Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
imageHra o trůny - 8. série - Ice & Fire

Po roční pauze je tu poslední řada…

Číst celý článek zde


1679111229

Komentáře



  • Tenhle názor víceméně sdílím. Jenom dodám, že i Ramsay byl stejný typ neporazitelného otravného záporáka, takže D a D můžou být hrdí. Místo Tywina 2.0 napsali Ramsayho 2.0. Trochu bych pozměnila i to, že Cersei nečelí následkům. Jenom ji D a D tak milují, že se ty následky v posledních sériích od ní vždycky odrazí jako od gumového panáka a nijak ji neovlivní, čili jako by neexistovaly. Ono nestačí říct, že Cersei je kvůli svým činům nepopulární, když se to nikdy nematerializuje.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Aleluja. Za mě jde o nejlepší epizodu osmé série, bohužel ne proto, že by byla nějak výjimečná,
    ale jednoduše pro vizuální apokalyptický požitek. Nic jiného.

    Na to že se během bitvy o Zimohrad nikdo moc k umírání neměl, tak tady to frčelo ve velkým.
    Smrt Varyse mě naštvala. Cleganebowl byl v poho, malé + za vzbouru Hory proti Qyburnovi, jakkoliv se to dalo čekat. Na kapitána Stricklanda jsem se těšil co předvede a na to jak jej lidé před osmou sérií řešili, tak tady byl doslova na pár minut, snad ani to ne. Jak Danny hráblo, na to se koukalo krásně, stejně tak na toho jejího podpantofláka, který snad konečně dostane rozum.

    Tak za týden naposled a pak toto fórum snad nadobro umře :D
  • Takže všechny leaky jsou pravdivé. Smutné.
  • @Kalam Mekhar
    Nějak nevím co si o tom dnes mám myslet. Asi to budu muset pracovat, protože ani na hate nebo komentář už nemám sílu. Vnímám to jako zpackaný potenciál a rozhodnutí scénáristů jít celou poslední serii tou nejjednodušší cestou. Kdyby se ten seriál takhle choval o začátku tak neřeknu ani popel (hehe) ale takhle můžu jen citovat jednoho oficíra ze Švejka: TO MÁTE Z TĚCH VAŠICH NITEK!
  • Pokud už není síla ani na hate, tak je fakt špatně, popravdě to cítím podobně.
  • upraveno 13. května 2019
    Sláva, Dany se konečně naučila používat draky, jenže tohle mělo přijít na konci minulé série a zásadní konflikt měl být úplně jinde. Nechápu, nad čím se najednou Tyrion a všichni ostatní tak dojímají, vraždění bezejmenných mas bylo každému u řiti cca do minulé epizody a nikdy to nemělo pro žádnou z postav zásadnější následky. Jediný kdo se kdy zajímal o chudé a otroky byla Daenerys, takže gratulace k tomu charakterovému obratu o 180 stupňů, to by nikoho nikdy nenapadlo, jak nečekané. Jon by si měl vrazit radši kudlu do zad, udělali z něj naprostého blba. Tohle nemůže mít hořkosladký konec, poslední epizoda bude zatraceně hořká pilulka pro většinu diváků.

    EDIT: Tyrion doufám shoří nebo na něj spadne šutr, protože je taky na facku.
  • Heh, čas budu mít až večer a určitě si připravím do zásoby něco lepšího, čím si vymyju pusu od té špíny, co mě podle reakcí čeká. Řeknu jenom jedno - pokud D a D chtěli nihilistický konec seriálu, tak ho neměly předcházet dvě série deus ex machin. Pokud chtěli nihilismus, měli z oživeného Jona uděla Lorda Icehearta. Najednou chtějí být hrozně edgy a vlastně říkají, že minulosti postavy stejně neutečou. Tohle opravdu vymýšleli dva roky?

    Protože jsem zahořklá mrcha, tak doufám, že jestli Lucas Film s těma dvěmi umělci uzavřel smlouvu na Star Wars filmy, tak ji po reakcích za konec Hry o trůny promptně zruší. A nebo radši ne. D a D si plnou palbu od naštvaných fanoušků zaslouží. Fanoušci Písně totiž aspoň mají úžasnou možnost seriál ignorovat jako fanfikci.
  • upraveno 13. května 2019
    Mučednický konec Cersei a Jaimieho
    přesně jak předpověděla @svoa00 :-@ Daenerys u mě tímhle cvaknutím v palici ani trochu neklesla a klidně bych ji na ten trůn posadila. Hádám ale, že ji scénáristé v tom hnoji budou válet celou šestou epizodu, protože najednou se staráme o děti a nevinné v Západozemí a nutně potřebují někoho dotlačit do role Queenslayera a bude to zatraceně křečovité a uměle nastavované.
  • OK, efekty pěkný. Začnu tím co se mi líbilo. Jsem moc rád že to semeniště hříchu KP lehlo popelem. Seriál který 7 sérií ukazuje, že poddaní zkrátka umírají mě nemůže dojmout předposledním dílem zrovna tím, že poddaní a lůza shoří spolu s městem. Obzvlášť když KP bylo vždycky vykreslováno jako město plný kurev, vrahů, spodiny a lůzy.

