Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
18586889091109

Komentáře

  • JoserJoser persona non grata
    @Tyrion Lannister Budeme dělat, že jsme nic neviděli a dál se s křečovitým úsměvem těšit na prosinec :-k
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 10. února 2019
    @svoa00 @Aviv
    Jo a ta helma, ehm... Jak v případě Kyla, tak Rey ty kostýmy (budu počítat, že ten leak je pravdivý) naznačují dětinskou regresi. Samozřejmě JJovi do hlavy nevidím, ale musím podotknou, že kdyby měl Kylo na férovku být v EPIX nejvyšší vůdcovské monstrum, tak by bylo efektivnější dát mu úplně novou masku nebo by neměl mít vůbec žádnou, protože už žádnou berličku nepotřebuje.
    Vyjádřím se stručně, všichni tady ví, že jsem s TLJ nesouhlasil skoro v ničem, ale jakmile už se na tu cestu vydali měli v ní pokračovat. Ta maska mne znepokuje hlavně proto, že to naznačuje to, nad čím spousta lidí spekulovala, že JJ "spraví" to, co udělal Rian. Hodně doufám, že nebude následovat Rey je Skywalker, Luke pořád naživu a Snoke si pořídil robotické nohy. Tím by vlastně dali za pravdu všem fanatickým haterům.
    aky tě ta bílá róba sklamala?
    Ještě je možnost, že tá maska není opravena, jen zvláštně nasvícena a je to záběr na Kyla ve flashbacku. Jinak zcela souhlasím, navracet tu samou starou zní pěkně hloupě.
    Přiznám se, že bílý outfit Rey je pro mne přijatelnější. Ano jde to proti tématu, které nastolil Rian Johnson, ale narozdíl od Kyla Rey nikdy nestanovila, že se vzdává kompletně světla (to byl ostatně důvod toho odmítnutí) Navíc bych tady mohl vidět potenciálně docela dobrý příběh o tom, že po tom, co viděla Lukea, že se pokusí stát lepším příkladem jediů.
    Kylova helma je na přes držku v tom smyslu, že celý minulý film byl o tom, že minulost se má nechat zemřít, takže v jeho případě jde o do nebe volající pokrytectví.

    Na pozitivní notu zaujal mne RIchard E. Grant jako důstojní FO, ale je otázka jestli to není jenom další DJ.
  • @Aviv Zklamala, ale předpokládám, že tohle jsou kostýmy jenom z první části filmu. Ono nevadí, jestli je to u Kyla a Rey dětinská regrese k tomu, co znají, když to ve filmu bude přiznané. Jenom mě pobavilo, že pan "nech minulost umřít" se vlastní minulosti pořád tak obscesivně drží :D

    Jinak - celkem věřím, že tyhle obrázky jsou pravdivé. Před asi měsícem popisoval jiný leak něco podobného a ten člověk je údajně viděl na nějaké obchodní schůzce týkající se merchandisingu - proto na obrázcích vidíme něco, co se klidně může prodávat jako hračky.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00 .
    Jenom mě pobavilo, že pan "nech minulost umřít" se vlastní minulosti pořád tak obscesivně drží
    :-D
  • @Tyrion Lannister Však už jsem říkala, že jeho pokrytectví není žádný headcanon. I v TLJ je jasné, že myšlenka je to v zásadě správná, ale on to dělá špatně a sám toho není schopný. K tomu, že by JJ negoval předchozí film, řeknu jenom to, že jako jeho výkonný producent mohl dát stopku čemukoliv - točí teď film za stovky milionů dolarů, ne amatérský film nebo epizodu sitcomu.

    Sice nevím, v jakém kontextu ta opravená maska bude použitá, ale nějak mě nenapadá, co ta zajímavého by měla přinést. Buď je to berlička nejistého záporáka nebo se jí Kylo znova zbaví.
  • Aviv napsal(a):

    image

    Já si snad vypíchnu oči :D
  • image
    image
    image

    A já se teda přidám :D
    image
    image
  • Tie xichtíky v tom poslednom to robia perfektným. :D
  • Moderné Solo adventúry pokračujú!

