Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
18485878990109

Komentáře

  • SagartSagart Amo ergo sum
    Jak říká @Aviv , I'm your father je ohrané a byla by to škoda. Nenazval bych Sidiouse přímo otcem, pokud šlo o nějakou sithskou magii, která v Panně Marii Shmi pouze probudila plod. Jakožto naprostý zmagořený fantasta se mi líbí takový to, zrozen ze síly, ať už k tomu sithové přispěli, či ne.
  • Ja sa zas najradšej prikláňam k Plagueisovým experimentom.
  • upraveno 1. ledna 2019
    Tak Anakina tak jako tak stvořila Síla. Tady jde jenom o tom, jestli vědomě nebo to manipulací Síly udělal Palpy. Sequelová trilogie dost silně naznačuje, že Síla je vědomá, takže si to vykládám tak, že to opravdu udělal Palpatine a vědomí Síly s tím nemělo nic společného. No, vzhledem k tomu, že mám ráda mytologický výklad Hvězdných válek, tak jsem z toho asi tolik nadšená jako z midichlorianů.

    Čím víc na to myslím, tím radši mám to, co prequelová udělala s příběhem Anakina/Vadera. Předtím spousta fanoušků žila v tom, že pomalu vládne polovině galaxie. Taky jeho vykoupení vyznívalo jako taková jediná jiskřička světla na konci života. Prequelová trilogie vypráví o tom, jak moc byl lidský a dala jeho vykoupení solidnější základy. A dozvíme se, že Anakin se narodil jako otrok a posledních dvacet let života znova žil jako něčí otrok a že se to stalo jak kvůli jeho rozhodnutím, tak kvůli tomu, jak s ním Jediové vyjebali. A to poselství jeho příběhu ukazuje, jak moc jsou Hvězdné války pohádka. Zrovna v pozadí koukám na pohádku v televizi a byla tam tahle písnička:

    Neklečte princi před mocí
    Když nemá k štěstí vést, co s ní?
    Z moci se rodí otroci
    a mocní nemocní

    Neklečte princi před mocí,
    co seje strach a sklízí žal
    Moc může být i nemocí
    na kterou zemře král

    No celý Anakin :D
  • Líbí se mi to "mocní nemocní".
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    Nikd jsem o tomhle takhle nepřemýšlel, ale rozhodně zajímavé :D
  • JoserJoser persona non grata
  • To bylo uděláno hezky, moc hezky. Já si říkala, jak mi tam nějaké rozvedení té jejich filozofie chybí a ono to vlastne slúži účelu.
  • Aviv napsal(a):

    To bylo uděláno hezky, moc hezky. Já si říkala, jak mi tam nějaké rozvedení té jejich filozofie chybí a ono to vlastne slúži účelu.

