Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1533534536538539581

Komentáře

  • @sfik hádám, že se tu usadil natrvalo, vzhledem k tomu, že jinde, kde se pokouší to tapetovat tou svojí agitkou mu na to nikdo nereaguje, zatímco tady má krmení, co hrdlo ráčí.
  • JoserJoser persona non grata
    @sfik Aby si se neposral, pekelně rozpálenej šulínku
  • JoserJoser persona non grata
    @Dreamer Hádáš blbě, ale to nevadí
  • @Dreamer Já vím, ale občas to potřebuju :D
  • Já myslím, že je možné dosáhnout symbiózy. :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    "Borat byl obviňován z rasismu" No nene! 8-O
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    No právě, to je přece naopak způsob, jak si z rasismu dělat prču. Jenže strážci korektnosti jsou jedna kyselá prdel vedle druhé.
  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 31. října 2018
    @flanker.27 Ani jsem nemusel ten šťavnatej článeček rozklikávat a už podle nadpisu mi bylo jasné, že ho napsal nesnášenlivý konečník Standa Dvořák. Mě osobně to příjde jako trochu zvláštní reakce: buď ho budeme mít jako karikaturu národnosti nebo ho nebudeme mít vůbec. Jako by nebyly žádný jiný možnosti. Na druhou stranu zrovna v tomto seriálu jsou asi všichni dost karikatury, ale příjde mi, že udělat terč vtipu jen z něčeho původu je na dnešní dobu hodně 90s a přiznejme si to, trochu urážlivé také. Nu, ještě že mám Simpsny na black listu.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. října 2018
    @Joser Že se ozveš ty jsem samozřejmě čekal. "na dnešní dobu hodně 90s", kurňa, to je jak Werichovo: "Tady mám knihy přísně o dnešku. Ovšem musí se to hlídat, aby tam nebylo něco snad už vo včerejšku."
    Urážlivé? To je zvláště vtipné u seriálu, jehož hlavní komickou figurou je bílý líný tupý flákač a otec rodiny a stereotypy s ním spojené. Jenže "majorita" se dokáže skrze Houmra smát sama sobě, ale běda jak by snad přišel na paškál někdo jiný, pak vyskočí pár vylízaných kebulí a prohlásí to za "urážlivé".
    Nasrat. Nehodlám přijmout bez odezvy, aby ideocenzoři jako jsi ty rozhodovali to tom, jaký humor se smí dělat a jaký ne.
    Když Monty Pythoni v Životu Briana kopli do všech podstatných náboženství a ideologií, taky následovala zejména z církevních kruhů vlna nevole, odsuzování, v některých zemích i zákazů, protože to je přece "urážlivé" (Pythoni si pak dělali legraci, že takhle nejvíc přispěli ke sjednocení všech náboženství). To co ty a tobě podobní hlásáte, je stejná vypatlanost, akorát se s těmi flanďáckými pitomci lišíte v seznamech toho, co se podle vás smí "urážet" a co ne. Abych užil vašeho slovníku, je to "double standard", kterého se nejvíc dopouštějí ti, co proti němu tak okázale vystupují.
  • Nojono, za chvíli zruší Homera a Marge nebo rovnou celej seriál z toho že si dělá srandu z tlustejch nebo žen v domácnosti, jejichž jakýkoliv kariérní pokus je předem odsouzen k neúspěchu..
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    sfik napsal(a):

    Nojono, za chvíli zruší Homera a Marge nebo rovnou celej seriál z toho že si dělá srandu z tlustejch nebo žen v domácnosti, jejichž jakýkoliv kariérní pokus je předem odsouzen k neúspěchu..

    Kdyby to vzali od podlahy, tak by měli Simpsonovi zrušit celé, protože jsou založeni na urážení všeho a všech. Zrušit jen jednu postavu je žabařina.
  • Asi tak. Což by teda bylo škoda, dle mího. Schopnost utahovat si ze všeho i ze sebe je docela cenné zboží.
  • A čím že to jsou nekorektní Přátelé?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ricky Gervais nedávno na adresu politické korektnosti prohlásil: "The fact you are offended doesn't mean you are right."

