@svoa00 To ovšem nic nemění na tom, že tatínek očividně synkovi nepověděl nic o tragédii Darth Plaeiguse =D tropy zajímavé, ale působí to na mne spíš jako seznam věcí, kterým by se člověk měl vyhnout na jazyk se skoro dere slovo klišé
@Tyrion Lannister Vím, jak to myslíš, ale abych chvíli mluvila vážně... těhle trop a subtrop jsou stovky a protože je omezený způsob interakcí mezi postavami, možnosti jejich vztahů a vývoj děje, tak se jim nejde vyhnout a snad každý film můžeš vzít a rozložit ho na tropy.
@Tyrion Lannister Tak tvtropes se opravdu snaží a u každé větší postavy tam jsou nasazené desítky trop. Ona ne každá úplně sedí na každou jednotlivou postavu, ke které tam existuje stránka, ale dá se aplikovat. Tropy ani nemají za úkol předjímat výsledek, někde u příkladů přímo uvádějí, že tropa byla tady a tady subvertovaná. Je rozhodně zábavné si na těch stránkách občas počíst.
Předpokládám, že ses u tropy Villainous crush podíval na příklady z hraných filmů... :D
Jinak Kylo Ren/Rey, tomu se ještě samozřejmě neodvažuju přiřadit tropu, ale začalo to trochu jako archetyp Červené Karkulky (včetně toho, že vlk s Rey mluví mile a pak ji nahání po lese :D) a skončit to může buď podle toho, jak drsní u Disneyho a Lucas Filmu budou, smrtí jednoho z nich nebo taky můžou použít obecný archetyp Kráska a zvíře.
I když těžko říct, jak se to dá počítat - "force ghosts" technicky vzato umřeli, ale... A Darth Maul se ještě vrátil v seriálu, ale o tom většina lidí neví.
Je půvabné, jak se SW kvůli ratingu vyhýbají krvi, i když by měla pryštit z ran :D
@Tyrion Lannister Souhlasím s tím, že toto HISHE se povedlo, přestože nesouhlasím s těmi trapným i teoriemi, které se neustále opakují (Darth Plagueis, granpa Obi atd.). Ale napsat o osmé epizodě, že je nejhorší je dost silný kafe, zvlášť když existují takový shitstormy jako Phantom menace kupříkladu
@Aviv V pořádku. Právě jedničku považuji za nejhorší z filmů hvězdných válek. Je příšerně sestříhaný. Nebavil mne. To CGI láme oči. A chování spousty postav mne přijde hloupé a otravné (čímž teď nemyslím jen vrchol v podobě Jar Jara). Osmička v tomto ohledu jedničku ve všech ohledech předčí.
@Sagart SW bez zaporáka je prostě SW na nic. A co v tom případě Kylo Ren je? Máničk. Na tyhle šedivé charaktery bychom si mohli hrát, kdyby SW bylo něco víc než jen pohádka pro dospělé. Výborný příběh to je Píseň ledu a ohně, Zaklínač, Husitská trilogie nebo seriál Perníkový táta, o osmi epizodách SW bych si dovolil říct cokoliv, ale rozhodně ne to, že nějaká epizoda má výborný příběh :P (viz flanker.27, který velmi rád vysvětlí, proč SW není výborný příběh) SW se stalo legendou díky akci a trikům nikoliv díky příběhům. Mimochodem z té planety se dostat mohl X-Wingem přesně jako v pětce, Rianovo vysvětlení na tohle téma bylo dosti zvláštní A lighsaber duel možná nedělá dobrý film, ale rozhodně dělá dobré SW AoC jestli si pamatuji mělo kromě té ucházející dějové linky s Padmé a Anakinem tu badass dějovou linku s Obi-Wanem a armádou klonů, nějak si nepamatuji, že by TLJ nabídl nějaký podobný ekvivalent k Reylo lince. Což mi připomíná Luke měl Badass Hana, Anakin badass Obi-wana, Koho má Kylo Ren? Huxe možná nejhorší taktika v dějinách SW. (co pravděpodobně v životě neslyšel o tom, co všechno může napáchat jedna malá stíhačka.)
Málem jsem se přehlédl, ale i když jsem se nepřehlédl, nic vysvětlovat nebudu, každý si může kazit vkus dle libosti a já mu to nehodlám rozmlouvat, zvlášť když si myslí, že SW má dokonce příběh :twisted:
@Sagart A co měla tahle epizoda z akce a triků, co nemá pravděpodobně každá Marvelovka? :P Kenobi mi rozhodně přijde lepší než nějaký rádoy frajer s trap nemá vtipema o tom, že Ewan je pan herec ani nemluvě
@Tyrion Lannister Ale doopravdy, to je otázka osobního vkusu a pohledu na věc, o tom se dá přít hodiny a stejně k ničemu nedojít. To co SW nabízí, se zkrátka zcela míjí s mou poptávkou, svět a jeho "mytologie" je na mě taková new age splácanina, děj naivní, zvraty (a jednání postav vůbec) nelogické, postavy ploché (včetně žen). I kdybych to rozváděl dopodrobna, nakonec bych zase došel k tomuhle. Zato mě už od dětství inspirují si do nich (a do jejich fandů) sem tam (samozřejmě dobromyslně) dloubat. Takže jim vlastně můžu být vděčný :)
@Tyrion Lannister Samou otázkou bych se mohl zeptat na tvé vychvalované prequely :-P Je jasné že se neshodneme, někomu nesedí jeden herec, druhému naopak ano. Je to otázka individuálního vkusu, což ovšem dle mého není důvod nazvat osmou ep. sračkou jen proto, že se ti tam pár věcí nelíbilo :-P
Eh, každý má svůj vkus. Pokud podle Tyriona dělají SW bitky se světelnými meči a děj je zbytečný, protože je stejně "jenom" pohádka (měl by sis něco přečíst o pohádkách, Tyrione :D), tak je to jeho názor.