    Zpětně se ukazuje že byla chyba udělat z šedého červa cíťu. Bylo by mnohem lepší kdyby se rozhodl pro to vraždění protože je "neposkvrněný, který lehne na svůj meč pro svého pána" než protože je naštvanej za dekapitaci své lásky.

    Takže: za to vypálení dávám Dany palec nahoru. Bylo by fajn kdyby usedla na trůn, ale to tak nebude. Jinak by Arya šla do KP úplně zbytečně a podle mě to bude ona kdo Dany zlikviduje.

    Plusy:
    + oheň
    + Clegani (úlitba fanouškům - no a co, zrovna tady se trefili do toho co jsem chtěl vidět)


    Mínusy:
    - Varys - dobře mu tak.. jak pomáhal civilistům v Robertově rebélii, ve válce pěti králů,...
    - Jaime vs. Euron - Euron jako nejdementnější postava got měl umřít na té lodi
    - Jaime a Cersei - vůbec neberu jejich smrt v náručí, měl jí buď zabít, nebo jí měla zabít Dany fouknutím do balkonu, nebo Arya. Největší zklamání dílu aspoň pro mě. Cersei si tenhle sladkej konec vůbec nezasloužila.
    - dementní Tyrion, doufám že umře
    - myslím že Dany měla KP zfouknout protože jí to mělo zachránit zbytek armády, ne proto že jí mrdlo v hlavě. Myslím že nám i scénáristi před časem říkali něco ve smyslu že šílená není, no, zase lhali.. kdo by to byl řekl.

    Ale furt lepší než epizoda 4, nejhorší epizoda seriálu...
  • Jinak Dany to moc slušelo, zase měla hezký šaty :-D takový slavnostní :-D
  • @sfik co říkáš na Aryu pobíhající po městě a nakonec ujíždějící do západu Slunce na bílém oři? :-D Podle proma bude Daenerys v posledním díle Vader a Áda v jednom.
  • Cersei - to je to až tak špatný? Ježiši, tak zlá piča si zasloužila leda tak chcípnout na hranici. Takže když jí dopřáli takový konec, tak nám D a D říkají, že na rozdíl od Ramsayho nebo Joffreyho opravdu byla záporačka na... dvě věci a v osmé sérii žádný pořádný záporák nebyl?

    Hmm, takže zničili i postavy Dany (zasloužila si něco lepšího než být najednou popisovaná jako šílená hysterická ženská - mužské postavy v seriálu dělali podobné věci a všem to bylo jedno, v případě Cersei to mělo působit strašně cool a dělat z ní feministickou ikonu) a Jaimeho. Zbývá ještě někdo?
  • Další cvoklej Targaryen? Ani bych se nedivil, kdyby lid po všech těch událostech raději nevyhlásil republiku.
  • @svoa00 Tyrion a Jon byli vykleštěni už dříve, takže nevím, jestli je do toho započítat :-k celkem mě mrzí, že Arya je teď takový univerzální polobůh... a nic co z ní vždycky dělalo v seriálu sympatickou postavu nezbylo.
  • Dreamer napsal(a):

    @sfik co říkáš na Aryu pobíhající po městě a nakonec ujíždějící do západu Slunce na bílém oři? :-D Podle proma bude Daenerys v posledním díle Vader a Áda v jednom.

    Tak je to naprosto jasné. Protože už Arya nemá otce mentora, nahradil ho Sandor, který ji naučil hodnotě lidského života. Dál zažila a viděla cestou z města Arya mnoho útrap, lidského utrpení (zejména u holčičky která raději shořela s maminkou, než aby zůstala s holkou s tlustým obočím). Takže scénáristé vybudovali oslí můstek pro "opodstatněnou nenávist" Aryi k Daenerys. Pokud to Arya přežije, pojede do Bouřlivého konce, naskočí Gendrymu na penis a ve středním věku zemře na rozedmu plic, protože se během dobývání nadýchala popílku.

    Vidíte to co píšu? Já? Který seriál hájil do druhého dílu téhle série? :D

  • upraveno 13. května 2019
    @svoa00 Sandora uzavřeli jediného tak nějak že se mi to snad i líbilo. Věděl co ho čeká... Trochu doufám že tam bude mít ještě Sansa hlubší smysl. Ale to by všechny postavy co jsou teď v Králově Přístavišti musely zemřít. (protože si to zaslouží vinou scénáristů).

