Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1542543545547548581

Komentáře

• Keď nad tým rozmýšľam, je to podobné, ale zároveň dosť rozdielne od PS.
    Tieto budovy neboli odložené niekde v šuflíku - aka nikto v nich nie je, ale sú udržiavané a pod dohľadom. Boli zanedbávané. Tí čo sa v nich usadili, obťažovali niekoho, zavadzali niekomu, oberali niekoho o niečo, spotrebou niečo poškodzovali (rýchlejšie, než počasie samotné), vyrábali drogy, či sa venovali inej ilegálnej činnosti (áno, samotné prebývanie je ilegálne, ale mám na mysli činnosť, ktorá reálne niekomu ubližuje a robí škody)? Skôr to udržiavali. Keby tam neprišli oni, prišli by tam myši, alebo niečo, tak hádam sú ti ľudia prijateľnejší, než myši. Modifikácie o ktoré majiteľ nestál? Minimálne podľa fotiek a silne a pochybujem, že by ho to pri prípadnej prerábke, ak by sa zrazu rozhodol s tým niečo urobiť, vyšlo drahšie, než prerábka opustenej budovy, v ktorej sa nikto predtým nijak nevyskytoval. Skrátka v tom nedokážem vidieť krádež, zcudzenie, ani zásah do súkromia. Líniu vidím, keď je to zapojené do infraštruktúry, funguje tam niečo, je tam strážiaci personál, skrátka niečo, do čoho majiteľ vkladá nejaké financie, nejaké zdroje, investuje. To mi príde off limits. A off limits je aj napojenie na infraštruktúru susedov. To by podľa mňa varantovalo zamedzenie perpetrátorovi v možnosti použiť opustené priestory.
    Ošemetné to začne byť, keď majiteľ príde. Ako majiteľ by mal mať právo vykázať odtiaľ usadivších, keď to chce používať on. Ale povedzme, že ich vykáže a potom to miesto zas len chátra a celé týždne a tak tam nakoniec opäť niekto príde. To by mohlo ísť dokolečka a pre všetkých by to bolo strašne otravné. Zaujímavý nátlak na majiteľa, aby nenechával veci chátrať, ale ako Benji hovorí, docela shady vec.
    Možno ak by ľudia mali uloženú podobnú zodpovednosť k pozemku ako k živým tvorom. Musíš sa starať o vlastnené zvieratá. Musíš sa starať o svoje deti. Jak vysoké by bylo riziko zneužitelnosti a ublížení, vzhledem tomu, že lidé skrátka chtějí mít kam jít, ikdyž tam někde jinak nejsou? Co třeba - smíš vykázat lidi pryč, jen když prokazatelně dělají bordel, nebo prokazatelně jdeš místo využívat a musíš ho začít využívat do uplynutí jisté doby a po uplynutí jisté doby od momentu kdy místo necháš chátrat, tam zas muže někdo jít? Sebrat věci (PS) ne, ale vyskytovat se v životním prostoru ano.
    Nemám s touto témou žiadne skúsenosti, čiže nejaké aspekty a komplikácie mi zaručene unikajú, ale toto skrátka sú moje spontánne myšlienky.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Aviv ked chce takto niekto byvat, co tak zacat tym, ze najdu a oslovia majitela pozemku a ziskaju jeho suhlas?
  • AvivAviv
    upraveno 12. ledna 2019
    Zlý nápad to nie je.
  • Ty lidi žijou ve špíně :D dle TV záběrů po sobě neumí moc ani umýt nádobí. Takže pokud mi někdo tvrdí že zvelebují státní majetek tak bych tomu věřil kdyby tam opravdu něco zvelebili, kdyby tam třeba měli na dvorku anglický trávník a kdyby si třeba koupili karmu na ohřev vody aby po sobě to špinavé nádobí mohli umýt. Pak bych možná zbystřil a řekl si "aha šikovní mladí lidé" ale podle mě to jsou vesměs lemplové... a taky si stále myslím že už měli nastoupit policajti se slzným plynem.

Je sice smutný že stát nedokáže moc dobře stíhat majitele domů /hlavně v městský zástavbě/ kteří se o svůj majetek nestarají. Každopádně vlastnický právo je podle mě svatý i kdyby celá Milada nebo Klinika nebo jakýkoliv jiný barák měl spadnout.

Btw. oni tam fakt provozovali "kavárnu"? To snad ne...
  • JoserJoser persona non grata
    @Edem Ani tohle často nepomůže, viz squat Cibulka, kde majitel sice souhlasil, ale státní moloch si řekl ne a přišlo vystěhování.