    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
  • @Aviv Šaráda pokračuje :D
  • Takže dneska oficiálně skončilo natáčení EIX a máme tu dvě zajímavé informace.

    První je od maskérky Adama Drivera:
    image

    Spekulovat můžeme opravdu hodně, ale ano, vypadá to, Kylo to v průběhu filmu opravdu ošklivě schytá.

    Druhé info je od JJ Abramse:
    image

    Fotka je očividně z Jordanska, kde se točilo loni, čili ty kostýmy budou skoro určitě z první části filmu. Vypadá to, že ten kostýmní leak je potvrzený.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 15. února 2019


    Vzhledem k tomu, že se situace vyvinula takto, tak si dovolím trochu zaspekulovat (přestože této sérii absolutně ztratilo smysl) Lípí se mi premise, kdyby Ben a Rey složili zbraně už hned na začátku a znovu se spojili proti větší hrozbě to jest navrativší rytíři z Renu. Ty leaky mluví i o tom, že Kylo má být velmi zranitelný kvůli nim. Což mne přivadí k myšlence, jestli na těch fotkách je opravdu Ben Solo nebo jen někdo, kdo se ho snaží napodobit. V tomhle by mohli trochu zahrát Iron Mana 3, že si budeme myslet po nějakou dobu, že Kylo Ren je zase plně zlej, jenom proto abychom zjistli, že to je někdo jiný. Uvidímě. (stále ovšem je nutné brátt s rezervou, také se objevili leaky podle kterých má Rey umřít a to je zhruba stejně pravděpodobné, jako že na stromech začnou růst pětisícovky :-D)
  • Pětitisícovky se jako jiné papírové platidla ze stromu dělaj, takže abychom nebyli překvapeni (She will die in childbirth! :twisted:), ale toto video mi prináša novú nádej. Zní to jako po čertech zajímavý směr, kterým se dá vydát. To by i ta bílá Rey mohla být v poho. YinYang páreček jež přes zcvaklé zuby spolupracuje, protože kerý ďábel to vylezl místo Yuuzhanov, jestli třeba Snoke nebyl nějaká retconovaná pozměněná verze Yuuzhana.
  • upraveno 16. února 2019
    Vůbec neříkám, že tahle teorie o KoR jako hlavních záporácích Epizody IX je něco nemožného. To, že by to byli bývalí Lukovi studenti a obrátili by se proti Kylovi by bylo pořádné drama. I to, že se vrátí maska, protože na Kyla si někdo hraje (Matt Smith?), je zajímavé. Narážíme tu ale na dva problémy. KoR vůbec nejsou etablovaní a mít je najednou v tak prominentní roli nedává smysl. Ten vlak ujel s TLJ. Za druhé tu vidím problém ještě větší. Renperor je jedna z nejzajímavějších věcí v téhle trilogii. Udělat z toho jenom další věc, ve které Kylo skoro hned selže, i když pro to hodně obětoval a ta pozice by mu měla pomoct jako postavě vyrůst, a říct, že kromě něj jsou všichni v Prvním řádu opravdu jenom pekelní zmetci (protože První řád nezavrhli dřív než on), by a) proměnilo konec TLJ ve zbytečný a b) by to bylo přece jenom dost dětinské i na Disney.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 16. února 2019
    @svoa00
    Narážíme tu ale na dva problémy. KoR vůbec nejsou etablovaní a mít je najednou v tak prominentní roli nedává smysl
    .
    Jak byl etablovaný Palpatine před epizodou VI? Jedna zmínka a jeden hologram, což je zhruba na úrovni toho, co jsme měli o Renech.
    Za druhé tu vidím problém ještě větší. Renperor je jedna z nejzajímavějších věcí v téhle trilogii.
    Vzhledem k tomu, co byli jeho první dva činy jak Renperor to jest honění se za duchem a nechat rebely utéct bylo by spíš divny, kdyby v té roli neselhal. Poslední dva díly ukázali, že má vojevůdcovské buňky zhruba na úrovni Joffreyho.
    Udělat z toho jenom další věc, ve které Kylo skoro hned selže, i když pro to hodně obětoval a ta pozice by mu měla pomoct jako postavě vyrůst, a říct, že kromě něj jsou všichni v Prvním řádu opravdu jenom pekelní zmetci (protože První řád nezavrhli dřív než on), by a) proměnilo konec TLJ ve zbytečný a b) by to bylo přece jenom dost dětinské i na Disney
    .
    No obětoval, zabil mistra, kterého nesnášel. Tady jedinou oběť můžu vidět v Rey, což imho bude podle mne motivace k obrácení (stejně jako Vader otočil hlavně kvůli Lukeovi :D) spíše nez, že by si Kylo uvědomil, jak jsou všichni kromě něj pekelní zmetci. Což není pravda vzhledem k tomu, že to byl on, kdo nařídil vyvraždění vesnice na začátku VII. A samozřejmě nevyhnutelně něco udělá Hux. Navíc první kdo zavrhl FO je Finn. Osvědčená zápletka zamilovaného pitomce je tedy mnohem pravděpodobnější.


