Bad ass kámoš... Potíž je v tom, že je to trocha rozbité. V OT aj PT je trojlístok protagonista dobrého srdca, skúsenejší kolega, ktorý si z protagonistu trocha uťahuje, podnikavá pekná slečna, ktorej trebalo pomôcť. TFA nastavilo Rey ako protagonistu dobrého srdca, čo je zhodné s Lukom a Anakinom až na to, že je to podnikavá pekná slečna. Luka a Anakina sprevádzali Han a Obi-wan od začiatku. Rey nesprevádzal Poe, Rey sprevádzal Finn. Poe má v TFA podobnú funkciu ako Leia. Poe by si uťahoval a skúsený je dosť. Finn potrebuje navigátora a uťahuje sa skôr z neho.
@Sagart Jednička má u mňa jednu nenahraditeľnú výsadu a to je to, že vďaka nej som sa k Star Wars dostal. Keď som bol v 10 rokoch v kine na E1, tak to bola láska na prvý pohľad, doteraz si pamätám ako som s tým otravoval všetkých spolužiakov na základke, a asi ako jediná z takýchto mánií mi vydržala dodnes. :)
Tak moje první SW byla původní trilogie v televizi, když mi bylo asi deset. Epizoda I na mě proto nezanechala žádný výrazný dojem, stejně jako Epizoda II - mám prostě ráda, když jsou filmy víc "character driven". Prequelová trilogie hlavně používala počítačové triky v nezdravé míře a takovým způsobem, že působila částečně animovaně. Sequelové trilogii sice člověk může vyčítat, že vizuálně moc odkazuje na původní trilogii, ale triky používá určitě rozumějším způsobem.
Zajímalo by mě, v čem ty kreativní rozdíly, aspoň obecně. Tipnu si, že někdy za tři roky se k tomu Trevorrow vyjádří a všichni budou říkat, že by to bylo mnohem temnější a lepší a jak rádi by to viděli, ale nezváží už potencionální problémy :D
@Aviv Ja som z toho tak nejak nikdy nevyrástol. :D Úprimne, mám celkom problém keď sa ma niekto spýta ktorý SW je pre mňa najhorší, pretože pre mňa niečo ako zlé SW neexistuje. (Keď si samozrejme odmyslíme vylomeniny typu Holiday Special.):D
Já taky nedokážu říct "nejhorší SW film". Každý jsem viděl jindy v jinej situaci a jinak na něj vzpomínám. Původní trilogii v nemocnici, když mi brali krční mandle :D pak jsem viděl až klonové války, vytrhlé z kontextu, nepochopené, se školou v kině :) a pak jsem to až zkompletoval.
Nejhorší SW jsou asi pro mě některé fanfilmy na youtube, pod kterými banda masturbátorů píše "jak moc by to bylo lepší než sequelové filmy" ehm. Evidentně když tam ti lidi skáčou jak nějaký postižení gymnasté a myslí si že jsou cool v županu po babičce.. Zase tak moc dehonestovat tvůrce ep. VII a VIII nedokážu :D
Ja som po epizóde 1 videl epizódy 4 a 6 (pretože päťka práve vo videopožičovni nebola :D ). E5 som videl až asi po roku, čiže celkom dlho som mal z toho guláš. :D
Já teda můžu říct, který SW film je z mého pohledu nejhorší.... Rogue One :D jinak novou trilogii (I. a II. epizodu) jsem viděla přesně ve věku, na které byl cílený Jar Jar a podobné roztomilosti, takže se mi to ve své době dost líbilo a ani teď nemůžu říct, že bych ty filmy neměla ráda. Jako první jsem na ČTčku viděla starou trilogii, epizodu IV. Tu jsem poté viděla asi ještě tisíckrát. Impérium mě začalo bavit více než Nová naděje až v pozdějším věku. Každopádně jsem velice dlouho vůbec netušila, že se jedná o nějaký předmět fanouškovského uctívání a fetišistických fantazií nebo milník kinematografie.
