Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
18687899192109

Komentáře

  • JoserJoser persona non grata
    Zlý, zlý, zlý přihlížející!

  • Ještě k těm civilistům z vesnice na Jakku... Pokud chce od SW realismus, tak zároveň musíte uznat, že kdokoliv z nich mohl hned běžet informovat odboj o tom, co se stalo, a o BB8. Ona tahle aféra s vesničany už vůbec adresovaná být nemusí. Tyhle věci ve SW nikdy nikdo moc neřešil a běžní diváci už na to asi už zapomněli. Pokud to adresované bude, tak by se mi líbilo, kdyby se Kylo obětoval (když už) pro civilisty, ne pro ty zatracené vesmírné anděly z odboje.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa0
    0 Ještě k těm civilistům z vesnice na Jakku... Pokud chce od SW realismus, tak zároveň musíte uznat, že kdokoliv z nich mohl hned běžet informovat odboj o tom, co se stalo, a o BB8.
    A nebude tím pádem Ben takhle schopný ospravedlnit každou věc, co udělá v IX? Jako nezbytné zlo k dosažení k vítězství. Opravdu nevím, co by s ním mohlo pohnout, pokud s ním nehnulo tohle jakkoliv mu to v té chvíli přišlo strategicky výhodné.
    Ona tahle aféra s vesničany už vůbec adresovaná být nemusí. Tyhle věci ve SW nikdy nikdo moc neřešil a běžní diváci už na to asi už zapomněli. Pokud to adresované bude, tak by se mi líbilo, kdyby se Kylo obětoval (když už) pro civilisty, ne pro ty zatracené vesmírné anděly z odboje.
    Tak potom ovšem nemá smysl řešit, že postava musí jít nějakým směrem, ale co pro tu postavu vymýslí tvůrci. Prohlášení jako Renperor je nejzajímavější prvek trilogie nebo Kylo musí být nějak ovlivněn svými rozkazy nebo nesmí přejít zpátky kvůli sobeckému důvodu tím také ztrácejí smysl. Nakonec jak nám ostatně ukázal Rian Johnson tvůrce očividně nemusí respektovat nic a říct si na to už dívaci zapomněli a natočit místo epizody IX reklamu na coca-colu :). To s těmi civilisty by bylo krásnou pointou a uzavřelo by to nějak jeho arc a ukázalo nějakou změnu.

    Nejlepší v tuhle chvíli je opravdu nečekat zázraky a předpokládat, že Kylův charakterový výoj prostě bude dost podobný tomu Vaderovu, což je něco, co se doposud dělo.
  • Obetovanie za civilistov by bolo fakt krásne.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. února 2019
    Tyrion Lannister napsal(a):

    @ svoa00

    Narážíme tu ale na dva problémy. KoR vůbec nejsou etablovaní a mít je najednou v tak prominentní roli nedává smysl
    .
    Jak byl etablovaný Palpatine před epizodou VI? Jedna zmínka a jeden hologram, což je zhruba na úrovni toho, co jsme měli o Renech.
    Jsi vtipný :) Palpatine, resp. císař je od začátku původní trilogie představovaný jako big boss. Ten, kterého poslouchá záporák ep. IV. Tarkin (kterého v té době poslouchal i Vader), a kterého pochopitelně poslouchá i Vader, coby hlavní záporák ep. V., až to dopracoval jako hlavní záporák do ep. VI. Šlo o víc než jednu zmínku.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Aviv napsal(a):

    Obetovanie za civilistov by bolo fakt krásne.

    Chápu dobře, že se tady bavíte o Kylo Renovi?
  • Já neřekla, že pravděpodobné. :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já jen, že by to bylo něco jako hodit vidle do vlastní práce.
  • upraveno 17. února 2019
    Nevada napsal(a):

    Já jen, že by to bylo něco jako hodit vidle do vlastní práce.

    Jakože jejich práce byla udělat z něj padoucha nejpadouchovatějšího? To teda hodili vidle do vlastní práce už dávno :D Já už jsem tu v topicu říkala, proč tahle trilogie není villain origin story Kylo Rena. Jenom tak říkám, že smrt nějakých vesničanů nehraje roli ve filmovém univerzu, kde nikdo moc neřeší destrukci celých planet, a pokud to bude přece jenom nějakou roli hrát, tak určitě ne jako obvinění v nějakém vesmírném Norimberském procesu. Připomínám, že v tom samém filmu je jako jeho daleko horší skutek vyobrazené zabití Hana.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já vím, že se v těch debilních filmech autoři běžně střílejí do nohou (sami sobě i navzájem), ale tohle by byl ještě vyšší level...
  • upraveno 17. února 2019
    Nevada napsal(a):