    Sečteno/podtrženo premisa, že by se spojili už na začátku a padouchem by byl někdo jiný se mi zamlouvá určitě více než rehash šestky, i když to druhé je samozřejmě mnohem pravděpodobnější.
    Co se týče zbytečnosti konce TLJ IMHO nevim, co tam budou chtít dělat dvě hodiny s konfliktem Rey/Ben, který zákonitě skončí tak jak musí :D A přesto a to je nutné nahlas zdůraznit je to pořád pravděpodobná varianta
  • Súhlas s Tyrionom. A taky chci konečně vidět Reny.
  • upraveno 16. února 2019
    @Tyrion Lannister Teda já tě nebudu obviňovat, že jsi nepochopil to, co říkám, schválně. Takže... Palpatine ("big bad") nebyl hlavní záporák OT, to byl Vader ("dragon", někdy "dragon in charge"). A Vader etablovaný byl. Reni by tudíž nejlíp fungovali ve spolupráci s etablovaným Huxem. Neříkám, že mít je jako hlavní záporáky by nešlo, ale sequelová trilogie se zatím držela klasických vypravěčských postupů. A JJ je sice dobrý filmař, ale rozhodně to není nejoriginálnější chlap v Hollywoodu. Taky podotýkám, že zatím vůbec nevíme, jestli někdo z nového castingu nějakého Rena hraje a pokud to tak není, je to pro Reny špatné znamení, pokud se ve filmu objeví. K bodu Renperor... To pyrrhovo vítězství na Craitu není to, co myslím selháním, protože pořád ještě je Nejvyšší vůdce. Jo, jeho poslední scéna znamená, že je "lonely on the top" (další hezká tropa :D), ale pokud měl Kylo pochopit, že ve skutečnosti chce lidské vazby, tak to šlo docílit daleko jednoduššími způsoby. Pokud na začátku EIX nebude Nejvyšší vůdce nebo skončí/bude, ehm, odejit z funkce během prvních minut, tak ta nová pozice byla zbytečný subplot a udička, něco, o čem lidi měli dva roky mluvit. A o čem by pak mimochodem byl jeho dějový arch během filmu? Netvrdím, že JJ se nakonec přece jenom nevydá tou cestou zamilovaného pitomce. Akorát že pak je to vykupitelský charakterový arch na hovno, protože nevychází z osobního růstu a ve výsledku je daná postava pořád poháněná sobeckou motivací. Řeknu to takhle - nečekám u Kyla zdlouhavý morální posun hodný ruského klasického románu, ale část filmu prostě musí jako Nejvyšší vůdce něco dělat a nějak ho to musí ovlivnit. Co se týče toho, co pro tu pozici obětoval, tak připočítej všechny další osobní vazby a fakt, že roky byl pro Snokea stejný otrok jako Anakin pro Palpatinea.
  • upraveno 16. února 2019
    @svoa00 Hux je sice etablovaný, ale TLJ z něj udělali totálního kreténa. Opravdu by si Reni nechali od někoho takového šéfovat, to by je stavělo ještě na nižší pozici.