Kritika je v pohodě, mě jedině vadí, když si někdo vytvoří svoji představu o tom, co vidí, a tu pak kritizuje. A navíc to, že někteří lidi nemají zkušenosti nebo vůli, aby "četli" film, není už problém tvůrců. To je problém s hodnocením filmů obecně.
Kylo Ren taky u mě není žádný pořádný záporák a ano, je otázka, do jaké míry je to chyba, hodnocení si nechám na poslední epizodu. To, jak všechno dělá se skoro templářským fanatismem, je ale radost sledovat (stejně jako u Anakina je na něm něco neurčitě psychotického a tady je to vidět ještě víc). Dost lidí Kyla preferuje před Rey - jakkoliv to působí zvláštně, tak je to on, kdo je v obou filmech "underdog", co se pořád o něco snaží, selhává a pokračuje, což většinou dělá protagonista, ne antagonista. Je to ujetý způsob vyprávění, ale je to tak. Ta jeho motivace je mimochodem spíš vybudování vlastního odkazu, ne moc jako taková. Mocichtivá postava se ostatně nesnaží okamžitě zavděčit někomu, kdo ho krátce předtím řádně zšikanuje.
Komentáře
Rey a Luke: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MerlinAndNimue
Han a Leia: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DefrostingIceQueen
Darth Vader: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/BeingEvilSucks, http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/RedemptionEqualsDeath ...
:-P
Tentokrát je to opravdu, jak to mělo skončit
Předpokládám, že ses u tropy Villainous crush podíval na příklady z hraných filmů... :D
A je to hlavně pravda potom, co Kylo Renovi jeho
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/SmugSnake
dá údernou
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TheReasonYouSuckSpeech
a Rey mu naopak tvrdí
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/YouAreNotAlone a
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/YouAreBetterThanYouThinkYouAre
Jinak Kylo Ren/Rey, tomu se ještě samozřejmě neodvažuju přiřadit tropu, ale začalo to trochu jako archetyp Červené Karkulky (včetně toho, že vlk s Rey mluví mile a pak ji nahání po lese :D) a skončit to může buď podle toho, jak drsní u Disneyho a Lucas Filmu budou, smrtí jednoho z nich nebo taky můžou použít obecný archetyp Kráska a zvíře.
Update pro Epizodu VIII: Phasma, Snoke, Luke
I když těžko říct, jak se to dá počítat - "force ghosts" technicky vzato umřeli, ale... A Darth Maul se ještě vrátil v seriálu, ale o tom většina lidí neví.
Je půvabné, jak se SW kvůli ratingu vyhýbají krvi, i když by měla pryštit z ran :D
Mimochodem z té planety se dostat mohl X-Wingem přesně jako v pětce, Rianovo vysvětlení na tohle téma bylo dosti zvláštní
A lighsaber duel možná nedělá dobrý film, ale rozhodně dělá dobré SW
AoC jestli si pamatuji mělo kromě té ucházející dějové linky s Padmé a Anakinem tu badass dějovou linku s Obi-Wanem a armádou klonů, nějak si nepamatuji, že by TLJ nabídl nějaký podobný ekvivalent k Reylo lince. Což mi připomíná Luke měl Badass Hana, Anakin badass Obi-wana, Koho má Kylo Ren? Huxe možná nejhorší taktika v dějinách SW. (co pravděpodobně v životě neslyšel o tom, co všechno může napáchat jedna malá stíhačka.)
@Sagart To ber jako jedno z těch dloubnutí :-)
Je jasné že se neshodneme, někomu nesedí jeden herec, druhému naopak ano. Je to otázka individuálního vkusu, což ovšem dle mého není důvod nazvat osmou ep. sračkou jen proto, že se ti tam pár věcí nelíbilo :-P
Kritika je v pohodě, mě jedině vadí, když si někdo vytvoří svoji představu o tom, co vidí, a tu pak kritizuje. A navíc to, že někteří lidi nemají zkušenosti nebo vůli, aby "četli" film, není už problém tvůrců. To je problém s hodnocením filmů obecně.
Kylo Ren taky u mě není žádný pořádný záporák a ano, je otázka, do jaké míry je to chyba, hodnocení si nechám na poslední epizodu. To, jak všechno dělá se skoro templářským fanatismem, je ale radost sledovat (stejně jako u Anakina je na něm něco neurčitě psychotického a tady je to vidět ještě víc). Dost lidí Kyla preferuje před Rey - jakkoliv to působí zvláštně, tak je to on, kdo je v obou filmech "underdog", co se pořád o něco snaží, selhává a pokračuje, což většinou dělá protagonista, ne antagonista. Je to ujetý způsob vyprávění, ale je to tak. Ta jeho motivace je mimochodem spíš vybudování vlastního odkazu, ne moc jako taková. Mocichtivá postava se ostatně nesnaží okamžitě zavděčit někomu, kdo ho krátce předtím řádně zšikanuje.