    (sami sobě i navzájem)

    Ale tak to je stará známá představa, že JJ Abrams a Johnson proti sobě vedou chcací válku nebo že Abrams neměl do TLJ jako producent co mluvit. A především bych řekla, že to, že by se Kylo nakonec nějak obětoval pro civilisty, sice není pravděpodobné, ale je to pravděpodobnější než že bude Palpatine 2.0. Jsou vlastně jenom dvě možnosti, které u něj v EIX vidím. Buď z něj bude "tragic villain" a opravdu skončí jako druhý Vader - vykupitelský dějový arch, ale umře. To není pravděpodobné, protože a) už čtvrtý rok má Disney Skywalkerovic famílii pořád jako dojnou krávu a úmyslně z Kyla udělali posledního z pokrevní linie, čili by tímhle tu dojnou krávu zabili společně s ním (nikdy jsme ostatně neslyšeli, že se nějaký další Skywalker/Solo neobjeví v doprovodných materiálech nebo jako vedlejší postava v nějakém dalším filmu) a b) pokud JJ říkal, že tahle trilogie bude zakončení Skywalkerovské ságy, tak tím pravděpodobně nemyslel, že vyneguje happy end v Epizodě VI, aby sequelovou trilogii skončil úplně stejně (hlavní padouch se vykoupil, ale je mrtvý, mladý Jediský hrdina v celibátu, obnovená republika, yada, yada). Ani dnešní Hollywood není tak cynický. Jak si JJ a tým poradí s tou druhou možností, to nebudu předem odhadovat. Každopádně v tomhle případě nebude dělat kriminalistický rozbor a nebude některé věci, které Kylo dělal, prostě řešit. Ale to není ve SW nic nového.
  • Úplně nejlepší by bylo kdyby epizoda IX začínala tak že se Rey vzbudí s tím že epizoda VIII byla jen noční můra či vize, která se mohla v předaleké galaxii skutečně stát, ale že hlavní midichlorian abrams nasměruje postavy vstříc zábavnému završení ve kterém Luke založí akademii, Rey mu bude dělat podržtašku a Kylo... Kylo půjde třeba na převýchovu k jeptiškám na Ahch-To.
  • AvivAviv
    upraveno 18. února 2019
    Jo, už chybí jen aby Han vylezl ze sprchy. :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    svoa00 napsal(a):

    Nevada napsal(a):

    (sami sobě i navzájem)


    Ale tak to je stará známá představa, že JJ Abrams a Johnson proti sobě vedou chcací válku nebo že Abrams neměl do TLJ jako producent co mluvit.
    Ale ne. To si nemyslím. Jen že ty filmy vypadají, jakoby jak Abrams, tak Johnson, dostali vysněnou hračku a vyvádějí s ní bez ohledů na následky dle vlastní libovůle a bez přemýšlení.
    Aviv napsal(a):

    Jo, už chybí jen aby Han vylezl ze sprchy. :D

    Vzala jsi mi to přímo z klávesnice :-D

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 18. února 2019
    @Nevada A sakra Nevada ex machina :-D
    Jsi vtipný Palpatine, resp. císař je od začátku původní trilogie představovaný jako big boss. Ten, kterého poslouchá záporák ep. IV. Tarkin
    To jsme my oba, protože mi tohleto připomíná naši dávnou debatu ohledně epizody IV.

    image

    image

    Ono by skoro vypadalo a jedná se čistě o můj soukromý názor, že sami tvůrci při posuzování marketingové strategie považovali za hlavního záporáka čtvrtého dílu taky Vadera :) Ale přiznávám je to pouze můj dojem je zde spoustu místa pro vlastní interpretaci.

    Co se Palpatinea týče, tak jsem si samozřejmě vědom, že má zmínek už ve čtyřce několik