@svoa00 zajímavé, z filmů jsem ani nepostřehla, že tam vlastně Leie pomřela celá rodina.
EDIT: nemyslím to tak, že by mi to nedošlo, spíš v tom smyslu, že jsem to nijak v průběhu dalšího děje nepocítila a Leia to taky nijak zvlášť neprožívala.
Brat má úplne geniálny postup. Bol so mnou a ocom v kine na VIII, tak si doma pozrel VII a pokračoval k VI,V, IV. Prequelovú však už išiel v normálnom poradí.
@flanker.27 Jako že si ji představují jako svojeho fackovacího panáka, aby ukázala, co všechno vydrží? :D Jak... lichotivé. Je mi jasné, že to nebyl scénáristický záměr, ale trochu bizardně je všechno vypsané kánon.
@Tyrion Lannister Hlavní motivací Kyla Rena bylo překonat svůj vzor Darth Vadera - to je důvod, proč zabil Hana a jak říkáš, proč zabil svého mistra. Luke se jej pokusil napadnout, když v něm cítil Temnou stranu síly, je tedy zřejmé, že jí byl již nějakou dobu ovlivňován. Han s Leiou mluvili o Snokovi, jako by jej znali. Nemohl by tedy být původně jejich spojenec... ach to zní jako Palpatine. Jeho činy jsou skutečně akty čistého zla. Zřejmě je natolik hloupý, naivní, nebo přesvědčený, že právě tímto skutečně bude jako jeho děd. Cítí však, že není hoden svého vzoru, touží go překonat, zapsat se do historie. Kylo na mne rozhodně nepůsobí jako Darth Vader - ten měl charisma, Kylo se charisma snaží získat. Což se mu nedaří, zvlášť na pozadí archetypu Mary Sue jakou je Rei. Uznávám, že toto je špatně, naopak nesouhlasím, že je pouze Vaderovou kopií. Ano, budu tvrdit že TLJ má výborný příběh, klidně to srovnám s TPM, či AOTC, protože ty mne svým pokusem o příběh nijak nenadchly. Teorie Rei Kenobi se mi z principu nelíbí, protože Obi-wanova návaznost na sequelovou trilogii je nulová (nepočítáme-li jeho hlasy v Reině hlavě). Pokud se budou tvůrci držet této teorie, bude mi to znít, jako když se v hospodě sešli aby probrali příběh a řekli si, že když maj fanoušci rádi Obiho, dají tam jeho dceru (prakticky stejný důvod, proč se mi nelíbil koncept Cariny že Salazarovi pomsty). Obi-Wana jsem vždy bral jako Jediho se vším všudy, který kodex dodrzoval, třebažu braním i tak obyčejné věci, jako lásku. A pokud ji někdy nějak prožil, tak v Cloně wars. Co se týče původu Rei, zamlouvá se mi spíš teorie dívky bez nějakého významného původu. Nemusí mít předky Jedie, aby v sobě cítila sílu. Co se týče Dartha Plagueise, v případě Snoka (jakkoliv to jméno zní hloupě) se mi víc líbí myšlenka další mocné bytosti v síle, kterou Luke objevil aby mu pomohla znovu vybudovat řád. Plagueise naopak považuji za mrtvého, jakkoliv mohl překonat smrt. Jeho oživením by se zase popřela role, kterou legenda o něm v příběhu měla. Zcela nového postavy, spojené s balancem síly, proroctvím a podobnými věcmi mi sedí víc. Akci v TLJ obecně považuji za lépe natočenou, lépe vypadající a zajímavější, než to šaškování v prequelech. Z toho co píšeš usuzuji, že pouze nedokážeš přijmout nic nového, co ve Star Wars ještě nebylo. A pokud dobrý souboj s lightsabery dělá dobré Star Wars, jak špatně pak na tom