    Mimochodem, Simpsoni a politická korektnost: "Ous students are highly entitled wusses."

  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Aviv Odhaduju, že jsou moc bílí, pohlavně určití a heterosexuální, navíc se vždycky Chandler rozčiluje, když o něm někdo řekne, že je gay.
  • flanker.27 napsal(a):

    Ricky Gervais nedávno na adresu politické korektnosti prohlásil: "The fact you are offended doesn't mean you are right."

    Mimochodem, Simpsoni a politická korektnost: "Ous students are highly entitled wusses."

    "Actual quote of Yale student"? Wow...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv To víš, oblast, která vyžaduje racionalitu, ne něčí dojmy a pocity. Už jsem slyšel, že matematika je prý sexistická. Video o požadavku na "feminist glaciology" už se tu myslím taky protočilo.

    Střet ideologická korektní blbost vs. racionalita (v ženském podání - tohle je ženská jak má bejt)L:

  • upraveno 31. října 2018
    Když už jsme o toho, divím se, že ještě nezrušili South Park. Protože tam si přímo ze SJW dělali neuvěřitelnou otevřenou srandu, nemluvě o utahovaní si s různých menšin, národností a států. Včetně muslimů. Americké televize sice pořád nejsou posedlné zastoupením menšin vždycky a všude do té míry jako BBC, ale tahle samotná debata u Simpsonových, kteří nikdy nebyli korektní, o něčem vypovídá. A tu už prosím někde skutečně prošla zákonná opatření na "ochranu citů", nejenom opatření proti nenávistným projevům. Je to opravdu známka dekadence společnosti, často už autocenzurou omezovat svobodu vyjádření kvůli pocitům a ještě se plácat po ramenou, jak demokratická ta společnost je.

    Mimochodem to nehezky nahrává potřebě lidi škatulkovat. Jako bysme snad byli rádia a existoval na nás jednoduchý návod. Je mi odporná ta potřeba některých redukovat lidi na jejich pohlaví, rasu, náboženství a sexuální orientaci a podle toho k nim tak automaticky přistupovat. A ještě se přitom tváří, že bojují proti rasismu nebo sexismu, ačkoliv jsou ti první, kdo na základě těhle věcí druhé soudí.

    Mimochodem další příklad. Dneska už některé bojovníky irituje už jenom to, že trailer hned nevyloží všechny karty na stůl:
    https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/bohemian-rhapsody-tailer-freddie-mercury-sexuality-twitter-rami-malek-bryan-fuller-a8354276.html

    Trailer k tomu filmu je bezmozky kritizovaný za to, že Mercury tam není dost gay (ve skutečnosti byl bisexuál a měl vztahy i se ženami) a že jeho představitel je moc bílý (ačkoliv se narodil egyptským rodičům).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. října 2018
    Tak se zdá, že pro některé lidi už je kontroverzním, když nejste dost okázale kontroverzní :wall: To, že na to tvůrci nešli okázale povrchní cestou, aby ukazovali sexuální orgie a sjíždění lajn na Freddieho večírcích, ale volili spíš vyjádření vnitřních pocitů, účinné náznaky (stůl se zbytky kokainu) a podobně hodnotím velmi pozitivně.

    Okolo Freddieho vztahů a sexuality se film pochopitelně točí dost. Je tam třeba dost klíčový moment, kdy "si to přizná" a rozejde se s přítelkyní, kterou ale pořád vlastně miluje, jen to sexuálně nejde dohromady. Pak žárlí, když zjistí, že má nového přítele a je těhotná, ale pochopí, že jinak to zkrátka nejde.

    Ale není to film o homosexualitě jako takové, je to film o hudební skupině a jejím protagonistovi, který je také homosexuál/bisexuál. Ne naopak.

