@Aviv Ale jo, jestli bych zaplatil za debatu mezi Cynickou sviní a Joserem, tak za debatu mezi verbalem a Joserem, bych klidně prodal veškeré svoje živobytí :twisted:
@flanker.27 Ano přesně toho. Bohužel na obou stránkách mne samozvaní intelektuálové požehnání hovnem šalamonouvým a prodchnuti kulturou všehopána Marxe mírně iritují.
Jinak Hellboyovi jsem fandil a co si pamatuji, trailer fanoušci původního Hellboye hatili. Já mu chtěl dát šanci, přeci jenom jsem pro změny a nové věci (třeba ep. VIII :twisted: ) ale trailer je hodně levný, bez nápadu a chybí tomu ten starý Hellboy - na kterého mám skvělé vzpomínky.
Mezitím co my se tady hašteříme, tak se nám komínem vrací vyhozený Kevin Spacey. Já nevím jak vy, ale já v tom jeho videu vidím jenom projev totální zoufalosti a ukázku vlastní nesoudnosti. Hodně lejm. https://www.facebook.com/KevinSpacey/videos/236120497319049/
A těm, kteří tohohle nevychovaného sériového násilníka pořád mají nepochopitelně v oblibě doporučuju si pustit, co říkal Jon Bernthal po natáčení Baby Drivera (film jsem neviděl), zvlášť když nebyl jedinej.
@flanker.27 Ne každý má ale takový ohlas a ne každý má výrazně hloupé a nepříjemné názory. Myšleno, uživatel jakékoli sociální sítě hrající si na intelektuála není nepříjemný, obvykle je jen směšný. Třeba i mé recenze na ČSFD by mohly být pro většinu vzdělaných lidí směšné. Některé osoby, a to platí jak třeba pro Psychora, tak i pro jiné klidně i jinde jsou nejen směšní svýmy názory a chováním, bohužel je ale obhajují i za cenu povýšeného a vulgárního chování. Toto pak nejde aplikovat na velké množství ordinárních uživatelů ČSFD.
A abych nebyl off topic, tak se ještě zeptám jak se líbili nové vánoční pohádky. Sám jsem pořádně viděl jen Zakletého krále a odvážného Martina, což jako pohádka ušlo a celkem se mi líbilo. Naopak třeba Štědrovečerní Žito, na které jsem se kvůli zřejmé inspiraci ve staré české pověsti těšil, prý dopadlo naprosto příšerně. Jaký je tedy názor zde tedy obecně. Nevšiml jsem si že by se tu pohádky nějak moc řešili. A to je škoda.
@Sagart Nevím, ani jedno jsem neviděl, kupříkladu toho Landu zmiňovaného v komentářích jsem vůbec nepochopil, asi mi něco uniká, ale já se obvykle o vyhořelé neonacisty nezajímám. O té slovenské pohádce vím jenom to, že si můj oblíbený Flanker pochvaloval její staromilskou stereotypnost (typická submisivní princezna) a hodil jí rovné tři rudé hvězdy :-o Takže pokud už jsi starší člověk nebo smýšlíš jako starší člověk (prostě konzerva), určitě v ní najdeš zalíbení
@Joser Je vidět, jak moc tvé předsudky přesahují tvůj intelekt. Viděno těmito měřítky, byla to právě princezna ze slovenské pohádky, která se akčně vydala zachránit svého otce s šavlí u boku, oděná jako husar, možná v narážce na husarku Durovovou =D
@Sagart Jak jsem o¨hodnotil a okomentoval Žita, to už vešlo ve všeobecnou známost, včerejší odvážný Martin nebylo nijak skvělé, ale alespoň to mělo jasně daný děj, hrdina měl před sebou jasný úkol a jasnou motivaci.
Slíbenou princeznu nech opravdu stranou, je-li ti život milý :twisted:
Já teda nejsem bigotní šovinista ani feminista, ale někoho baví ještě pohádky kde je princezna tupá a musí být zachráněna? Chybí mi pohádky kde jsou hlavní kladné postavy trochu filuty a jdou na to nějak chytře a musí spolupracovat.
Co se mě týče české pohádky - byla to tragédie, tuším že jsem přepnul u první písně a těšil se na Sám doma. Nevím jestli herec je přiteplalej, což evidentně flankerovi vadilo a mě vlastně vůbec :D každopádně i gay by měl umět zahrát heteráka nebo by neměl být vůbec obsazen do role.
Co se týče slovenské pohádky ta byla opravdu lepší, dokonce bych to viděl i na tři hvězdy, ale ten megazrychlenej závěrečnej fajt se zlým uhlobaronem byl fakt odfláklej, navíc černokněžník nedokázal porazit Vaculíka? Proboha vždyť ten se tam celou dobu jen válel po podlaze... Dívka v nesnázích mě taky nebavila. Krom nabroušení meče (který bylo k ničemu) neudělala zhola nic. Naopak kovář i ta princezna byli obsazeni pěkně. Body navíc za to že se nebáli udělat z hlavní postavu slepou, dost osvěžující po těch mamlasech co jsou nám předkládáni..
Kluk mi přišel docela hezký a neměla jsem pocit, že by pusobil při hraní jinak orientovanej, ale to bylo vše. Nevím do jaké míry měl blbě napsanou postavu (a že byla, jen porovnejte cheeky princeznu se zlatou hvězdou a jeho výroky - on neměl pořád blbé nápady, ale řečeny byly spusobem, že to bylo na palici) a do jaké míry to zahrál špatně, ale koukalo se na to zle. Se to řeší, protože atmosféra je dlouhodobě toxická tím jak to pořád řeší někdo jiný někde jinde. To se to pak vkradne téměř všude. Pasivita je ošemetná v tom, že není úplně ujasněno, kde je hranice mezi "potřebuje pomoct", případně "morálně se rozhodl pro jistou formu odstupu" a "tiše/remcajíc čeká, až někdo všechno promyslí a udělá za něj". Hele, řada kritiku se vzteká ani ne tak kvuli pasivitě jako spíš plochosti, absenci osobnosti a aspirací (což muže být provázáno i s absencí vlastní vule a jsme při pasivitě). Ta domáca mi nejak ušla (jo, shame on me), ale jak vás tak čtu, asi si ji pohledám.
