Povídka č. 11 (16. kolo) - Ice & Fire

upraveno 10. prosince 2018 v Povídky
imagePovídka č. 11 (16. kolo) - Ice & Fire

LANCER   Ozvěna Oberynových chodidel se šířila napříč temným tunelem. Krayn kráčel několik stop před ním, zatímco jeho kouzelné tetování na pažích osvětlovalo chodbu. Zatuchlý vzduch se těžce dýchal a zapáchal odérem místa, kam živá duše nevstoupila už celá staletí. … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • AvivAviv
    upraveno 6. prosince 2018
    Tak, všichni se chápou, po lhaní příchazejí s pravdou a ten meč chci. Myslím, že životné príbehy, vzťahová zložka a chémia ma dokonca upútali viac než akcia. Šílený blonďáček nezapadal tak dobře, jako zvyšek osazenství, šak ani nikomu nechýbal, keď sa spálil. Kdyby to byl inkvizitor, johó... Ale pak bychom neměli tu větu o tom, jak Krayna přešla chuť zamordovat inkvizitori extra brutálně, když vidí Oberyna zohavovat Cleganov (tohle je jak Vánoce - svou nemezis mužeš zabít hned dvakrát). Takže šílený blonďáček muže šílet na okraji dál. Při východu slunce a příchodu posíleného Martella jsem se cítila trochu jak při Dvou věžích, za což děkuji. A pořád dumám nad zrzavým pavúkokentaurom. Co to mělo být?
  • Děkuji za odkaz k předchozím dílům, bylo dobré si je oživit. Grál stále nenalezen-těším se na pokračování.
  • upraveno 26. ledna 2019
    Tento postapokalyptický příběh na pokračování mi hodně baví, takže jsem se na další část velmi těšil. Nový díl byl dobře napsaný a měl spoustu zajímavých nápadů, například Oberynova síla na slunci. Libilo se mi i ukázání života mistra Krayna a tím odhalení více skutečností o současném drsném fungování v tomto světě. Jediná věc která mi mrzela, že jsem se nedozvěděl o ostatních pěti služebnících a jejich postupech... Snad bude pokračování v příštím kole.
    @Aviv Ten pavoučí netvor mi také vrtá hlavou... v jednu chvíli jsem čekal, že bude mít hlavu Pycelliho. Byl by to dobrý vtípek, když herec Julian Glover namluvil v Harry Potterovi Aragoga :-D
  • To fakt? Dobré. Pycelle konvertovaný do pavouka... Že by na něj Cersei pustila Qyburna? I cannot unsee it now. :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jste nepoznali Varyse zmutovaného s Ygritte do podoby Arachne? Pche!
  • Monte Karstark napsal(a):

    Jste nepoznali Varyse zmutovaného s Ygritte do podoby Arachne? Pche!

    Vzhledem k tomu, že je to Přístaviště (a teď už jsem se nemohla splést) a ne Zeď, spíš bych to viděla na seriálový crossover a zrzavou Ross. :twisted:
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    No, není to úplně můj šálek kávy tyto příběhy. Nicméně musím uznat, že autorova fantazie je inspirující, ze začátku jsem si připadal jako v Pánu prstenů stříknutém Harrym Potterem. =D Jinak asi nemám moc co hodnotit, vzhledem k tomu, že předchozí díly jsem nečetl, tak jsem se lehce ztrácel, ale to není výtka či chyba příběhu. Co se týče stylu, tak se povídka četla dobře a plynule. Délka tak akorát, takže spokojenost. :-)
  • Nejdřív jsem se zaradovala, že to bude o Oberynovi, který mi přes všechny své úchylky byl v Písni sympatický. Leč pak se to posunulo alternativním směrem, kterému moc neholduji. Čtivé to bylo, ne že ne, jen to nebyl Martin :-).
  • upraveno 9. února 2019
    Copak na to asi říká Hermiona, že jí Krayn šlohl kabelku :-k :-D
    Musím autora pochválit, že tentokrát se udržel a nepřepálil to ani s délkou a příběh ani nepřekombinoval :-) A zaměření se jen na jednu postavu příběhu určitě taky prospělo. Hned se mi to lépe četlo! :-)
    Jen to tempo přidávání dalších dílů bych zrychlila - není třeba se inspirovat Martinem úplně ve všem :-D
  • Michelle napsal(a):

    Copak na to asi říká Hermiona, že jí Krayn šlohl kabelku :-k :-D

    Haha, přesně tenhle postřeh mne včera napadl taky, ale pak mi to při psaní komentáře vypadlo, takže jsem ráda, že ho přidal někdo jiný :-).

  • Já jsem strašně zapomnětlivá (a líná dohledávat), a tak se těším, až si jednou tuhletu sérii přečtu vcelku, bez tápání na začátku každé povídky :D Nicméně tahle epizoda se četla moc dobře, byla napínavá, líbil se mi Oberynův handicap i závěrečný souboj.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.