    Pokud by teda JJ trochu neignoroval TLJ a neudělal z Huxe trochu borce, politika, intrikána. To že další epizoda bude kvůli RJ kočkopes je tak nějak jisté podle mě. A nějaké nelogičnosti nebo špatně vysvětlitelné zvraty Abramsovi odpustím, pokud vymyslí aspoň zajímavou zápletku...

    Odhadovat jako vy si netroufám, protože to co bylo v TLJ bych si tipnout nedokázal ani na 158523 pokus..
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00
    Teda já tě nebudu obviňovat, že jsi nepochopil to, co říkám, schválně. Takže... Palpatine ("big bad") nebyl hlavní záporák OT, to byl Vader ("dragon", někdy "dragon in charge"). A Vader etablovaný byl.
    Ale to mne obviňuješ zcela správně, můj osobní názor je, že Vader je záporákem jenom IV-V, ale VI je jednoznačně Císařova. Co tam ostatně Vader udělá zlého krom pokusu o (ne)zabití syna? Naopak hned na začátku hypuje Císaře a toho se týká.
    Reni by tudíž nejlíp fungovali ve spolupráci s etablovaným Huxem. Neříkám, že mít je jako hlavní záporáky by nešlo, ale sequelová trilogie se zatím držela klasických vypravěčských postupů. A JJ je sice dobrý filmař, ale rozhodně to není nejoriginálnější chlap v Hollywoodu. Taky podotýkám, že zatím vůbec nevíme, jestli někdo z nového castingu nějakého Rena hraje a pokud to tak není, je to pro Reny špatné znamení, pokud se ve filmu objeví.
    Souhlasím, že Abrams není kdovíjaký inovativní tvůrce, ale na druhou stranu je teďka docela pekérní situace. Po vlažně přijatém TLJ a prů*eru zvaném Solo je prostě potřeba, aby IX byla opravdu něco, protože pak bude mít Lucasfilm na krku ještě větší problém než má teď. Navíc Reni jsou Abramsův osobní nápad, na kterým by tedy mohl mít vlastní zájem ho realizovat. Stále je ovšem ta praděpodobnější varainta Návrat jediho 2.0
    K bodu Renperor... To pyrrhovo vítězství na Craitu není to, co myslím selháním, protože pořád ještě je Nejvyšší vůdce. Jo, jeho poslední scéna znamená, že je "lonely on the top" (další hezká tropa ), ale pokud měl Kylo pochopit, že ve skutečnosti chce lidské vazby, tak to šlo docílit daleko jednoduššími způsoby.
    To šlo v TLJ spuostu věcí, ale to by pak příběh očividně dával moc smysl. =D
    Pokud na začátku EIX nebude Nejvyšší vůdce nebo skončí/bude, ehm, odejit z funkce během prvních minut, tak ta nová pozice byla zbytečný subplot a udička, něco, o čem lidi měli dva roky mluvit.
    Myslší jako když dva roky lidi zbytečně mluvili o tom, co Luke dělal 30 let, Reyiných rodičích, Snokeovi a kde vzala Maz ten meč?
    A o čem by pak mimochodem byl jeho dějový arch během filmu? Netvrdím, že JJ se nakonec přece jenom nevydá tou cestou zamilovaného pitomce. Akorát že pak je to vykupitelský charakterový arch na hovno, protože nevychází z osobního růstu a ve výsledku je daná postava pořád poháněná sobeckou motivací.
    Vzhledem k tomu, že Kylo je 99,9% Vader 2.0, tak v tom nevidím problém. Vader taky přešel zpátky kvůli imho osobním ¨sobeckým" důvodům, když se rozhodl zachránit Lukea. Tudíž varianta, že Kylo se na všechno vykašle kvůli Rey není až tak nepravděpodobná. Jeho posedlost jí je velkým tématem předchozích dvou filmů
