@Arutha no cital so meste Metalurga, a ked som si cital zapletky zvysku tak nejak som ten cely svet orezal len na Stormlight Archive a ostavam pri nom.
@Tyrion Lannister V tom pořadí chybí poslední kniha Charkanasské trilogie, navíc se tohle pořadí stejně změní, až Esselmont napíše trilogii o Karsovi a Erikson napíše dalších xy knížek třeba o Kru'lovi =D Já od Esselmonta četl zatím jen Noc nožů, a je to docela odlišný styl, než Eriksonův a vzhledem k tvému hodnocení by se ti jeho knihy mohli líbit více. Já chtěl číst Esselmonta průběžně s hlavní ságou, ale bylo mi doporučeno číst je až s ní skončím. Povídky o Bauchelainovi a Korbalu Špičákovi jsem četl a je to docela funny odlehčení od ságy. :-)
Btw. teš se, až poznáš Zobáka. Za mě je to nejlépe napsaná postava celé ságy. :-)
@Tyrion Lannister jo,moje chyba. Karsa je super, u něj se mi hodně líbí vývoj charakteru a celkově postavy, myslím si, že zrovna u něj Erikson ukázal, že umí postavy rozvíjet skvěle. Bohužel u spoustu jiných dokázal i opak. Btw. Koukal jsi na postavy.cz k Malazu? Je tam kvalitní popis fungování světa, postav apod. Když jsem byl ztracený, tak jsem hledal tam, dost věcí jsem díky tomu pochopil. :-)
Nedávno som dočítala cyklus historických detektívok od pána Červenáka a chcem povedať,že to bol skvelý zážitok.Hlavné postavy(kapitán Joachim Stein,notár Matej Barbarič a kaprál Bohdan Jaroš) sa pekne dopĺňajú pri vyšetrovaní zločinov v dobe tureckých nájazdov. Cyklus má zatiaľ 5 častí-Mŕtvy na Pekelnom vrchu,Krv prvorodených,Ohnivé znamenie,Diabol v zrkadle,Vlk a dýka.Tento rok by mali vyjsť posledné 2 časti-Les prízrakov a Anjel v podsvetí. :-)
Tohle sice zrovna nečtu, ale těším se na nového Houellebecqa, skutečně levicových provokatérů jako on není nikdy dost. Předchozí Podvolení bych asi za jeho nejlepší dílo neoznačil, předně vůbec nebylo o onom titulním podvolení, navíc mě vždycky pobaví jeho obliba u zapřísáhlých, nic nechápajících konzervativců, mám ho ale svým způsobem rád.
Ahoj asi po sedmi letech. A co čtu? Nové vydání Hry o trůny. To vázané. A dneska, tak trochu impulzivně, jsem chtěla zjistit, jestli mi ten starý login pořád funguje. A notybrďo, on jo!
Komentáře
https://wave.rozhlas.cz/hergot-anarchistu-hakima-beye-a-neofasistu-alexandra-dugina-spojuje-zajem-o-7627631
Btw. teš se, až poznáš Zobáka. Za mě je to nejlépe napsaná postava celé ságy. :-)
Btw. Koukal jsi na postavy.cz k Malazu? Je tam kvalitní popis fungování světa, postav apod. Když jsem byl ztracený, tak jsem hledal tam, dost věcí jsem díky tomu pochopil. :-)
Cyklus má zatiaľ 5 častí-Mŕtvy na Pekelnom vrchu,Krv prvorodených,Ohnivé znamenie,Diabol v zrkadle,Vlk a dýka.Tento rok by mali vyjsť posledné 2 časti-Les prízrakov a Anjel v podsvetí. :-)
https://magazin.aktualne.cz/kultura/literatura/michel-houellebecq-serotonin-kniha-francie-odeon-cestina/r~f5cc63b60f4211e9a446ac1f6b220ee8/
Velmi zvláštní literatura