    Ale sám Palpatine se neobjeví narozdíl od Renů, co mají skutečnou on-screen scénu (byť ve flashbacku)
    A pak samozřejmě V už je slavný hologram (měněný původně Císař vypadal úplně jinak) a I am your father scene Emperor foreseen zatímco Reni vůbec (až na to zmínku o Lukeových studentech, kteří můžou a nemusí být Reni). Takže samozřejmě souhlasím Palpatine byl představován od začátku jako big boss (aby docílili určitého vypravěčského postupu zvyšovaného nebezpečí) a jeho uvedení v epizodě VI bylo tedy milionkrát lepší než jakýkoliv výstup, který by mohli být Reni (což ovšem platí pro celou trilogii :D IV-VI>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>VII-IX). Za svou kacířskou zmínku, kdy jsem zredukoval slávu Císařova jména se velice omlouvám.
    To ovšem žádné případě nebylo pointou. Pointou bylo, že pokud JJ bude chtít Reni alisa Lukeovi další studenti se ukázat můžou a imho by to rozhodně vytvořilo zajímavější zápletku než Return of the Jedi 2.0 A proto si myslím, že jsou etablovaní dostatečně mnohem lépe než další záporáci v jiných sériích. Ostatně někdy to ani nemusí být zmínka, ani to nemusí být skutečné odhalení. Někdy vše, co stačí je jedna dobrá vizitka.
  • JoserJoser persona non grata
    Trocha infa nejen o EPIX
    - Natáčení první řady hraného seriálu Mandalorian bylo dokončeno.
    - Pro Disney+ se také chystá série s Landem a Hanem/Qui'rou.
    - Trilogie od Benioffa a Weisse bude uvedena dříve než ta od Riana Johnsona.
    - Filmy RJ budou mít zřejmě rating pouze G (pro všechny, tedy implikuje nižší věkovou cílovku).
    - Minimálně se uvažuje o dalších sériích pro Disney streamovací platformu - týmovka Finna a Poa, dále o Leie (!) a také o Rose (?).

    Epizoda 9:
    - Rey bude mít společné scény s Leiou (pravděpodobně vstřižené z TFA).
    - MacGuffin filmu svede klaďase i záporáky na jedno místo (to se natáčelo v Jordánsko, a bude se tak jednat o písečnou planetu).
    - Rey bude mít zpátky Skywalkerovic meč, který opravila.
    - Zpátky budou Knights of Ren a budou mít propracovanější zbraně, než v TFA.
    - Rey a Kylo sice budou ze začátku na opačných stranách barikády, ale během filmu se spojí proti společnému nepříteli v podobě KoR a nějakému nepříteli z "druhé strany," ať už to znamená cokoliv
    - Luke a Leia se objeví v mladších verzích v několika forcebacích. Díky tomu bude mít Leia na plátně více času, i když je její role menší.
    - Ve filmu budou červení stormtroopeři, o kterých členové štábu referují jako o sithských (?!). Dále také Knights of Ren, kteří nemají být force-sensitive, ale budou mít rozličné zbraně a nemají pocházet z předaleké galaxie.
    - Vrátí se Nien Nunb v o něco větší roli než měl v TLJ a TFA.
    - Postava Kerri Russell bude námezdní lovkyně ve fialovém overallu se zlatými doplňky. Není jasné či bude kopat za klaďase nebo záporáky nebo bude neutrální (pravděpodobně).
    - Postava Naomi Ackie má být údajně Finnova sestra.
    - V jedné scéně má být C-3PO těžce ozbrojen (mimo jiné holí od Rey a kuší s pásem se zásobníky od Chewbaccy). Droid gotra na kterou se naráželo ve všech nových filmech od Disneyho skutečností...?
    - V určitém okamžiku se Kylovi zjeví jeho mrtvý otec v nějaké formě a vytočí ho do nepříčetnosti.
    - Luke jako Force Ghost chytí Anakinův meč, který po něm mrští Rey. Scéna bude protikladem úvodu TLJ.
    - V nějaké formě se vrátí Palpatine
    - Na začátku filmu bude Leia učit Rey.
  • JoserJoser persona non grata
    A Star Wars is Born

  • Solo Solo Lo Lo Lo :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • JoserJoser persona non grata
    Topher Grace měl manželku o víkendu mimo dům tak s kámošem sestříhal všechny Star Wars filmy do traileru

  • Myslím, že nebolo ľahké napchať tam všetky veci, ale podarilo sa im to krásne. Ten prestrih lodí na začiatku a Hanova časť a "Obi-wanovo rozprávanie...
  • https://videacesky.cz/video/uprimne-herni-trailery-star-wars-knights-of-the-old-republic

    To je tak pravdivé.. jééé.. ale já to mám stejně rád :D Problém je že když to natočí tak ty zvraty už stejně známe, takže wow efekt nula.
  • Kterou z těch her máš nejraději?
  • @Aviv Určitě škrtám Old republic. Onlinovky nemusim storyline a postavy taky nic moc.. Podle mě měla KOTOR1 lepší příběh, takovej jasnější, dvojka měla zase lepší postavy a hratelnost..
  • JoserJoser persona non grata
    Další info.