@sfik To je častá lež https://www.facebook.com/media/set/?set=ms.c.eJxV0EEOAzEIA8AfVbGNgfz~;Y9Ueqnqvo4BNcIi51SsVOHs~;~_AlsUcWXDFX6C7mgWSkFGiHovdT0XyRezobwYFjezCpQyj7Xw8p0tER1NKQgWil1TNv5pk1XypPlvJ2jYSv6sEdsvjZ76M7Od83yyakCO39D7MsZhDx7FvsFu2BP5Q~-~-.bps.a.10217946814372313&type=3 nebo https://www.facebook.com/pg/klinika451/photos/?tab=album&album_id=1009774225897445 To co ''ukazovala'' prima byl výsledek jednak částečného nočního stěhování a druhak řádění tzv. ochranky složené z neonacistů když vlítli ze zahrady do baráku a začli vše rozbíjet a rozhazovat. Pak pozvali všechny kamery a pak ostatní fotografy. Prostě chléb hry, přehmaty vládní moci zakryjeme vystěhováním jednoho neškodného squatu, aby se oprávněný hněv přesměroval jinam a my měli klid na práci. Jak říkal jeden známý, podpora Kliniky je vyjádřením odporu proti současným pořádkům.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    Cibulka: nuz podla https://cibulka.squat.net/index2202.html?p=426 hlavne ta posledna cast: považujeme za svou povinnost v objektu zůstat nejméně do doby, než reálně začne jeho rekonstrukce.

Mne z toho vyplýva, ze sa po nejakom čase sa rezidenti a majitel nedohodli. Tak doslo k vystahovaniu.
    Neviem presne aka presne bola pocitaocna dohoda, ci mali v dohode aj nejaky cas nato a ci nie.
    ta reakcia poslat na nich sbs alebo policajtov to je pekne svinstvo, ale odisli by sami? ak si mysleli, ze maju povinnost tam ostat?
  • Pane jo, wiki tvrdí, že existuje vec zvaná Adverse possession - to jest v niektorých krajinách ak po určitú dobu za určitých podmienok niekde žiješ a staráš sa o to, získavaš vlastníctvo, prípadne spoluvlastníctvo, či nejakú inú právomoc.
  • upraveno 14. ledna 2019
    Ten barák má vlastníka, a ti, co jej odmítají opustit, to nejsou. Tečka.

Jakkoliv jsem rád, že v téhle zemi jsou ještě místa, kde se může člověk volně pohybovat (za předpokladu, že nic nepoškozuje), aniž by ho odtamtud někdo vyháněl, zejména pak státní lesy a povodí většiny řek, neznamená to, že tam můžu provádět zásahy bez souhlasu majitele.

Svůj dům momentálně také neobývám, tak snad se mi tam nikdo nenastěhuje, aby neležel zbůhdarma ladem. V opačném případě ovšem nevolám exekutora, ale jdu rovnou do kůlny pro vidle..
  • AvivAviv
    upraveno 14. ledna 2019
    Ten posledný odstavec je dobrá pripomienka.
    Zmeny, čo sa dejú úspešne sú častejšie tie postupné, než šokové. Preto dáva zmysel, keď niekto používa techniku, ktorej sa hovorí "čertovi jeden prst, vezme celou ruku" a "pomalu se vařící žába" prípadne "postupná náprava/zavádzanie zlepšenia" podľa toho, na ktorej strane hovoriaci stojí. Máme vieru, že keď niečo začne prekračovať miery, budeme schopní jasne povedať dosť, pretože sme silní a jednotní a rozumní a cieľavedomí? Čo tak možnosť, že to, čoho sa desíme, bude v budúcnosti banalita, pretože medzitým spoločnosť zmení svoje fungovanie a človeku daná vec nebude kaziť kvalitu života? Alebo nebude až tak dobre vidieť, že mu ju to kazí, lebo do toho vyrástol? Tie isté zmeny, čo si pochvaľujeme súvisia aj s novodobými ťažkosťami. Každé riešenie generuje nové problémy. Ale nejako sa v tom ide vpred. Niektoré zmeny sú naozaj k horšiemu a tie zvyknú byť odbúrané skôr. Len za akú cenu... Nedalo by sa jej predísť, eliminovať samotnú nevítanú zmenu? Jedna vec zvykne obzvlášť často viesť ku kolapsu. Nedostatok pružnosti a schopnosti chytať sa príležitostí. Toliko z deníčku nerozhodného relativistu. :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. ledna 2019
    Hmm, tak tohle nevím jestli do vtipů nebo do nějakého hodně smutného fóra...
    https://www.novinky.cz/veda-skoly/494385-zmena-vyuky-modernich-dejin-ministerstvo-skolstvi-o-tom-jednalo-s-bis.html
    Jungmann, Palacký, Borovský (který mimochodem Rusy zrovna rád neměl), kdoví, jestli ne Masaryk, byli patrně agenti Putina. Jestli tohle bude pokračovat, tak asi budeme první země na světě, kde bude tajná služba otevřeně rozhodovat o obsahu učiva. Za těchto okolností chci výslovně vyjádřit podporu Zemanovi, že slavnou BIS označil slovem na "čé".
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/polsko-gdansk-adamowicz-starosta-utok-nuz.A190114_054851_zahranicni_bur

@flanker.27 Spíš je problém, že se naši ctihodní učitelé se nevěnují výuce dějin po roce 1945.