je Nová naděje? K tomu Obi-wanova, jestli se míra kvality postavy rozhoduje dle memeček, je Ben Swolo vlastně výborně napsanou postavou :-P já nijak netvrdím, že Obi není populárnější, než Poe (ne Finn jak píšeš, Finn je mizerná postava). Jen mne prostě zaujal víc. A levná kopírka Hana Sola? Charakter a humor každého z nich je úplně někde jinde. A že Obi-Wan bude mít film? Vím a nesouhlasím s tím. Stejně jako bych nesouhlasil, kdyby byl film o Poem. Jsou zajímavější postavy a události, které jdou v SW popsat, než Obi-Wan meditující v poušti. To už se tu ale řešilo. S tvrzením, že sequely nepřinesly žádný pokrok v historii SW souhlasím a toto je jeden z mála bodů, kdy se přikláním k prequelům. Na druhou stranu, v sequelech tomu světu věřím, že funguje, mají atmosféru a ta je v prequelech naprosto nulová. A v druhého Snokova učedníka jsem doufal taky, je škoda, že toho nevyužili. Amen
@Tyrion Lannister Ehm, Obi Wan nejspíš bude mít svůj film právě proto, že ani po 33 letech s ním lidi nedají pokoj. To rozhodně nikdo v sedmdesátých letech nečekal. Jestli bude za dvacet let sólovka třeba Finna, tak by mě to s přístupem Disney/Lucas Filmu vůbec nepřekvapilo.
Takže Epizoda VIII se ze sračky posunula na průměrný film, no vidíš. Za chvíli řekneš, že tam vidíš vykupující kvality :D
Ten komentář dlouhý na A4 jsem nečetla, ale ježikristě, to je pořádný hateboner. Jak by ses cítil, kdyby úplnou náhodou byl před poslední epizodou časový skok několika let a Kylo Ren by byl vůdce, kterého chaotická galaxie potřebuje a snaží se v galaxii nastolit mír, zatímco zealotský odboj provádí čím dál krvavější akce ve jménu památky senátu a světla a demokracie? :twisted:
Komentáře
Palec nahoru, protože všechno, na čem ten chlap pracoval, vypadá opravdu nádherně.
Ještě pár informací o tom, proč nejspíš skončil Trevorrow:
http://www.slashfilm.com/why-colin-trevorrow-left-star-wars/
Zajímalo by mě, v čem ty kreativní rozdíly, aspoň obecně. Tipnu si, že někdy za tři roky se k tomu Trevorrow vyjádří a všichni budou říkat, že by to bylo mnohem temnější a lepší a jak rádi by to viděli, ale nezváží už potencionální problémy :D
Nejhorší SW jsou asi pro mě některé fanfilmy na youtube, pod kterými banda masturbátorů píše "jak moc by to bylo lepší než sequelové filmy" ehm. Evidentně když tam ti lidi skáčou jak nějaký postižení gymnasté a myslí si že jsou cool v županu po babičce.. Zase tak moc dehonestovat tvůrce ep. VII a VIII nedokážu :D
http://starwars.wikia.com/wiki/Breha_Organa
a adoptivní děti (což se o Leie vědělo a Leia sama to věděla) se brali stejně jako biologické.
EDIT: nemyslím to tak, že by mi to nedošlo, spíš v tom smyslu, že jsem to nijak v průběhu dalšího děje nepocítila a Leia to taky nijak zvlášť neprožívala.
Mmm, jo. Ale Poeho linka bola dobrá, ajkeď ju mal sám.
Jeho činy jsou skutečně akty čistého zla. Zřejmě je natolik hloupý, naivní, nebo přesvědčený, že právě tímto skutečně bude jako jeho děd. Cítí však, že není hoden svého vzoru, touží go překonat, zapsat se do historie.