Tuhle Keira nechce poustět Ariel své dceři a my řešíme polibky, támhle zas někdo jinej se hádá, zda ženská v nějakém příběhu byla příliš superhrdinská, nebo jen normálně hrdinská, tvorcovia nadbiehajú kvótam a samozvaní i profesionálni kritici nenechajú kameň na kameni a k nám sa o tom nosia chýry inšpirujúce ponosovanie, či spory a když něco děláme my sami, tak se obáváme, zda nás za to někdo nesní. Ten spor je vo verejnom povedomí a vyťahuje sa často. Môžeme nesúhlásiť s tým, čo sa hovorí, ale tá otázka, tá pochybnosť či niečo je podľa módnych štandardov nekorektné, či niečo je pandering, lobying, alebo čo, už to v hlave máme, už po tom pátrame vo svojom okolí. Ako nejaká forma paranoie, berserk button. Takže aj tam, kde nie je ozajstná zámienka, zdanie, že by mohla byť, či niečí výrok (v tomhle případě Joser se stereotypní submisivní princeznou), vyvolajú debatu na túto tému.
Vidíš, na Keiru už jsem úplně úplně zapomněl. To je zkrátka tak, když se o pohádkách lidi baví ne z hlediska poetiky, příběhu a smysluplnosti, ale z hlediska politických vizí.
No tomu se říká problémy prvního světa - a že ten termín normálně nesnáším. Jedna z mých oblíbených pohádek je mimochodem Třetí princ. Nevím, jak by sociálně uvědomělí diváci interpretovali zrovna tuhle pohádku. Princezna Milena vládne zemi, umí jezdit na koni a srovnat chlapy do latě. Ale příběh a oba svoje bratry a vlastně i obě princezny zachrání třetí princ, který je prostě kurevník :D Nebo třeba naše klasická filmová Popelka - ta loví, tancuje, střílí a dělá si srandu z prince, který ale díky ní přestane být takový kluk.
Komentáře
@Sagart Pana samozvaného hororového experta?
Tohle se tedy nepovedlo
Jinak Hellboyovi jsem fandil a co si pamatuji, trailer fanoušci původního Hellboye hatili. Já mu chtěl dát šanci, přeci jenom jsem pro změny a nové věci (třeba ep. VIII :twisted: ) ale trailer je hodně levný, bez nápadu a chybí tomu ten starý Hellboy - na kterého mám skvělé vzpomínky.
A těm, kteří tohohle nevychovaného sériového násilníka pořád mají nepochopitelně v oblibě doporučuju si pustit, co říkal Jon Bernthal po natáčení Baby Drivera (film jsem neviděl), zvlášť když nebyl jedinej.
https://www.csfd.cz/film/1279-zivot-je-krasny/komentare/
A abych nebyl off topic, tak se ještě zeptám jak se líbili nové vánoční pohádky. Sám jsem pořádně viděl jen Zakletého krále a odvážného Martina, což jako pohádka ušlo a celkem se mi líbilo. Naopak třeba Štědrovečerní Žito, na které jsem se kvůli zřejmé inspiraci ve staré české pověsti těšil, prý dopadlo naprosto příšerně. Jaký je tedy názor zde tedy obecně. Nevšiml jsem si že by se tu pohádky nějak moc řešili. A to je škoda.
http://www.openculture.com/2014/12/ayn-rand-helped-the-fbi-identify-its-a-wonderful-life-as-communist-propaganda.html
Slíbenou princeznu nech opravdu stranou, je-li ti život milý :twisted:
Co se mě týče české pohádky - byla to tragédie, tuším že jsem přepnul u první písně a těšil se na Sám doma. Nevím jestli herec je přiteplalej, což evidentně flankerovi vadilo a mě vlastně vůbec :D každopádně i gay by měl umět zahrát heteráka nebo by neměl být vůbec obsazen do role.
Co se týče slovenské pohádky ta byla opravdu lepší, dokonce bych to viděl i na tři hvězdy, ale ten megazrychlenej závěrečnej fajt se zlým uhlobaronem byl fakt odfláklej, navíc černokněžník nedokázal porazit Vaculíka? Proboha vždyť ten se tam celou dobu jen válel po podlaze... Dívka v nesnázích mě taky nebavila. Krom nabroušení meče (který bylo k ničemu) neudělala zhola nic. Naopak kovář i ta princezna byli obsazeni pěkně. Body navíc za to že se nebáli udělat z hlavní postavu slepou, dost osvěžující po těch mamlasech co jsou nám předkládáni..
Se to řeší, protože atmosféra je dlouhodobě toxická tím jak to pořád řeší někdo jiný někde jinde. To se to pak vkradne téměř všude. Pasivita je ošemetná v tom, že není úplně ujasněno, kde je hranice mezi "potřebuje pomoct", případně "morálně se rozhodl pro jistou formu odstupu" a "tiše/remcajíc čeká, až někdo všechno promyslí a udělá za něj". Hele, řada kritiku se vzteká ani ne tak kvuli pasivitě jako spíš plochosti, absenci osobnosti a aspirací (což muže být provázáno i s absencí vlastní vule a jsme při pasivitě).
Ta domáca mi nejak ušla (jo, shame on me), ale jak vás tak čtu, asi si ji pohledám.