    Tohle video jsem viděla už před nějakým časem a byť je mi ta ženská hrozně nesympatická, tak víceméně souhlasím. Já teda říkám Impériu i Prvnímu řádu "fanoušci uniforem od Huga Bosse", protože fakt nemají s nacistickou ideologií kromě vizuální stránky nic společného. Co se týče Kyla, tak podotýkám, že on ideologii má a víceméně se shoduje s Prvním řádem - vláda práva a pevné ruky oproti chaosu republiky (která ostatně tolerovala dětské otroctví - Rey - a to, co jsme viděli v Canto Bight). Co mu myslím zlomí vaz, tak to je způsob, jakým to chce udělat, oproti tomu, jakým způsobem je to něco jako První řád schopné udělat. Každopádně nečekám, že by se EIX do ideologie nějak pouštěla, kromě obecného favorizování bojovníků za svobodu.
  • Tak "fanoušci uniforem od Huga Bosse" si zapíšu. Nuž, povedal, že sa chce zbaviť všetkého starého a Hux v príhovore hovoril o pevnej ruke namiesto chaosu republiky, ale to je tak vše co si vybavuju. Čím chce Kylo nahradit to staré nevím. Co chce ta pevná ruka dělat kromě toho, že cvičí dětské vojáky (což se od otroctví tolik neliší), taky nevím. Jestli někde zaznělo něco, co jsem zapomněla, připomeňte mi.
  • @Aviv Z jejich pohledu jsou prostě dětští vojáci "účel světí prostředky", jako to samé co otroctví to samozřejmě nevidí. Ještě bych dodala, že za staré i nové republiky fungovaly kriminální syndikáty. Kdyby do toho JJ Abrams chtěl jít, tak právě ta doktrína o vládě práva by mohla Prvnímu řádu v EIX získat nějaké spojence z řad nového castingu, ale pochybuju, že by se do něčeho tak ožehavého chtěl pouštět. Doteď byl Odboj skoro výhradně andělé a První řád ďáblové. Jak JJ vyřeší to, že nemůže s vážnou tváří tvrdit, že další obnova republiky je happy end, to už je na něm.
  • Nuž, dalo by sa predpokladať, že Rád zaistí trooperom životné štandardy sparťanské no vyššie, než vo väčšine otrockých komunít, ale taky je tam brainwash, jež oni samozřejmě budou zvát dobrou výchovou. No jo, to by šlo.
    Ale do prčic s ožehavostí, bylo by to zajímavé a zodpovědělo by to částečně, jak mezi filmy ovládli galaxii.
  • @Aviv Galaxii Řád ovládl pomalým rozšiřováním a díky tomu, že Nová republika je podcenila. On je problém, že TFA a TLJ prezentují ten boj Prvního řádu s Odbojem skoro výhradně ve vzduchoprázdnu a trochu víc worldbuildingu by mělo být v samotných filmech. Běžný divák pomalu ani neví, že Snoke a Kylo nejsou Sithové, že Rey (zatím) není Jedi jenom proto, že je "lightsider" a na zničení republiky v TFA si nevzpomene. Já bych ráda viděla, jak Kylo dospěje k depresivnímu přesvědčení, že sice věřil, že mít moc a provést tu zatím vágně prezentovanou vizi, byl jeho osud, ale První řád k tomu není vhodný prostředek a že toho tolik obětoval zbytečně, ale to by bylo jako míchat shakespearovské pojednání o moci do filmu, který musí být snadno pochopitelný i pro děti. Realisticky čekám, že Kylo bude ovládat Řád způsobem, jak to už předvedl s Huxem - silou, pokud někdo odporuje - a pak se s Huxem nashodnout na nějaké další zbrani hromadného ničení, co povede k Huxově puči. O moc víc politiky asi neuvidíme.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    https://www.fandimeserialum.cz/clanek/16606-vader-disney-si-narokoval-prava-na-prvni-epizodu

    Velmi zajímavý článek ohledně fan movie Vader, který jste tu nedávno někdo postoval. Disney se moc sympaticky neprezentuje :(
  • To jsou magoři. Jestli na tom Star Wars Theory nezarábá a ještě obdržel povolení, za co o co se s ním chtějí handrkovat? Ne aby to vzali jako reklamu zadara, ne, oni na to musí sahat kvuli hudbě... Je teorie, že mezi jednotlivými zložkami pod Disney vázla komunikace a o povolení nevěděli, ale to by pak měli tu žádost stáhnout.
  • upraveno 16. ledna 2019
    Předpokládám, že SWT má všechno písemně podložené a že je pod svolením podepsaná zodpovědná osoba. Každopádně nemůžu říct, že jsem překvapená. Počkejte, až Disney zkoupí celý zábavní průmysl. Pokud by z plánovaných dvou epizod Disney chtělo vytřískat peníze, tak se můžou vsadit, že jim všichni ukážou prostředníček a navíc SWT nemá absolutně důvod v tom pokračovat, pokud by ho Disney finančně nepodpořilo, takže by to stejně bylo jenom takové nikam nevedoucí intro.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    To je Disney. Nezapomeňte, že kdysi (cca 30 let nazpět) zničili celé jedno studio jen proto, že natočilo pokračování Sněhurky (jako Sněhurky obecně, ne vysloveně specificky "té" Sněhurky).
  • Pravdu se předpokládám stejně nikdo nedozví, jestli fans udělají humbuk tak od toho disney upustí jakože omyl, chyba, špatná komunikace. Vždyť dělají všechno aby je lidi nenáviděli, to fakt před ep IX chtějí?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @flanker.27
    zničili celé jedno studio jen proto, že natočilo pokračování Sněhurky (jako Sněhurky obecně, ne vysloveně specificky "té" Sněhurky).
    Toto mě zajímá. Pod jakým heslem se ta kauza dá najít. Případně jak se ten film jmenuje (pokud ne jenom Sněhurka II)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Sagart napsal(a):

    @flanker.27

    zničili celé jedno studio jen proto, že natočilo pokračování Sněhurky (jako Sněhurky obecně, ne vysloveně specificky "té" Sněhurky).
    Toto mě zajímá. Pod jakým heslem se ta kauza dá najít. Případně jak se ten film jmenuje (pokud ne jenom Sněhurka II)
    Film se jmenuje Snow White in Happily Ever After.

