Povídka č. 3 (16. kolo) - Ice & Fire

Noc je temná a plná hrůz… Stál na skalnatém vršku s dobrým rozhledem do údolí před sebou. Vál jemný, ale zato kousavě ledový vítr dálného severu, přestože se na severu ani náhodou nenacházel. Ve skutečnosti se spíše blížil k vodám Zeleného … celý článek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ochutnávka PTSD jak očima hrdina, tak očima sidekicka zvenku se mi líbila a hromské "Ne!" vstříc vánici po slabší chvilce ve mně vyvolalo dojem takového primordial výkříku lidstva jako takového, když se zuby a nechty rve se světem o přežití a o rozvoj. Neotesaně a neosvíceně ale sveřepě a svět alespoň na chvíli v dorážení strne, neboť tohle je Lidský Mýtus. V takovém duchu byli i poslední odstavce a závěrečná věta je snad nejlepší možná. Tahle bitva a všechny ostatní, alespoň pro mně. Bonusové body za vznik nápadu se Zdí.
A ten konec! "For Frodo!" :-)
(Jen tedy úplně správně je děti "přišly".)
Povídka byla krátká, ale to není špatně, byla tak akorát. Líbil se mi opis (a klid před bouří) na začátku, fajn je i zmínka o zdi. Jediná menší výtka snad, že osobně bych ocenil ještě ponurejší atmosféru (možná trošku více depresivních scén mezi postavami :twisted: )
Musím prostě souhlasit, že povídka je sice krátší, ale přesto sděluje mnoho.
Překvapilo mě, že v povídce vychází slunce, vždycky jsem měla za to, že za dlouhé noci bylo léta zmizelé.