    Další zvěsti o seriálech pro Disney+: KoR, KotOR a série mezi EPVIII a EPIX.
    LEGO opět prozrazuje některými svými sety (i když ty se výsledně vždy nutně nemusí objevit ve filmech): výsadková loď a TIE bombardér Prvního řádu, Y-wing Odporu, útok na Jakku.
    Vynořila se kódová označení některých postav z Mandaloriana (Huckleberry) a Devítky (Londýn, Oslo, Bruggy, Limerick, Boston - zajímavé je, že jsou všichni jmenováni po městech).
    Obi-Wanův seriál má mít šest dílů a být de facto rozdělený film, který byl v plánu (stejně jako Mandalorian měl být původně film o Bobu Fettovi/námezdních lovcích).
    MSW referuje o Epizodě 9:

    - V Jordánsku se točili celkem 2 reálie pro různé planety. Jedna z nich má být Tatooine, která se má objevit na konci filmu. V Pinewoodu byl zhotoven celý set pro statek Larsových. Také v Pinewoodu byla jedna lokace z Ahch-to. Druhá písečná planeta se jmenuje něco jako Pazama (jen podle výslovnosti).
    - Dalším setem z Pinewoodu je celá část města - trh a má jít o nevětší set vůbec. Budou se tam vyskytovat snowtroopeři a efekty pro sníh. Zároveň jde taky o něco jako easter-eggový miš-maš. Budou tam bojoví droidi z EPI, robot z loga Abramsovy produkční společnosti Bad Robot a nějakým způsobem zakomponované Williamsovy soundtracky (??).
    - Kylo se s největší pravděpodobností vydá do "temně vypadajícího hradu," (Že by Vaderova pevnost na Mustafaru?) aby si tam opravil svoji přilbu. Zároveň mu s tím také ale mají pomoci KoR a to nějak nejde dohromady. Kylo byl také na setu bažinové/lesnaté planety (lokace Black Park), která velmi připomíná Endor.
    - Další potvrzení, že Luke a Leia mají mít tréninkovou sekvenci (její dcera by mohla být modelem pro CGI úpravu).
    - Postava námezdní lovkyně Kerri Russell má být na sněžné planetě.
    - Co se týče KoR mají mít hodně středověký vzhled (to se line celou novou trilogií) stejně jako jejich zbroj a zbraně (produkce navštívila muzeum s největší středověkou sbírkou pro inspiraci).
    - Objeví se Lukův X-wing. Kylo bude mít novou loď - bílá s červeno-černými doplňky a pěkně potuněná - kde bude mít Vaderovu helmu. Falcon bude v jedné chvíli hořet. Oranžový X-wing s jednotkou R2, který asi nebude Poeův. Rey má z nějakého důvodu Lukovu helmu z X-wingu. Závěrečná bitva se má odehrávat na obrovské lodi v nulové gravitaci.
    Plus se ze zpráv čím dál tím víc zdá, že by ve všech událostech měl nějakým zásadním způsobem mít prsty Palpatine
  • JoserJoser persona non grata
    Masakr

  • Pěkné. Moc pěkné.
  • Údajný leaknutý plagát k EIX. Vyzerá zaujímavo, ale nemyslím že bude pravý, už len kvôli tomu že na ňom chýba Lando, ktorý by mal byť jedným z hlavných ťahákov novej epizódy.
    image
  • JoserJoser persona non grata
    Vzpomínáte, jak na podzim 2017 oznámila Kathleen Kennedy, že Rian Johnson natočí svou vlastní Star Wars trilogii? A loni zas, že Benioff a Weiss zas tu svou? Tak se zdá, že jedna z trilogií se pomalu rozjíždí, a sice ta druhá, i když se o ní nemluví jako o trilogii, nýbrž jako o filmové sérii. Na podzim se má začít natáčet. Příběh bude z období Staré Republiky, stovky let před Skywalkerovými. Scénář se právě dokončuje.

    Co epizody IX týče, tak v nejnovějším podcastu MSW se rozebírali informace o tom, že podstatnou částí MacGuffinu Devítky bude C-3PO a jeho vymazána paměť z konce RotS. Ve filmu má být opět Tantive IV a právě tam se budou hledat části jeho smazané paměti, které nějakým způsobem povedou k Anakinovi , Řádu Jedi a nějakému artefaktu... Say whaaat?!

    Jo, už se nám to blíží
    image
  • JoserJoser persona non grata
    @Arutha Tak podle Marka Hamilla je ten plakát fejk
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.