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Obdivuji jak dokáží pokaždé vymyslet nový způsob jak zabít nadšení pro všechhno, co se nějakým způsobem týká Star Wars . Nemůžu si pomoci, ale přemýšlím jaký pokrok by mohli udělat, kdyby tenhle druh energie dali do svých filmů.
  • JoserJoser persona non grata
    Běžná praxe na utube. Uděláš video, někdo ti ho claimne a ty musíš dokazovat, že je tvoje (oc). Během toho jdou příjmy tomu kdo udělal ten claim. Utub od toho dává ruce pryč. Je toho plný reddit. Takže i když nevěříte na obří zlé korporace, oni vážně existují a lusknutím prstu vás zničí.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    My na ně nevěříme, my o nich víme a nesmýšlíme o nich moc dobře. Jen, aspoň co můžu mluvit ze sebe, myslíme, že "stát dělníků a rolníků" je taky taková obří (hodnocení zlá/dobrá nechám na každém) korporace... :twisted:
  • JoserJoser persona non grata
    Tak do celé věci nakonec vstoupil Lucasfilm, jelikož to byli oni, s kým si autor vyjednal podmínky pro vznik fanfilmu. Efektivně se postavil mateřskému Disneymu, a dosáhl tak stažení nároku na video. Cesta pro druhou epizodu se tak otevírá, hurá... a spravedlnost zase jednou zvítězila. Těžko říct, co zatím přesně bylo, ale jejich PR bylo v posledních dnech dost pošramoceno, po tom co se přehnalo internetem za negativní ohlasy. Konec dobrý všechno dobré.

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    Velice zajímavé téma a jedno z mála, které se přeneslo i do další trilogie (Luke i Han v poslední chvíli akceptovali svůj konec)
  • "Died from bad writing." :D
    Pěkné video. Obzvlášť tá časť, kde vysvetľuje, že Anakin snahu uniknúť smrti doviedol do takého extrému, že sám je akoby mŕtvy.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    https://i.redd.it/dwnqtimkigf21.png
    Tak jako tu uděláme? Mám s tou helmou začít já, začnete vy, začneme všichni dohromady? :twisted:
  • @Tyrion Lannister Mno, pro začátek bych chtěla k videu říct:

    a) Ano, tohle je vizuální ying-yangování Kyla a Rey už opravdu blbce :D Podotýkám, že ani jeden z nich ve skutečnosti není nijak dobrý zástupce světlé, respektive temné strany Síly, Kylo ještě horší než Rey.
    b) Mohla by už teorie o tom, že jsou Kylo a Rey sourozenci konečně umřít? Je hned několik důvodů, proč bych takový twist byl špatný. Osobně se mi na tom nejvíc nelíbí, co by to říkalo o Hanovi a/nebo Leie. Stačí, že už byli ukázaní jako neschopní rodiče, nemusí to být ještě horší.

    Jo a ta helma, ehm... Jak v případě Kyla, tak Rey ty kostýmy (budu počítat, že ten leak je pravdivý) naznačují dětinskou regresi. Samozřejmě JJovi do hlavy nevidím, ale musím podotknou, že kdyby měl Kylo na férovku být v EPIX nejvyšší vůdcovské monstrum, tak by bylo efektivnější dát mu úplně novou masku nebo by neměl mít vůbec žádnou, protože už žádnou berličku nepotřebuje.
  • AvivAviv
    upraveno 10. února 2019
    Taky tě ta bílá róba sklamala?
    Ještě je možnost, že tá maska není opravena, jen zvláštně nasvícena a je to záběr na Kyla ve flashbacku. Jinak zcela souhlasím, navracet tu samou starou zní pěkně hloupě.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.