    Mám pocit že nezměnili charaktery postav, které se chovají úplně jinak, ale mám pocit že najednou změnili žánr celého seriálu...
  • Já náhodou moc děkuji seriálu za naprosto skvělý
    soundtrack, který budu mít navždy spojený s Písní ledu a ohně. Zbytek můžu zapomenout...
  • JoserJoser persona non grata
    Tak za tenhle díl si Benioff s Weissem zaslouží zapsání na první místo Aryina seznamu, víc k tomu nemám co dodat :wall:
  • @Oops K tomu se taky přidávám. Je zajímavé, že jsem nezaznamenal jediný hejt na soundtrack za dobu těch 8 sérií :)
  • upraveno 13. května 2019
    http://tohleneniblog.blog.cz/1905/dojmy-got-the-bells

    Kujme železo, dokud je žhavé. Hodně GoT Meme, málo textu. Závěry dnešní epizody. Spoiler alert. Žádný kozi Missandei.Gramatiku ladím průběžně.
  • Souhlas, soundtrack je perfektní, moje nejoblíbenější jsou motivy patřící k Targaryenům, jdu si pustit části patřící Matce draků...R.I.P. :onfire:

  • Magister_Peditum napsal(a):

    Další cvoklej Targaryen? Ani bych se nedivil, kdyby lid po všech těch událostech raději nevyhlásil republiku.

    Senátor Palpatine moudrou hlavou souhlasně kývá :D
  • @Dreamer Vůbec, já mám soundtrack rozpracovaný na spotify a zjistil jsem že nejvíc nejlepší skladba je Children. Aryi odplutí do Braavosu je pro mě nejhezčí částí seriálu. Možná i nejdojemnější.
  • Ještě jsem si vzpomněl při té poslední scéně.

    "... kůň sinavý, a jméno jeho jezdce Smrt, a svět mrtvých zůstával za ním."

    Myslíte, že to byl úmysl od tvůrců. Že Arya s tím koníkem má biblický odkaz?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    Mám pocit že nezměnili charaktery postav, které se chovají úplně jinak, ale mám pocit že najednou změnili žánr celého seriálu...
    Přesně můj problém, to co začalo jako mafianské seriály a filmy typu Breaking Bad, Kmotr, The Shield atd., tak DD se to pokusili převést na Pána Prstenů/Star Wars a dopadlo to jak to dopadlo. Nejenom že seriálový formát na nic takového není stavěný (velká skepse ohledně Mandaloriana), ale navíc ještě nic ze scénář neospravedlňuje tu dvouletou mezeru.
  • upraveno 13. května 2019
    Blackfish napsal(a):

    Myslíte, že to byl úmysl od tvůrců. Že Arya s tím koníkem má biblický odkaz?

    Jako, že by nad tím D&D až takhle přemýšleli?
    image

    ...každopádně jestli si ten tvůj nápad někde přečtou mají to čím okecat :D


  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Jinak jakkoliv finále seriálu je debilní a Martin svoje stanoviska ohledně stejnosti konců dost pozměnil, takže knihy opravdu budou velmi odlišné, tak toho konce "všichni umřou" se dost bojím i v knihách. On Martin ve většině svých ostatních děl byl pěkný nihilista a imho i tohle by se dalo dát do označení "bittersweet ending". Byť i tak knihy určitě budou dávat větší smysl, doufám že mistr, dopíšeli je někdy přijde s něčím nápaditějším než každého kuchnout.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Oops
    Oops napsal(a):

    Já náhodou moc děkuji seriálu za naprosto skvělý

    soundtrack, který budu mít navždy spojený s Písní ledu a ohně. Zbytek můžu zapomenout...
    @sfik
    sfik napsal(a):

    @Dreamer Vůbec, já mám soundtrack rozpracovaný na spotify a zjistil jsem že nejvíc nejlepší skladba je Children. Aryi odplutí do Braavosu je pro mě nejhezčí částí seriálu. Možná i nejdojemnější.

    Ano jediný člověk, který soustavně a stejně kvalitně doručoval po celou dobu seriálu je Djawadi. Za mne nějlepší Lord of The Light suite
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    https://www.reddit.com/r/gameofthrones/comments/bki9hy/spoilerswhy_the_long_night_episode_makes_perfect/

    I think this is a fundamental problem with GoT/ASOIAF. Perhaps even why GRRM is apparently struggling to finish the books. There's a massive narrative schism in the story there are 2 big fights going on: the Great War, and the fight for the Iron Throne.

    On the one had the Army of the Dead and the Night King are an existential threat and therefore sure deserve top billing in the narrative. However as a narrative it's fundamentally less interesting than the battle for the Throne, which is full of intrigue, plots and counter-plots. In my opinion GRRM has created an insoluble problem in that you can't do justice to one of the great battles without trivialising the other.

    Having said all that, although there can't be a well-matched, real life comparison. We do have an existential threat and a political war coinciding in our modern history. The spanish flu killed far more people than died in WWI but even so it's WWI that grabs the historical narrative. Perhaps the only solution as to which of the 2 great wars has narrative priority in GoT is for the battle for the Iron Throne to be the true finale.
    Souhlasím s tím, že Martin hodně bojuje s tím, že neví jestli se vydat cestou pletich a intrik nebo čar a kouzel. I když se mi líbí ten nápad, že kdokoliv skončí na Železném trůně tak to rozhodne o výsleduku velké války. Tak či tak ano souhlasím Jiní x Trůn bude jeden z Martinových zásadních problémů.

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.