    Mimochodem Brian Singer, který film natočil, je sám homosexuál. Naštěstí, protože se obávám, že kdyby to točil "cisdžendr", četli bychom ještě další kritiku...
  • Fuller u mňa práve dostal mínus. Výsledný film ať si kritizují kolik chtějí, ale trailer a formuláciu obsahu? Protože podle nich něco vynechali/dostatečně nezduraznili?
    To s orientáciou a režisérom mi pripomína ako sa do Neon Demon niektorí pustili, pretože im prišiel myzogynistický a pritom bol venovaný Refnovej manželke a na scenári pracovali ženy.
  • Já se mu teda nedivím. :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já mu taky rozumím :D
  • JoserJoser persona non grata
    @flanker.27 Já nevím co furt máš soudruhu! Nekouřím, nepiju, jsem přísný vegan, ale bavič jsem skvělý, tedy s tím humorem je třeba šetřit a nepřecházet nějakou hranici, jak se říká vocaď pocaď. A Apu už hranici překračuje, je to problém vzhledem k reprezentaci 'menšin' právě třeba ve filmech/seriálech/aj. Protože většinou máš na jeden seriál příděl jedné postavy (např. Inda), takže po tom nekarikaruješ jeho jako postavu (a jeho charakterové vlastnosti), ale právě většinou národnost (dělá v call centru, má silný přízvuk, má tmavou pleť tudíž je to terorista, apod.) Najednou z toho není karikatura postavy, ale národnosti/pohlaví/orientace. Právě proto tu existuje nějaké hnutí za, např., větší obsazování ženských postav, jinak ti vznikne něco, čemu se říká 'Šmoulinčin komplex'. Tj. máš partu, kde je x typů osobností (hrdina, inťouš, apod.) a pak je tam... holka. Typ holka. A místo širokýho spektra tam zastupuje celý svuj gender (a tím zase místo zajímavý postavy dostaneš jen souhrn stereotypů a ta postava je vlastně dost nudná) Takže za mě karikatura vlastně problém není. Je to jedna podoba postavy. Problém je, když to zůstane jedinou podobou. Rozhodně tohle celý otevírá docela závažný otázky ohledně autorský svobody. Seriály, filmy a jiná média jsou sice fikční světy, ale předávájí myšlenky a utváří naše pojetí světa. Každý příběh má nějakou doslovnou myšlenku ale zároveň i symbolickou. Jde taky o to, že hodně z toho, co my považujeme za 'normální' tak považujeme proto, že jsme se nikdy nezastavili a nezačali si klást příslušné otázky. Je normální že muži mají širší a pestřejší zastoupení jako charaktery v příbězích? Je normální že ženská postava musí mít nějakou 'úlohu' aby měla 'ospravedlnění' že je ve filmu? Myslím, že tu existuje nějaký víc či méně přirozený vývoj. K psacím strojům se čím dál tím víc dostávají lidé, kteří byli v příbězích přehlíženi a píšou ze svého pohledu o sobě, zabydlují svoje světy.... 'menšinami'. Myslím, že máme právo autory krizitovat za to, když tohle opomenou. Ovšem často se kritika v očích kritizovaných rovná snaze o umlčování (a ne, jak by v opačné chvíli pravděpodobně prohlásili, svobodným projevem). Do určité míry to usměrňuje trh (ženy jsou kupní síla, se kterou je třeba počítat). Což je myslím něco, na co bychom neměli zapomínat - pokud se někde objeví víc např. žeských postav je to proto, že producenti chtěji prodat víc figurek holčičkám/chtějí prachy za lístky od ženských divaček/chtějí si vylepšit renomé jako uvědomnělá firma. No, občas zkrátka zapomínám, že tenhle režim je ještě pořád kapitalistický, bohužel.
  • AvivAviv
    upraveno 31. října 2018
    No tak v tom případě není potřeba dát Apua pryč, jen tam hodit dalšího Inda/y, jež nejsou součást jeho rodiny. Tedy mimo ten díl, kdy Homer šéfoval Indické elektrárně, nebo čemu. V Indii to bylo, že?
