@Tyrion Lannister Ano, s tím, že Rei měla vyhrát, to souhlasím. TFA sérii odstartovala špatně, není tak dobrá jako TLJ, s tím souhlasím. ROTS nezmiňuji proto, že není tak špatný jako dvě předcházející epizody, třebaže v něm stále jsou kiksy, které prequely shazují. A nejsou to věci, které si myslíš, jde o to, že nejsou natočené kvalitně, scénář často pokulhává, můžu zmínit třeba skutečně uboze napsanou romanci ve druhém díle. Prequely beru, jen mi přijdou o dost horší, než TLJ ( s tím že TFA je na jejich úrovni a ROTS o něco výš)
@Tyrion Lannister Jenom tak připomínám, že v tom proslovu k Rey nezmínil světlou ani temnou stranu Síly, vlastně žádnou stranu kromě toho, že ty strany můžou jít do kelu. Ale tak samozřejmě že chce svého dosáhnout diktátorskou metodou.
Jestli by skončil jako Theon na Zimohradě... tak nevím, jestli jsme se dívali na stejný film, ale TLJ netvrdí nic jiného. Jeho první rozhodnutí jsou katastrofy a má štěstí jedině v tom, že Hux není o nic schopnější. A někdo, kdo nezvládne většinu interakcí s výjimkou Rey bez toho, aby a) někoho nešikanoval, b) někoho nezabíjel, c) emočně se nehroutil, je ten poslední, kdo by se měl pokoušet vládnout.
Připomínám ještě, že odboj v poslední epizodě nejspíš povede Poe Dameron a nějak si neumím představit, že uzavření míru bude jeho priorita, takže odboj (aspoň doufám) nebude úplně svatý.
A já plně souhlasím, že nechat Rey na konci TFA vyhrát souboj byla chyba a svatá Rey tím jenom získala pověst Mary Sue. Stačilo ho seknout do tváře a hups na druhou stranu riftu. Nic by to nemělo a působilo by to uvěřitelnějším dojmem.
@svoa00 Podle mě pro MF je dobré zničení jedinou možností jak tu (již velmi starou loď) odklidit z cesty. Asi nejsem prototyp fanouška, ale vystavit Falcona v republikovém muzeu na Coruscantu by snad nechtěl nikdo.. (ale už dopředu je jasné že lidem nebude vadit ten záměr jako to provedení - moc patetické, málo patetické, hodně velká exploze, hodně malá exploze, hlasitá exploze či půl minuty bez audia, málo mrtvých kolem nebo příliš..) je jasný jakým stylem se povedou kritiky aby hardcore fan zůstal pokud možno co nejvíc nadřazený filmařům ;)
@Aviv Pfff, o mrtvého Hana se taky nikdo (kromě Forda) neprosil. Ztráty musejí mít význam a bolet, ne jako když v TFA ničili planety a nikdo o tom pak už nemluví. Znova připomínám, že miliony mrtvých, to už je jenom číslo. Jsem plně pro odchod Falcona "in the blaze of glory".
