Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
13468929

Komentáře

• BenjiBenji so much universe, so little time
    Jedna věta.
    Tvůrci si z nás dělají prdel, nebo neumí otevřít Wiki nebo mají úplně v piči?
    GENDRY ŘEKA. KURVA. TO UDĚLALI NASCHVÁL.
  • upraveno 6. května 2019
    Řekene mi prosím někdo, jak dostala Arya tu dýku,kterou zabila Nočního krále, když ji dala Sanse do krypty na obranu? Předat ji nemohla, protože byla zamčená v kryptě a pak na ně zautočili nemrtví.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 6. května 2019
    @flanker.27 ale si zober, ze desat rokov tu citame a piseme uplne rovnake veci pricom sa da povedat, ze v priemere je kvalita serialu rovnaka
  • @Terezička no, jede tam aby neco dokoncil. V podstate ho na to navedla Sansa ktera mu rekla ze kdyby nebylo Ramsayho a Joffa tak by nebyla tam kde je a ze to ma uzavreny protoze treba Ramsay skoncil jeji rukou. A stejne tak vi hound ze musi skoncit Horu aby se mohl pohnout dal.
  • @Jakequick Arya nedala Sanse valyrijskou dyku ale dyku z draciho skla.
  • Jezis prestante resit brienne a jaimeho. Pokud jste v opilosti nemeli sex s nekym ... s kym by jste za strizliva nic nemeli tak to opravdu Jaimemu nemuzete vycitat a vibec se do toho nemuzete vcitit.
  • Já se, Tyrione, přiznám, že jsem nějaké smysluplné zakončení Jiných čekal. Myslel jsem, že 6 dílů poslední řady bude o tom, jak Chodci se svými nemrtvými poskoky likvidují jednoho seriálového hrdinu za druhým a zatlačují hloučky přeživších až ke Královu přístavišti a možná i dál... Byl jsem fakt přesvědčenej, že takhle nějak to bude.. :-D Jsem naivní, co?

Klapky jsem měl na očích dlouho. A spadly až s minulou epizodou. Ačkoliv už první dvě mě teda moc nebavily...

Souhlasím, že od páté série jde seriál do kopru, ale přesto se v pětce i šestce objevily strašně super momenty - epizody Hardhome a Winds of Winter jsou podle mě naprostá špička GoT.
  • JoserJoser persona non grata
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • Arya dala Sanse dýku z dračího skla. Ne tu Valyrijskou. Tu valyrijskou dostala od Brana. Bran od Malíčka. Malíček od Catlyn atd...
  • Asi jsem půjdu proti davu, ale podle mého byla 4. epizoda nejlepší z této série. Tím netvrdím, že byla dokonalá. Líbilo se mi napětí mezi Danerys a Johnem a jak se hezky šiří, že John není Stark.
    Zklamalo mně však to, že Cersei nezabila Danerys, když stála před hradbami. Lučištníků na to měla k dispozici dostatek.
  • Jak by se Vám líbil konec, že Cersei porazí John a Danerys v 5. epizodě a 6. epizodě zabije Aryja Cersei a Ohař zabije Horu a na Železném trůně nebude nikdo?
  • @Djokovic kdyz nestaci ani osm serii a pet knih k tomu abys napsal jmena notoricky znamych postav spravne....
  • Překvapuje mne, že jsem tu zatím nezaznamenal ohlas na dva velmi zajímavé (zajímavě debilní) momenty 4. epizody:
    Bronnův výstup - na mém soukromém žebříčku nejzbytečnější scénka epizody, ještě trapnější než sex J+B. Zjeví se odnikud, vyhandluje jeden vynikající hrad za jiný zhruba stejně dobrý (i s lény, pochopitelně), poplká o ničem s hendikepovanými bratry a zase zmizí.
    Královo přístaviště - záhadným způsobem došlo k zásadní změně vzhledu města i okolní krajiny (viz Blackfishův blog), tady už tvůrci dělají z diváků blbce takovým způsobem, že to výrazně překračuje dokonce i obvyklou míru jejich arogance a salámismu.
    Je to celé nějak čím dál smutnější... už abychom to měli za sebou :wall: :roll:
  • Přemýšlím, kolik vzácného času zase promrhali na epizodu, která přinesla opravdu jenom málo nového. Ono bohužel jaké drama chcete udělat, když závěr seriálu věnujete souboji kladných postav s pirátem z Karibiku a alkoholičkou s plot armorem tlustším než Zeď. Celý díl vtipně začíná rozloučením z mrtvými, aby vznikl dojem, že události předchozího dílu měly nějaký význam.