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Aviv no nie jedneho ale musis tam dat kazdy typ inda, kedze si z nich chces robit srandu takze asi milardu novych indov.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. října 2018
    @Joser A já zase jím maso, piju pivo a hulím (ne, cigaretu jsem do huby nikdy nevzal, ani trávu ani jiné sračky. Ale hodilo se mi to do "rýmu"). A co má být? Stravovací návyky jakkoli nesouvisí s Indem ve Springfieldu :D
    Pokud jde o zbytek, proč do každého díla nacpat celé spektrum, jen aby pár nějakých pošahaných hnutí, jejichž stanovisko mne nezajímá, zatleskalo.
    Ostatně Simpsoni jsou jasná nadsázka a Springfield je karikatura, tam je každý komická figura, bez ohledu na rasu, majetek a pohlaví, v tom jsou si tam všichni rovní. Takže další Ind by byl zase jen zdrojem humoru, to není seriál určený k poznávání odlišných kultur. Kdo si myslí opak, pak nechápe, co je humor. Jestli budu chtít hledat pozitivního Inda, tak ho rozhodně nebudu hledat ve Springfieldu, stejně jako bych tam nehodlal hledat optimálního otce či matku rodiny.
    Přesně to vystihl @edem a ostatně i já jsem sem nedávno postnul to video shoeonhead. Takovým požadavkům nemá smysl ustupovat, protože stejně nebudete spokojení, za chvíli vám tam začne chybět další a další a další typ. A přitom vám nic nebrání si napsat vlastní příběh, kde budou reprezentováni všichni, kterým podle vás reprezentace chybí.
  • Tady si ho nepochopil. Když je ten Ind jen jeden, reprezentuje všechny Indy. A my přece nechcem ideologické reprezentaty celých skupin, že? Akonáhle jsou byť jen dva, tak už jde líp hovořit o individualitách, jež jsou zhodou okolností Indy. A dva lidi budou větším prostorem pro střefování do stereotypu. Máme tam Carla a máme tam lékaře a soudce. Takže proč nemít ještě jednoho Inda? Zrovna tady to beru, protože přeci glosujeme všechny stránky světa. Nikdo tady nic neřekl o tom, že mají být pozitivní. Pokud to někdo tak myslí, distancuju se od něj.
    Ale to s vlastním příběhem zcela kvituji.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. října 2018
    Ne.
    Za pravé, Springfield není o reprezentaci celého spektra populace, proč by jím měl být. To je komedie, ne sociologická příručka.
    Za druhé, celé spektrum populace se nedá narvat do vůbec žádného seriálu, knihy, filmu, obrazu a jakékoli médium koho napadne, to by musel mít nakonec neomezený obsah a neomezený počet postav, protože každý je nakonec aspoň trochu jedinečný. A kdybych měl přijmout tuhle pseudologiku, pak bych z naprosto jakékoli skupiny, ze které se někde vyskytne alespoň jeden jedinec, musel povinně doplnit ještě druhého, i když by jinak v příběhu neměl vůbec žádné opodstatnění, jen aby náhodou ta skupina (rasa, pohlaví, zaměstnání...) nebyla reprezentovaná jenom jedním jedincem. Nebo je snad tohle důvod, že policajti chodí vždycky ve dvou? :)
    Dejme tomu udělám seriál z české vesnice, kde taky žije jeden Vietnamec, co tam má večerku. Jenom proto, že tam mám jednoho Vietnamce, musím tam povinně cpát druhého jen proto, aby mi ten jeden náhodou nereprezentoval všechny Vietnamce v ČR? Ne, postava má mít v příběhu jiný důvod než "reprezentaci". Klidně ať jich je tam třeba padesát, když to má smysl pro příběh, ale ne proto, aby se naplňovaly nějaké požadavky na reprezentaci.
    A ano, komu se nelíbí, co dělá někdo jiný, ať si to udělá sám a dle svých představ. Ano, je to těžší než pro někoho jiného napsat tabulku pro požadované etnickosociálnegenderové zastoupení s dovětkem "a každého aspoň dvakrát".
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.