Pak je problém, že spousta lidí nemá povědomí o Únoru, 50. letech, Srpnu 68 a Normalizaci.
  • upraveno 15. ledna 2019
  • upraveno 15. ledna 2019
    @Ugla Taky mě napadlo proč vlastně nejdou někam do vybydlenýho statku v sudetech.. jo aha, oni by tam museli fakt máknout aby nezmrzli, jo ahá, ono to není v praze a nemohli by tak snadno zpět k mamce a taťkovi zapařit nintendo a udělat si v cizím koncík :-D
  • @flanker.27 Že do výuky nemá zasahovat BIS nemá co rozhodovat , či se do toho jakkoli vměšovat, to naprosto nepatří a ani nesmí patřit do její kompetence - souhlasím. V kauze sledování Nečasové šlo, ale o vojenské zpravodajství. Takže to byli jiní profíci. Nečasovou, dříve Nagyovou v souvislosti s BIS řeší soud myslím s vynášením tajných zpráv.
    @derfel Máš pravdu, s tou mojí hlavou je to čím dál horší...
  • AvivAviv
    upraveno 15. ledna 2019
    Vyvlastnenie (ale fakt treba ošetriť za jakých podmínek, ne že radovému človéku budou brát za prkotinu a oligarchia si muže pískat) a dražby ok. Pěkné solidní jednoznačné řešení. Kolik těch vydražených staveb se fakt zrenovuje, víme?
    To o nebezpečí, to je dobrá poznámka. Nevím, jestli ji zaradit pod "na vlastní riziko", nebo fakt ta místa raději izolovat málem jak karanténni oblast.
    K hygiene... Máme kúpaliská s chloróvanou vodou vo vybetónovaných bazénoch a potom máme jazerá a iné miesta, kam sa ľudia chodia kúpať a zvyknú pri nich stáť tabuľky, že "Na vlastné riziko". Tak proč si na vlastné riziko nezajít do improvizované kavárničky. Jako jo, ono to je spíš o absenci plavčíka a nejasném terénu pod vodní hladinou a jinde ti zvyknou stát cedulky ""Pozor, vodný kvet, nekúpať", ale im ani nikto nedokázal, ani podozrenie nevzniklo, že sú zavadní. Akurát nie je potvrdené, že nie sú. Takže osobní riziko.
    Je pravda, že veľa alternatívnych spôsobov života je umožnených jedine okolitou spoločnosťou. Že tí, čo to berú od podlahy a budujú si sebestačné hospodárstvo sú obdivuhodnejší, jde je brát vážněji a že by na to spousta urban alternativcu nejspíš neměla, tedy alespoň ne hned, s trochou tréningu třeba... Pořád to nemění nic na faktu, že okolitá společnost to umožňuje a že by práve kvôli tým pár rebelom najviac strádala si nemyslím. Ten životný štýl podľa mňa nepresiahne mieru, kedy by sa stal problémom, aj keby len preto, že v tom bode prestane byť tak pohodlný. Skôr to posúvanie právomocí by sa mohlo stať. Nutno říci, že dá rozum organizovat taková setkání spíš ve městě, než na samotě.
    Ptám se, jestli je to závist, když se někdo zlobí, že jinej si to zařídí lacino a bez připoutání k dluhu a investici a dlouhodobému umárání (alespoň dokud je mlád, aneb jak se z hippies stali konformní občané), zatímco většina nemuže a/nebo by se sebou necítili dobře a/nebo se bojí, nebo jde opravdu spíš o obavu, že tenhle princip by mohl rozkládat společnost.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Aviv Jenže za to koupání na vlastní nebezpečí se nevybírají peníze za koupání.

Kavárna musí být podle předpisů, protože proč by jedna měla jet jinak a ostatní podle předpisů (a aby za jejich splnění utratit peníze, čas a práci)? Je to stejné jako se mě jednou na závodech někdo ptal, proč se vyhodí na váze loď s posváhou 1 (v té době asi 5) gramů, vždyť to na výsledném čase němá skoro vůbec žádý vliv - někde ta čára musí být, pod kterou se nejde, nikdy a nikdo.
  • Tady jsi mě dostala. Co dýchanky s dobrovolným příspěvkem?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. ledna 2019
    Myslím, že celou tuhle diskuzi v kostce vystihuje tento článek

http://a2larm.cz/2019/01/jak-se-demokratizuje-vlastnictvi/
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Achileus Já jsem spokojen, doufám v co nejtvrdší brexit, jedině tak bude mít premiér Corbyn rozvázené ruce pro dělání své politiky. A nyní je ten nejlepší čas pustit si filmový Cumberbatchův Brexit :twisted:
  • upraveno 16. ledna 2019
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.