    Řeknu to takhle - nečekám u Kyla zdlouhavý morální posun hodný ruského klasického románu, ale část filmu prostě musí jako Nejvyšší vůdce něco dělat a nějak ho to musí ovlivnit. Co se týče toho, co pro tu pozici obětoval, tak připočítej všechny další osobní vazby a fakt, že roky byl pro Snokea stejný otrok jako Anakin pro Palpatinea
    Veliký rozdíl Palpatine respektoval Vadera více než kdy Snoke respektoval Kyla. A když otrok se dostane z područí svého pána myslím si, že hlavní pocity jsou úleva. Samozřejmě můžou tu zkusit, ale Ren zase byl 2. mužem ve FO, takže že by na něj měli mít jeho vojevůdcovská rozhodnutí nějaý dopad. Na začátku VII nařídíl vyvraždění vesnice jako by to pro něj byla běžná činnost. Tudíž říkám, že by bylo divné, aby mu začali vadit věci, které předtím vůbec nevnímal. A upozorňuji, že k tomu ho Snoke nenutil, Phasma se ho i zeptá, co mají udělat s vesničany.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 17. února 2019
    @sfik
    Hux je sice etablovaný, ale TLJ z něj udělali totálního kreténa. Opravdu by si Reni nechali od někoho takového šéfovat, to by je stavělo ještě na nižší pozici.
    No musíme počítat s tím, že Abrams svoje postavy bude brát mnohem vážněji. Navíc toho by mohli Reni využít a Hux by takříkajíc sehrál roli "užitečného idiota." A pak by se ho mohli zbavit. Navíc Kylo Ren není o moc chytřejší než Hux, což znamená, že je pro něj pořád velkou hrozbou.
    Pokud by teda JJ trochu neignoroval TLJ a neudělal z Huxe trochu borce, politika, intrikána. To že další epizoda bude kvůli RJ kočkopes je tak nějak jisté podle mě. A nějaké nelogičnosti nebo špatně vysvětlitelné zvraty Abramsovi odpustím, pokud vymyslí aspoň zajímavou zápletku...
    Stejně jako já. Pokud film nebude Návrat jediho 2.0 a Abrams vytvoří solidní základ pro další trilogii, aby znovu nemuselo začínat od nuly, tak to budu považovat za vítězství.
    Odhadovat jako vy si netroufám, protože to co bylo v TLJ bych si tipnout nedokázal ani na 158523 pokus..
    Takhle jak se vyvine scéna v trůním sále, to se dalo dobře odhadnout už od prvního traileru, ale další věci už tolik ne. Co se týče IX ta je ještě větší oříšek. Bude JJ pokračovat v trendu TLJ nebo naváže na svoji TFA? A jakým způsobem to ukončí? Bude to otevřený konec nebo uzavřený a další trilogie začne od nuly? To jsou zásadní otázky na které pravděpodobně dostaneme odpověď až v samotném filmu, protože se sázím, že Abrams zase bude dělat tajemného jak hrad v Karpatech víc než je nutné.
  • @Tyrion Lannister Jako fanouškovi by se mi líbilo aby se tahle série ukončila a ta další začala o 50 let poté.. (klidně ať k propojení použijou ty děcka ze stájí..). S čistým štítem nový příběh. Ale udělají to v Disney? Jsou si dobře vědomí že pokud se tenhle příběh uzavře, budou ty tři filmy totálně zapomenuty (pokud se JJ nevytasí s něčím skvělým, čemuž nevěřím).

    Stejně pořád sním o Staré republice a Revanovi :)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @sfik tiez nejak tak. nech v ramci pribehu SW sa cele toto nestalo
  • upraveno 17. února 2019
    @Edem Kánon to bude. Jen zcela nepotřebný a zapomenutý.
    Stejně důležitý jako JarJar v epizodách IV-VI :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.