Asi největší klad byl Jaime a Brienne, i když sorry jako, to už si radši měla vybrat Tormunda. Chápu, že někteří věří, že Jaime jede Cersei zabít, ale počítejte radši s tím, že ji bude zachraňovat před Aryou a přitom umře nebo nějaké jiné prdelní drama.

No ale popojedeme k tomu horšímu. K Duchovi i Rheagalovi se tenhle díl choval otřesně. Ráda bych připomněla, že i v seriálu měli zlovlci symbolický význam, dneska můžeme být rádi, že si tvůrci nevzpomněli na Nymerii. Dohadování o tom, jestli větší nárok na trůn má Jon/Aegon nebo Dany je milé, kdyby Dorne dvě série nevládla milenka bratra předchozího vládce a Cersei neměla na hlavě korunu jenom proto, že její zadek zrovna byl v Králově přístavišti. Scéna s Bronnem byla špatná komedie (neptejte se radši, jak se dostal na Zimohrad, z předchozích dílů ostatně víme, že na Zimohrad pustí každého). No a samotný konec. Promiňte, ale kolikrát už jsme viděli Cersei v podobné situaci a věděli přesně, jak to skončí? Museli zase z Tyriona dělat blbce? Ráda bych věřila, že pirát z Karibiku slyšel, jak Tyrion mluví o dítěti, o kterém by neměl vědět, ale vzhledem k jeho dvěma mozkovým buňkám bych si na to nevsadila.
  • Zde je pro místní škarohlídy a zlé HATERY příklad, jak správně přistupovat ke komentování této geniální adaptace našich oblíbených knih. Cituji několik komentářů z CSFD:
    "Tak se mi to líbí! Je to osobní, bezohledné, pravdivé a uvěřitelné."
    "Ano, tenhle díl připomíná knižní předlohu více než ty dosavadní. ...a božská Cersei."
    "Tyrion se vrací do své obvyklé polohy geniálního stratéga."
  • On asi už totiž nikdo neví, co si vlastně s Branem počít. Což je dost velká škoda u tak sympatické postavy s tak velkým potenciálem.
  • https://www.express.co.uk/entertainment/books/1123230/Game-of-Thrones-George-RR-Martin-HBO-ending-books-change-differences-Iron-Throne-die

No, Martin nikdy nebyl úplně konzistentní v tom, jak moc bude konec seriálu podobný tomu, kam směřuje v knihách. Troufám si tvrdit, že sám je frustrovaný z toho, jak rychle HBO chce seriál ukončit a jak se vize D a D postupně pořád vzdalovala od té jeho. Upřímně, vůbec si například nemyslím, že Jonova dějová linka v posledních dvou knížkách bude mít co do činění s politikou a pochybuju, že se dozví o svém původu.
  • @Mikjan Smysl existence postavy Brana očividně byla v tom říct tomu dokonalému exempláři panovníka a válečného hrdiny o jeho původu.

/sarkasmus vypnut
    Tvůrci můžou opakovat třeba milionkrát, že Tyrion je inteligentní nebo Jon schopný, jenže obojí už dávno není pravda, leda tak v porovnání s konkurencí.
  • upraveno 6. května 2019
    @svoa00 To jak zdůrazňují jak je Jon schopný a Tyrion genius mi přijde jako scéna ze Švejka - Pane Vachmajstr, vy jste hlava!

Mimochodem, přijde mi, že Martin účelně pozdržel vydání knih, popřípadě jejich samotné psaní. Aby je odlišil od seriálu, prostě čekal s čím přijdou a vydá další až teď.
  • @svoa00 evidetně tady trošku té dvojici sláva stoupla do hlavy a ve své nadutosti se domnívají, že jsou lepší ve psaní než samotný Martin. Dvojici chybí absolutně pokora, proto vidíme, to co vidíme.
  • A nebo martin čeká na reakce fanoušků nebo dostal další šek nebo...
  • Taky doufám, že Martin teď vyčkává na konec seriálu, počká až vlny opadnou a v září řekne, že příští jaro bude vydána kniha.

Linka Brana by mohla být ukončena tak, že si kolem sebe postaví Citadelu a bude majákem všech vědomostí v celém světě...

Roli Bronna jsem nepobral, čekal jsem, že se objeví v rámci nějaké špionážní akce až při obléhání King's Landing. Ale asi našel Malickuv teleport a v příští epizodě bude až za Zdí...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.