítejte radši s tím, že ji bude zachraňovat před Aryou a přitom umře nebo nějaké jiné prdelní drama.

    No ale popojedeme k tomu horšímu. K Duchovi i Rheagalovi se tenhle díl choval otřesně. Ráda bych připomněla, že i v seriálu měli zlovlci symbolický význam, dneska můžeme být rádi, že si tvůrci nevzpomněli na Nymerii. Dohadování o tom, jestli větší nárok na trůn má Jon/Aegon nebo Dany je milé, kdyby Dorne dvě série nevládla milenka bratra předchozího vládce a Cersei neměla na hlavě korunu jenom proto, že její zadek zrovna byl v Králově přístavišti. Scéna s Bronnem byla špatná komedie (neptejte se radši, jak se dostal na Zimohrad, z předchozích dílů ostatně víme, že na Zimohrad pustí každého). No a samotný konec. Promiňte, ale kolikrát už jsme viděli Cersei v podobné situaci a věděli přesně, jak to skončí? Museli zase z Tyriona dělat blbce? Ráda bych věřila, že pirát z Karibiku slyšel, jak Tyrion mluví o dítěti, o kterém by neměl vědět, ale vzhledem k jeho dvěma mozkovým buňkám bych si na to nevsadila.
  • Zde je pro místní škarohlídy a zlé HATERY příklad, jak správně přistupovat ke komentování této geniální adaptace našich oblíbených knih. Cituji několik komentářů z CSFD:
    "Tak se mi to líbí! Je to osobní, bezohledné, pravdivé a uvěřitelné."
    "Ano, tenhle díl připomíná knižní předlohu více než ty dosavadní. ...a božská Cersei."
    "Tyrion se vrací do své obvyklé polohy geniálního stratéga."
  • Crocuta napsal(a):


    Královo přístaviště - záhadným způsobem došlo k zásadní změně vzhledu města i okolní krajiny (viz Blackfishův blog), tady už tvůrci dělají z diváků blbce takovým způsobem, že to výrazně překračuje dokonce i obvyklou míru jejich arogance a salámismu.

    To jsme všichni špatně pochopili. D&D chtějí jít s dobou a tak místo věčné zimy přichází globální oteplování.

    Na úplně jinou notu: k čemu je teď v příběhu vlastně Bran a celá jeho linka? Vážně jsme sledovali po šest sérií, jak se mění na vránu, aby pak jenom říkal divný věci a tvářil se mimo?
  • On asi už totiž nikdo neví, co si vlastně s Branem počít. Což je dost velká škoda u tak sympatické postavy s tak velkým potenciálem.
  • https://www.express.co.uk/entertainment/books/1123230/Game-of-Thrones-George-RR-Martin-HBO-ending-books-change-differences-Iron-Throne-die

    No, Martin nikdy nebyl úplně konzistentní v tom, jak moc bude konec seriálu podobný tomu, kam směřuje v knihách. Troufám si tvrdit, že sám je frustrovaný z toho, jak rychle HBO chce seriál ukončit a jak se vize D a D postupně pořád vzdalovala od té jeho. Upřímně, vůbec si například nemyslím, že Jonova dějová linka v posledních dvou knížkách bude mít co do činění s politikou a pochybuju, že se dozví o svém původu.
  • @Mikjan Smysl existence postavy Brana očividně byla v tom říct tomu dokonalému exempláři panovníka a válečného hrdiny o jeho původu.

    /sarkasmus vypnut
    Tvůrci můžou opakovat třeba milionkrát, že Tyrion je inteligentní nebo Jon schopný, jenže obojí už dávno není pravda, leda tak v porovnání s konkurencí.
  • upraveno 6. května 2019
    @svoa00 To jak zdůrazňují jak je Jon schopný a Tyrion genius mi přijde jako scéna ze Švejka - Pane Vachmajstr, vy jste hlava!

    Mimochodem, přijde mi, že Martin účelně pozdržel vydání knih, popřípadě jejich samotné psaní. Aby je odlišil od seriálu, prostě čekal s čím přijdou a vydá další až teď.
  • @svoa00 evidetně tady trošku té dvojici sláva stoupla do hlavy a ve své nadutosti se domnívají, že jsou lepší ve psaní než samotný Martin. Dvojici chybí absolutně pokora, proto vidíme, to co vidíme.
  • A nebo martin čeká na reakce fanoušků nebo dostal další šek nebo...
  • Taky doufám, že Martin teď vyčkává na konec seriálu, počká až vlny opadnou a v září řekne, že příští jaro bude vydána kniha.

    Linka Brana by mohla být ukončena tak, že si kolem sebe postaví Citadelu a bude majákem všech vědomostí v celém světě...

    Roli Bronna jsem nepobral, čekal jsem, že se objeví v rámci nějaké špionážní akce až při obléhání King's Landing. Ale asi našel Malickuv teleport a v příští epizodě bude až za Zdí...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.