Nejvýmluvnější video o tom, proč jsou v SW opakující se motivy, Lucasových záměrech, o lásce ve SW a proč je důležitá a proč je Reylo kánon. Video je z loňského října a kdykoliv autor předvídal, co se objeví v Last Jedi, tak měl pravdu... no sakra, dobrý výkon :-k
Geniální fan-fikce a už druhé video na youtube, co se mi líbí víc než celý film (první samozřejmě HISHE) Já osobně bych změnil na tom dvě věci 1) Potom, co by Luke, Snoke a Kylo upadli do bezvědomí, tak by Rey odtáhla Lukea, což by nejenom uspokojilo feministky, ale zároveň bylo skvělou a vtipnou paralelou k tomu, jak Anakin nesl Obiwana ve trojce a Luke Yodu v pětce a musím uznat, že Luke nesoucí Rey by bylo příliš dáma v nesnazích záchraněna švarným jinochem klišé, tak tímhle by se to krásně obešlo 2) Kylo by se probudil dřív než Snoke a zabil by ho zatímco by byl v bezvědomí. Nejenom, že to dávalo větší smysl než to, co jsme viděli, ale byla by to skvěla paralela jak k tomu, jak SIdious zabil Plaeiguse, tak k tomu jak se Luke pokusil zabít Bena ve spánku. (třeba Mangeto používal stejnou taktiku jako náckové a jeho charakter to velmi prohloubilo) Luke by pak mohl zemřít na zranění způsobená použitím temné strany a tak bychom vlastně byli tam, kde jsme ve skutečném filmu, ale z mnohem lepší akční scénou Aaah asi napíšu SWT ať potom, co dopíše fanfikci na TLJ napíše rovnou i fanfikci na IX. To bude mnohem věší zábava =D
@svoa00 Ale tak samozřejmě, to já jenom, že s pár změnami to ve filmu opravdu mohlo být a konec mohli mít stejný. Samozřejmě, že Luke to mohl, alespoň do začátku další epizody vydržet
@Tyrion Lannister Já měl Kanana úplně u zadele :D zajímavé. Říkal jsem si OK, aspoň už neuvidím ten jeho odfláklej účes.. Vážně mě tyhle animáky nechávají zcela chladným. Brečel jsem pouze u epizody s vesmírnými velrybami, ale byly to slzy krvavé :D
@sfik Tak jestli trest pro padlé Jedie je obvykle to, že do konce života budou žít s tím, co udělali, tak to má Kylo pojištěné - už teď to částečně dělá. A strýček ho navíc na rozdíl od Hana může prudit, kdykoliv se mu zachce :-D
Komentáře
ROTS nezmiňuji proto, že není tak špatný jako dvě předcházející epizody, třebaže v něm stále jsou kiksy, které prequely shazují. A nejsou to věci, které si myslíš, jde o to, že nejsou natočené kvalitně, scénář často pokulhává, můžu zmínit třeba skutečně uboze napsanou romanci ve druhém díle.
Prequely beru, jen mi přijdou o dost horší, než TLJ ( s tím že TFA je na jejich úrovni a ROTS o něco výš)
Jestli by skončil jako Theon na Zimohradě... tak nevím, jestli jsme se dívali na stejný film, ale TLJ netvrdí nic jiného. Jeho první rozhodnutí jsou katastrofy a má štěstí jedině v tom, že Hux není o nic schopnější. A někdo, kdo nezvládne většinu interakcí s výjimkou Rey bez toho, aby a) někoho nešikanoval, b) někoho nezabíjel, c) emočně se nehroutil, je ten poslední, kdo by se měl pokoušet vládnout.
Připomínám ještě, že odboj v poslední epizodě nejspíš povede Poe Dameron a nějak si neumím představit, že uzavření míru bude jeho priorita, takže odboj (aspoň doufám) nebude úplně svatý.
Geniální fan-fikce a už druhé video na youtube, co se mi líbí víc než celý film (první samozřejmě HISHE) Já osobně bych změnil na tom dvě věci
1) Potom, co by Luke, Snoke a Kylo upadli do bezvědomí, tak by Rey odtáhla Lukea, což by nejenom uspokojilo feministky, ale zároveň bylo skvělou a vtipnou paralelou k tomu, jak Anakin nesl Obiwana ve trojce a Luke Yodu v pětce a musím uznat, že Luke nesoucí Rey by bylo příliš dáma v nesnazích záchraněna švarným jinochem klišé, tak tímhle by se to krásně obešlo
2) Kylo by se probudil dřív než Snoke a zabil by ho zatímco by byl v bezvědomí. Nejenom, že to dávalo větší smysl než to, co jsme viděli, ale byla by to skvěla paralela jak k tomu, jak SIdious zabil Plaeiguse, tak k tomu jak se Luke pokusil zabít Bena ve spánku. (třeba Mangeto používal stejnou taktiku jako náckové a jeho charakter to velmi prohloubilo) Luke by pak mohl zemřít na zranění způsobená použitím temné strany a tak bychom vlastně byli tam, kde jsme ve skutečném filmu, ale z mnohem lepší akční scénou
Aaah asi napíšu SWT ať potom, co dopíše fanfikci na TLJ napíše rovnou i fanfikci na IX. To bude mnohem věší zábava =D