Kylo na mne rozhodně nepůsobí jako Darth Vader - ten měl charisma, Kylo se charisma snaží získat. Což se mu nedaří, zvlášť na pozadí archetypu Mary Sue jakou je Rei. Uznávám, že toto je špatně, naopak nesouhlasím, že je pouze Vaderovou kopií.
Ano, budu tvrdit že TLJ má výborný příběh, klidně to srovnám s TPM, či AOTC, protože ty mne svým pokusem o příběh nijak nenadchly.
Teorie Rei Kenobi se mi z principu nelíbí, protože Obi-wanova návaznost na sequelovou trilogii je nulová (nepočítáme-li jeho hlasy v Reině hlavě). Pokud se budou tvůrci držet této teorie, bude mi to znít, jako když se v hospodě sešli aby probrali příběh a řekli si, že když maj fanoušci rádi Obiho, dají tam jeho dceru (prakticky stejný důvod, proč se mi nelíbil koncept Cariny že Salazarovi pomsty). Obi-Wana jsem vždy bral jako Jediho se vším všudy, který kodex dodrzoval, třebažu braním i tak obyčejné věci, jako lásku. A pokud ji někdy nějak prožil, tak v Cloně wars. Co se týče původu Rei, zamlouvá se mi spíš teorie dívky bez nějakého významného původu. Nemusí mít předky Jedie, aby v sobě cítila sílu.
Co se týče Dartha Plagueise, v případě Snoka (jakkoliv to jméno zní hloupě) se mi víc líbí myšlenka další mocné bytosti v síle, kterou Luke objevil aby mu pomohla znovu vybudovat řád. Plagueise naopak považuji za mrtvého, jakkoliv mohl překonat smrt. Jeho oživením by se zase popřela role, kterou legenda o něm v příběhu měla. Zcela nového postavy, spojené s balancem síly, proroctvím a podobnými věcmi mi sedí víc.
Akci v TLJ obecně považuji za lépe natočenou, lépe vypadající a zajímavější, než to šaškování v prequelech. Z toho co píšeš usuzuji, že pouze nedokážeš přijmout nic nového, co ve Star Wars ještě nebylo. A pokud dobrý souboj s lightsabery dělá dobré Star Wars, jak špatně pak na tom je Nová naděje?
K tomu Obi-wanova, jestli se míra kvality postavy rozhoduje dle memeček, je Ben Swolo vlastně výborně napsanou postavou :-P já nijak netvrdím, že Obi není populárnější, než Poe (ne Finn jak píšeš, Finn je mizerná postava). Jen mne prostě zaujal víc. A levná kopírka Hana Sola? Charakter a humor každého z nich je úplně někde jinde.
A že Obi-Wan bude mít film? Vím a nesouhlasím s tím. Stejně jako bych nesouhlasil, kdyby byl film o Poem. Jsou zajímavější postavy a události, které jdou v SW popsat, než Obi-Wan meditující v poušti. To už se tu ale řešilo.
S tvrzením, že sequely nepřinesly žádný pokrok v historii SW souhlasím a toto je jeden z mála bodů, kdy se přikláním k prequelům. Na druhou stranu, v sequelech tomu světu věřím, že funguje, mají atmosféru a ta je v prequelech naprosto nulová.
A v druhého Snokova učedníka jsem doufal taky, je škoda, že toho nevyužili.
Amen
Takže Epizoda VIII se ze sračky posunula na průměrný film, no vidíš. Za chvíli řekneš, že tam vidíš vykupující kvality :D
Ten komentář dlouhý na A4 jsem nečetla, ale ježikristě, to je pořádný hateboner. Jak by ses cítil, kdyby úplnou náhodou byl před poslední epizodou časový skok několika let a Kylo Ren by byl vůdce, kterého chaotická galaxie potřebuje a snaží se v galaxii nastolit mír, zatímco zealotský odboj provádí čím dál krvavější akce ve jménu památky senátu a světla a demokracie? :twisted: